{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Veiligheid > Alles over veiligheid van kunststof babyflesjes

Advies > Baby > Veiligheid > Alles over veiligheid van kunststof babyflesjes

Alles over veiligheid van kunststof babyflesjes

De meeste babyflesjes zijn gemaakt van kunststof, maar hoe zit het met de veiligheid van deze babyflesjes? Brengen wij hen niet bepaalde stoffen toe door het innemen van de fles in de mond? Lees er alles over in dit artikel.

Afbeelding blog 'Alles over veiligheid van kunststof babyflesjes'

Niet iedereen staat stil bij de samenstelling van producten die we dagelijks tot ons nemen. Van eten is bij veel mensen wel bekend dat niet alles wat er in zit, even goed is voor de mens. Als je er goed over na denkt, zijn er ook andere producten, die we niet nuttigen, maar die we wel in ons mond stoppen. En zeker voor onze kinderen zijn we extra voorzichtig.

Veiligheid babyflesjes

De meeste flessen zijn van plastic gemaakt, baby's zijn snel vatbaar. Brengen wij hen niet bepaalde stoffen toe door het innemen van de fles in de mond? Of geven de flessen bij veelvuldig gebruik (en flesjes worden veel gebruikt door baby's) bepaalde stoffen af die schadelijk zijn voor onze kinderen? Onderzoek op internet wijst uit dat om policarbonaat te maken gebruik wordt gemaakt van de stof Bisfenol A/BPA. Dit is een plastic dat hard, transparant en duurzaam is. Ideale kenmerken dus voor babyflessen. Immers wanneer de fles valt, moet deze niet direct kapot vallen. Het moet letterlijk tegen een stootje kunnen wanneer deze producten gebruikt worden door baby's en kinderen. Toch is het vanaf 1 juni 2011 verboden om babyflesjes met policarbonaat te maken. De merken die de babyflesjes maken, hebben dus op zoek moeten gaan naar een ander materiaal voor de totstandkoming van de babyflesjes. BPA is namelijk een chemische stof, waarvan het mogelijk zou zijn dat kleine hoeveelheden in de babyvoeding terecht komen wanneer het flesje warm wordt gemaakt. Het zou mogelijk kunnen zijn dat deze stof van invloed kan zijn op de groei en ontwikkeling van het zenuwstelsel. Ook kan BPA zorgen voor leverschade en diabetes en hart- en vaatziektes veroorzaken.

Veilige opties

Wanneer je een flesje wilt gebruiken dat niet van policarbonaat is gemaakt, kun je een glazen flesje gebruiken. Maar ook de kunststoffen polyethersulfon (PES), polyamide (PA), polyester (bv Tritan) of polypropyleen (PP) kunnen zonder gevolgen worden aangeschaft. Een flesje gemaakt van polycarbonaat is te herkennen aan de afkorting PC aan de onderzijde. Flesjes van andere kunststoffen worden vaak aangeduid als 'BPA free' of 'bisfenol-A vrij' (bron: website Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit).

Consumenten die een babyflesje willen dat niet van polycarbonaat is gemaakt, kunnen een glazen flesje of een flesje van de kunststof polyethersulfon (PES), polyamide (PA), polyester (bv Tritan) of polypropyleen (PP) aanschaffen. Een flesje gemaakt van polycarbonaat is te herkennen aan de afkorting PC aan de onderzijde. Flesjes van andere kunststoffen worden vaak aangeduid als 'BPA free' of 'bisfenol-A vrij'.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je