{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Kinderopvang > Voor- en nadelen kinderopvang

Advies > Baby > Kinderopvang > Voor- en nadelen kinderopvang

Voor- en nadelen kinderopvang

Afbeelding blog 'Voor- en nadelen kinderopvang'

Aan kinderopvang zitten voor- en nadelen. Het feit is dat je de opvoeding van je kind gedeeltelijk uit handen geeft en je weet nooit in wat voor omgeving je kindje terecht komt. Je kind leert daarentegen wel goed spelen met andere kindjes en rekening te houden met anderen. Sociale vaardigheden worden op deze manier goed ontwikkeld.

Voordelen kinderopvang

Je kinderen naar de kinderopvang brengt veel voordelen met zich mee. Zo zijn jij en/of je partner niet genoodzaakt om te stoppen met werken of om minder te gaan werken. Je kan allebei blijven werken en op deze manier gaat jullie inkomen er ook niet op achteruit. Als je kinderen op de kinderopvang zitten, kan je ook een keer een dagje voor jezelf nemen. Even geen kinderen om je heen als je belangrijke zaken moet regelen kan erg fijn zijn en vaak krijg je dan drie keer zoveel dingen voor elkaar dan wanneer kids wel door het huis denderen. Je hoeft ook geen beroep te doen op familieleden of vrienden als je kinderen naar de kinderopvang gaan en je bent altijd verzekerd van opvang.

Een ander voordeel is dat je kindje goed leert spelen en delen met andere kindjes. Vooral als je kindje enig kind is , is dit een goede manier voor hem om in aanraking te komen met andere kinderen.

Nadelen kinderopvang

Net als veel keuzes die we maken zitten er ook nadelen aan de keuze voor kinderopvang. Wat als een heel groot nadeel wordt beschouwd is het feit dat je niet meer de enige bent die invloed heeft op de opvoeding van je kind. Vooral als je kindje meerdere dagen per week op de kinderopvang doorbrengt, zijn de leidsters van de opvang van grote invloed. Het feit dat er dus meerdere opvoeders zijn kan voor een kind ook erg verwarrend zijn. Want van de een mag iets wel, terwijl de ander dat niet wilt hebben. Kinderen zijn gebaat bij een vast patroon en zodra dit patroon doorbroken wordt, kan dit erg verwarrend zijn.

Een ander nadeel is dat kleine kinderen op een gegeven moment alles wat ze zien gaan kopiëren. Dus ook slechte manieren van andere kinderen worden gekopieerd. Op de kinderopvang hebben de leidsters meerdere kinderen onder zich, dus is het soms lastig om al het foute gedrag van elk kind te corrigeren.

Kinderen die naar de kinderopvang gaan, worden ook vaker ziek. Ze zijn de hele dag omringd door andere kinderen en zodra er eentje ziek wordt, kunnen de andere snel aangestoken worden. Vervelende hieraan is dat zieke kinderen niet welkom zijn op de kinderopvang en je dus zelf vervangende opvang moet regelen of een verplichte vrije dag van je werk moet opnemen.

Gaat jouw kind naar de kinderopvang? En wat vind jij de voor- en nadelen hiervan?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je