{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Slapen > Slaaptips baby

Advies > Baby > Slapen > Slaaptips baby

Slaaptips baby

’s Nachts doorslapen van je kindje is echt geen onmogelijke droom. Deze tips kunnen je helpen of je baby een mooi slaapritme aan te meten.

Afbeelding blog 'Slaaptips baby'

Let op: ieder kindje is anders. Je baby kan minder of juist meer behoefte hebben aan slaap. Je kunt je baby niet dwingen om de nachten door te slapen, maar met een klein duwtje in de goede richting kom je een heel eind.

Slaaptips baby

 • Houd je baby tijdens nachtelijke voedingen in ‘slaapstand’ door de lichten te dimmen en knuffelen en spelen te beperken. Ook het verschonen van de luier is veelal niet nodig.
 • Sommige baby’s hebben het nodig om zichzelf zachtjes in slaap te huilen of kleine geluidjes te maken. Dit is volkomen normaal. Een beetje huilen is niet erg. Je zult snel het verschil merken tussen huilen om in slaap te komen en huilen om een andere reden. Bij het laatste: altijd naar je baby toe om hem gerust te stellen.
 • Alle baby’s, en ook volwassenen, worden tussendoor wakker. Je kindje kan na zo’n 45-60 minuten beginnen te jammeren of andere geluidjes gaan maken. Het lijkt dan net alsof je baby wakker is, maar eigenlijk zit hij tussen twee slaapjes in. Laat je kindje dus gerust nog even liggen, voordat je direct opstaat en naar je kindje toesprint. Geef hem de tijd om zelf weer in slaap te vallen.
 • Wacht niet met het op bed leggen van je kindje tot hij oververmoeid is. Bij de eerste signalen van vermoeidheid is het belangrijk om je kindje direct op bed te leggen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je kindje oververmoeid raakt en hierdoor niet meer wil en kan slapen. Toont je kindje geen tekenen van vermoeidheid, maar is hij wel al een langere tijd wakker? Leg hem dan alsnog op bed. Hij heeft de slaap echt nodig. Je kunt hem kalmeren/rustig krijgen door bijvoorbeeld een verhaaltje voor te lezen.
 • Regelmaat is het sleutelwoord. Haal je kindje elke ochtend rond dezelfde tijd uit bed en zorg dat hij ’s avonds altijd op hetzelfde tijdstip naar bed gaat. Net als volwassenen creëren baby’s op deze manier een biologisch ritme.
 • Leg je kindje altijd moe, maar wakker in bed. Het is heel verleidelijk om je kindje in slaap te laten vallen in je armen, maar hij moet leren dat hij zichzelf in slaap kan sussen.
 • Het is echt niet erg om je kindje een keer bij je in bed te laten slapen. Soms heeft je baby gewoon even papa en mama nodig, vooral als hij ziek is.
 • Een babymassage voor het slapen gaan, kan helpen om je kindje rustig te krijgen en te laten ontspannen.
 • Een speentje kan je baby lekker in slapen laten vallen, maar het kan ook de reden zijn dat je baby wakker schrikt zodra het speentje uit zijn mond valt. Is je kindje in slaap gevallen? Verwijder dan zachtjes het speentje of leer je baby zonder speentje in slaap te vallen.
 • De box is om te spelen, het bedje om in te slapen.
 • Wat is jouw ultieme slaaptip voor baby’s?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je