{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Ontwikkeling > Mijlpalen fysieke ontwikkeling in eerste jaar van een baby

Advies > Baby > Ontwikkeling > Mijlpalen fysieke ontwikkeling in eerste jaar van een baby

Mijlpalen fysieke ontwikkeling in eerste jaar van een baby

Ontwikkeling van een baby is bij elke baby weer verschillend. Elk kind doet alles in zijn of haar eigen tempo. Lees hier alles over de ontwikkeling.

Afbeelding blog 'Mijlpalen fysieke ontwikkeling in eerste jaar van een baby'
Ontwikkeling van een baby is bij elke baby weer verschillend. Elk kind doet alles in zijn of haar eigen tempo. Het begint met een baby als je die neerlegt dat hij zo blijft liggen. Het eerste wat je baby gaat doen is het hoofd optillen, als je de baby op zijn buik legt dan tilt hij zijn hoofd op. Dat is een teken dat zijn nek al beter ontwikkeld is.   

De ontwikkeling van je baby

Later gaat je baby ook rollen de meeste baby’s rollen eerst van hun rug naar hun buik. Als ze dit eenmaal kunnen gaan ze ook weer terug rollen. Baby’s hebben veel bewegingsruimte nodig, dus zet ze niet te lang in de maxi-cosi of wipper. Laat ze lekker rond rollen op de grond of in de box.    

Tijgeren

Als je baby genoeg ruimte heeft om te bewegen gaat hij waarschijnlijk ook tijgeren. Dit houdt in dat ze dan op hun buik naar voren of naar achter gaan. Dit doen ze via hun handen.  Hierna komt meestal het kruipen op handen en knieën. Als je baby eenmaal kan zitten. Kan je hem ook meenemen op de fiets in een fietszitje. Hiervan kunnen baby’s echt genieten van alles om zich heen te kunnen zien.   

Stapjes

Optrekken om aan de tafel te staan zal het volgende zijn. Lopen om de tafel en steeds meer durven. Soms vergeten ze dat ze nog niet los kunnen lopen en laten per ongeluk de tafel los. Denk hierbij wel om de veiligheid van je kindje door iets op de hoeken van de tafel te doen. Nu zal je kindje steeds meer proberen om stapjes los te doen. Hiermee kan je als ouder erg leuke spelletjes mee doen. Door steeds een stukje verder bij je kindje vandaan te gaan staan. En hem steeds verder uit te dagen.   

Lopen

Als je kindje eenmaal gaat lopen denk dan goed om de veiligheid van je kindje. Zoals de keukenkastjes waar schoonmaakmiddel staat. Voor deuren heb je speciale veiligheidsklemmen zodat je kindje hem niet kan openen. Denk ook aan de trap, een traphekje is een simpele oplossing. Bekijk alles vanaf je kindje zijn hoogte dan zie je vanzelf de gevaren. Maar vergeet een ding niet houdt altijd je fototoestel bij de hand en geniet van elke nieuwe fase van je kindje.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je