{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Ontwikkeling > Alles over babyzwemmen

Advies > Baby > Ontwikkeling > Alles over babyzwemmen

Alles over babyzwemmen

Afbeelding blog 'Alles over babyzwemmen'

Babyzwemmen is leuk en ontspannend voor zowel ouder als baby. Een baby zit ongeveer 9 maanden in een soort waterzak. Geen wonder dat hij zich ook na zijn geboorte heerlijk op zijn gemak voelt in het water. Dan is babyzwemmen dus ideaal, maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

Babyzwemmen-vanaf welke leeftijd?

Wanneer begin je nu het beste met babyzwemmen? Daarover zijn de meningen heel sterk verdeeld. De ene keer hoor je wanneer je baby 3 maanden is en de andere keer pas wanneer je baby 6 maanden is. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat alles helemaal goed is met de gezondheid van je baby. Twijfel je of je al kunt beginnen met babyzwemmen? Raadpleeg dan even het consultatiebureau, de huisarts of het zwembad waarbij je eventueel een cursus babyzwemmen wilt gaan volgen.

Babyzwemmen-waarom eigenlijk?

Natuurlijk is babyzwemmen vooral erg leuk, maar daarnaast zijn er nog vele voordelen te bedenken voor jou en de baby. Je baby went op deze manier aan het water en stimuleert zijn motorische ontwikkeling. Verder is babyzwemmen perfect voor jullie om te ontspannen en wordt het contact tussen jou en je baby nog intenser.

Babyzwemmen-waar moet een zwembad aan voldoen?

Het is belangrijk dat het zwembad waar jij met je kleintje gaat babyzwemmen aan een aantal eisen voldoet. De temperatuur van het zwembadwater is daarbij het meest belangrijk. Het water moet voor een baby namelijk minimaal 32 graden zijn. Wil je zeker weten of dat ook echt het geval is? Kijk dan op de website of bel het betreffende zwembad even. Daarnaast is het handig als er voldoende verschoningsmogelijkheden zijn en eventueel een box en / of kinderstoel aanwezig is.

Babyzwemmen-cursus of zelfstandig?

Een cursus babyzwemmen is over het algemener leuker, aangezien je andere jonge moeders leert kennen en de instructrice jullie allerlei oefeningen en spelletjes samen laat doen. Het enige nadeel kan het tijdstip van de cursus zijn. Wanneer de cursus babyzwemmen niet binnen het slaap / voedingsritme van je baby past, kun je misschien beter eerst een paar maanden zelf met je baby gaan zwemmen. Doe dit dan wel voor de voeding ( zodat de zwemluier van je kleintje tijdens het zwemmen niet meteen vol is ) en ga niet langer dan een half uurtje.

Babyzwemmen-wat neem je mee?

Wanneer je gaat babyzwemmen is het belangrijk om het een en ander voor de kleine mee te nemen. Denk hierbij aan een zwemluier, een bad cape en een vette crème om je baby na het zwemmen even lekker mee in te smeren. Ook is het soms handig om voeding mee te nemen; mocht je kindje door het bewegen onverhoopt eerder honger krijgen.

Ga jij met je kindje babyzwemmen en wat zijn jouw ervaringen? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je