Winnaars Bekend: Kaartjes: Speelnatuur Tiengemeten

Door: Mamaplaats 57 reacties

winactie stempel Kaartjes: Speelnatuur Tiengemeten

Win kaartjes voor de Speelnatuur Tiengemeten

Ontdek het zelf: hoe ben jij in het wild? Vaar mee met de boot van Natuurmonumenten naar een eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland. En geniet onderweg van wolken, wind en water.

Voor de kleinsten is er ook genoeg te doen. Met water, zand, flauwe oevers en ondiepe beekjes is Ukkie-eiland een natuurparadijs voor de allerkleinsten. Ouders houden makkelijk toezicht, terwijl de peuters en kleuters spetteren op de schildpadfontein of waden door het ploeterbeekje. Het houten paviljoen biedt beschutting tegen zon en wind en is een prima basis-kamp voor jonge avonturiers. Douches, toiletten en de kiosk voor eten en drinken zijn vlakbij.

Dus stippel je ontdekkingstocht door de natuur maar vast uit!

Wat kun je winnen?

Een ruig dagje uit voor het hele gezin bij Speelnatuur Tiengemeten! Dat betekent hutten en vlotten bouwen, dammen leggen in de beek, kikkers besluipen, dwalen in het doolhof of door tunnels kruipen. Dat kan allemaal op de verschillende speeleilanden en in Waterrijk. De elementen uit de natuur zijn je speelgoed.

Hoe kun je winnen?

Vertel ons, in een reactie, wat jullie leukste natuurervaring is

Meer informatie over Speelnatuur Tiengemeten

Winnaars

W

Winnaar

Kaartjes: Speelnatuur Tiengemeten

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn. Registeer een account of log in bij Mamaplaats.
57 Reacties

Reacties

 1. mariska12 mariska12

  1

  Onze leukste natuur ervaring!! Kamperen met onze dochter van net 4 weken oud. Heerlijk geniet. Ook met zoonlief van toen nog geen twee jaar. Geweldige ervaring in de natuur en zou het zo weer doen hihi.

 2. Mama-cate Mama-cate

  2

  Mijn leukste ervaring met onze dochter is toch echt het feit dat ze bij der eerste verjaardag naar de dierentuin ging, en ze daar zonder angst en wildzwijn eten gaf, wildzijn at zo uit der handje en niks eng, nee hoop geschater en wat was zij blij! Denk dat we er wel 20 minuten hebben gestaan. Wat een mooie ervaring was dat zeg! Binnenkort maar weer naar de dierentuin! kijken of ze het weer durft!

 3. Saida Ait Haddou Ali Saida Ait Haddou Ali

  3

  Ik heb 2 stoere jongens die bijna dagelijks hun zelf gebouwde hut bezoeken 'in de tuin' en piraatje spelen. Het lijkt me daarom enorm leuk om ze naar een echte speelveld te brengen waar hun fantasie de jongens nog verder zal brengen. Aai aai capitein!

 4. ilsevanstratum ilsevanstratum

  4

  Heerlijk door de duinen slenteren bij het strand. ...de kids vinden dat geweldig! !

 5. Maaike van der Klink Maaike van der Klink

  5

  We zouden graag een natuurervaring willen ervaren, door omstandigheden zijn we er nog niet echt op uit geweest en hebben we nog niet veel moois van de natuur gezien.

 6. suzanne_koster suzanne_koster

  6

  Dat onze dochter in een modderpoel belandde met haar loopfietsje toen ze dit net kon.. Op en top natuur ;)

 7. ingrid herpers ingrid herpers

  7

  Onze leukste natuurervaring was met mijn zoontje en de hondjes naar de bossen. Ze hadden de grootste lol

 8. Joke Joke

  8

  Wij hebben tijdens onze vakantie het blote voetenpad gelopen in belgie. De kinderen vonden dit een geweldig leuke ervaring waar ze het nog vaak over hebben en graag weer eens naartoe gaan.

 9. Marleen van Vliet Marleen van Vliet

  9

  Onze leukste ervaring is, dat mijn zoontje 19 maanden heerlijk kan ravotten in de tuin, beestjes zoeken, mama haar bloemetjes plukken, met zand spelen en als het even kan wil hij gewoon lekker aan het water in het zand spelen. Ook in het bos over de heuveltjes rennen en proberen over takken te springen. Mijn zoontje is echt een buiten kind en vind het dan ook vreselijk als het regent!!!

