{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Ontwikkeling > Alles over je baby alleen laten

Advies > Baby > Ontwikkeling > Alles over je baby alleen laten

Alles over je baby alleen laten

De deurbel gaat, de telefoon gaat, je moet naar de wc, je gaat douchen… Allemaal van die kleine bezigheden waarbij je, je kleine even alleen moet laten. Dit kan natuurlijk prima als je aan het volgende denkt:

Afbeelding blog 'Alles over je baby alleen laten'
De deurbel gaat, de telefoon gaat, je moet naar de wc, je gaat douchen… Allemaal van die kleine bezigheden waarbij je, je kleine even alleen moet laten. Dit kan natuurlijk prima als je aan de volgende dingen denkt. 


Toch haast?

Je bent net je kleine aan het verschonen en de deurbel gaat. Even snel open doen. Nou nee…. Ze wachten maar even. Wat als je kleine er vanaf rolt. Denk nooit die van mij kan nog niet rollen, want dan gaat het zeker fout. Als je echt niet kunt wachten met de deur te openen, leg de kleine dan even op de grond, in de box of in bed. Zo kan hij/zij niet vallen. Let daarmee wel op, op de gevaren. In bed en in de box leggen is natuurlijk geen probleem. Mits de box opgeruimd is. Leg je, je kleine even op de grond neer (al dan niet op een kleed) let dan op dat hij/zij nergens aan kan komen. Ik bedoel dan onder andere snoeren die de kleine kan pakken en als het daaraan trekt iets naar beneden kan vallen. Let ook op als je huisdieren hebt en die bij de kleine kunnen als jij hem/haar niet in het zicht hebt. 

Onbegrijpelijk…

En dan lees je of hoor je soms ook nog eens onbegrijpelijke verhalen. Zo hoorde ik laatst een verhaal over een moeder die haar baby thuis laat om even boodschappen te doen!? Of even de kleine laten slapen als je de oudste naar school bent. “Ach, ik ben maximaal tien minuten weg”. Er kan zoveel gebeuren in tien minuten. Ik snap dat echt niet. Wat als je huisdier de kleine te grazen neemt, of wat als er kortsluiting komt door een huishoudelijk apparaat en de boel in brand vliegt, dat heeft trouwens maximaal drie minuten nodig voordat alles in lichtelaaie staat. 

Kortom: tips:

  • Laat mensen wat langer wachten aan de deur als je, je kindje niet mee wil nemen naar de deur. Leg hem/haar dan in de box of in bedje of in een wipstoel; 
  • Als je  je kindje alleen laat, zorg dan dat eventuele huisdieren niet bij je kindje kunnen. Het blijven dieren en je weet nooit wat ze doen als jij niet in de buurt bent; 
  • Laat nooit je kindje alleen thuis, je weet nooit wat er kan gebeuren en je vergeeft het je eigen nooit. Ongeluk zit in een klein hoekje. Kortsluiting is zo gemaakt; 
  • Als je, je kindje even alleen laat in een ruimte zorg dan dat het niet is kan grijpen wat niet de bedoeling is. En zorg dat het speeltjes heeft om zich mee te vermaken.


Maar vooral doe wat jij denkt dat goed is voor je kindje en doe waar jij en je partner jullie fijn bij voelen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je