{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Gezondheid > DKTP prik, vaccincatie tegen vier kinderziektes

Advies > Baby > Gezondheid > DKTP prik, vaccincatie tegen vier kinderziektes

DKTP prik, vaccincatie tegen vier kinderziektes

De DKTP prik is een belangrijke inënting voor je kind. Het beschermt je baby tegen vier ziektes tegelijk: difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Dit zijn ernstige ziektes waar kinderen in het ergste geval aan kunnen overlijden als ze niet zijn gevaccineerd. De inentingen worden gedaan op het consultatiebureau.

Afbeelding blog 'DKTP prik, vaccincatie tegen vier kinderziektes'

DKTP prik tegen DIFTERIE

Difterie is een ernstige keelonsteking, die het hart en zenuwstelsel kan beschadigen. En waar een kind in het ergste geval door kan stikken.


DKTP prik tegen KINKHOEST

Kinkhoest veroorzaakt hoestbuien. Baby’s kunnen er erg benauwdheid door worden en in een uitzonderlijk geval zelfs hersenbeschadiging aan overhouden.


DKTP prik tegen TETANUS

Ook tetanus is een akelige ziekte. Doordat kaakspieren kunnen verkrampen kan de ziekte slik- en ademhalingsspieren aantasten.


DKTP prik tegen POLIO

Polio is ook bekend onder de naam kinderverlamming. Deze verlamming kan zo ernstig zijn, dat een kind niet meer kan ademhalen.


KIND KRIJGT DKTP PRIK IN 5 FASES

De DKTP prik is een herhaalprik. Kinderen krijgen deze als baby wanneer ze 2, 3, 4 en 11 maanden oud zijn en nog een keer rond het 4e jaar.


INENTING ZET AFWEERSYSTEEM KIND AAN HET WERK

Via de inenting krijgen kinderen onschadelijk gemaakte bacteriën en virussen ingespoten, die het afweersysteem tegen de vier ziektes aan het werk zet. Als een kind later toch in contact komt met een van de virussen, zet het lichaam snel het voorgeprogrammeerde afweersysteem in werking.

Als je nog vragen hebt over inentingen, kun je contact opnemen met het RIVM.


Wat is jouw ervaring met de DKTP prik? Vertel hoe het voor jouw kind was!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je