{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Ontwikkeling > Baby 4 weken

Advies > Baby > Ontwikkeling > Baby 4 weken

Baby 4 weken

Baby 4 weken: Meest gestelde vragen door moeders in deze week

Afbeelding blog 'Baby 4 weken'

Hoeveel flessen heeft een baby nodig van 4 weken?

Vanaf 4 weken krijgt je kindje ongeveer 5 voedingsmomenten per dag. Dit is vaak op verzoek van je kindje. Geeft je kindje aan dat hij of zij honger heeft, dan geef je wat voeding. Per dag heeft je kindje ongeveer 750 ml voeding nodig.  

Mijn baby heeft koorts, wat moet ik doen?

Als je baby verkouden is, is het verstandig hem of haar goed in de gaten te houden. Een baby van 4 weken is nog zo jong dat hij zelf nog geen goed afweersysteem heeft ontwikkeld tegen ziektekiemen. Zorg ervoor dat wanneer je baby langer dan 24 uur verhoging heeft, je met hem naar de dokter gaat. Een goed advies van de dokter is altijd fijn en stelt je als ouder zijnde ook gerust. Mocht het zo zijn dat je kindje niet helemaal lekker is en ineens een hele hoge koortspiek krijgt, ga dan meteen naar de huisarts. Je kindje kan dan namelijk een koortsstuip krijgen en het is van belang dat je op zo’n moment weet wat je moet doen.

Hoe lang mag baby van 4 weken slapen zonder voeding?

Hoe lang je baby zonder voeding kan verschilt van baby tot baby. Dit hangt af van de hoeveelheid die hij of zij overdag drinkt, het gewicht van de baby en hoeveel vocht de baby vasthoudt. Wanneer je baby qua gewicht goed op schema loopt zal hij of zij vanzelf wakker worden als hij honger heeft. Zo ontwikkelt je kindje zelf een voedingsschema waarbij hij goed aangeeft wanneer hij toe is aan voeding.

Waarom heeft mijn baby bultjes in het gezicht?

Een jong kindje kan last hebben van baby acne. Dit ziet eruit als kleine puistjes, rode vlekken of bultjes. In de meeste gevallen gaat dit vanzelf weer weg, maar maak je jezelf toch zorgen, bel dan eventjes de huisarts. Hij zal je geruststellen of in het ergste geval iets voorschrijven voor je kindje.

Baby van 4 weken kijkt scheel, wat is dat?

Veel baby’s kijken af en toe scheel. Dit komt omdat de oogspieren nog niet helemaal doorontwikkeld zijn. De samenwerking tussen de oogspieren werken nog niet optimaal waardoor beide ogen een eigen wil hebben. Tot de 6 maanden is het normaal dat je kindje af en toe scheel kijkt. Houdt dit echter langer aan dan 1 jaar, dan is het verstandig om een opticien of oogarts ernaar te laten kijken.

Kan een baby van 4 weken lachen?

Jazeker! Je kindje kan vanaf 4 weken bewust naar je glimlachen. Het kan zijn dat je in de periode hiervoor ook al een lachje hebt gezien, maar dat was dan een trekje van de gezichtsspieren en niet bewust. Hoe ouder je kindje wordt, hoe meer hij of zij zal gaan glimlachen en uiteindelijk ook hardop.

Baby 4 weken kan niet poepen, hoe kan dat?

Sommige kinderen poepen wel 3x per dag, andere 3x per week. Wanneer je aan je baby flesvoeding geeft of net bent overgestapt van borstvoeding naar flesvoeding, kan het zo zijn dat je kindje moeilijk kan poepen. Het kan zo zijn dat jouw kindje moeilijk kan poepen of zelfs een verstopping heeft omdat jij zelf (in het geval van borstvoeding) niet voldoende vezels binnenkrijgt. Zorg er in het geval van borstvoeding voor dat je zelf voldoende gezonde voeding en vezels binnen krijgt. In het geval van flesvoeding is het belangrijk te kijken of je de voeding wel op de juiste manier klaarmaakt. Meer kun je er zelf niet echt aan doen, maar goed om te weten is dat verstopping vaak vanzelf weer over gaat.

Wat zijn regeldagen?

Regeldagen zijn dagen waarbij je kindje om meer voeding vraagt en vaker voeding vraagt dan normaal. Dit komt omdat hij of zij in deze dagen flink aan het groeien is. Dit zorgt ervoor dat je kindje meer voeding nodig heeft en daarom ook vaker kan ‘vragen’ om voeding dan normaal.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je