{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Vakantie > Zonvakantie met je baby of peuter

Advies > Baby > Vakantie > Zonvakantie met je baby of peuter

Zonvakantie met je baby of peuter

Natuurlijk is het een mijlpaal: voor de allereerste keer met je baby of peuter op zonvakantie. Toch kan zo`n reis naar de nodige stress opleveren.

Afbeelding blog 'Zonvakantie met je baby of peuter'

Natuurlijk is het een mijlpaal: voor de allereerste keer met je baby of peuter op zonvakantie. Toch kan zo`n reis naar een verre bestemming vooral bij de jonge moeder de nodige stress opleveren. Voor een zonvakantie moet je eerst op de plaats van bestemming zien te komen en hoe zal het ter plekke gaan met je kindje in een land met een compleet ander ritme en klimaat? Met deze tips ga je vast met een gerust hart op vakantie.

Zonvakantie met baby of peuter, waar gaan we naartoe?

Een zonvakantie met je kleintje is heerlijk. Met een baby of peuter kun je in principe natuurlijk overal naartoe. Ga je liever naar een bestemming die helemaal op je kindje is afgestemd? Dat kan. Denk hierbij aan Petit Paradis of Kidsworldclub. Een groot voordeel is dat je heel veel benodigdheden zoals een aankleedkussen en een kinderstoel dan meteen bij de hand hebt.

De voorbereiding op de zonvakantie

 • Het heet niet voor niets vakantievoorpret. Begin dus niet op het laatste moment met je vakantie aankopen en het inpakken van je koffers. Dit zorgt voor teveel stress, waardoor je eerder de neiging hebt om spullen te vergeten en je al opgefokt op vakantie gaat.
 • Maak een lijstje met de spullen die zeker mee moeten.
 • Maak ook een lijstje met dingen die je nog moet regelen voor je op vakantie gaat. (heeft je baby bijvoorbeeld al een paspoort?)
 • Reizen jullie af naar een verre bestemming? Check dan of een vaccinatie voor jullie nodig is op reisvaccinatie
 • Tijdens de vliegreis mag je nauwelijks vloeibare spullen meenemen. Voor babyvoeding wordt echter een uitzondering gemaakt. Zorg altijd voor een paar extra voedingen in verband met het risico op eventuele vertraging.
Tip: raak vooral niet in paniek als je toch iets bent vergeten. In de meeste landen hebben ze ook luiers, babyvoeding en andere belangrijke producten voor je kindje.


Gaan jullie per vliegtuig of met de auto? Is de reis slechts enkele uurtjes of een volledige dag? Natuurlijk maakt dit veel uit. Zie je tegen een lange reis op met je kindje, kies dan de eerste keer voor een zonbestemming niet te ver weg. (bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje) Je kunt dan testen hoe een reis met je kindje bevalt.

Per vliegtuig op zonvakantie

Reis je per vliegtuig ? Kijk dan eens voor tips naar dit artikel: vliegen met je baby

Per auto op zonvakantie

Een lange autorit kan eigenlijk heel comfortabel zijn: je kunt immers tot op zekere hoogte jullie eigen ritme bepalen. Met deze tips gaat het vast een beetje sneller:

 • Stop regelmatig onderweg. Zo kunnen jullie even de benen strekken, de baby voeden / verschonen of de peuter kan even lekker spelen.
 • Neem voldoende drinken / voeding mee
 • Een peuter aan boord? Luistercd`s of een dvd-spelertje in de auto kan de reis een heel stuk aangenamer maken.

Op de plaats van bestemming

 • Smeer je kindje heel regelmatig in met tenminste factor 50
 • Laat je kindje altijd een zonnehoedje dragen
 • Geef je kindje extra te drinken
 • Houd je kind tussen 12.00 en 15.00 zoveel mogelijk uit de zon. De zon is dan op zijn sterkst
 • Houd een baby jonger dan 6 maanden het liefst helemaal uit de zon
 • Doe met de hele familie tussen de middag even een dutje
 • Een ander ritme dan thuis hoeft geen probleem te zijn. Wees flexibel, een kind is dat meestal ook. Wil je peuter s `avonds niet slapen? Maak je niet druk: hij of zij haalt zijn slaap de volgende morgen vast weer in.

Een fijne, onbezorgde vakantie gewenst!

Ben jij al eens met je baby of peuter op zonvakantie geweest? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je