{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Ontwikkeling > Speelgoed voor baby's van 9 maanden tot 1 jaar

Advies > Baby > Ontwikkeling > Speelgoed voor baby's van 9 maanden tot 1 jaar

Speelgoed voor baby's van 9 maanden tot 1 jaar

Afbeelding blog 'Speelgoed voor baby's van 9 maanden tot 1 jaar'

Wanneer je kindje negen maanden is geweest, kan het hoogstwaarschijnlijk al prima zelfstandig zitten. Waarschijnlijk kruipt of tijgert je baby de kamer door of misschien kan hij (of zij) zelfs al een beetje staan. De wereld van je baby wordt steeds groter en er wordt steeds meer ontdekt. Zijn band met jou wordt ook steeds hechter en hij vindt het heerlijk om samen met jou met speelgoed bezig te zijn.

Misschien is jouw kindje al begonnen met dingen aan te wijzen, waarna jij hem vertelt wat het is. Of misschien heeft hij wel al zijn eerste woordjes gezegd. Baby's van deze leeftijd zijn ieder geval erg geïnteresseerd in spraak en willen het graag zelf leren. Het zal je vast opvallen dat er nu echt met het speelgoed wordt gespeeld. Speelgoed is onmisbaar in iedere fase van een kinderleven, maar welk speelgoed past nu goed bij deze leeftijd?

Speelgoed dat de ontwikkeling van je baby stimuleert

Je kan nu al beginnen met het leren opruimen van speelgoed. Bijvoorbeeld met een doosje blokjes waarmee je kindje eerst een toren kan bouwen en vervolgens de blokjes weer terug in het doosje kan stoppen. Je stimuleert hiermee ook de oog-hand coordinatie en de fijne motoriek.

 • Bewegend speelgoed, bijvoorbeeld iets op wieltjes, kan je door de kamer duwen waarbij je kindje gestimuleerd wordt er achteraan te kruipen.
 • Boeken zijn onmisbaar bij zijn ontwikkeling. Door het gebruiken van kartonnen boekjes kan je baby leren om de bladzijden om te slaan maar bijvoorbeeld ook het aanwijzen van plaatjes en benoemen wat het is.
 • Als jouw kindje al kan staan en misschien wat voorzichtige stapjes kan zetten, is een loopwagen aan te raden. Houd bij de aanschaf hiervan er wel rekening mee voor welk type vloer je het loopwagentje wilt gebruiken. Heb je een gladde vloer, kijk dan voor een loopwagentje waarbij de weerstand van de wielen aan te draaien is. Zo zorg dat je veilig speelgoed in huis haalt. Een loopwagentje waar hij in moet zitten, is niet aan te raden. Dit kan namelijk belastend zijn voor de heupjes.
 • Het hoeft niet duur te zijn

  Een bezoekje aan de plaatselijke speelgoedwinkel kan tegenwoordig wel eens overweldigend zijn. Op het ene speelgoed zitten nog meer opties en mogelijkheden dan op het andere. Denk eenvoudig, je kindje zal simpel uitziende blokjes waarmee hij kan stapelen of vormen kan sorteren ook geweldig speelgoed vinden. Het hoeft echt niet veel te kosten. Ook is de bibliotheek een mooie uitvinding. Het lidmaatschap voor kinderen is gratis en de keuze is enorm. Daarnaast heb je de mogelijkheid om hem zeer regelmatig iets anders aan te bieden. En een bezoek aan de bibliotheek zelf is al een hele leuke en leerzame ervaring. Denk voor de aanschaf van een loopwagentje eens aan de optie om deze tweedehands aan te schaffen. Over het algemeen gebruikt een kind dit wagentje voor een redelijk korte tijd, waardoor er prima tweedehands exemplaren worden aangeboden.

  Spelen is genieten

  Je kunt je kindje in deze periode van zijn leven weer zoveel leren. En het bovengenoemde speelgoed is een geweldig hulpmiddel daarbij. Maar voor zowel ouder als kind is het allerbelangrijkste om te onthouden: spelen is genieten! 

  Wat is het favoriete speelgoed van jouw kindje? En wat raad je voor speelgoed aan?

  *Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

  Login bij Mamaplaats
  Login

  Nog geen account bij Mamaplaats?
  Registreren
  profiel aanmaken

  Ik heb al een account.
  Ja, dat wil ik

  Nee, dank je