{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Borstvoeding > Baby's slimmer door borstvoeding

Advies > Baby > Borstvoeding > Baby's slimmer door borstvoeding

Baby's slimmer door borstvoeding

Baby’s die drie maanden alleen maar borstvoeding hebben gekregen, vertonen tot 30 procent meer groei in belangrijke delen van het brein. Dit zijn de delen taal, emoties en begrip.

Afbeelding blog 'Baby's slimmer door borstvoeding'

Onderzoek: baby's slimmer door borstvoeding

Bij kinderen die alleen flesvoeding, of borstvoeding in combinatie met flesvoeding krijgen, zijn taal en emotie minder goed ontwikkeld. Uit eerder onderzoek was al naar voren gekomen dat borstvoeding leidt tot betere ontwikkeling van de hersenen. Maar tot nu toe was nog nooit uitgezocht of het effect al op jonge leeftijd al zichtbaar was. Met een Amerikaans onderzoek is nu dus gebleken dat deze veranderingen vrijwel onmiddellijk plaatsvinden.

De onderzoekers hebben van 133 baby’s hersenscans gemaakt. De baby’s zijn speciaal geselecteerd, zodat ze zo op zoveel mogelijk factoren gelijk zijn. De beelden van de baby’s die borstvoeding kregen, werden vergeleken met de baby’s die flesvoeding kregen.

Baby's slimmer door borstvoeding

De groep die flesvoeding kreeg bleek over minder witte stof te beschikken dan de groep die borstvoeding kreeg. De witte stof in de hersenen heeft te maken met taal en emotie. Dus hoe langer kinderen borstvoeding krijgen, hoe beter hun brein is ontwikkeld.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je