{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Verzorging > Tips om het huilen van je baby te stoppen

Advies > Baby > Verzorging > Tips om het huilen van je baby te stoppen

Tips om het huilen van je baby te stoppen

Alle baby’s huilen. Het verschilt per baby hoe vaak ze huilen, hoe lang ze huilen, waarom ze huilen en hoe je dit kan stoppen.

Afbeelding blog 'Tips om het huilen van je baby te stoppen'
Alle baby’s huilen. Het verschilt per baby hoe vaak ze huilen, hoe lang ze huilen, waarom ze huilen en hoe je dit kan stoppen. Laten we beginnen met de meest voornaamste redenen waarom een baby huilt.
  • Je baby heeft honger. Dit is vaak de meest voorkomende reden van het huilen.Je baby heeft pijn. Bij baby’s zijn dit vaak buikkrampjes.
  • Je baby heeft angst. De baby is geschokken van een geluid of een plotselinge gebeurtenis.
  • Je baby is moe. Als je baby moe of vermoeid is gaat hij sneller huilen.
  • Huilen bij het omkleden. Vaak denken mensen dat baby’s het fijn vinden om naakt te zijn, maar dit is een vertekenend beeld, want veel baby’s vinden dit onprettig.
  • Je baby heeft het koud.
Natuurlijk zijn dit niet alle redenen waarom baby’s huilen. Het kan natuurlijk ook zijn dat ze lichamelijk iets mankeren. Baby’s kunnen namelijk alleen communiceren door middel van gehuil. Als ze ergens last van hebben dan huilen ze. Naarmate je je kleine steeds beter leert kennen, hoe sneller en makkelijker je het soort huiltje leert herkennen. Lees hier meer over waarom je baby huilt.

Wat kan je doen om het huilen van je baby te laten stoppen?

Als je baby huilt heeft dit vaak een reden. Als hij honger heeft, werkt voeden het beste. Als je baby moe is, kan je hem het beste op bed leggen en als hij het koud heeft kan je je baby het beste wat warmere kleren aantrekken. Soms huilt je kleine ook omdat hij gewoon moe is en niet goed in slaap kan vallen. Ze gaan huilen omdat ze moe zijn, maar worden ook weer moe van het huilen. Wat dan vaak goed werkt zijn een paar dingen: 
  • Inbakeren. Dit is het inbinden van je kleine wat zorgt voor een veilig gevoel. Zo komt je kleine tot rust gaat het meer slapen en zal het minder gaan huilen.
  • Een bedritueel ontwikkelen. Baby’s hebben baat bij regelmaat en als je merkt dat je kleine moeilijk in slaap valt en daarom erg moe wordt en gaat huilen, werkt het goed om een bedritueel te ontwikkelen. Zo weet je kleine wanneer het bedtijd is en kan hij makkelijker in slaap komen.
  • Geef een speen. Vaak hebben baby’s die te veel huilen een groot zuigreflex. Ze willen graag lekker sabbelen en niet drinken. Zodra je dan een fopspeen geeft, kunnen ze lekker sabbelen en zullen ze ook minder huilen.

Als niks helpt..

Helaas is het niet vaak zo makkelijk om te herkennen wat er nu precies aan de hand is. Stel je kleine heeft last van buikkrampjes. Je hebt wel in de gaten dat er iets aan de hand is want je baby blijft huilen, maar je weet de vinger niet zo goed op de zere plek te leggen. Bij buikkrampjes is het voor je baby lekker om over het buikje te wrijven en om het buikje warm te houden met bijvoorbeeld een kruikje. Soms kan er ook iets meer ernstig aan de hand zijn. Als je baby voortdurend huilt en je hebt alles al geprobeerd om hem te laten stoppen met huilen, is het raadzaam om even langs de dokter te gaan. Vaak is er dan sprake van een andere oorzaak dan alleen het een van de eerder genoemde oorzaken. Huilen is de enige manier van communiceren die kleine baby’s kennen. Als je kleine meer en harder huilt dan gebruikelijk, dan kan een lichamelijk onderzoek door een huisarts uitkomst bieden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je