{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Feestdagen > Kinderfeestje: 1 jaar

Advies > Baby > Feestdagen > Kinderfeestje: 1 jaar

Kinderfeestje: 1 jaar

Afbeelding blog 'Kinderfeestje: 1 jaar'

Hoera 1 jaar! Het is bijna zover: je kleine spruit wordt bijna één jaar. Een hele mijlpaal! Maar hoe ga je dat kinderfeestje aanpakken? Iedereen doet dat natuurlijk op zijn eigen manier. De manier die het beste is voor jou en je kleine spruit, die is immers jarig en staat in het middelpunt van de belangstelling.

Uitnodiging maken

Wie ga je allemaal uitnodigen? Nodig je alleen de familie uit? Of ook je vrienden? Laat je die allemaal tegelijk komen of wil je twee feestjes geven? Dit hangt allemaal af van wat jullie en jouw kind het prettigst vinden. Het kan zijn dat je alles in een keer uitnodigt, een keer een verjaardag, een keer de drukte.

Maar andere gezinnen geven de voorkeur aan een feest voor de familie en een apart feest voor vrienden, zo heeft de kleine wat minder prikkels, maar je hebt wel twee keer je huiskamer vol met visite. Je kunt ook aangeven tussen welk tijdstip de gasten welkom zijn. Als je een creatieve mama bent is het een leuk idee om een uitnodiging te maken. Deze af te laten geven door je kleine of op te sturen en dit dan samen in de brievenbus gaan doen.

Aandacht

Je kind krijgt op zijn/haar feestje voldoende aandacht van alle toegestroomde gasten. Maar wat vooral ook belangrijk is. Zorg dat je zelf ook voldoende aandacht hebt voor je kleine. Door al deze drukte en nieuwe prikkels van de cadeautjes is het voor de kleine belangrijk aandacht te krijgen van papa en mama. Niet dat zij alleen bezig zijn met het zorgen voor drinken, eten, etc. Vraag eventueel familieleden om hulp. Of zet al het drinken met glazen klaar op een tafel als een soort lopend buffet dat ze het zelf kunnen pakken.

Verjaardagstaart

Een taart met één kaarsje erop. Zo leuk om te zien dat ze de 1e keer echt nog niet weten wat ze ermee moeten. Maar als ze merken dat het wel heel lekker zoet is, dan graaien die handjes zo in de taart. Heerlijk om te zien. Het leukste is om de taart met dat ene kaarsje uit te blazen als er gasten zijn. Deze kunnen dan heerlijk meezingen op “lang zal ze leven”.

Een grote taart is natuurlijk heel leuk, maar ook wel overdonderend. Bij een bakker kun je eventueel een klein taartgebakje bestellen speciaal voor de kleine, maar ook zou je van de grote taart een puntje af kunnen snijden en alleen deze geven. Als je al taart wil geven. Je kan natuurlijk ook denken aan kindertraktaties.

Snoepen!

Het is natuurlijk wel super leuk om een verjaardagsfeest voor je kind te organiseren, vooral als er ook nog meer kinderen komen. En hoe leuk is het dan om lekkers op de tafel te hebben staan waar de oogjes groter van worden. Met een beetje zoeken op internet kom je algauw hele leuke ideeën tegen die als kindertraktaties gebruikt worden, maar ook leuk zijn om op een kinderfeestje te serveren. Zo doen de Pinguïns van marshmallows het altijd goed en ook de vishengeltjes van soepstengels vliegen uit de vissenkom. Natuurlijk mag een kan ranja (met rietjes) niet vergeten worden en de chips!

Hieronder wat ideeën en tips voor kindertraktaties:

  • Vishengeltjes: soepstengel met daaraan een fruit- of dropveter met daar weer aan een dropvis geknoopt. Het is leuk om deze in glas te zetten en de buitenkant versieren als een vissenkom.
  • Pinguïns: twee marshmallows op elkaar met een satéprikker erin. Daarop twee kokkindropjes (de eerste met de bolle kant naar beneden, de andere met de platte kant naar beneden), een banaanschuimpje als voeten en als snavel een rijstkorrelsnoepje (een oranje). De blauwe en witte rijstkorrelsnoepjes kun je op de schaal leggen waar je de pinguïns op zet om zo water en ijs te creëren.
  • Ketting: met fruit- of dorpveters en Nibit chips kun je leuke kettingen maken.
  • Muisjes: een kleine eierkoek door de midden snijden, deze met boter tegen elkaar plakken. Met krentjes kun je ogen maken door de krentje in de eierkoek te stoppen en met dropveters een staart.

Wat ik verder nog voor tips kan geven voor het perfecte kinderfeestje:

  • Je kindje zal zoveel prikkels krijgen dat het niet altijd zin heeft om de gekregen cadeautjes open te maken in aanwezigheid van de gasten die het gegeven hebben. Push dit dan niet, maar laat het liggen totdat de kleine eraan toe is.
  • Zorg voor een hoekje waar de kinderen kunnen spelen (al dan niet met het nieuwe speelgoed)
  • Als het lukt zorg dat je de dag na het feestje een rustige “thuisblijf” dag hebt. Je kind kan dan lekker spelen met al het nieuw verkregen speelgoed en kan eventueel bijslapen.
  • Zorg dat je je fototoestel en filmcamera bij de hand hebt om deze bijzondere gebeurtenis vast te kunnen leggen
  • Zorg natuurlijk voor een versierd huis!! Vlaggen, ballonnen en eventueel een grote één (opblaasbaar in diverse winkels te verkrijgen).

Maar wat het allerbelangrijkste is op de eerste verjaardag is dat jullie en vooral de kleine een super dag hebben!

Hoe heb jij de eerste verjaardag van je kleintje gevierd? Laat het weten in een reactie hieronder.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je