{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Verzorging > Wanneer luier baby verschonen?

Advies > Baby > Verzorging > Wanneer luier baby verschonen?

Wanneer luier baby verschonen?

De luier van de baby te verschonen, wanneer is het beste moment? Doe je dit direct als je ook maar iets ruikt of wacht je netjes en check je om de 3 uur of er iets in de luier zit? Verschoon je bij een plasluier of alleen bij een poepluier?

Afbeelding blog 'Wanneer luier baby verschonen?'

Een volle luier verschonen

Een volle luier is niet prettig! Je baby kan dan niet vrij bewegen en daarnaast kan een volle luier de kans op infecties verhogen. Iedereen is het er waarschijnlijk over eens: een volle luier verschoon je.

Maar wanneer moet je de luier van je baby verschonen? En wat als je even geen nieuwe luier bij de hand hebt?

Wanneer luier baby verschonen?

Het is soms lastig in te schatten hoe vol een luier is. De luiers van tegenwoordig absorberen erg goed, dus je komt er dan pas achter dat deze te vol is wanneer het 'te laat is'. Ook kan je kindje zelf vaak niet goed aangeven dat het tijd is voor een nieuwe luier. Wij raden daarom aan om sowieso om de 3 á 4 uur te verschonen en in de tussentijd regelmatig even te checken met je vinger of de luier nat is. Wanneer dit niet het geval is, en je kindje vrolijk aan het spelen is maar toch de 4 uur verstreken zijn is een nieuwe luier niet noodzakelijk. Scheelt weer een luier ;). Want goedkoop zijn deze niet!

Bekijk hier alle actuele luieraanbiedingen op Luierplaats.nl »

Lees ook:

Luier verschonen: alles wat je moet weten.

Welke maat luier heeft mijn kind nodig?

Hoeveel luiers per dag heb je nodig voor je kind?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je