{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Gezondheid > Allergie voor het huisdier?

Advies > Baby > Gezondheid > Allergie voor het huisdier?

Allergie voor het huisdier?

Veel mensen hebben een hond, kat of een ander huisdier. Maar is je kind allergisch voor het huisdier? Lees hier hoe je hierachter kunt komen.

Afbeelding blog 'Allergie voor het huisdier?'

Huisdieren zijn ontzettend leuk en belangrijk voor de opvoeding van een kind. Een kind kan een band opbouwen met het huisdier en het leert ook om het huisdier te verzorgen en verantwoordelijk te zijn voor het huisdier. Veel mensen hebben een hond, kat of een ander huisdier. Maar is je kind allergisch voor het huisdier?

Soms kan het voorkomen dat je denkt dat je kind allergisch is voor je huisdier en dat is natuurlijk altijd vervelend als je kind allergisch is. Er zijn veel mensen allergisch voor honden en katten. Als je als ouder navraag doet in je omgeving zijn er veel mensen die wel iemand kennen die allergisch is voor een huisdier.

Symptonen allergie

Is je kind vaak verkouden? Of heeft je kind vaak een verstopte neus, dan kan het zijn dat je kind allergisch is voor je huisdier. Tevens kan het zo zijn dat je kind deze klachten krijgt als je op bezoek bent geweest bij familie of vrienden die een hond of kat hebben. Verder kunnen de klachten ook voorkomen als je met je kind bijvoorbeeld naar de kinderboerderij bent geweest. Ook als je kind vaak traanogen heeft als hij of zij in aanraking is geweest met een kat of een hand kan duiden dat je kind allergisch is voor je kat of hond.

Voor de zekerheid kun je dan met je kind naar de huisarts gaan om dit bespreekbaar te maken. De huisarts kan dan onderzoeken waar de klachten vandaan komen en kijken hoe de klachten het beste behandeld kunnen worden tegen de allergie van het huisdier.

Voorkomende klachten bij honden- en kattenallergie

De meeste mensen hebben een kat of hond als huisdier. Kinderen kunnen veel neus en oogklachten krijgen. Astmatische klachten kunnen ook voorkomen bij je kind. Het kan zijn als de klachten blijven aanhouden dat je kind last krijgt van zijn of haar longen en dan kan er allergische astma ontstaan. Je wilt natuurlijk als ouder voorkomen dat je kind allergische astma gaat krijgen.

Behandelen van de allergie

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de allergie van je kind te behandelen. Er kan gekozen worden voor medicijnen om de allergie te behandelen. Er zijn allerlei soorten medicijnen. Je kunt hierbij denken aan: neus-sprays, tabletten, oogdruppels en inhalatoren. De allergie kan niet genezen worden door de medicijnen. Wat de medicijnen wel doen is de klachten onderdrukken van de allergie van je kind.

Het is belangrijk dat je kind de medicijnen blijft innemen tegen de klachten. Dit kan betekenen dat je kind soms jarenlang de medicijnen dient te blijven innemen tegen de klachten. Of er kan gekozen worden voor een injectiekuur. Een ander woord voor een injectiekuur is hyposensibilisatiekuur.

Is jouw kind allergisch voor huisdieren en welke tips heb jij? Laat het weten in een reactie hieronder.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je