{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Borstvoeding > Alle informatie over het afbouwen van borstvoeding

Advies > Baby > Borstvoeding > Alle informatie over het afbouwen van borstvoeding

Alle informatie over het afbouwen van borstvoeding

Borstvoeding afbouwen? Hier vind je alle adviezen en tips over hoe je borstvoeding het beste kunt afbouwen.

Afbeelding blog 'Alle informatie over het afbouwen van borstvoeding'

Dat speciale gevoel en dat innige moment met jou en je kindje daar komt nu echt een einde aan. Je moet weer aan het werk, je productie loopt terug, je hebt er gewoon geen zin meer in voor ieder is er een andere reden om te stoppen met de borstvoeding. Voordat je dit doet geef jezelf eest maar eens even een schouderklopje dat je het zolang hebt volgehouden en dat je je kindje een hele goeie start hebt gegeven. Daar mag je als verse moeder heel erg trots op zijn.

Waarom borstvoeding afbouwen?

Het afbouwen van je borstvoeding is erg belangrijk omdat je langzaam aan moet zorgen dat je melkproductie stil komt te liggen. Vroeger werden je borsten heel strak ingezwachteld zodat er geen tot weinig kans was op stuwing en borstontsteking. Tegenwoordig wordt dit eigenlijk niet meer gedaan ook mede dankzij de uitvinding van de BH. Het afbouwen is ook voor je kindje een wenperiode naar een ander soort voeding. Kunstvoeding bevat hoe je het ook wend of keert toch een andere samenstelling als borstvoeding wat erg beïnvloedt wordt door wat jij als moeder eet en/of drinkt. Daarom word ook afgeraden om erg scherp te eten en om bepaalde producten te mijden dit vooral ook omdat de darmpjes van je kleine uk nog niet berekend zijn op kruiden. Maar dat is voor iedereen en voor elk kind verschillend de een kan er nu eenmaal wat beter tegen als de ander.

Hoe afbouwen borstvoeding?

Natuurlijk is er ook de emotionele kant waar je afscheid van neemt kies daarom ook met afbouwen een voeding die voor jou het “vervelendste” is zoals bijvoorbeeld 's morgens als je de rest van het gezin klaar moet zien te krijgen voor de komende dag en misschien net even dat extra kwartier/half uur kunt gebruiken voor fruitbakjes, broodbakjes en een ontbijtje voor jezelf maar dit is voor iedereen om zelf te bepalen. Het afbouwen zelf kun je het beste doen met een van de diverse schema’s die je op internet, via huisarts, verloskundige of consultatiebureau kunt verkrijgen. Erg belangrijk hierin is dat je het doet via een manier die jij prettig vind kom je tot de ontdekking dat een schema niet werkt voor jou persoonlijk vraag om advies over hoe je dit het beste op kunt lossen. Uiteindelijk moet je voor 100% achter je beslissing staan om te stoppen het is in de ontwikkeling van je kind het eerste stukje loslaten zoals er nog vele gaan volgen in de komende jaren.

Ervaringen andere mama's

Lees hier over de ervaringen van mama Moon89 en mama Renate met het stoppen van borstvoeding geven.

Hoe ging het afbouwen bij jou? Heb je nog handige tips? Laat het weten in een reactie!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je