{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Verzorging > Alles over veiligheid bij het baden van je baby

Advies > Baby > Verzorging > Alles over veiligheid bij het baden van je baby

Alles over veiligheid bij het baden van je baby

Elke moeder weet hoe een baby kan genieten van een badje, zo’n klein hummeltje helemaal schoon, heerlijk ruikend en lekker loom.

Afbeelding blog 'Alles over veiligheid bij het baden van je baby'
Flesje op en de helft eruit gelanceerd, een flinke poepluier waarbij je de poep nog zo ongeveer achter in de nek terug kan vinden, een eerste fruithapje of het is gewoon weer tijd voor een lekker badje voor je kleine uk. Elke moeder weet hoe een baby kan genieten van een badje, zo’n klein hummeltje helemaal schoon, heerlijk ruikend en lekker loom. Er zijn wel een aantal veiligheidspuntjes waar je rekening mee moet houden. Maar het is ook voornamelijk genieten van je baby warm spetterend in een badje.

Tips voor een veilig badje

Laat je baby nooit maar dan ook nooit alleen in badje liggen/zitten ook al zit er maar 5 cm water in ze presteren het om zelfs daar nog in te verdrinken. Zo dat was ook gelijk de meest belangrijke tip maar hier volgen er nog een paar die je ook zeker in acht moet nemen. Een baby hoeft niet elke dag in bad om de 2 a 3 dagen is meer als genoeg dan zorg je ervoor dat het beschermende laagje op de huid van je uk in tact blijft gebruik daarom in bad ook liever een badolie voor baby’s badschuim kan de huis van je schatje uitdrogen. Test de temperatuur met een badthermometer of met je elleboog, 37 graden is warm genoeg voor je kleintje. Zorg dat de temperatuur op de kamer waar je baadt op 20 graden zit zodat je baby het niet koud krijgt. Een baby hoeft echt geen uren in bad 10 minuutjes is meer als genoeg . Leg een grote handdoek op de verwarming zodat hij lekker warm is als je kleintje uit bad komt.

Na het badje

Het is misschien niet zo zeer voor de veiligheid maar wel erg handig zorg dat je de kleertjes, rompertje , luier ,sokjes e.d. klaar hebt liggen. Smeer je baby heerlijk in met een babybodylotion zodat zijn huidje heerlijk zacht wordt. Voor de meeste kindjes is een badje best vermoeiend en zullen ze daarna waarschijnlijk een heerlijk dutje doen als je kleintje voor het badje nog niet gegeten heeft kun je proberen of hij of zij nog zin heeft in een voeding. Bij flesvoeding is het handig als je dit ook al klaar hebt staan. Volg verder je gevoel want de 1e keer je kindje in bad doen als de kraamhulp weg is blijft gewoon een spannende en waarschijnlijk enorm natte gebeurtenis. De laatste tip Geniet ervan!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je