{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Verzorging > Douchen met je baby

Advies > Baby > Verzorging > Douchen met je baby

Douchen met je baby

Afbeelding blog 'Douchen met je baby'

Je kunt samen met je baby in bad gaan maar je kan ook samen douchen met je baby. Je baby went dan samen met jou aan het water en je kunt je baby zo erg makkelijk wassen. Misschien vind je het best spannend om je kindje vast te houden onder douche, straks laat je hem of haar vallen.

Met z’n tweeën

Het is handig als iemand anders, terwijl jij al onder de douche staat, je baby kan aangeven. De badkamervloer kan glad zijn en je wilt niet uitglijden met je baby in je armen. Als er niemand in de buurt is, kun je ook een klein badje naast de douche zetten. Op deze manier kun je jouw kindje makkelijk pakken en weer wegleggen.

Douchen met je baby - Klaarzetten

Zorg ook dat je alles goed hebt klaarstaan. Zodat je niet tijdens het douchen uit de douche hoeft te lopen om nog een shampoo of tandenborstel te pakken. Vervelend voor jou, en geeft onrust bij je baby.

Temperatuur

Als je alleen onder de douche staat regel je de temperatuur voor jou alleen. Denk nu ook aan je baby welke temperatuur geschikt is. 37 graden is aan te raden.

Draagdoeken

Doordat je jezelf en je kindje insopt met zeep worden jullie beide glad. Houd hier rekening mee! Er zijn draagdoeken voor onder douche. De doeken drogen snel en zijn zacht. Met behulp van deze doeken hoef je niet bang te zijn dat je kindje onder je arm vandaan glijdt. Ook heb je op deze manier je handen vrij om je kindje te kunnen wassen.

Afdrogen

Droog na het douchen eerst je kindje af zodat hij of zij in ieder geval niet afgekoeld raakt.

Lees hier meer over je baby in bad, je baby wassen en watervrees.

Douche jij wel eens met je baby? Hoe ervaar je dat?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je