 10. rianne_kool rianne_kool

  10

  Niet voor mij maar wel voor onze kinderen is onze modderpoel in de tuin de leukste natuurervaring. We hadden een mooie droge speelkuil in de tuin totdat de middelste dacht dat het wel heel leuk zou zijn om daar water in te gooien. En nog wat water. En nog meer water..Binnen een paar minuten was onze droge speelkuil een modderpoel geworden. Aangezien ik geen modder, eh moppermoeder wilde zijn, heb ik de kleren uitgedaan van de kinderen en ze naar hartelust laten spelen in de modder. Ze hadden super veel plezier en ik ook de rest van de avond met het uitspoelen van de modder. Heerlijk om je te kunnen uitleven in de natuur!

 11. Gouda Gouda

  11

  De mooiste natuurervaring, tja, eigenlijk vind ik het altijd bijzonder met mijn zoon van 2 in de buitenlucht. Hij vind alles nog zo ontzettend interessant, wil alles aanraken en weten wat het is. Je leert zo zelf ook weer op een andere manier naar de natuur kijken. De dingen die zo gewoon zijn worden weer bijzonder.

 12. Hart Hart

  12

  Heel veel mooie natuurmomenten, maar een van de toppers is wel de waterspeeltuin, waar ons vijftal met vlotten kan varen, ontdekken wat drijft en zinkt. Wat gebeurt er als je in de sloot een schoepenrad laat draaien, scheppen in het zand en de modder enz. Dat blijft iedere keer weer genieten voor de kinderen en ons als ouders.

 13. Janneke van Woesik Janneke van Woesik

  13

  Beestjes, paddestoelen en de mooiste blaadjes zoeken in het bos in de herfst met de laarzen en oude kleren aan, zodat mama niet steeds hoeft te roepen "Kijk uit voor die plas, anders word je zo vies!" :-)

 14. lorre moos lorre moos

  14

  Dagelijks een heerlijke wandeling maken in het bos. Hopelijk kan ons meiske ook snel genieten van het zand onder haar voetjes.

 15. Joyce van Beek Joyce van Beek

  15

  Onze leukste natuurervaring was op een verlaten strand in Spanje. Onze zoon van 4 wilde graag schat zoeken. 1 van ons ging vooruit en begroef een pakketje lego. Na een lange strandwandeling vond mijn zoon het kruis dat door de piraten was achter gelaten. Zijn reactie toen hij de schat vond was werkelijk hartverwarmend, hij stond een paar minuten lang te juichen. Gelukkig bleek hij de volgende dag net zo blij met het doosje met 4 biscuitjes dat de piraten op het strand hadden begraven, maar die eerste keer was ook voor ons onvergetelijk.

 16. ziana sinan ziana sinan

  16

  mijn leukste natuurervaring is een jeepsafari in het buitenland!

 17. carla carla

  17

  Onze leukste natuurervaring komt ieder jaar weer terug. We vieren namelijk ieder jaar met pinksteren de familie dag in het bos wat van een paar ooms is. De hele familie mag dan komen, ooms, tantes, neven, nichten en daar alweer kinderen van. In de leeftijd van 78 tot 0 jaar. Ooit begonnen om de verjaardag van opa te vieren maar ondertussen uitgegroeid tot een familiefeest. En wat kunnen de kinderen dan ravotten, voetballen en spelen. En voor ons ouders is dat heerlijk om te zien hoe de grotere de kleinere bezig houden.

 18. moederanja moederanja

  18

  met de kinderen naar de hunebedden en het museum, geweldig om de gezichtjes te zien bij die grote keien

 19. Laura Wildemann Laura Wildemann

  19

  We wonen aan een drukke doorgaande weg, maar als we deze weg oversteken dan lopen we in het groen, een park een bos... we kunnen zo van Enschede naar Hengelo lopen door het groen! Heerlijk. We zijn dan ook met grote regelmaat te vinden in dit bos en de leukste ervaringen zijn dan elk jaargetijden anders, in de zomer gaat de hond lekker in het water en staan er veel mooie bloemen waar we er altijd een paar van plukken voor in een vaas op de eettafel, in de herfst zien we paddestoelen en zoeken we eikels en kastanjes, in de winter gaan we met de slee als het heeft gesneeuwd en anders lekker koude rode wangen en daarna lekker thuis weer warm worden en in het voorjaar wordt alles weer groener, worden er zaadjes gepland, zien we konijntjes tevoorschijn komen. Dus elk seizoen anders en prachtig, we zijn blij dat we in zo'n prachtige omgeving mogen wonen :)

 20. Renatemama Renatemama

  20

  Ons mannetje van bijna 3 die het liefst elke dag van kop tot kont onder het zand zit en met groene broeken weer naar binnen komt omdat hij met heel zijn lijfje de natuur ervaart! Scheppen, graven, springen, stampen, rollen over het gras, in het zand, in de plassen maakt niet uit als het maar buiten is!

