{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Gezondheid > Alles over pukkeltjes in het gezichtje van je pasgeboren baby.

Advies > Baby > Gezondheid > Alles over pukkeltjes in het gezichtje van je pasgeboren baby.

Alles over pukkeltjes in het gezichtje van je pasgeboren baby.

Wat is het mooi om je baby voor het eerst in je handen te hebben en te bekijken hoe hij/zij eruit ziet! Lees hier meer >>

Afbeelding blog 'Alles over pukkeltjes in het gezichtje van je pasgeboren baby.'

Wat is het mooi om je baby voor het eerst in je handen te hebben en te bekijken hoe hij/zij eruit ziet!

Naast een sinaasappelhuid wordt er ook regelmatig geschreven over een baby-huidje of een babyzacht-huidje. Maar ook op de kleinste babyhuid is weleens een puistje of pukkeltje te vinden. Ook zie je soms vlekjes in het gezichtje van je baby. Deze oneffenheden hebben vaak een benaming en natuurlijk ook een oorzaak. Sommige plekjes zijn `afwijkingen` in de huid. Daar wordt een kindje mee geboren en deze zullen niet overgaan. Dit is echter maar een heel klein percentage van de vlekjes.  De meeste vlekjes en pukkeltjes zullen gewoon verdwijnen!

Het eerste jeugdpuistje!

De eerste pukkeltjes die je kindje zal krijgen zijn vaak kleine puistjes. Deze komen door de vetten die je kindje in jouw buik al heeft binnengekregen. Deze komen er als zijnde jeugdpuisjes weer uit. Iets later kan je kindje ook van deze puistjes krijgen door de moedermelk. Je kindje krijgt alles binnen wat jij eet wanneer je borstvoeding geeft. Dit zijn soms te veel vetten of vetten die jouw kindje (nog) niet op een andere manier kan verwerken. De ze puisjes gaan net als bij jouw gewoon weer weg. Het is wel goed om te weten dat ze, ook net als bij jou, ook littekentjes kunnen geven wanneer je er aan gaat zitten. Je kan je voorstellen dat deze kleine littekentjes met de huid van je baby meegroeien en dat zou toch wel erg jammer zijn! Een crème speciaal voor de oneffenheden van de babyhuid, zoals van Weleda, is geschikt om te gebruiken maar je eigen reinigingsmelk is natuurlijk niet geschikt.

Een beetje ziekjes?

Naast deze `gewone` puistjes kan je bij je kindje nog heel veel andere pukkeltjes ontdekken. Soms zijn ze alleen te vinden op het gezichtje maar vaak zitten ze over het hele lichaam. Dit zijn vaak onschuldige ziektes  die elk kindjes wel een keer krijgt. Denk aan de 4e of 5e ziekte. Deze ziektes kunnen echter wel erg vervelend zijn voor je kindje! Soms gaan ze gepaard met jeuk en of koorts. Koorts kan overigens ook een van de oorzaken zijn van pukkeltjes, de zogenaamde koortsuitlag. Waterpokken is ook een van de bekende kinderziektes die gepaard gaan met bultjes. Deze is net als de 4e en 5e ziekte besmettelijk.

Maar, dit is voordat je hem pas echt bij je kindje ziet. Wanneer je kindje met bultjes een zieke indruk maakt is het goed om te zorgen dat het goed drinkt en voldoende rust. En als je twijfelt: Bezoek of bel je huisarts of consultatiebureau! Zij zullen met zorg jouw vraag beantwoorden. Beter een keer te veel gebeld dan te laat!

Geschreven door mama Marjolein

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je