{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Slapen > 5 slaaptips voor jouw baby

Advies > Baby > Slapen > 5 slaaptips voor jouw baby

5 slaaptips voor jouw baby

Iedere baby is anders. De ene slaap hele dagen door, de ander kan slecht in slaap komen. We hebben een aantal handige slaaptips op een rijtje gezet.

Afbeelding blog '5 slaaptips voor jouw baby'

Ieder jong kind is anders. De ene slaapt hele dagen door, de ander kan slecht in slaap komen. Is jouw kindje een moeilijke slaper? We hebben een aantal handige slaaptips op een rijtje gezet.

Slaaptips baby voor de kinderkamer

De slaapkamer van jouw kindje moet goed geventileerd zijn en de temperatuur moet constant zijn. Zorg dat je kindje ’s nachts leert te slapen in het donker. Doe dus altijd de gordijnen dicht en het licht uit. Op deze manier leert je kindje ook het verschil tussen dag en nacht te herkennen.

Zorg voor voldoende regelmaat

Een dagelijkse routine valt ook onder de belangrijke slaaptips bij een onrustig kind. Je kunt rustmomenten inbouwen. Bijvoorbeeld een vaste tijd aanhouden voor het middagdutje en een vaste tijd aanhouden voor het slapengaan. Een baby heeft behoefte aan regelmaat en op deze manier kunnen zij het dagritme gemakkelijker herkennen.

Leg je kindje wakker in bed!

Het is belangrijk dat je kindje in slaap leert vallen zonder jouw hulp. Leg daarom je kind altijd wakker in bed. Als je kindje in slaap valt tijdens het voeden, leg hem/haar dan zonder wakker te maken in bed.

Niet meer te actief vlak voor het naar bed gaan

Probeer een half uur voordat je kindje naar bed moet, hem/haar alvast tot rust te laten komen. Zet de televisie uit en onderneem geen drukke activiteiten meer. Je kunt je kindje bijvoorbeeld wel in bad doen voordat hij/zij naar bed moet. Ook een boekje voorlezen is een goed ritueel voor het slapen gaan.

Let op de signalen van vermoeidheid bij je kindje

Als een kind moe wordt laten ze dit merken door vermoeidheidssignalen. Leer de signalen van jouw kind kennen. Dit kan gapen zijn maar bijvoorbeeld ook grijpen naar het oortje. Ieder kindje is natuurlijk anders, dus let goed op wat jouw kindje doet als hij/zij moe is.

Heb jij nog slaaptips voor andere moeders? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je