 21. joyce berentsen joyce berentsen

  21

  Samen met mijn zoon van elf wezen nachtvissen... echt een heel avontuur.. smorgens wilde ik naar huis omdat ik echt moe was.... zegt hij: mama mag ik nog een werphengeltje ingooien ha ha.. geweldig.

 22. Brenda Bracke Brenda Bracke

  22

  Mijn dochtertjes vinden het bos superleuk, en een kinderboerderij in onze woonplaats. Ze vinden het heerlijk om lekker door de bomen te struinen, vies te worden en zich helemaal uit te kunnen leven. Lekker kind zijn. En dan is het voor mij ook helemaal goed, als zij het naar hun zin hebben.

 23. rverpot rverpot

  23

  Onze kindjes genieten van het zand en de bossen in de Loonse en Drunense duinen. Lekker van die grote zandheuvels rennen (en vallen), met de hond gaten graven en met zo groot mogelijke takken een hut bouwen. De jongste is nog maar twee, maar komt altijd met de grootste tak aanzetten. En lol dat ze dan heeft!

 24. shuizinga shuizinga

  24

  Onze leukste natuurdagje is lekker wandelen door het bos of naar het strand. Ons grootste natuurervaring moet nog komen. Deze zomer gaan we met onze dochter van dan 6 maanden een week camperen!

 25. bier bier

  25

  Onze leukste natuurervaring is dat onze oudste toen 2 zn broek afzakte door de modder !

 26. Mammy02 Mammy02

  26

  Mijn oudste (3) is op en top natuur mens.,, dit heeft ie duidelijk van zijn opa geërfd, maar wat kan die kleine man genieten van de diertjes en de natuur, Als ouder zijnde vind je dit dus ook geweldig!

 27. monique visser monique visser

  27

  nou dat hebben wij nog niet maar willen wel heel graag een natuurervaring ervaren ! mijn dochter van bijna 2 zou het super vinden en wij ouders natuurlijk ook he.. Groetjes!

 28. nancy hertogh nancy hertogh

  28

  mijn leukste natuur ervaringen zyn met me oudste zoon ,echt n buiten kind en erg avontuurlijk van kikkers vangen ,picknicken egels redden ,garnalen vangen tot lange boswandelingen en spannende bunker ervaringen in burghaamsteden,moeders doodsbang maar kind vol verwondering en nieuwschierigheid toch moeders mee gekregen de bunkers in.strand jutten van strand tot strand en n hoop rotzooi ryker maar ons djes dolgelukkig en ape trots.bomen beklimmen hutten bouwen enz .lang leven onze koters houd ons jong en vitaal

 29. gaby greef gaby greef

  29

  Heerlijk buiten modder maken en lekker vies en nat worden!! Maar ook de kleine kriebelbeestjes zijn een avontuur voor de kids!

 30. Willemijn Ros Willemijn Ros

  30

  Zeilend door heel Nederland op onze botter, bouwjaar 1885!

 31. Bianca Kinds Bianca Kinds

  31

  Ons mooiste natuurervaring was 3 jaar geleden toen we met een beetje mazzel aan een plezierjacht kwamen, we gingen voor het eerst over het water van zwolle naar ommen. (Met de auto nog geen 15 min) We waren wel ruim 5 uur onderweg en waanden ons in een hele andere wereld. Voor het eerst een bever of otter in het wild gezien en door 2 sluisjes gegaan, waarbij 1 sluis ook internationaal beroemd was geworden door de zeehond uit Duitsland die de weg was kwijtgeraakt en helemaal hier in de vechtersluis terecht gekomen was. Een fietspond gepasseed die volledig bediend werd op zonneenergie. Al met al een fantastische vakantie op nog geen kilometer afstand van huis lekker op het water

 32. jacoline jacoline

  32

  Iedere dag hebben we minimaal 1 natuurmoment als we samen de hond gaan uitlaten en langs de kastanjeboom lopen van de buurvrouw. Zijn er geen kastanjes meer ? Helaas zijn de narcissen ook al weg. Gelukkig vinden we nu regelmatig mieren, slakken en wormen in de tuin. Mieke vindt het heerlijk, mama soms wat minder, Mieke is erg gericht op haar omgeving en ziet ook van alles (duif, paardebloem, madeliefje, uil) en wil dit graag vertellen.

