{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Baby > Babykalender > Baby 8 maanden

Advies > Baby > Babykalender > Baby 8 maanden

Baby 8 maanden

Baby 8 maanden: Meest gestelde vragen door moeders in deze maand.

Afbeelding blog 'Baby 8 maanden'

Baby 8 maanden, huis aanpassen?

Zoals vast al gemerkt gaat jouw kleintje steeds meer op onderzoek uit. Grote kans dat jij het huis doorrent om steeds gevaarlijke situaties te voorkomen. Of dat je steeds ‘pas op’  roept? Goed zo, want je wil natuurlijk jouw baby beschermen tegen een harde val of stoot. Dit is het moment om jullie huis wat kindvriendelijker te maken voor jullie steeds groter wordende baby. Dit zijn de meest belangrijke aandachtspunten:

  • Anti stoot hoeken op de tafel
  • Verplaats de schoonmaakmiddelen. Ook al heb je een kinderslot op de kastjes, misschien is het toch verstandig om niet meer het gootsteenkastje te gebruiken voor de schoonmaakmiddelen? Grote kans dat jij dit kastje regelmatig gebruikt en jouw snelle kindje er tussendoor glipt.
  • Let op verschonen op de commode: waar je voorheen misschien wel snel even een rompertje zou pakken een paar meter verderop kan dit nu echt niet meer. Jouw kindje kan gemakkelijk draaien en er zomaar vanaf vallen. Moet je iets pakken? Leg het terug in het bedje.
  • Is de tuin klaar voor je baby? Grote kans dat het huis (bijna) grote baby klaar is, maar is de tuin ook klaar? Denk aan (giftige) scherpe planten, stenen of een vijver.
  • Traphekje boven EN onderaan de trap. Dat er bovenaan de trap een hekje moet is vaak logisch maar nu je kindje steeds ondernemender wordt is ook onderaan de trap een hekje geen overbodige luxe. Het kan zomaar een paar treden omhoog tijgeren en vallen.

Wat ontbijt een baby van 8 maanden?

Zeker nu je kindje vast voedsel kan eten en enorm veel energie kwijt is met ontdekken is een ontbijt erg belangrijk! Zo start je kindje met een boost. Enkele voorbeelden van een goed en gezond ontbijt voor een kindje van 8 maanden zijn:

  • Sneetje brood in stukjes (zonder beleg)
  • Bordje pap
  • Beetje muesli met melk
  • Stukje fruit

Kan een baby van 8 maanden zichzelf herkennen?

In de eerste maanden van je kindje reageerde hij of zij vast ook al op de spiegel. Het zag toen een vriendje of vriendinnetje en dat is natuurlijk interessant! Nu, zo rond de 8 maanden heeft je kindje weer iets bijgeleerd: zichzelf herkennen! Deze mijlpaal wordt ook wel ‘Theory of mind’ genoemd. Het beseft nu voortaan dat het niet naar iemand anders kijkt maar naar zichzelf, leuk!

Kan een baby van 8 maanden al staan?

Zitten en een beetje kruipen is zo rond de 8 maanden meestal wel onder de knie. De kans is groot dat je kindje nu ook begint te oefenen met staan. Dat is best een lastige opgave voor je kleintje, het moet dan namelijk zijn of haar lichaamsgewicht dragen op die kleine onstabiele beentjes. Het zal een periode van letterlijk vallen en opstaan zijn. Probeer je kindje niet te veel te ‘pamperen’, juist van het vallen leert het. Wel kun je eindeloos aansporen en stimuleren! Wanneer het gelukt is (met behulp van een krukje, been, tafel, enz.) komt er een nieuwe uitdaging: weer terug naar de veilige grond. Je kindje kan wel een dronken volwassenen lijken :) Succes en veel plezier met oefenen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je