{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Gezondheid > Verklein de kans op een allergie bij je baby

Advies > Baby > Gezondheid > Verklein de kans op een allergie bij je baby

Verklein de kans op een allergie bij je baby

Groot nieuws! Je kunt invloed hebben op de kans op een allergie bij je baby.

Afbeelding blog 'Verklein de kans op een allergie bij je baby'
Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat baby's die in het eerste levensjaar regelmatig vis eten, minder kans hebben op het ontwikkelen van een allergie. Dit bleek ook al uit eerder Zweeds onderzoek.

Visje erbij?

Het blijkt dus niet alleen gezond voor volwassenen om regelmatig een visje naar binnen te werken. Zelfs je kleine baby - maar ook je oudere kinderen - wordt er sterker van. Het blijkt al te volstaan wanneer je baby twee à drie keer per maand vis eet.

Weg allergie!

Twaalf jaar lang werd het eetpatroon van 3285 baby's in te gaten gehouden. Baby's die hierbij vanaf het begin al vis aten, bleken na twaalf jaar nog steeds geen allergie te hebben. De kans dat je baby eczeem krijgt, vermindert met 22 procent wanneer je hem vanaf het begin regelmatig vis laat eten. Maar ook is de kans op hooikoorts 26 procent kleiner dan bij kinderen die in het eerste levensjaar niet (regelmatig) vis aten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je