{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Slapen > Slaaphouding baby

Advies > Baby > Slapen > Slaaphouding baby

Slaaphouding baby

Telkens even luisteren of je baby nog ademhaalt of even kijken of hij of zij nog goed ligt. Welke slaaphouding is het veiligst voor je baby? Wij vertellen je graag alles over slaaphouding baby.

Afbeelding blog 'Slaaphouding baby'

Iedere keer even luisteren of je baby nog ademhaalt of even kijken of hij of zij nog goed ligt. Herkenbaar? Maar hoe ligt een baby eigenlijk goed? Welke slaaphouding moet een baby hebben?

De veiligste slaaphouding baby: op de rug

Op de rug is de veiligste slaaphouding voor een baby. Op deze manier kan de baby goed ademen en niet verstikt raken in het matras. De ene keer kun je je baby met het hoofd naar links leggen en de andere keer met het hoofd naar rechts. Zo voorkom je dat je baby een voorkeurshouding krijgt en het hoofdje scheef groeit. Dan kan het schedeltje aan één kant platter worden. De schedel van een baby is namelijk nog vormbaar.

Methodes om een voorkeurshouding te voorkomen

Handig is om bijvoorbeeld een keer het bedje te draaien. Mocht je kindje graag richting het licht liggen, dan zal hij/ze het hoofdje draaien. Je kan ook een voorwerp zoals een speeltje aan de ene kant van het bed hangen, dit trekt dan voor het slapen de aandacht. Met het voeden kun je ook de ene keer je kind op je linkerarm leggen en de andere keer op je rechterarm.

Op de buik als slaaphouding

Je kindje mag best even op zijn of haar buikje liggen als hij of zij wakker is en jij er bij bent. Dit is goed voor de motorische ontwikkeling. Als je baby wat ouder is en toch kiest voor een buikligging is het moeilijk daar tegenin te blijven gaan. Zorg dan wel voor een extra veilig bedje.

Instoppen

Een trappelzak is het veiligst om je kindje in te laten slapen, zo kan hij of zij nooit onder de deken komen. Mocht je wel een dekentje hebben dan is het verstandig om het bedje strak en kort op te maken.

Rust en regelmaat

Voor een baby is rust en regelmaat erg belangrijk. Drukte brengt een baby van slag.

Heeft jouw baby een vaste slaaphouding? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je