{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Borstvoeding > Alles over borstvoeding aanvullen met flesvoeding

Advies > Baby > Borstvoeding > Alles over borstvoeding aanvullen met flesvoeding

Alles over borstvoeding aanvullen met flesvoeding

Borstvoeding aanvullen met flesvoeding? Lees hier de redenen waarom je borstvoeding zou willen aanvullen met kunstvoeding en hoe je dit het beste kunt doen.

Afbeelding blog 'Alles over borstvoeding aanvullen met flesvoeding'

Borstvoeding aanvullen met flesvoeding

Er zijn verschillende redenen waarom je borstvoeding zou willen of moeten aanvullen met kunstvoeding. Een paar verschillende redenen kunnen zijn dat je op je werk met moeite voldoende moedermelk afkolft en dat je kindje dan een beetje kunstvoeding bij krijgt en op dagen dat je vrij bent dit niet nodig is. Een andere reden kan zijn om tijdens hectische momenten de fles met kunstvoeding aan te kunnen bieden in plaats van aan te leggen. Hectiek en borstvoeding zijn geen fijne combinatie over het algemeen. Als je borstvoeding wilt aanvullen met flesvoeding is het wel belangrijk dat je er voor zorgt dat de hoeveelheid borstvoeding groot genoeg blijft. Zorg er dan voor dat je zoveel (of weinig) geeft dat je kindje na twee of twee en half uur weer wil drinken aan de borst.

Tips borstvoeding aanvullen met flesvoeding

Een andere reden om borstvoeding te willen aanvullen met kunstvoeding is het afbouwen van de borstvoeding om vervolgens volledig over te gaan op kunstvoeding. Het is voor je kindje prettig om hier tijdig mee te beginnen zodat hij of zij kan wennen aan de nieuwe voeding en het drinken uit de fles en dus ook het missen van de borst. Ook voor je eigen lichaam is het prettig om tijdig af te bouwen om stuwing zo veel mogelijk te verminderen.

Wanneer je borstvoeding gaat aanvullen met kunstvoeding is het belangrijk dat je nagaat of er in de directe familie van je kindje personen met allergieën voorkomen. Zo ja, dan wordt er geadviseerd om Hypoallergene voeding te geven. Wanneer je het niet zeker weet of even bevestiging wilt hierin kun je contact opnemen met het consultatiebureau.

Het is zelfs mogelijk om jouw borstvoeding bij te vullen met kunstvoeding mocht je te weinig voeding produceren. Mocht je dit willen doen, neem dan eerst contact op met een lactatiekundige. Daarnaast kun je met al je vragen over het voeden van je kindje terecht bij een lactatiekundige. Zij kan je uitleggen waar je op moet letten en kan daarnaast ook gericht advies geven over jou kindje met jou voeding in jullie ritme.

Advies vragen en ervaringen delen

Natuurlijk ben je niet de enige die haar borstvoeding wil of moet aanvullen met flesvoeding en wellicht heb jij antwoorden gekregen of bepaalde ervaringen opgedaan. Deze kun je delen op verschillende fora voor jonge moeders/ouders. Hierdoor help je anderen die vragen hebben over dit onderwerp.  En natuurlijk kun je zelf op deze fora ook de ervaringen van andere ouders lezen. Dit zijn geen adviezen die je klakkeloos moet volgen maar deze kun je te allen tijde voorleggen bij een lactatiekundige of het consultatiebureau.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je