{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Borstvoeding > Melkproductie verhogen

Advies > Baby > Borstvoeding > Melkproductie verhogen

Melkproductie verhogen

Wil je graag je melkproductie verhogen? Lees hier alle tips en adviezen over melkproductie verhogen bij het geven van borstvoeding.

Afbeelding blog 'Melkproductie verhogen'

Als je voor het eerst bij de verloskundige komt, wordt je gelijk gevraagd of je ook borstvoeding wilt gaan geven. Wil je meer weten over dit onderwerp en hoe je je het beste kunt voorbereiden? De lactatiedeskundige helpt je graag op weg bij borstvoeding (al voor de bevalling), ook zijn er borstvoedingcursussen. Het is iets natuurlijks maar zo makkelijk als het lijkt is het in vele gevallen niet. Gelukkig hebben we ook vele deskundige websites waar je terecht kunt voor advies:

Melkproductie verhogen

Je geeft borstvoeding, maar wellicht heb je het idee dat de melkproductie omlaag gaat. Met onderstaande tips verhoog je je melkproductie:

  • Vaker aanleggen (bijvoorbeeld iedere 2 uur)
  • 's Nachts aanleggen (dit is een hele goede stimulans)
  • Clusterkolven
  • Domperidon, dit is een middeltje dat je op recept kunt krijgen, het werkt alleen maar als je je borsten goed leeg laat drinken
  • Je kindje aan 2 borsten laten drinken
  • Wakker maken voor een voeding (zo houdt je een ritme en zullen je borsten melk aanmaken)
  • Voeden op verzoek
  • Extra kolven (want wat er wordt gedronken, dat wordt weer aangemaakt)

De borstvoeding zal altijd wat wisselend zijn, dit kan door stress, ziekte o.i.d komen. Zorg dat je je in alle rust voorbereid op dat wat gaat komen. Ook tijdens het borstvoeding geven is het belangrijk dat je rust heb dat is voor jou en je baby belangrijk. Drink veel, eet gezond en niet te pittig/kruidig. Maak je tepels na elke voeding schoon om spruw te voorkomen. Smeer je borsten en tepels goed in na de voeding met een goeie hydraterende zalf (bijvoorbeeld Bepanthen) om zo tepelkloven te voorkomen.

Pijnlijke borsten door borstvoeding?

Pijnlijke borsten zorgen ook voor een terugloop in de borstvoeding omdat het pijnlijk is om te voeden. Dus ook weer een vorm van stress. Door stress heb je minder weerstand en grotere kans op onstekingen en een borstonsteking daar zit je ook zeker niet op te wachten. Mocht het voeden toch pijnlijk zijn om wat voor reden dan ook, dan zijn er ook tepelhoedjes die je je tepels beschermen. Als de pijn aanhoudt of je hebt koorts, raadpleeg altijd huisarts of je verloskundige.

Heel veel succes en vooral veel plezier, want het is het meest intieme wat je met je kindje beleeft.

Hoe verliep jouw melkproductie? Heb je nog handige tips? Laat het weten in een reactie!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je