{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Ontwikkeling > Alles over je baby voor het eerst mee naar buiten nemen

Advies > Baby > Ontwikkeling > Alles over je baby voor het eerst mee naar buiten nemen

Alles over je baby voor het eerst mee naar buiten nemen

Wanneer ga je voor het eerst naar buiten? Waar moet je aan denken als dat bijzondere moment daar is? Lees hier alles over met je baby naar buiten gaan.

Afbeelding blog 'Alles over je baby voor het eerst mee naar buiten nemen'

Daar staat hij dan al tijden te pronken, die mooie kinderwagen die erop staat te wachten om voor het eerst een wandelingetje te maken met je pasgeboren baby. Wanneer ga je voor het eerst naar buiten? Waar moet je aan denken als dat bijzondere moment daar is?

Wanneer voor het eerst naar buiten

Je mag voor het eerst met je kindje naar buiten als hij of zij op goed gewicht is. Vaak wordt hierbij de maatstaf van vijf pond aangehouden. Daarnaast moet de baby zelf goed de temperatuur kunnen houden. De temperatuur wordt in de kraamweek veelvuldig gemeten dus daaruit kan je ook opmaken of dit wel of niet het geval is. De meeste baby’s gaan voor het eerst naar buiten aan het einde van de kraamweek. De verloskundige of kraamhulp kan hierin ook adviseren. Baby’s verliezen vaak veel warmte vanuit hun hoofdje en daarom is het belangrijk dat je jouw kindje een mutsje laat dragen als je naar buiten gaat.

Waar moet je aan denken

Wanneer je baby nog klein is, gebruik je meestal de kinderwagen om naar buiten te gaan. Het is goed voor de houding van het kindje, hij of zij ligt plat en dat is goed voor het ruggetje. Daarnaast ligt hij of zij lekker beschut in de kinderwagenbak. Later is het ook mogelijk om een draagdoek, draagzak of rugdrager te gebruiken. Er zijn ook draagdoeken die je al vanaf de geboorte kunt gebruiken.

Temperatuur

Vaak ligt jouw kindje onder een dekentje in de kinderwagen. Het hangt dan ook van de temperatuur buiten af wat voor kleding je de pasgeboren kleding aantrekt. Vaak is een goede peiler dat je een extra laagje aantrekt buiten dat wat je zelf aantrekt. Daarnaast is het goed om een mutsje op te doen. Als het buiten fris is dan is een extra kruikje zeker aan te raden, hartje zomer is dit niet nodig. Jouw kindje mag het niet te koud krijgen maar ook zeker niet te warm, dat is nog gevaarlijker. Daarom is het belangrijk om bij twijfel zo nu en dan even in het nekje of aan de voetjes te voelen of je kindje het niet te warm of koud heeft.

Het huidje van de baby is nog erg teer en daarom is het erg belangrijk om in geval van zonneschijn goede zonnebrand te gebruiken. Er zijn daarnaast ook goede uv-bestendige parasols verkrijgbaar die veel kinderwagenfabrikanten aanbieden.

Omgeving

Het advies is om het eerste wandelingetje te beginnen in een rustige omgeving. Jouw kindje is nog niet gewend aan heel veel indrukken, laat hem of haar even rustig wennen aan deze al zo drukke wereld! Maak de wandeling in het begin niet te lang, met name ook niet voor jezelf want je bent zelf natuurlijk ook nog herstellende van misschien een ingrijpende bevalling. Je kan zo langzamerhand het rondje een beetje uitbreiden.

Probeer vaak met je kindje naar buiten te gaan, frisse lucht is zeer goed voor kinderen. En dan komt straks ook de tijd dat je je een uitje zonder luiertas niet meer kan voorstellen. Iedere keer als je de deur uitgaat ga je bepakt en bezakt van huis met luiers, luierdoekjes, voeding, slabbertjes, spuugdoekjes, extra kleertjes en eventueel speentjes. Maar het is zo heerlijk om samen met je babietje op pad te gaan, geniet ervan!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je