{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Gezondheid > BMR prik, vaccincatie tegen drie kinderziektes

Advies > Baby > Gezondheid > BMR prik, vaccincatie tegen drie kinderziektes

BMR prik, vaccincatie tegen drie kinderziektes

De BMR prik is tegen de ziektes bof, mazelen en rodehond. Deze prik krijgen baby’s als ze 14 maanden zijn en nog een keer als kind bij 9 jaar. De twee vaccincaties samen zorgen voor een levenslange bescherming tegen de drie ziektes bij je kind. De inentingen worden gedaan op het consultatiebureau.

Afbeelding blog 'BMR prik, vaccincatie tegen drie kinderziektes '

BMR prik tegen de BOF

De bof is een kinderziekte aan de speekselklieren. Een kind kan oorpijn hebben en een pijnlijke wang hebben die erg opzet. Het klinkt onschuldig, maar in het ergste geval kan de bof leiden tot hersen(vlies)ontsteking en onvruchtbaarheid.


BMR prik tegen de MAZELEN

Van de mazelen is een kind behoorlijk ziek. Complicaties zijn ooronsteking, bronchitis, longonsteking en hersenvliesontsteking. De mazelen kan een dodelijke ziekte zijn.


BMR prik tegen de RODEHOND

Kinderen worden alvast ingeënt tegen rodehond, omdat deze ziekte tijdens een zwangerschap ernstige gevolgen kan hebben. Als de moeder besmet raakt als zij in verwachting is, is er een risico dat de ongeboren baby doofheid, blindheid of een andere afwijking oploopt.

Door kinderen al op jonge leeftijd in te enten tegen rodehond, zijn volwassen straks beschermd en zal de ziekte nauwelijks meer voorkomen. Ook toekomstige moeders (wat nu onze dochters zijn) zijn alvast beschermd. Op deze manier is de kans heel klein dat in de toekomst een zwangere vrouw nog de ziekte rodehond kan krijgen en zijn baby’s in de buik veilig.


Op www.RVP.nl staat nog meer informatie over ziektes, inentingen en de BMR prik.


Wat is jouw ervaring met de BMR prik? Vertel het ons!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je