{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Verzorging > Je baby wassen

Advies > Baby > Verzorging > Je baby wassen

Je baby wassen

Afbeelding blog 'Je baby wassen'
Wanneer was je je baby en hoe en waar allemaal? Het is best spannend want alles is nog zo teder. In dit artikel geven we je wat meer uitleg. 

Wanneer?

Wanneer je baby nog niet rondkruipt wordt hij/zij nog niet heel vies. Je baby hoeft dan niet elke dag helemaal gewassen te worden.

Onderlijfje

Was dagelijks het onderlijfje met bijvoorbeeld een washandje. Als je kindje een meisje is moet je met de washand bij de schaamstreek van voor naar achteren wasbewegingen maken. 

Handjes

Je kindje kan al wel aan veel dingen zitten en doet misschien vaak de vingers in de mond, zorg daarom dat elke dag de handjes goed worden schoon gemaakt.

Gezichtje

Haal ook elke dag een frisse handdoek over het gezichtje, dit zou jij ook lekker vinden. 

Huidtypes

Iedereen is anders dus ook baby’s reageren allemaal anders op zeep. Sommige baby’s kunnen erg last hebben van een droge huid of eczeem. Smeer in dit geval je kindje in met olie of een vette créme zoals vaseline.

Haren wassen

Het kan zijn dat je baby is geboren met een paar plukjes haar op het hoofd maar het kan net zo goed dat er een enorme haardos groeit. Je kan beginnen met het haar wassen na ongeveer 3 à 4 maanden. Wees natuurlijk altijd voorzichtig met de fontanel maar je hoeft je daar geen zorgen over te maken.

Shampoo

Bij jezelf was je de shampoo waarschijnlijk stevig in je haar. Bij de baby hoeft dit niet. Je hoeft de shampoo er alleen ligt op aan te brengen en het na twintig seconden er weer af te spoelen.

Afdrogen

Je hoeft bij het hoofdje afdrogen ook niet met de handdoek heel hard te wrijven, deppen moet al genoeg zijn. Gebruik hiervoor een zachte doek of een washandje.

Hoe vaak?

Let op dat je geen prikkende shampoo gebruikt. Denk ook met de haartjes wassen om de ogen. Niet alleen shampoo in de ogen vinden ze vervelend maar ook water. Het haar één keer per week wassen is voldoende.

Tip

Als uw kindje het vervelend vindt dat zijn of haar haren gewassen worden in bad, dan kunt u ook een natte doek over de haren heen halen wanneer hij of zij uit het bad is.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je