 33. pinkypink pinkypink

  33

  Deze herfst ging ik met zoonlief ( 3) naar het bos. Wij wonen in de randstad en wij gingen op paddestoelen jacht. Uren hebben wij in het bos rond gelopen........geen paddestoel te zien. Wel takken en beetjes ed. Toch teleurgesteld, omdat wij geen paddestoel hebben gevonden, gingen we weer naar huis. Na meer dan een uur rijden zijn we thuis. Blijkt er later binnen 5 minuten hier vandaan een paddestoel te zijn. Helaas was het geen rode met witte stippen. Volgend jaar weer een nieuwe poging om de rood met witte stippen te vinden.

 34. Sandra1963 Sandra1963

  34

  Uilenballen in S graveland..,

 35. Janine Van leeuwen Janine Van leeuwen

  35

  Wij zijn al meerdere keren met onze 2 jongens(5 en 8) naar het blote voetenpad geweest in twello, geweldige ervaring voor alle 4, samen kikkers vangen, plantjes en beestjes bekijken met ons planten en beestenboek! Een terugkerend top uitje voor ons gezin elke zomer vakantie!!

 36. angels angels

  36

  Ons leukste ervaring was met z'n drietjes naar aquazoo in friesland was leuk en gezellig kids hebben zich reuze vermaakt vooral bij de aapjes ghiiii.

 37. katy katy

  37

  De leukste natuurervaring vinden mijn kinderen het pas aangelegde groene schoolplein. Toen het heel hard regende kwam mijn zoon (5) op het idee om een droog pad te maken met autobanden en plastic planken voor de kinderen die geen laarzen aan hadden. Mijn dochter (8) begint nu een beetje 'te aarden' in de moestuin op het schoolplein en mijn zoon van 2 racet graag met zijn loopfiets door de wilgentunnel. En hun moeder? Die helpt nu actief mee aan het onderhoud van het plein.

 38. Sibel Aybek Sibel Aybek

  38

  Voor mij en voor mijn dochters was moment waar van we konden genieten ,ruiken voelen en vrij zijn van alle verplichtingen die je dagelijks doet en zo een moment in de natuur zorgt voor ontspanning en ontsnappen aan de drukke dagen. En daarom wandelen we elke week door de natuur,tegenwoordig zie je de tuin van veel mensen helemaal betegeld geen een gras of een struik of een bloem waar ik niet van hou is tuin dat een en al grijs eruit zie.dus mijn tuin is mijn natuur ook.

 39. wendy_schuller wendy_schuller

  39

  Alles in de natuur vind mijn zoontje leuk van klimmen in de natuurspeeltuin tot varen op het meer, naar de dierentuin, slenteren door de duinen etc.

 40. jeannenoelle jeannenoelle

  40

  lekker naar het plaatselijke strandje, fietstassen vol met schepjes en zwemspullen en daar dan de hele middag rondhangen, lezen, spelen, dutten en als het mooi weer is afsluiten met barbecueën!

 41. Suzan Versteeg Suzan Versteeg

  41

  nog nooit echt meegemaakt dus wie weet komt het nu als we mogen winnen.

 42. judith oosterveld judith oosterveld

  42

  mijn mooiste/leukste natuurervaring is als we savonds met het gezin in het bos wandelen met de hond, en hoe ze elke dag weer iets nieuws in de natuur ontdekken. en het is al een ervaring hoe blij ze worden van zoiets simpels als met de hond wandelen in het bos

 43. NPHamstra NPHamstra

  43

  Haha, ik moest meteen aan vorig jaar denken! Toen we na een heerlijke fietstocht door de natuur weer thuis kwamen, ging mijn zoontje druk wijzen en graaien terwijl we langs onze wijnbessenstruik in de achtertuin reden. Meneer blijkt dol te zijn op deze besjes en dan het liefst vers van de struik! Mooi dat zo'n klein mannetje van toen nog geen 1 jaar al door had dat daar heerlijke besjes aan groeien!

 44. sija sija

  44

  Mijn mooiste natuurervaring van ongeveer 6 jaar geleden: Het water kwam al dagen met bakken uit de lucht. Kinderen waren niet te genieten: Wij willen buitenspelen! Buren gebeld, hebben jullie zin? Resultaat: 16 kinderen in regenjasjes en laarsjes, stampend in de plassen, ze genoten! En wij als ouders? Wij hielden toezicht zittend op tuinstoelen, onder het genot van thee en koffie. De kinderen waren na een uurtje doorweekt, wij niet, wij zaten droog onder de carport! :) Regelmatig hebben we het er nog over en de kinderen ook. Jongere broertjes en zusjes zijn maar wat jaloers, wanneer gaat het weer zo hard regenen???? <3

 45. cynthia rondags cynthia rondags

  45

  Onze eerste vakantie op een camping in oostende waar helemaal op de camping zelf niks te doen was...maar we hebben zo genoten van het strand en de zee dat we dit jaar weer terug gaan!!

