{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Borstvoeding > Alles over borstvoeding en reizen

Advies > Baby > Borstvoeding > Alles over borstvoeding en reizen

Alles over borstvoeding en reizen

Ga je op vakantie of ga je reizen en geef je borstvoeding? Lees dan dit artikel met tips voor borstvoeding en reizen.

Afbeelding blog 'Alles over borstvoeding en reizen'

Borstvoeding en reizen

Als je eenmaal de kunst van borstvoeding onder de knie hebt brengt dit vele voordelen met zich mee. Je hebt namelijk altijd eten voor je kind bij je, voldoende voorraad en altijd op de juiste temperatuur. Ideaal dus als je op reis gaat. Of het nu met het openbaar vervoer of met eigen vervoer is. Je hebt geen extra bagage nodig en indien echt noodzakelijk kun je op elk moment aanleggen. Al heeft de een wat meer privacy nodig dan de ander. Als je bijvoorbeeld met je eigen auto reist, zou je ergens op een parkeerplaats kunnen stoppen en achter in de auto je kindje kunnen aanleggen. Het is wat lastiger als je bijvoorbeeld met de trein reist, maar zoals gezegd is het voor de een wat makkelijker aanleggen in het openbaar dan voor een ander.

Borstvoeding in het openbaar

Er rust ook nog steeds een taboe op het borstvoeden in het openbaar. Ook de leeftijd van je kindje speelt hierbij een rol. Als je baby net een paar weekjes oud is dan is het praktisch nog niet af te leiden, maar hoe ouder je kindje des te meer het reageert op prikkels uit je omgeving en dan is het wel weer prettiger als je een afgezonderd plekje kunt vinden om te voeden. Anders laat het steeds je tepel los bij ieder geluidje om te kijken waar dat nu weer vandaan komt! Ten slotte heb je verspreid over het land ook nog zogenaamde Borstvoedingscafe’ s. Misschien leuk om eens een kijkje te nemen.

Mama Frouke heeft een handig voedingsschema bij flesvoeding, en mama Elke vertelt over het aanvullen van bortstvoeding met flesvoeding.

Wat zijn jouw ervaringen met het geven van borstvoeding onderweg? Heb je nog tips? Laat het weten in een reactie!

Geschreven door mama Helena

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je