{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Slapen > Alles over het alleen slapen van je pasgeboren baby

Advies > Baby > Slapen > Alles over het alleen slapen van je pasgeboren baby

Alles over het alleen slapen van je pasgeboren baby

 Het is erg goed om je kindje alleen te laten slapen, zo kan hij beter de geluidjes herkennen die in de kamer zijn, maar ook die er buiten zijn. Lees meer..

Afbeelding blog 'Alles over het alleen slapen van je pasgeboren baby'

Het is belangrijk dat je pasgeboren baby veel, maar vooral veilig slaapt.Iedereen doet dat natuurlijk op zijn eigen manier, maar wat is nou goed en wat niet? Het is erg goed om je kindje alleen te laten slapen, zo kan hij beter de geluidjes herkennen die in de kamer zijn, maar ook die er buiten zijn. Hieronder alles over het alleen slapen van je pasgeboren baby.

Veilig slapen pasgeboren baby: Hoe het bedje opmaken?

Waar je bij veilig slapen van je baby aan moet denken is dat je je kindje met de voetjes helemaal onder in het bedje hebt liggen, zo goed als tegen het voeteneinde aan. Zo raakt je baby niet onder de dekens en kan wiegendood worden voorkomen. Een pasgeboren baby mag je nooit onder een dekbedje leggen, tot ongeveer 2 jaar. Tenzij je gebruik maakt van speciale dekens voor baby’s, onder andere verkrijgbaar bij Hema en Prénatal. Hierbij heb je een katoenen lakentje nodig of een perfect passend dekbedovertrek, de deken moet echt precies passen. Je mag dat namelijk niet dubbelvouwen, want dan wordt het weer te dik waardoor je baby het te warm kan krijgen.

Hoe je pasgeboren baby makkelijk te laten wennen aan alleen slapen

Je baby moet soms even wennen aan het alleen slapen. Je kunt met een zacht rustgevend muziekje je baby geruststellen en dat uitzetten zodra hij of zij slaapt.Voor als de baby wat ouder is kun je een muziekbal kopen waarop op de rug een bal zit die een mooie sterrenhemel projecteert op het plafond.

Maak het met slapen donker en zodra hij of zij wakker moet worden weer licht, zo weet je kindje wanneer het moet slapen.

Wat nooit te doen bij pasgeboren baby slapen

Je kleintje tussen jullie in bed neerleggen is onverstandig! Hierdoor wil een baby al snel niet meer in hun eigen bedje en kamertje slapen, zo leren ze dus ook niet makkelijk alleen slapen. Daarnaast kan het heel gevaarlijk zijn als jezelf gaat draaien, hierdoor kun je op de baby gaan liggen, maar ook het dekbed waaronder de baby kan raken is zeer gevaarlijk voor het kind.

Hoe heb jij jouw baby geleerd om alleen te slapen? Reageer ook!

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je