{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Borstvoeding > Waarom borstvoeding geven?

Advies > Baby > Borstvoeding > Waarom borstvoeding geven?

Waarom borstvoeding geven?

Waarom borstvoeding geven? Lees hier alle informatie over borstvoeding en de positieve effecten op je kindje en op mama.

Afbeelding blog 'Waarom borstvoeding geven?'

Waarom borstvoeding?

Borstvoeding is het allerbeste wat je je baby kunt geven. Het is ook nog eens goed voor je eigen gezondheid. Maar het is niet altijd even makkelijk om borstvoeding te geven. Daarom is het goed om te weten, waarom het nu eigenlijk goed is. Dit kan je wellicht helpen bij de wat moeilijkere momenten, zodat je toch net even doorzet om het vol te houden tot je baby wat ouder is.

Voordelen van borstvoeding geven voor je baby

Naar de voordelen van borstvoeding zijn al wereldwijd enorm veel onderzoeken gedaan. Over het algemeen wordt aanbevolen om gedurende het eerste half jaar de baby zelf te voeden. Desondanks is minder dan een half jaar ook al aan te bevelen boven flesvoeding. Waarom is borstvoeding eigenlijk zo goed voor een baby?

  • Borstvoeding geeft je baby een maximale bescherming tegen ziektes. Vooral in de allereerste moedermelk, colostrum, zitten relatief sterke beschermende bestanddelen.
  • Ook verkleint borstvoeding de kans op allergieën. Uit onderzoek is gebleken dat baby’s die flesvoeding hebben gehad, meer allergische reacties vertoonden dan baby’s met borstvoeding.
  • Er zijn onderzoekers die een positief verband hebben weten te ontdekken tussen het geven van borstvoeding en de hoogte van de intelligentie. Niet alleen zou dit komen door de goede bestanddelen, ook het contact tussen moeder en kind zou hieraan bijdragen.
  • Het schijnt zo te zijn dat kinderen die borstvoeding hebben gekregen een minder grote kans hebben op overgewicht. Hoe langer de baby door de moeder is gevoed, des te lager de kans op overgewicht is.

Voordelen van borstvoeding geven voor mama

Door de stofjes die vrij komen bij de moeder gedurende het voeden, zal zij zich minder gestrest voelen. Ook de kans op postnatale depressie is kleiner. Verder zijn er onderzoeken die aantonen dat borstvoeding ervoor zorgt dat de moeder later minder kans heeft op onder andere borstkanker.

Borstvoeding is een natuurlijk middel om je kind te voeden. Na dit artikel weten we ongeveer waarom het goed is en waar we het voor doen. Maar borstvoeding kan ook zwaar zijn en problemen geven. Zorg dan dat je niet alleen blijft proberen, maar roep hulp in van een lactatiedeskundige of een huisarts.

Heb jij borstvoeding gegeven en wat zijn jouw ervaringen? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je