{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Gezondheid > Darmkrampjes baby

Advies > Baby > Gezondheid > Darmkrampjes baby

Darmkrampjes baby

Darmkrampjes komen vaak voor bij baby's. Het is een normale reactie van de darmen. Lees hier meer over darmkrampjes baby en wat je eraan kunt doen.

Afbeelding blog 'Darmkrampjes baby'

Darmkrampen komen vaak voor bij baby's. Het is een normale reactie van de darmen aangezien zij voor het eerst bezig zijn met het verteren van voedsel. Dit gebeurde namelijk via de navelstreng. De meeste baby's hebben hier hun eerste levensmaanden last van. Je kan darmkrampjes herkennen wanneer de baby z'n beentjes plooit en ontroostbaar blijft huilen. Als je merkt dat de krampjes na een aantal maanden nog steeds niet minder zijn of wanneer je twijfelt of het wel darmkrampjes zijn, kan je langs de huisarts gaan. Het zou namelijk ook kunnen dat je baby last heeft van een allergie of een infectie in het spijsverteringskanaal heeft.

Hoe zijn darmkrampen te voorkomen?

Wanneer de baby teveel lucht binnen krijgt met drinken kan dit darmkrampen veroorzaken. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat ze een boertje laten na het drinken. Wanneer je flesvoeding geeft moet je ervoor zorgen dat de speen altijd vol met melk is, zodat de baby niet te veel lucht binnen krijgt. Als je borstvoeding geeft kan je eigen eten ervoor zorgen dat je kindje last krijgt van z'n darmpjes. Het blijkt dat kool, knoflook, scherpe kruiden, ui, veel chocolade en koffie dit kunnen veroorzaken. Probeer dit dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Tenslotte kan het kindje ook nog darmklachten krijgen wanneer het teveel of te weinig eten binnen krijgt. Ouders houden zich vaak aan de precieze voedingsschema's, maar niet elke baby is hetzelfde en daarom kan er een verschil aan voedingsbehoefte zijn.

Middelen tegen darmkrampjes bij baby's

  • Het kan helpen om rond te lopen met de baby in een draagzak, de buitenlucht is ook lekker.
  • Het buikje zachtjes masseren.
  • Een warm badje of een warme doek op de buik kan de baby kalmeren.
  • Er zijn ook homeopathische zalfjes en druppels die zeggen de pijn te verminderen.

Heeft jouw baby ook last van darmkrampjes? Reageer hier!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je