{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Ontwikkeling > Ontwikkeling per maand van je baby

Advies > Baby > Ontwikkeling > Ontwikkeling per maand van je baby

Ontwikkeling per maand van je baby

Afbeelding blog 'Ontwikkeling per maand van je baby'
Voor je het weet is je baby veranderd naar een peuter. De ontwikkelingen gaan super snel. Wanneer en wat er gebeurt behandelen we hier. Het kan zijn dat je baby iets later is of juist voorloopt.

1 maand

Sommige reflexen doet je kindje automatisch, zoals aan je tepel zuigen. Wanneer hij melk proeft gaat hij slikken. De handjes zijn nu vaak nog gebalde vuistjes. Als iets snel op hem afkomt zal hij gaan knipperen met zijn ogen, dit is een natuurlijk instinct. In deze maand gaat je baby proberen steeds iets meer zijn hoofdje op te tillen, dit duurt meestal maar enkele seconde.

2 maanden

Je baby wordt steviger in zijn nekje. Vanaf nu zal hij meer wakker worden tussen de voedingen door. Hij begint je nu ook steeds meer te kennen. Je kindje voelt zich fijn als jij bij hem in de buurt bent. 

3 maanden

Je kindje begint steeds meer geluiden te maken. Je verstaat ze niet, het is puur brabbelen. Zing voor hem een liedje, dat vindt hij heerlijk. De spieren ontwikkelen zich steeds meer, hij beseft dat hij zelf kan bewegen. 

4 maanden

Je kindje heeft nieuw speelgoed, zijn handen! Hij merkt dat hij daar heel veel mee kan. Hij zal als hij iets vast heeft ook snel in zijn mond stoppen, uitkijken dus. Ook strekt die zijn armpjes uit als hij opgetild wil worden. 

5 maanden

Je kindje zal nu beginnen met rollen van zijn rug naar zijn buik en andersom. Een speelkleed kan daarom nu leuk zijn. Het kan zijn dat je kindje nu kan huilen met echte tranen. Hiervoor huilde hij alleen nog maar met geluid. 

6 maanden

Je kindje kan met een kussen in zijn rug al recht zitten. Als je zijn handjes vastpakt wil hij ook snel proberen te staan. 

7 maanden

Nu moet je opletten waar je baby bij kan. Hij pakt alles wat los en vast zit en wil het in zijn mond stoppen. De tandjes zullen ook al iets doorkomen. Hij gaat nu ook proberen te ‘’praten’’. Je kindje kan nu ook gaan huilen als jij even weg gaat maar het verdriet gaat snel over als je eenmaal uit beeld bent.

8 maanden

Je kindje merkt nu dat hij zijn vingertoppen kan gebruiken en kan nu dus ook kleinere dingen vastpakken. Hij zal wellicht gaan protesteren als je wat afpakt. Zijn geluidjes gaan steeds meer op woorden lijken. Misschien zegt hij wel voor het eerst papa of mama. 

9 maanden

Begint hij al een beetje te kruipen? Dan kan hij misschien ook wel in zijn handjes klappen en zwaaien. Hij kan misschien rechtop zitten maar hij moet zich wel concentreren op zijn evenwicht. 

10 maanden

Je kindje snapt steeds meer welk woord bij welk voorwerp past. Hij kan ook aan je hand een paar pasjes mee lopen. Laat je kindje zo veel mogelijk zonder schoentjes binnen lopen, zo ontwikkelen de voetjes zich het beste. 

11 maanden

Je kindje kan nu zelf leren eten. Natuurlijk gaat dat met knoeien. Eerst sabbelen en dan slikt hij het in stukjes door. Je kindje kan misschien al één of meer woordjes zeggen. Praat veel tegen je kindje zo leert hij veel. 

12 maanden

Voorwerpen kunnen nu door de lucht heen vliegen. Je kindje wil doelbewust verandering brengen met zijn bewegingen. Hij kan zwaaien en met een bal spelen en lekker in zijn eigen taal brabbelen. Je kindje kan met de pot mee eten maar kijk uit met zout en kruiden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je