{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Gezondheid > Wat te doen als je baby: een droge huid en dichte neus heeft

Advies > Baby > Gezondheid > Wat te doen als je baby: een droge huid en dichte neus heeft

Wat te doen als je baby: een droge huid en dichte neus heeft

De huid van je baby is veel kwetsbaarder als die van jezelf. De talgkliertjes zijn er wel maar nog niet zo goed ontwikkeld en produceren nauwelijks talg.

Afbeelding blog 'Wat te doen als je baby: een droge huid en dichte neus heeft'

Dichte neus do’s en dont’s

Tja en dan je kleintje is verkouden en heeft een dichte neus. Je weet zelf waarschijnlijk wel hoe vervelend dat is en hoe je vooral s ’nachts af en toe naar adem snakt. Voor jezelf haal je een neusspray bij je drogist en daar red je het weer prima mee voor een aantal dagen. Voor je kleintje ligt dat net iets anders, de stoffen in de neusspray die voor een volwassene niet zo schadelijk zijn, kunnen voor je ukkie een geïrriteerd neusslijmvlies betekenen. Gebruik dus als je iets van spray wilt gebruiken een spray op basis van zout water dus eigenlijk een geheel natuurlijk middeltje. Je kunt het natuurlijk ook prima zelf maken. Kook hiervoor water voeg per kopje water een afgestreken theelepel zout toe en je eigengemaakte neusdruppels zijn klaar. Je zou deze eventueel met een pipetje in het neusje van je kindje kunnen druppelen. Maar wees gewaarschuwd echt heel erg leuk vinden ze dat niet dus je zult misschien een lichtelijke “houtgreep” moeten toepassen. Wat vaak ook erg goed helpt alleen moet je voor lief nemen dat je bovenverdieping een beetje gaat ruiken is een half doorgesneden ui onder of naast het bedje te leggen deze zorgt ervoor dat de neus wat langer openblijft. Hetzelfde geldt voor wat poho-olie gedruppeld of bijvoorbeeld een washandje en dat in de kamer leggen. Let wel het is een erg sterke geur dus ben er erg zuinig mee je kunt wat extra bij druppelen maar meestal is een druppel of 3 meer als genoeg. Ook dit kun je krijgen bij de meeste drogisten of reformhuizen. Zorg ervoor dat je het neusje goed schoonhoudt er zijn bepaalde attributen te koop waarbij je wat snot kunt wegzuigen uit het neusje. Je kunt als je niet houdt van smeren, druppelen, sprayen of uien natuurlijk ook met je kindje in de badkamer staan met de douche aan zodat door het stomen de boel een beetje loskomt.  

Droge huid do’s en dont’s

De huid van je baby is veel kwetsbaarder als die van jezelf. De talgkliertjes zijn er wel maar nog niet zo goed ontwikkeld en produceren nauwelijks talg. Hierdoor kan het voorkomen dat de huid van je baby droog en schilferig kan worden. Het kan  zijn dat een droge huid aangeboren is en vaak kunnen invloeden van buitenaf zoals het klimaat (zon, vrieskou, wind) ook een oorzaak zijn. Het is daarom belangrijk de volgende dingen in acht te nemen. Laat je kindje niet te vaak badderen tot maximaal 2 a 3 keer in de week waarbij je of niks of hooguit wat druppels badolie in het water doet. Zeep en badschuim kan de huid verder uitdrogen. Zorg ervoor dat het water niet warmer als 37 graden is en laat je kindje er maximaal 5 minuten in. Smeer je kindje minimaal 2x per dag maar liefst nog vaker in met een neutrale zalf of crème. Hier zitten geen parfums , hormonen of andere zaken in die de huid van je kindje droog kunnen maken. Let bij het wassen van de kleertjes erop dat je geen wasverzachter en geurbuiltjes gebruikt dit kan ervoor zorgen dat je je kindje een reactie krijgt omdat de droge huid toch vaak wat gevoeliger is voor parfum en dergelijke. Als het huidje echt extreem droog is kun je misschien ook (tijdelijk) overstappen op een ph neutraal wasmiddel.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je