{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Verzorging > Gebruik van zonnebrand creme bij je kind

Advies > Baby > Verzorging > Gebruik van zonnebrand creme bij je kind

Gebruik van zonnebrand creme bij je kind

Hoe bescherm je je kind goed tegen de zon? Smeer je al bij de eerste zonnestralen je kindje in met zonnebrand? Of doe je dit pas bij hoge temperaturen?

Afbeelding blog 'Gebruik van zonnebrand creme bij je kind '

Hoe bescherm je je kind goed tegen de zon? Smeer je al bij de eerste zonnestralen je kindje in met zonnebrand? Of doe je dit pas bij hoge temperaturen?

Teer huidje: zonnebrand belangrijk

Alle kinderen, en zeker baby’s, hebben een teer en dus gevoelig huidje. Deze moet je dan ook goed beschermen tegen de invloeden van buiten zoals bijvoorbeeld de zon. Soms lijkt het nog niet zo warm buiten maar kan je kindje toch verbranden. Denk niet dat het aan de temperatuur ligt waardoor je kindje kan verbranden. Het ligt aan de sterkte van de uv stralen. Insmeren met zonnebrand is dus ook van belang als je kindje in de schaduw zit!

Een kinderhuid is dun en kwetsbaar en vraagt om een goede verzorging. Denk er daarom aan om het liefst een half uur van te voren in te smeren met zonnebrandcreme voordat je de zon in gaat. Dan werkt de zonnebrand het beste. Bij baby’s tot een jaar is het slim ze nog zo veel mogelijk in de schaduw te houden. De zon is het sterkst tussen 12.00 en 15.00 dus dan is het voor alle kinderen beter de schaduw op te zoeken.

Kiezen uit alle soorten zonnebrand

Zonnebrandcrèmes zijn er natuurlijk in veel merken en soorten, maar wat is nu de goede voor jouw kind? De bekende merken zijn Zwitsal en Nivea, maar het kan zijn dat je kind daar allergisch voor is of last heeft van eczeem. In dat laatste geval zou ik je adviseren om bij de apotheek om advies te vragen. Er bestaan speciale zonnebrand crèmes voor kinderen met een gevoelige/eczeem huid, bijvoorbeeld van Vision of Vichy.

Het fijne aan de kinderzonnebrand crèmes is ook dat deze niet prikken in de oogjes. Je hebt sommige zelfs ook in kleurtjes, dus niet de witte crème die je zelf hebt, maar bijvoorbeeld blauw. Dat maakt het smeren met zonnebrand voor de kinderen leuker. Liever niet smeren, dan is er ook zonnebrand spray. Ook is het verstandig om een hoed of petje en zonnebril te gebruiken. Niet alle kinderen vinden dat even prettig, maar als ze het wel willen zou ik het zeker aanmoedigen.

Factor en waterproof

Wat in ieder geval belangrijk is voor alle kinderen, is dat je een zonnebrand crème met hoge beschermingsfactor gebruikt. Voor kinderen is het meest gebruikte factor 50. Daarnaast is het handig om een waterproof zonnebrand te nemen zodat je kindje in het water beschermd is en ook als hij er net uit komt. Hou er rekening mee dat je meerdere malen moet smeren om goed beschermt te blijven. Op internet kun je meer informatie vinden over het huidtype van je kind en de werkingsduur van je zonnebrandcrème.

Als je kind een insecten werend product gebruikt waar deet in zit is de werking van de zonnebrandcrème minder!

Hoe bescherm jij je kindje tegen de zon? Heb je nog tips?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je