 46. Bianca Dekker Bianca Dekker

  46

  Onze mooiste natuurervaring is snorkelen met onze jongens van 5 en 6. Zoveel te zien onderwater. Simon heeft zelfs een zeeschildpad aangeraakt! Ze hebben het nog dagelijks over deze vakantie.

 47. TangoJeanne TangoJeanne

  47

  Geheel onverwachts met de drie kleinkinderen een bezoek gebracht aan de vlindertuin vlakbij Goes in Zeeland. Die vlinders hadden ze snel gezien maar de grootste beleving was het tweede deel van deze prachtig opgezette natuurtuin. Spelen met vlotten tussen bijna echte krokodillen en als klapper aan het eind echte slangen mogen vasthouden, die zacht rond je arm kronkelen en warmte zoeken in je nek. Ze bleven er over vertellen bij een heerlijk ijsje.

 48. yvetje yvetje

  48

  Onze leukste ervaring??? Vorig jaar op de camping waar ook een meertje is. S´avonds na het eten nog even wandelen, het is nog best warm, dus op het strandje de broeken uit en in onze (dochter en zoon) onderbroek, toch nog even het water in. Voetje voor voetje, het is toch wel heel erg lekker. En voor mijn vriend en ik het door hebben liggen de kids met t.shirt en al diep in het water!! Wat een pret hebben ze samen, wat is vakantie toch heerlijk ;) Nat en stinkend van het meer water komen ze eruit en gaan we terug naar ons stekkie op de camping. Een mooie herinnering..... jammer dat we dit jaar niet kunnen gaan.

 49. ptje ptje

  49

  Met me dochter een boswandeling maken en haar de route laten bepaleb Tjonge wat een wandeling was dat

 50. hilda bakker hilda bakker

  50

  karpers voeren bij een kasteeltuin op een zonnige dag

 51. Anneke Roels Anneke Roels

  51

  Leukste natuurervaring is wandelen in Park de Hoge Veluwe en dan oog in oog staan met een kudde herten.

 52. Janneke Duiker Janneke Duiker

  52

  Mijn leukste natuurervaring is dat we een paar jaar geleden hebben geschaatst in een natuurgebied. De oudste dochter, toen een jaar of 7 was mee op haar "houtjes". We waren super aan het genieten omdat vanaf het water/ijs de natuur er heel anders uit ziet dan vanaf de kant. Tijdens het schaatsen over helder ijs waar we zo doorheen konden kijken zagen we grote vissen zwemmen. De verwondering van de oudste dochter was enorm. Dat ze zo maar over vissen heen kon schaatsen... De periode daarna vertelde ze dit aan iedereen die het maar wilde horen. Ook komt het nog wel eens ter sprake als we met de jongste van het gezin gaan schaatsen.

 53. PrinesesJo PrinesesJo

  53

  Een vlinder die zomaar op de arm van ons dochtertje vloog en daar gewoon eventjes bleef zitten...(ja, sinds deze ervaring is ze nog doller op vlinders!)

 54. Hannah BOer Hannah BOer

  54

  lekker buitenspelen met de kinderen niets speciaals maar wel samen lekker mandje met lekkers en limonade mee en onszelf verwonderen over de mooie natuur waar wij van mogen genieten

 55. Schulp Schulp

  55

  Mijn oudste dochter op ontdekking in de tuin dit voorjaar. Mama waar wonen mieren? Ik zeg in een gaatje in de grond. NU zit ze op haar knieen op de grasmat mierenhuisjes te zoeken. Heerlijk.

 56. L vd W L vd W

  56

  Onze leukste natuurervaring is toen we van de binnenstad naar een landelijke woning verhuisden. Je zit steeds nieuwe vogeltjes in de tuin, hoort 's ochtends paardjes hinniken en ziet in de verte zelfs schaapjes!

 57. joyce nieuwenhuizen joyce nieuwenhuizen

  57

  Mijn zoontje van 3 vindt het heerlijk buiten om van alles te verzamelen. Zelf houden wij ook erg van de natuur! Dus dit zou geweldig zijn kan hij samen met zijn "papa" een echte jongen zijn!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >