Win een Disney Cars of Princess Toilettrainsysteem!

Door: Mamaplaats 224 reacties

Win een Disney Cars of Princess Toilettrainsysteem!

Hiep hiep hoera het is tijd om je kindje zindelijk te helpen worden en dat kan in stijl met de potjes verzameling van TOMY Disney Baby, compleet met toilettrainsystemen, toiletverkleiners en opstapjes. De producten voor zindelijkheidstraining van TOMY Disney Baby zijn speciaal ontwikkeld om het zindelijk worden zo leuk en hygiënisch mogelijk te laten verlopen. Toiletverkleiners voor jongens met een gootje zodat ze niet over de rand plassen. Muziekjes om de zit gezelliger te maken en zachte of ergonomisch gevormde zitting zodat je kindje recht en comfortabel zit. Potjes met leuke geluiden om je kindje te belonen voor zijn prestatie. Een emmertje dat je er makkelijk uit kan halen om leeg te gooien en schoon te maken. Een zachte zitting die je ook als stoelverkleiner kan gebruiken en als je het potje dichtklapt heb je meteen het krukje om bij de wc te kunnen. Voor jou supercars handig en voor je kind een feest met zijn favoriete Disney Vriendjes Cars, Mickey Mouse, Minnie Mouse of Disney Princess. Alles in 1 dus! Vier potjestijd met in stijl met o.a. het Minnie Mouse en Cars 3-in-1 Toilettrainsysteem, perfect voor de zindelijkheidstraining van jouw peuter. Zij ontvangt een positieve beloning met Minnie: “hieper-de-piep” en Cars Lightning McQueen “race” geluidseffecten als ze door trekt. De zachte wc-bril geeft extra comfort. Dit 3-in-1 systeem kan als potje gebruikt worden, als afneembare toiletverkleiner voor het gezinstoilet en met een makkelijk opstapje! Zijn jij en je kind begonnen met zindelijkheidstraining laat ons weten wat jouw geheim is bij het zindelijk worden en win een TOMY Disney Cars of TOMY Disney Minnie Mouse Trainingsysteem. Vergeet niet aan te geven of je kindje een jongetje of meisje is.

Wat kun je winnen?

Maak kans op één van de 4 Disney Cars Toilettrainsystemen of één van de 4 Disney Princess Toilettrainsystemen.

Hoe kun je winnen?

Volg de volgende stappen en maak kans op één van de mooie prijzen! 1. Like TOMY op Facebook 2. Beantwoord hieronder de volgende vraag: “Wat is jouw geheime zindelijkheid truc?” 3. Geef aan of je kindje een jongetje of een meisje is. Wanneer je voldaan hebt aan beide stappen, maak je kans op de prijs! De winactie is geldig van 23 september t/m 6 oktober.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn. Registeer een account of log in bij Mamaplaats.
224 Reacties

Reacties

 1. Kimdejong Kimdejong

  1

  Onze truck is het vooral niet te pushen. Dat werkt alleen maar tegen. Maar als de kleine dan wel op het potje of WC doet dat dan ook flik belonen door complimentjes te geven en op z'n tijd een klein cadeautje. Helaas is ze nog niet helemaal zindelijk. Dit potje zou natuurlijk een feest zijn om erop te zitten! Oh we hebben een echte meid in huis!

 2. oppenhuis oppenhuis

  2

  Wat ik een goed truc vind is, als mijn dochtertje op het potje gaat, ik haar een boekje mee geef, een beetje afleiding helpt, en prijzen dat ze het goed doet werkt echt! En vooral als het niet lukt, niet te lang laten zitten, volgende keer beter!

 3. Stuiter Stuiter

  3

  Ik heb nog geen truc. Onze uk is net een. Maar ja wie wil er nu niet op zo'n mooie wc zitten? Ik denk dat het met zo'n roze toilet wel goed komt met ons meisje

 4. Sistersong Sistersong

  4

  Wat een geweldige actie! Mijn zoon is net 1 en we willen nu al rustig beginnen met oefenen. Niet echt een truc maar wat voor mijn ouders (met vier kinderen) werkte is alle kids gezellig op de pot voor de TV. We waren allen zindelijk rond de tweede.

 5. TrendyMommy TrendyMommy

  5

  mijn truc is om haar lekker veel te laten drinken, ook zoete sapjes die ze doorgaans niet krijgt, zodat ze veel moet plassen. Vervolgens zet ik een timer en zet ik haar elke 10 min op het potje en elke keer dat ze plast krijgt ze 1 PEZ snoepje. Het duurt een heel weekend en het is vermoeiend, maar ze leert het wel! Ook helpt het dat ze helemaal gek is op minnie mouse! :) een meisje dus

  • nahsuusje nahsuusje

   6

   ik zette haar in het begin om het half uur op de wc maar dat begon tegen te staan,heeft jou meid dat met om de 10min niet? Vraag ik me wel af wat een PEZ snoepje is :)

 6. Jacques Jacques

  7

  ..beetje het plas- en poepje- patroon ontdekken van de kleine, dan op gezette tijden erop zetten.. en laten zitten tot ze klaar zijn. Belonen werkt.. E N het bijkomend effect is een forse besparing op luiers.. Ben benieuwd.

 7. Jacques Jacques

  8

  ..oh, oh, vergat te vermelden MEISJE.

 8. nahsuusje nahsuusje

  9

  wc gaan is leuk! dat is de truc, meenemen als mama plasje/poepje doet, haar laten doorspoelen, zelf erop zetten op bepaalde tijdstippen en proberen maar. Als er wat uitkomt heel enthousiast zijn want op de wc plasje/poepje doen is leuk! als mama nu een plasje gedaan heeft roept ze "Loet edaan mama (goed gedaan mama)" zo trots dat ik me voel dan ook voor mama leuk! Met deze trainer wordt het plassen en poepen nog een groter feest voor onze meid.

  • nahsuusje nahsuusje

   10

   oh en ook hier blazen we geregeld ballonnen ter afleiding op de wc op :)

 9. eefie87 eefie87

  11

  Wat een ontzettend gaaf potje!! Wij hebben een tijdje geleden een potje van 2 euro ofzo gekocht voor ons meisje. Ze vind m reuze interessant en gaat er ook op zitten, maar ze doet er nog niets mee. Ons meisje gaat regelmatig met me mee naar de wc of de deur staat open. Nu neem ik haar elke dag een keer mee en zet ik haar op t potje als ik naar de wc ga. Op zo'n mooi potje als deze heeft dat vast snel resultaat!!

 10. Moniekkrijgsman Moniekkrijgsman

  12

  Mijn zoontje is 2,5 jaar, dan gaat het toch een beetje beginnen.....maar meneer is erg aan zijn luier gehecht en wil alleen op de po zitten met zijn luier om. Hij geeft duidelijk aan wanneer hij moet plassen en als ik dan zijn broek uit wil doen en op de po of wc zet dan komt er niets. Als hij zijn luier weer om heeft dan is deze binnen 1 minuut vol. Met plassen precies hetzelfde.....bij mijn 2 oudste zoontjes had ik een kaart gemaakt met stickers, de stickers mochten ze zelf uitzoeken in de winkel. als ze dan op de po geplast/gepoept hadden plakte we een sticker op en bij 25 stickers volgde een kado ! Dit was voor ons de truckendoos.....maar bij onze jongste is het probleem de wc / po. De WC is te diep/eng en de po zit waarschijnlijk niet comfortabel genoeg zonder luier. Ik zou het zo leuk voor hem vinden als hij een eigen toilet heeft...wie weet gaat de stickerkaart dan wel werken bij hem. Zo zie je maar: elk kind is weer anders !!! ( op facebook heet ik Moniek vd Windt)

 11. Dolfijn83 Dolfijn83

  13

  Ons meisje is helemaal gek van minie mouse en het zou net het extra zetje kunnen zijn dat zij op het potje gaat. Het potje zou hier dus heel goed van pas komen voor ons meisje van 2 jaar. We laten haar nu haar gang gaan. Wil ze wel dan wel en niet dan niet.

 12. Wendd Wendd

  14

  Ons meisje is bijna 8 mnd! Maar als het bij ons zover is om haar zindelijk te krijgen, dan gaan we vooral niet pushen, maar gewoon mee in hetgeen dat zij aangeeft. Dat werkt denk ik het beste. Maar dit potje zal zéker positief meewerken! Leuk!

 13. Sue ellen Aarden - pirnay Sue ellen Aarden - pirnay

  15

  Ons ventje van 1,5 heeft grote interesse voor het saaie potje en er ook al een aantal maal iets op gedaan. Belangrijkste is niet pushen en boekje lezen. Zo ontspant hij helemaal met goed resultaat. Is dol op auto's dus cars potje zou perfect zijn

 14. lilly0303 lilly0303

  16

  Onze kleine meid is nu nog te jong voor op het potje (ze kan nog niet zitten), maar ze vind het wel heel vervelend als ze heeft gepoept of geplast, dus ik hoop dat zindelijk worden makkelijk gaat. Zo'n mooi roze potje zal daar zeker bij helpen!

 15. Wilma1974 Wilma1974

  17

  Onze dochter is 1,5 en wil al steeds zelf op de pot het zou mooi zijn haar op deze manier nog meer te kunnen stimuleren. Ze krijgt momenteel wat minder aandacht omdat haar broertje van 1 maand al bijna 4 weken in het ziekenhuis ligt en ze niet weten wat hij heeft.

 16. marjo marjo

  18

  Onze truc is als we er een speeltje er van maken bv ik moet eerst naar de wc . Of je mag het doekje niet nat plassen. Alleen hebben wij een groot probleem ze heeft een angst voor op de wc te gaan zitten . Dus wij weet lukt het met deze gave pot het wel.

 17. Purdie Purdie

  19

  Onze kleine meid gaat nu elke ochtend (nadat ze wakker is) elke middag na de boterham als ze een middag slaap doen en elke avond voor het slapen gaan naar de WC. Door dit de stimuleren zou het leuk zijn om dit te stimuleren op de Minnie Mouse WC! Zodat ze het leuk gaat vinden om naar de WC te gaan.

 18. xxaideenxx xxaideenxx

  20

  Gewoon wachten tot je kindje eraan toe is. Scheelt een hoop stress en ellende voor mama en kind;-) heb nu twee keer de ervaring dat het dan ook vrijwel in één keer klaar is.

  • rverpot rverpot

   21

   En wat is dan 'er aan toe zijn'? Mijn zoon is nu 3 jaar en heel af en toe plast hij op de wc of het potje, maar hij lijkt er totaal geen zin in te hebben. Stickertjes maken het ook niet heel veel interessanter en aanmoedigen ook niet. Moeten we m wel op een vaste tijd op de wc/t potje zetten, of is dat dan ook beter van niet?

 19. jnijland jnijland

  22

  Mijn zindelijkheid truck is wachten tot je kind het zelf aangeeft. Bij mijn dochter was dat al op tijd, zij was net 2 geweest, mijn zoon vond het pas bij 3 jaar en 4 maanden tijd om de luiers in de kast te laten. Zindelijk zonder stress bij mama, of veel ongelukjes, heerlijk! Mijn jongste is ook een zoon, die zijn vaak wat later dan meisjes. Hij is nu 1,5 dus de potjesperiode zal nog wel even op zich laten wachten, maar het zou leuk zijn om zo'n stoere Cars wc te winnen. Misschien verbeterd hij de 3 jaar en 4 maanden van zijn broer nog...

 20. adaverhaar adaverhaar

  23

  ik zou heel graag de minie mouse willen winnen want hoe gezellig kan op het potje zitten zijn als je zo'n mooie zetel onder je billen hebt, je voelt je dan een prinsesje en dat poept echt heel prettig als je helemaal happy op de pot zit, dus vooral gezelligheid en belonen en dan kan elk kind snel zonder luier

 21. linda82 linda82

  24

  Mijn truckje moet wat dat betreft nog komen, want ik heb nu pas de eerste, maar als ik alleen ben laat ik de deuren open als ik naar het toilet ga en wil hij graag mee. Hij vind het wel interessant om te kijken wat ik daar doe. Verder vind ik dat je dit niet moet pushen ze geven vanzelf aan wanneer ze zover zijn. Zo'n stoere Cars wc zou natuurlijk wel helemaal geweldig zijn zodat als mijn zoontje zover is we die kunnen gebruiken.

 22. Iris Iris

  25

  Onze dochter ging zodra ze kroop.. mee naar de wc.. met iedereen... en op een gegeven moment gaf ze zelf aan ook op de wc te willen plassen.heb eeb potje neer gezet.. en meteen ging ze erop plassen. Ze geven het zelf aan.. en relax blijve ...

 23. henriette1985 henriette1985

  26

  mijn geheime truc is niet echt geheim natuurlijk als ik hem hier deel hoe gaan we dat op lossen??????? ***als onze knul 1,5 jaar aan geeft een plasje te moeten doen gaat hij zelf ook naar de wc meestal zijn we net te laat natuurlijk toch maar ff op de wc zetten al is het voor 4, druppels haha maar daarna krijgt een lekker extra'tje (rozijntjes of lekkere gezonde koek)*** helaas is onze knul ons potje ontgroeid dus moet nu op de wc alleen helaas nog geen verkleinertje gevonden of een leuke stoere po waar hij wel op past nou en deze lijkt wel mooi hoog dus ideaal voor onze grote stoere vent

 24. henriette1985 henriette1985

  27

  P.S. wat is er nou stoerder dan je eigen cars wc'tje hahaha

 25. Jokki Jokki

  28

  Lekker in de blote billen rond laten lopen. Het kost misschien een 'ongelukje' maar ze hebben dan wel door dat op het potje of de wc fijner is... (Minnie Mouse vinden wij leuk!)

 26. liano liano

  29

  ooooooooo wat zou ik zo graag het cars toiletje winnen voor mijn flinke kleine man miss wil hij dan wel gaan hij is zo verzot van cars

 27. ac_vust ac_vust

  30

  Onze 3 oudsten zijn zindelijk geworden door het stickers beloning systeem ! Onze oudste was op die manier zelfs binnen 2 week zindelijk voor de dag en nacht! Nu zijn de 2 kleinsten aan de beurt ik doe graag mee voor de minnie mous voor onze jongste dochter of de cars voor onze jongste zoon

 28. tljg tljg

  31

  Wauw supergaaf voor onze kleine cars fan (jongen dus hihi) Onze zindelijkheidstruc is een grote zus als voorbeeld hihi!!Onze kleine man is nu 22 maanden en uit zichzelf al een week of 2 bezig met op het potje van zijn grote zus gaan!!Hij vind het helemaal leuk,en op een echt cars potje is natuurlijk dan nog veel gaver,dan op het prinsessen potje van zijn zus!!

 29. paromo paromo

  32

  En truc hebben we nog niet want die moeten we nog gaan uitvinden en misschien helpt dan het inventieve Cars potje daarbij wel! Ons zoontje is gek op auto's dus wie weet wordt het zo veel aantrekkelijker voor hem.

 30. Gientje81 Gientje81

  33

  Ik denk dat er geen truc nodig is met dit mega leuke cars potje. Ik denk dat dit DE truc is want zeg nou zelf welk kind vind het geen feest om op dit potje te leren dat je je behoefte op een potje doet en niet in je luier. Onze zoon Jason vindt cars geweldig !!

 31. jannie83 jannie83

  34

  Geen druk erop zetten. Ze geven zelf wel aan of ze eraan toe zijn. Onze oudste is nu 3 en volop bezig. Broertje bijna 2 en doet alles na. Met zo`n geweldig Cars potje heb ik ze straks misschien alle 2 in 1x zindelijk! Dat zou top zijn!! :-)

 32. havdvegt havdvegt

  35

  De oudste heb ik vanaf 9 maanden elke keer na het slaapje op de pot gezet. Ze deed uiteraard niet altijd wat, maar wende zo gemakkelijk en we hebben nooit problemen gehad. Met 2 jaar was ze 's nachts en overdag zindelijk. Super!

 33. bacokim bacokim

  36

  onze truc is vooral niet dwingen, hij is nu ruim 2 en wil er zelf af en toe op maar helaas de boodschap doet hij er nog niet op, maar wie weet als hij deze stoere Cars wc potje ziet dat hij dan overstag gaat, We zouden dus graag de jongens versie winnen :-)

 34. femmez femmez

  37

  Eerst laten wennen aan het potje door het alvast in de kamer te zetten, alvast wat boekjes voor te lezen over het potje (bibliotheek heeft heel veel verschillende!Als je kindje al wat ouder is, kun je hem/haar meenemen om één te kopen, of juist te geven als een cadeau. (je bent nu zo groot, dat je een eigen potje krijgt!)Let er wel op dat je kindje er goed op past, ons eerste potje was te klein, zit dus niet lekker en stimuleert niet. Ook als ouder vervelend als het potje met inhoud aan de billen blijft hangen bij het opstaan. Als je zelf naar de wc gaat, dit ook benoemen en je kind gewoon mee nemen. Af en toe de knuffel of pop erop zetten en kijken of jouw eigen kindje er zelf al aan toe is en er zelf ook op wil. Als ze er zelf ook al op gaan zitten, ook eens zonder luier proberen op vaste tijden. Bijv. na het fruit eten even voor de tv of met een boekje, Voor het in bad gaan, kies wel momenten dat je de tijd ervoor kunt nemen. Als ze het idee door hebben en zelf ook aangeven dat ze naar de wc moeten, kun je de luier uitlaten. Mooiste is natuurlijk in de zomer, ongelukjes buiten geven niet, en zomerkleding is zo droog in het zonnetje. Plus je hoeft niet veel kleding uit te doen. (onderbroek met hemd is nu wel handig, net als luierbroekjes!) Buiten de deur eerst nog wel een luier, vooral in de auto etc. Niet boos worden bij ongelukjes, dat hoort er nu eenmaal bij, ook niet te snel weer een luier aandoen als het wel een paar keer mis gaat. En als je kind er echt nog niet aan toe is, wacht dan een paar maanden en probeer weer eens. Laat je vooral niet opjagen door verhalen van anderen maar wacht niet tot een week voordat ze vier worden want op school moeten ze toch wel zindelijk zijn! Klinkt allemaal heel makkelijk maar dat hangt heel erg van je kind af, dus nu onze truc voor als het niet zo makkelijk gaat! Een mooie stickerkaart maken en naar jou kind aanpassen. Gaat het heel goed, bv een sticker voor een droge dag. Is je kindje al 3,5 en wil helemaal nog niet op een potje of wc? Begin dan met een sticker voor 5 minuten op het potje zitten. Als de kaart vol is, een snoepje/ijsje/leuke activiteit of klein kadootje (of bij helemaal zindelijk wat groter kadootje) Hier (en ik hoor ook in veel andere gezinnen) zijn stickerkaarten heel effectief, niet alleen bij zindelijk worden maar ook bij eten, billen afvegen en andere struikelblokken. Let wel op dat je niet teveel verschillende stickerkaarten gebruikt, dan is het makkelijk voor je kind om 1 niet vol te willen krijgen. Ik zou het Cars potje graag willen winnen. In eerste plaats voor mijn jongste zoon van net 2. Met hem zitten we in het stadium wennen, hij gaat zelf zitten maar wil niet altijd zijn luier uit doen. Daarnaast wil ik hem 's nachts bij de oudste van 4 op de kamer zetten, hij durft niet zo goed van zijn kamer af 's nachts maar is eigenlijk wat te groot voor het kleine potje.

 35. Keesfan82 Keesfan82

  38

  Wij hebben eerst een bootcamp uitgeprobeerd, maar deze werkte niet. Toen samen met Michelle mooie onderbroekjes van Hello Kitty, Dora, Princess en Minny Mouse gekocht. Dit vind ze heel leuk en ze voelt zich ook groot nu ze die aan mag. Het gaat nog niet zo goed, maar we pushen het niet. En vandaag zegt ze van uit het niets: Mama, ik moet plassen. Dus het begin is er. Een mooie prinsessenpotje zou ook een hele hoop kunnen schelen en helpen. We proberen het nu met beloningsstickers. Dit vindt ze geweldig, maar het gaat vast een stuk sneller en beter als ze op zo'n mooi potje mag zitten.

  • Keesfan82 Keesfan82

   39

   Michelle is dus een meisje ;)

 36. timmem timmem

  40

  leuk voor kleinzoon tije dat stimuleert vast als hij op zo'n gaaf potje plast

 37. Suzanne-79 Suzanne-79

  41

  Bij mijn oudste 2 werkten het stickerbelonings systeem super. Mijn jongste dochter is 2 jaar en super eigenwijs. We hebben het zindelijk worden even uitgesteld, want mevrouw heeft er nog echt geen zin in. Met behulp van de Minnie po zouden we opnieuw met veel geduld weer kunnen gaan oefenen.

 38. enisa enisa

  42

  Ik heb nog geen truc omdat het mijn eerst kind is,wij willen binnenkort met zindelijkheidstrainning beginen. maar ik denk dat ik het op een speelse manier ga proberen dat is altijd leuk ;-) en hem ook de tijd geven want bij elk kind is het verschillend dus niet pushen... ik heb een zoon...

 39. queenie schut queenie schut

  43

  Onze dochter van 3 hebben we de hele zomer in haar blote kont laten lopen in de tuin en toen lukte het aardig. Als ze voelde dat ze moest plassen / poepen ging ze gehurkt zitten in de tuin en deed ze haar behoefte. Regelmatig een aantal keer vlak achter elkaar ze vond het helemaal geweldig omdat zo op het gras te mogen doen. Na een tijdje hebben we een potje in de tuin gezet dat als ze weer moest snel naar het potje moest rennen om het daarin te doen, dat ging niet altijd goed soms was ze net te laat. Toch waren we aan het klappen en vertelde als ze dat steeds deed sneller naar school mag (dit wil ze nml. heel graag). Toen het met het potje steeds beter ging hebben we haar verteld als je weer moet ren dan naar de wc en ga daar maar op en ga maar plassen en poepen. We hebben wel geleerd als je erbij blijft staan dan lukt het niet, stond soms een half uur op de wc. Dus we hebben afgesproken als je klaar bent roep je maar. Het is een aantal keer goed gegaan, maar ze vond het toch leuker om het op het gras te doen en dan stond ze te roepen kijk ik ben aan het PIESEN!! Nu het kouder is proberen we het binnen voor te zetten, maar lijkt wel of ze het minder leuk vindt en er géén moeite meer voor doet. Een aantal keer zat ze uitgekleed op de wc en had ze haar behoefte wel gedaan, maar regelmatig zegt ik moet plassen en poepen en als ik zeg kom snel naar de wc zegt ze NEE IK BEN TOCH AL TE LAAT. Heeft ze het in de broek/ luier gedaan. Misschien dat zo'n leuke wc pot van Minnie Mouse haar meer gaat stimuleren want nu heeft ze maar een simpel potje. In februari 2014 gaat ze naar school en dan moet ze zindelijk zijn, dus hebben nog maar 4 maandjes om te oefenen. We blijven positief en mocht het een keertje niet lukken worden we absoluut niet boos want dat werkt alleen maar averechts.

 40. BOERNEL1 BOERNEL1

  44

  mijn geheime truc: ik ga zelf tegelijk met de kleine zitten, ik op de wc en hij op de pot. daarna laat ik zien dat ik heb geplast en doe ik bij ons bijden alles weer aan bij hem ook gewoon zijn luier. als hij ook heeft geplast beloon ik hem met een compliment en een sticker op het " ik kan als zelf plassen bord. daar hoort poepen natuurlijk ook bij. op het moment dat hij zelf aan gaat geven dat hij moet dan hoeft hij geen luier meer om.

 41. BOERNEL1 BOERNEL1

  45

  ik geloof dat ik ben vergeten te vertellen of het een meisje of jongen heb maar uit mijn verhaaltje kun je wel halen dat het een jongentje is

 42. Debseflebs Debseflebs

  46

  Voor mijn 2 jongens !! M'n oudste die is nu steeds meer geïnteresseerd in het potje en is helemaal weg van Cars!! Wij hebben een beloningskaart gemaakt en bij een plasje 1 sticker bij een poepje 2 stickers. Bij 10 stickers een cadeautje, en hoe gaaf zou z'n eigen cars potje zijn als hij deze wint!! We gaan nu hard duimen want gun het hem zo enorm

 43. Margriet Plat Margriet Plat

  47

  Geheime trucjes zijn er eigenlijk niet, ik luister naar mijn kindje en ze ziet dat ik naar de wc ga.. hoe fijn is het als die van haar ernaast staat en dan heb ik zeker weten geen geheime trucjes meer nodig... Gisteren ging het helemaal mis, ze kan zelf nog niet op de wc klimmen en ze zei "mama poep" dus ik heb haar op de commode gelegd en zag dat de luier schoon was.. na 1 minuut kwam ze weer bij me.. "mama poep" en ja hoor de luier zat vol.. en dat alleen omdat ze zelf niet op het toilet kon komen en mama het niet goed begreep... dus voor mijn meisje was het eigenlijk al een hele dikke hieper de minnie mouse piep maar voor mama niet!!!

 44. minimonkey minimonkey

  48

  Dé truc is: geduldig en positief blijven. Nu geen plasje? Wel goed geprobeerd en volgende keer beter! Wel een plasje? De HEMEL in prijzen; applaus, dansje, knuffel, dikke zoen etc. Belangrijk hierbij is wel te doen wat het beste bij je past, anders komt het onecht over en dat heeft je kleine echt wel door en kan voor onduidelijkheid/onzekerheid zorgen.. Een andere truc is natuurlijk het hele toilet-ritueel zo leuk mogelijk te maken. En daar kan het Tomy trainingssysteem heel goed mee helpen!! Mijn dochtertje zou het geweldig vinden om op zo'n mooi potje te plassen!

 45. elisabethvermaire elisabethvermaire

  49

  Onze tip? We hebben met onze oudste zoon veel voorgelezen uit boekjes zoals bobbi op het potje, daarnaast een muntjes beloningsbord gehanteerd werkte erg goed!! Onze kleine man is twee dus we gaan zachtjes aan beginnen met dezelfde methode ❤️

 46. Brouwer Brouwer

  50

  Uhm een tip kan ik niet over mee praten onze eerste kleine man is nu 15 maanden en er nog niet aan toe;) Toch zou deze wc vast een handje helpen voor onze stoere man een stoere wc =)

 47. pupke2love pupke2love

  51

  niet dwingen,onze dochter geeft al aan om op de wc/pot te willen.als ze iets gedaan heeft krijgt ze een beloning,heeft ze niks gedaan krijgt ze een knuffel omdat ze het toch geprobeerd heeft.ook krijgt ze luier broekjes aan zodat ze makkelijker na de wc kan gaan.een mooi potje zou ons meisje leuk vinden en misschien is ze dan ook sneller zindelijk.

 48. shenoby shenoby

  52

  Een echte tip heb ik niet. Mijn jongste is nu 2,5 en met mijn oudste heb ik geleerd dat het komt wanneer ze er aan toe zijn. Waarom ik dit minnie mouse potje toch graag wil winnen? Mijn jongste loopt al een hele poos bij de kinderarts met darm problemen. Helaas is de grote boodschap ook een groot probleem. Misschien maakt het potje het zitten wat aantrekkelijker. Want die zit houding zou het zeker makkelijker maken voor haar,ipv versteend blijven staan. Ze krijgt al veel medicatie er voor maar het zou fijn zijn als de angst een beetje werd weggenomen hopelijk zijn de medicijnen dan straks niet meer nodig.

 49. jmts1 jmts1

  53

  voor een jongen. en de truck is gewoon belonen als hij iets heeft gedaan en zelf n paar keer op de po zetten

 50. Proudmommy2010 Proudmommy2010

  54

  Onze truc voor onze zoon was een Stickervelletje maken, met de dagen aan de ene kant voor de kleine boodschap aan de andere kant voor de grote boodschap, en aan de zijkanten voor de nacht en telkens wanneer hij iets op de wc had gedaan kreeg hij een sticker, en toen hij het velletje vol had mocht hij wat uitkiezen bij de speelgoedwinkel! Bij ons werkte het super, onze stoere man was binnen 7dagen Dag&Nacht zindelijk!! Wij hopen dat we winnen, zodat we dit bij onze kleine meid ook kunnen doen maar dan op die SUPERTOFFE mini-wc DUIMENDUIMENDUIMEN!!!

 51. Shanna Shanna

  55

  Soms heb je als ouder gewoon helemaal niks te zeggen, kan je de truccendoos in de kast laten staan, en stel je de verwachting die je misschien wel had bij... Onze zoon is geboren met een hypospadie, daardoor is hij met zijn net 1 jarige leeftijd geopereerd om hem voor latere leeftijd een hoop te kunnen besparen. Zodat hij er later niks meer van merk. Normaal kan functioneren zoals iedere grote knul! Daarvoor moeten wij geduld opbrengen, na een hele rottige periode, een nasleep bij onze kleine man, die zijn vertrouwen beschadigden, is hij nu 2,5 jaar en heeft de interesse in een potje, de wc is een space vliegtuig of een race auto die naar de sterren gaat. Ja de wc is maar een wc. Kleine stapjes maken alles zo normaal, de zekerheid van een luier is nog steeds het fijnste wat je hem kan bieden. Hij is nog maar 2,5 jaar het is goed.. De artsen hadden ons gewaarschuwd dat zindelijk worden problemen op konden leveren, de luier zijn zekerheid zou worden, zijn broek aan moest blijven, maar dat het met geduld uiteindelijk goed komt! Dat geduld brengen wij op... Stond ik te juichen met tranen in mijn ogen van blijdschap dat hij zijn eerste plasje toch op het potje heeft gedaan, weliswaar een potje met roze letter, met de naam van zijn zus. Maar mijn kleine dappere vent heeft geplast op een potje! Tegen alle verwachtingen in, hoe onzeker hij ook is, hoe groot hij de wereld ook vind, hij kan heel soms ons verassen met een plasje op het potje van zijn zus ;) Wat zou een Cars potje een geweldige verassing voor hem zijn... zou het het juiste setje zijn...

 52. cindy_framke cindy_framke

  56

  Tot nu toe helaas nog niet de ultieme zindelijkheidstruc gevonden :-( Ons meisje wordt in november 3. Ze heeft een tijdje terug 1x op het potje gepoept, sindsdien durfde ze op een of andere manier niet meer. Hoe enthousiast en blij we ook waren. We hebben geklapt en gejuicht, maar ze durfde niet meer. Heb het even laten rusten want wilde haar natuurlijk ook niet dwingen. Dat werkt alleen maar averechts denk ik. Nu sinds een paar dagen terug wilde ze ineens uit zichzelf op het potje. Helaas nog zonder resultaat maar ze probeert het wel. Ze wil het zo graag merk ik. Ik denk, nou ik weet eigenlijk wel zeker hihi, dat ons dochtertje een disney princess potje helemaal geweldig zal vinden. En hopelijk lukt het daarmee wel :-)

 53. Sinny Sinny

  57

  Bij onze oudste stond het potje ook op de wc en ging ze met ons mee. Samen doen dus! En natuurlijk is het zelf doorspoelen en uitzwaaien van een plasje ook heeeeeeeel leuk!

 54. mama24 mama24

  58

  Onze truc is niet echt een truc het is vooral niet dwingen en het leuk houden. na elk plasje doen we een dansje en zingen we een liedje hihi. geweldig vind die het! en dan hebben we natuurlijk nog de fantastische ik kan al op het potje stickerkaart in de kast hangen! stickers plakken helpt heel goed hebben wij ondervonden.

 55. mama24 mama24

  59

  vergeten ;) we hebben jongens :D

 56. melissa1984 melissa1984

  60

  Mijn dochter plast af en toe op het potje. Volgens mij weet ze heel goed wanneer ze moet, maar het is meer 'luiigheid'. Dus de ultieme zindelijkheidstruc ken ik nog niet. Wel, krijgt ze elke keer na een plasje op het potje een sticker op een stickerkaart en na een grote boodschap 2 stickers. Als de kaart vol is, mag ze een ingepakt cadeautje uit mama's kast kiezen :-) Ik dwing haar niet, dat werkt averechts, maar ik vraag het wel elk uur en een klein vreugdedansje samen werkt soms wel dat ze het de volgende keer zelf aangeeft. Hopelijk win ik en lukt het beter op dit geweldige potje. Wellicht is dit de ultieme truc?

 57. Sabinepals Sabinepals

  61

  Het beloonsysteem, de stickers! Bij zoveel stickers een kleine beloning! Het voordeel is dat z'n grote zus al lang zindelijk is dus voorbeeld doet volgen! Hij wordt nu bijna 2 dus echt plassen doet hij nog niet op het potje, maar zit al wel regelmatig voor de lol!

 58. mayo83 mayo83

  62

  Een truc is er hier nog niet, mijn zoontje is nu 16 maanden. Maar wat zou hij graag op zo'n mooi cars potje zijn eerste plasje maken! :) ik denk dat we dan geen truc meer nodig hebben.

 59. wendyvanleeuwen wendyvanleeuwen

  63

  Geduld....en een schaaltje met snoepjes op het toilet. Elke keer als er een plas of poep gedaan is mag er een snoepje gepakt worden. Wij begonnen met kleine cadeautjes in het begin, en hebben het langzaam afgebouwd naar doosjes smarties en uiteindelijk tumtummetjes....

 60. martha68 martha68

  64

  ik zeg altijd ga maar lekker zitten op je cars stoel en dan als je iets doet dan krijg je een leuke sticker

 61. Touched Touched

  65

  ik heb mijn kinderen altijd meegenomen naar de wc met hun op een eigen potje voor me en als ik een plasje had gedaan liet ik het zien zei "applaus voor jezelf" en klapte dan in mijn handjes. Bij hun natuurlijk ook. nou heb ik een dochter die weiger de op de po te gaan omdat ze op de grote mensen wc wou, die was heel snel zindelijk. ?Nu heeft ze zelf een dochtertje van bijna 9 maanden, ik pas op haar en neem haar nu ook mee naar de wc of beter gezegd ze volgt me. wat zou het geweldig zijn om haar zindelijk te laten worden op zo een mooi potje. en deze past helemaal bij haar inrichting. ze heeft alles van Minnie alleen dit no niet

 62. Danavhvs Danavhvs

  66

  Wat is jouw geheime zindelijkheid truc? We zijn momenteel half bezig ermee, maar ze is nu bijna 2 en geeft al zelf aan als het eraan komt..makkelijker lukt niet. Verder forceren we nog lang niks, want het komt allemaal wel. De tijd die je samen hebt met je kleintje tijdens het luier verschonen krijg je ook niet meer terug. Deze Disney Princces is wel echt heel leuk!! Ik denk dat ze er de hele dag op gaat zitten haha We hebben een potje maar die gebruikt ze voor haar pop... ja nu al haha.. Wat zou het leuk zijn als ze dan samen met haar pop op een potje kon zitten Ik zie het al voor me haha Maar wat is nou mijn zindelijkheid truc? Niks forceren, zodat ze geen angst zullen ontwikkelen tegen dat potje en plassen en poepen.

 63. Carin1980 Carin1980

  67

  Wij zijn bezig met het alombekende stickertjes verdienen method...maar echt gemotiveerd raakt ze nog niet volgens mij. Ze is nu al 2.5....we hebben een meisje.

 64. rianne1982 rianne1982

  68

  Wij hebben twee jongetjes, de oudste is 2,5 jaar oud. De gouden tip heb ik helaas (nog) niet, maar ik denk dat je het zindelijk worden spelenderwijs moet introduceren. Niets forceren, want dan creeer je alleen maar weerzin. Af en toe gaat hij op het potje en dan mag hij een mooie sticker uitzoeken. Het gaat ook wel eens fout, jammer dan!

 65. Cindy Leenheer Cindy Leenheer

  69

  Positiviteit!

 66. Cindy Leenheer Cindy Leenheer

  70

  Positief benaderen. Doen we trouwens met alles. We hebben n dochter

 67. Sharon2012 Sharon2012

  71

  Onze dochter vindt het heel interressant om te zien wat er op het toilet gebeurd. We proberen haar spelendewijs bekend te maken met een potje. Een Minnie Mousepotje zal haar zeker helpen. voor de rest niet straffen bij een foutje en belonen als het goed gaat. We hebben een leuk stickervel waar ze er een van mag kiezen en op de tegels bij het toilet plakken

 68. Femke Femke

  72

  Wij hebben 2 zoontjes, de oudste is 2,5 en wilde met 1,5 al op het potje. Enthousiast begonnen en hem zeker ook niet gepusht maar na een paar weken vond hij het potje niet meer interessant en sindsdien krijgen we hem er niet meer op.... Alleen maar met een filmpje op de telefoon van Cars wil hij nog wel eens proberen... en als het dan goed gaat dan wordt hij beloont met en mooie cars sticker en vind hij zichzelf oook een echte grote jongen maar helaas gaat het daarna meestal ook net weer zo hard mis......! dus dat is mijn geheime tip en wellicht dat hij met zo'n fantastische cars WC helemaal om is en we hem dan echt zindelijk kunnen gaan maken. Zijn broertje magf over 2 jaar dan volgen!!!

 69. cbeerepoot cbeerepoot

  73

  ik doe graag mee voor mijn zoontje Scott. Bij mijn oudste werkte het beloningssysteem super! Hij mocht eerst stickertjes uitzoeken in de winkel, toen had ik een groot papieren blad, en iedere keer als hij een plasje deed, mocht hij een sticker uitkiezen en plakken en mocht hij een snoepje, bij een poepie, mocht hij een ijsje, en het werkte super!!

 70. nessen nessen

  74

  Niet te snel beginnen en dan met regelmaat op het potje zetten. Uiteraard belonen met een stickervel. Hier hebben we 2 meisjes.

 71. hagels hagels

  75

  Het enige dat ik inmiddels weet is dat het kind het zelf moet willen, aandringen helpt niet. En het moet leuk zijn! Mijn dochter is nog niet echt zindelijk, omdat ze het niet leuk vindt... Waarschijnlijk als ze zo'n gaaf potje van Minnie Mouse kan gebruiken krijgt ze eindelijk de spirit om het wel te gaan doen!

 72. Sofie Marechal Sofie Marechal

  76

  mijn kleine meid is net 1 jaar geworden dus heb nog niet veel ervaring met potjes.. enkel het idee dat ze haar 'eerste keer' op zo'n mooi Minnie potje kan doen, zorgt ervoor dat ik het helemaal zie zitten om aan de training te beginnen!

 73. jeanious jeanious

  77

  Mijn zoontje begint nu met stappen, zodra hij zelfstandig kan lopen willen we starten met zindelijkheidstraining. Op zich heb ik nog geen truc bedacht, maar zie bij vriendinnen en familie dat het belonen (d.m.v. stickers verzamelen o.i.d.) en positief benaderen door middel van complimentjes en geen druk uitoefenen prima werkt. Op die manier willen wij het ook gaan oppakken.

 74. missmercedes missmercedes

  78

  Mijn dochter heeft het geleerd op een prinsessenpotje nu is het tijd voor mijn zoon om het te leren op een stoere carspot! Zal zijn zus wel jaloers zijn want die is namelijk ook gek van cars!

 75. RianneLiz RianneLiz

  79

  Ons prinsesje Liz word 7 oktober 2 en willen dan wat gerichter beginnen met zindelijkheidstraining. Ze doet nu haar grote behoefte al op 1 vaste plek (achter haar prinsessenkasteel naast het tv meubel haha) en plasjes geeft ze ook al aan... de grote wc vind ze nog doodeng dus dit prachtige potje zou vanaf 7 oktober perfect van pas komen! Zowel als mini wctje als toiletverkleiner en opstapje :-) Mijn zindelijkheids tip? Niks forceren, nooit boos worden elk kindje doet alles op zijn of haar tempo! En uigebreid belonen als het op een potje of wc lukt! Liz zou op haar verjaardag graag de minnie mouse variant winnen!

 76. Mien83 Mien83

  80

  Mijn mopje Joalyn is nog geen 1,5 dus we moeten nog beginnen. Ze vindt Mini (Mimi) te gek, dus met dit potje moet dat zeker gaan lukken. Positief en geduldig blijven loont! En natuurlijk een leuke beloning (sticker, gezellig koekje etc.) dat helpt de stimulatie bij de kleintjes :-)

 77. heleenmuilwijk heleenmuilwijk

  81

  Mijn tip is: je kan niet vroeg genoeg beginnen! Mijn zoontje is nu 16 maanden en kan bijna lopen. Vanaf dat moment wil ik hem elke dag even op het potje zetten om een soort van gewenning aan te leren. Op een Cars-potje is dit natuurlijk wel veel aantrekkelijker als op een gewoon potje...... Mijn andere twee kids waren allebei ook met 2,5 zindelijk en dat scheelt je heeeeeel erg veel luiers kan ik je vertellen.

 78. Sarina Sarina

  82

  Wij hebben de truc nog niet gevonden. Het (simpele) potje staat nu tussen zijn speelgoed en hij vind het grappig om ermee te spelen en op zijn hoofd te zetten, maar als ik hem erop zet, blijft hij nog geen 10 tellen zitten. Misschien dat het Cars potje dusdanig interessant is voor hem dat hij wel blijft zitten en door gaat krijgen waarvoor het potje en de grote WC dient. We hebben zoontje overigens van 19 maanden

 79. Liane Weseeling Liane Weseeling

  83

  Wij gaan straks naar de kinderboederij en uitleggen dat dieren ook moeten poepen en plassen om weer ruimte in de buik te hebben en om weer lekker te kunnen eten, daar wordt je groot en sterk van. Niet dwingen om op het wc'tje te gaan zitten, zijn eigen de tijd laten nemen.

 80. monique_arnts monique_arnts

  84

  De truc die momenteel al goed werkt bij onze dochter is het potje bij het speelgoed in de buurt zetten. Op deze manier begint ze het potje interessant te vinden door er spelerderwijs mee om te gaan. Plassen lukt al aardig wanneer ze net na het slapen gaan of een dutje op het potje mag gaan zitten. Maar de grote boodschap daarin tegen moet ze eerst gezien hebben denken wij voordat ze dit vaker op het potje zal gaan doen. Dit heeft namelijk ook zo gewerkt bij het plassen. Daarbij is onze dochter echt helemaal weg van het disney figuurtje minnie. Wanneer ze haar broek of longsleeve aanheeft met minnie erop moet ze aan iedereen vertellen en laten zien wie minnie is. Ook wanneer we door het dorp wandelen zal geen enkel voorwerp aan de ogen van onze dochter ontkomen met minnie erop en ze zal het gelijk benoemen :) Wij zijn dus van mening dat dit potje van minnie onze dochter net over de trempel kan helpen om langer op het potje te blijven zitten om een grote boodschap te doen.

 81. sabjuhh sabjuhh

  85

  Mijn geheime zindelijkheid truc... tja die hoop ik te gaan kunnen ontdekken met deze geweldige cars toiletpot. Mijn zoontje vind cars nu al leuk(21mnd is die). We willen er binnenkort toch mee beginnen om het te stimuleren, en wie weet vinden we een super truc om het te doen.

 82. spa spa

  86

  Onze truc is: Niet te jong willen beginnen, het kind moet er aan toe zijn. Verder mag hij bij elk plasje een leuk stickertje uitkiezen en plakken op de plas kaart. Als de plaatskaart vol is, na ongeveer 25 stickers mag hij een klein cadeautje uitkiezen! Eb volgens mij is een cars toiletsysteem helemaal geweldig! Wij zijn net gestart dus zou super goed van pas komen! Een stoere knul van 2,5 hebben wij :-)

 83. nada_boersma nada_boersma

  87

  Mijn truc is dat ze altijd willen doen wat (oppas)mama doet dus als (oppas)mama op wc gaat willen de kindjes dat ook maar de wc vinden zij nog te eng dus het zou echt geweldig zijn als de kleintjes er een voor henzelf hebben wat niet zo eng is de jongste die hier rondloopt is een jongen dus de CARS zou erg leuk zijn.

 84. Evelijn Boer Evelijn Boer

  88

  Ik hoop dat de truc het TOMY Disney Minnie Mouse Trainingsysteem is. We willen het graag uitproberen met onze dame.

 85. anja hofman anja hofman

  89

  Onze manier van zindelijkheid. Er een spel van proberen te maken. Onze oudste heeft een beloningskaart van ons gekregen. Daar mocht hij een sticker op plakken. In het begin altijd wanneer hij op de wc gezeten had. (ook wanneer er geen plasje was gekomen) Later toen dat goed ging, alleen sticker plakken wanneer er een plasje kwam. En 2 stickers voor een grote boodschap. Een groot succes. Een grote wc met een verkleiner is eng. Misschien dat onze 2e en 3e zoon zindelijk kunnen worden op deze aantrekkelijke kleine 'wc'. Dat zou mooi zijn!

 86. renaatje renaatje

  90

  Mijn dochter wil niet op haar potje of op de wc, jah 2 seconden en dan roept ze; ik wil niet op po of wc ik doe wel in de luier want doet pijn in mijn billen... Met zo n mooie kinderwc van minnie mouse doet het vast geen pijn meer en wordt t vast een feest om naar de wc te gaan ipv in de luier. Mijn dochter is 2 jaar en 8 maanden dus een prima leeftijd hiervoor denkik.

 87. Chantal Hauten Chantal Hauten

  91

  Hallo, Wij hebben en zoon van 3 en ik zou de geheime zindelijkheids truc wel willen leren!! Hij heeft nog helemaal geen zin om naar het potje of de wc te gaan. We hebben al verschillende methodes geprobeerd, maar niets mag nog werken?? Misschien dat hij op dit mooie stoere potje wel wil?? We gaan het zien. Groetjes Chantal.

 88. renaatje renaatje

  92

  Aanvulling vorig bericht: Ik heb sinds deze week een plas kalender en ze krijgt een sticker bij elke plas of poep die ze op de wc doet, als beloning gaan we bij 20 stickers naar de dierentuin., hopelijk is dit een mooie stimulans

 89. j.verhees j.verhees

  93

  onze truc is vooral om het haar zelf aan te laten geven. Ze vind het leuk om op het potje te gaan (ook al heeft ze er nog niet echt op geplast. 2x) Ze heeft een boekje van dora, die zelf ook op het potje en op de wc plast. Dit boekje leest ze als ze op het potje gaat zitten. En als ze ziet dat papa en mama op de wc zitten om te plassen zegt ze: "net als Dora" Zo schattig. Dus de kunst is om ze het leuk te laten blijven vinden. Deze supergave toilettrainsystemen zullen daar zeker aan bijdragen! Mijn dochter heeft er nu al zin(delijk) in.

 90. wendy_schuller wendy_schuller

  94

  Mijn zoontje is bijna 2.5 jr maar nog niet zindelijk. We hebben geen truc, maar denken dat pushen ook niet echt helpt. Misschien dat dit Cars potje een uitkomst bied....

 91. misscheeta2000 misscheeta2000

  95

  Ik heb een zoon van bijna 4 en een dochter van 2,5. Voor onze zoon zou ik graag een geheime zindelijkheidtruc willen horen, aangezien het bij meneer nog te vaak mis gaat. We zijn ondertussen ruim een jaar en 3 maanden bezig en over een maand mag/moet hij naar school. Helaas heeft hij overdag nog bijna dagelijks een of meerdere ongelukjes en elke nacht een dikke plasluier. Bootcamp, stickerkaart, kadootjes, enz, alles hebben we al geprobeerd maar het kwartje wil nog niet vallen. Onze dochter van 2,5 jaar begint nu duidelijk met de stap naar zindelijk worden. Plasjes worden lang opgehouden en de WC is erg interessant. Helaas is de WC ook nog wel eng. Het potje is niet zo eng, maar ons potje is eigenlijk een beetje te klein voor onze meid. Voor onze twee kindjes samen zou ik heel graag een stoere Cars-versie willen hebben. Misschien is dit het laatste duwtje dat onze zoon nodig heeft en gezien het feit dat onze dochter ook helemaal Cars-fan is, zal zij er ook gretig gebruik van willen maken.

 92. annielenaangela annielenaangela

  96

  Ik heb een zoon van 17 maanden en 1 van 13 weken.. Ik ben dus nog niet bekend met het zindelijk maken maar ik zou heb zonder pamper aan op het potje voor de tv zetten en ernaast gaan zitten en heb beetje introduceren met het potje. mijn kind is gek op cars dus dit potje zou fantastisch zijn om op te beginnen groetjes angie levi en damian

 93. chica1999 chica1999

  97

  Het belangrijkste is niet pushen.. Ik zette ze altijd op de toilet en ging dan een heel leuk verhaaltje vertellen over een meisje/jongetje wat een avontuur meemaakte.. Ze gingen daardoor ontspannen naar de toilet en vonden het heerlijk om al die verhaaltjes te horen..hihi

 94. klazien_boer klazien_boer

  98

  Onze oudste 2 werden beloond met een sticker, na 25 stickers mochten ze een cadeautje, de jongste vind het nog 3x niks op de pot

 95. Evelien Loonen Evelien Loonen

  99

  Wat onze geheime truc is..? Heel goed naar onze zoon kijken! Wanneer we ook maar dachten een signaal op te vangen, vragen of hij misschien moest plassen of poepen.. Hij begon steeds vaker over het potje dat hij eens bij een vriendinnetje had gezien. Toen hebben we ons potje neergezet. Hier is hij toen regelmatig rustig op gaan zitten om een boekje te lezen. Vooral niks forceren!!! En op een gegeven moment was het raak, een partijtje trots dat meneer was!! Het heeft uiteindelijk 6 weken geduurd, maar nu is hij dan ook volledig schoon en gaat hij braaf op de grote wc. We hebben nog een zoontje van ruim een jaar, wat zou het geweldig zijn als hij straks zijn zindelijkheidstraining op zon mooie CARS Toilettrainer zou kunnen doen!!

 96. MarionMaas MarionMaas

  100

  Al voor zijn tweede verjaardag heb ik een oefenpotje op de badkamer neergezet. Nu went ons zoontje alvast aan het zitten. Eerst met kleren aan en nu ook zonder luier. Zo bouwen we het langzaam op. Een potje van TOMY is alleen veel praktischer, dus ik zou hem graag winnen voor onze jongens.

 97. simone_eversdijk-bosmans simone_eversdijk-bosmans

  101

  Er is niets mooier dan het gezichtje te zien van je kindje wat zo trots is als ze eindelijk op het potje plast onze dochter keek altijd erg uit naar onze reactie papa mama kijk eens wat ik heb gedaan en dan zie je dat lieve smoeltje stralen als papa en mama zeggen dat ze ZO TROTS zij nu hebben wij een zoontje erbij en kunnen niet wachten op zijn blik wanneer hij zover is ( voor een jongentje dus :) )

 98. melanie_biggelaar melanie_biggelaar

  102

  Ons zoontje is nu 19 maanden en al volop aan het plassen op het potje, onze truc? langzaam opbouwen, laten wennen aan het potje, op het moment dat hij heeft geplast op het potje mag hij deze doorspoelen in de wc (hij gaat dan op de dichte wcbril staan en mag de plas uitzwaaien) dit vind hij het leukste wat er is. Na dat we de plas hebben uitgezwaaid mag hij nog een sticker uit kiezen en deze opplakken. ik hoop dat onze kleine man het zo goed blijft vol houden, dan is hij misschien al zindelijk voor zijn 2e ( m.b.t. de plas) ontlasten op het potje heeft hij tot nu toe nog niet gedaan, maar zal vast ook van zelf komen. Met het potje van TOMY zouden we misschien dat goed kunnen gaan oefenen.

 99. rverpot rverpot

  103

  Ha ladies, mijn oudste van 3 jaar heeft nog helemaal geen zin om zijn behoeftes op de wc of het potje te doen. We hebben een aantal halfslachtige pogingen ondernomen, maar helaas...Hij is zelf helemaal gek op Cars, dus misschien dat zo'n prachtige oefentoilet dan wel zou werken. Zelf zou ik voor de Mickey Mouse-versie willen gaan, aangezien we nog een dochtertje van 18 maanden hebben. Dan hebben ze er beide plezier van...(ik denk dat ons meisje eerder zindelijk zal zijn, die geeft nu al aan dat ze moet poepen). Helaas dus geen truc voor jullie die je kunt gebruiken...behalve dan die zak met geduld...

 100. mamabadeend mamabadeend

  104

  Wij hebben het aan de kleine man overgelaten op zijn tempo. Per 5 stickers een kadootje en na dat 5 keer te hebben gedaan bij 10 stikkers een kadootje. Daarna ook bij poepen. En zo opgebouwd. nu wil ik het mooie potje graag voor mijn dochtertje winnen!

 101. Viv Viv

  105

  Onze kleine man is 2 en vindt de wc reuze interessant. Hij kan op zich prima op de wc of het potje plassen maar wel wanneer het hem uitkomt ;-). Is hij te druk met spelen dan vindt hij zijn luier nog reuze handig. Hij heeft het zelf nog niet altijd in de gaten. Bij het opstaan, bij het slapen gaan en bij zijn middagdutje zetten we hem wel standaard op de wc maar we vragen hem eerst of hij moet plassen. 9 van de 10 keer zegt hij dan ook ja en doet hij een plasje. Op het kdv doet hij ook goed zijn best maar we pushen hem niet. Ik ben van mening dat het uiteindelijk vanzelf helemaal goed gaat komen. Ook de stickerkaart is hier aanwezig en hij is super trots als hij een sticker mag plakken. Alleen het poepen op de wc is nog "not done" 1x op het potje maar daarna nooit meer. Hij wil het ook niet, hebben hem vaak genoeg gezegd "als je moet poepen mag je het zeggen dan gaan we snel naar de wc of potje" maar hij verstopt zich in een hoekje en poept dan snel. Misschien dat het echte zindelijk worden en ook het poepen op de wc stukken beter gaat met zo'n geweldige toilettrainer. Mickey Mouse is zijn grote vriend dus dat zou echt een topper zijn maar Cars is ook super leuk. Deze mama vindt ze zelf ook erg leuk uitzien en ik weet eigenlijk bijna zeker dat hij dan ook gerust tijdens het spelen tijd maakt om een plasje te doen. Hopelijk stimuleert dit hem ook om op de wc te poepen want hij vindt het ergens maar niks poepen in de luier maar durft het volgens ons ook nog niet op de wc :-( maar ja dat hij zich verstopt om te poepen zegt ook wel wat vind ik. We pushen niet en ik ben er van overtuigd dat het zindelijk worden vanzelf wel komt. Ik zou dus graag gaan voor een jongensvariant!

 102. mlut mlut

  106

  Wij hebben 3 jongens: De oudste zat et 1,5 jaar al met plezier op het potje, maar echt door dat er een plasje kwam was hij 2,5.... Mijn tip is: probeer het een aantal keer, hebben ze door wat er gebeurd in hun broekje (zonder luier) dan kan je door zetten. Doen ze niets met het feit dat je een natte onderbroek hebt, dan zijn ze er nog nietk laar voor.. Maak het vooral gezellig en leuk!!! Samen naar de toilet, jij op de grote en je kindje op de po ! dit syteem kan het dus alleen maar nog makkelijker en gezelliger maken!!!

 103. ClaudiaG ClaudiaG

  107

  De truc???? Het perfecte potje heb ik met mijn dochter geleerd. Als ze hem niet mooi vinden of niet lekker vinden zitten dan lukt het niet. Dus ik hoop dat dit ook met mijn zoon van bijna 2 gaat werken. (Jongen dus)

 104. jolijngr jolijngr

  108

  Als mama van een drieling heb ik twee jongens en één meisje in de zindelijkheidstraining. De tip voor de jongens is makkelijk. Samen op een potje zitten. Lekker gezellig en mannen willen nu eenmaal niet onder doen voor de ander ( ook al zijn ze nog maar 2). Als de één een plasje op het potje doet, de ander dan ook. Mijn meisje is een heel ander verhaal. De saaie witte potjes vind ze maar niets. Ze is echt een prinsesje en zou denk ik zo'n mooie zetel met Minnie mouse erop veel mooier vinden dan die witte pot. Hopelijk gaat ze dan ook eens op een potje zitten. ( al denk ik wel dat ze die met haar broers moet delen)

 105. sandraidema sandraidema

  109

  We hebben nog geen truc, want onze kleine man is nog niet begonnen. Maar vraag het me over een jaar nog eens en dan zeg ik: onze mooie Disney Cars toilettrainingssysteem!

 106. Liekje Kindt Liekje Kindt

  110

  vooral rust tijdens t proberen. wij gaan een boekje lezen als ik haar op t potje zet en dan hopen dat t plasje in t potje gaat en dan een vreugde dansje en een sticker plakken. hoop dat t zo gaat werken

 107. moniek_koning moniek_koning

  111

  onze zoon is nu 18 maanden. hij gaat nu al regelmatig mee naar de wc. daar heb ik een potje voor hem staan. hij gaat er nu met kleren aan op zitten en helpt mee met doorspoelen. zorgen dat hij er niet bang van is. wij gaan voor de cars. dan heeft hij een mooie wc om het goed te leren

 108. sharonm sharonm

  112

  Wij zijn nu net 2 dagen begonnen met zindelijkheidstraining bij ons zoontje van 2 dus echte trucjes heb ik nog niet ondervonden. We werken met een stickersysteem van Cars en dat heeft nu toch al een klein beetje effect gehad. Heel vaak houdt hij alles op dus hij is er lichamelijk echt wel klaar voor. Misschien kan een potje van Cars (auto cars zoals hij het zelf noemt ;-), ik ben er eigenlijk vrijwel zeker van dat het hem zou stimuleren!

 109. milusca_edwards milusca_edwards

  113

  Stimuleren is onze grote truc, me meissie van 2 begint al heel zindelijk te worden.ze weet wat poep en plas is tijdens de pampers periode verteld van plasje gedaan poepie gedaan pfff stinkie enzo zo weet ze het. Ik heb haar rond 1,5 gezegd als je moet poepen en plassen moet je het zeggen ging een paar keer goed kreeg ze een sticker van minnie mouse is ze dol op helemaal gek op minnie mouse. Het ging beter en beter blijven stimuleren kan fout gaan oeps foutje volgende keer beter zo en nu gaat het steeds beter op het potje geen pampers meer allen onderbroekje.met deze minnie mouse potje met geluid een positieve beloning met Minnie: “hieper-de-piep gaat ze zeker geweldig vinden zou haar meer en meer stimuleren.We maken graag kans op de minnie mouse voor me meissie.

  • lise lise

   114

   Lise wordt in december 2 en gek van minnie mouse.... ze vindt poepen in de luiere al vieze bah! Als ze geplast heeft, wijst ze naar haar pamper... af en toe zit ze op het potje en bij toeval belandt er ook nog wel eens wat in! En ze wil op het potje als mama op de wc zit... ze mag er dan gewoon ook in en zij zit dan op het potje.... erg gezellig! De meest geweldige beloning is dat ze de wc mag doortrekken! Met de zindelijkheidstraining van minnie mouse... ze kan het al zeggen... minie mous... zo klinkt het dan...super.....is ze vast 1,2,3, zindelijk.... want die krijg ik dan niet meer van het potje af!

 110. ramona67 ramona67

  115

  Geduld is denk ik het grooste geheim wachten tot je kind Het zelf aangeeft mijn zoon was 3,5 toen hij zinderlijk was maar Dan wel gelijk dag en nacht

 111. eva_groenendijk eva_groenendijk

  116

  Mijn zoon is nu 20 mnd. Er staat een potje in de woonkamer. Hij gaat er met zijn kleren aan op zitten en zegt psssjj :-) nu nog echt doen. We zouden het leuk vinden om te oefenen op een cars potje. Een truc?is er niet. Als een kind het voelt komen en dit zegt,dan komt t. Stimuleren heeft vaak geen zin en werkt vaak averechts. Bij het ene kind gaat het sneller als de andere. Geen drama van maken als je kind op zijn/haar 3e nog niet zindelijk is. Komt echt wel.

 112. ramona67 ramona67

  117

  Het gaat bij ons nu om een meisje can 2

 113. Sofje79 Sofje79

  118

  Ons dochtertje heeft wel al een potje maar met 13 maanden is ze nog een beetje te wankel om er al op te mogen. We moeten onze trucjes dus nog gaan verzinnen, maar met de toilettrainer van Minnie Mouse zal ze er zelf veels te graag op gaan zitten.

 114. Femke Brandsma Femke Brandsma

  119

  Onze kleine is pas 13 maanden, maar ze vind het wel leuk om op de wc te zitten, dus om vast te laten wennen zet ik haar s morgens als ze wakker wordt even op de wc tot ze er zelf af wil natuurlijk. ze zit graag op haar muziekstoel, dus ik denk dat ze zo'n geweldige wc helemaal te gek zal vinden.

 115. xxaideenxx xxaideenxx

  120

  Ze gingen naar de peuterspeelzaal en zagen de "oudere" kindjes naar de wc heb. Toen wilden zij ook. Dingen als het potje in de kamer zetten of in de blote bollen laten lopen vind ik persoonlijk echt niks. Ik ga toch ook niet naakt door de kamer lopen of mijn behoefte daar doen? Nog erger vind ik vrouwen die hun kind ook bij de visite zomaar open en bloot op het potje zetten

 116. petra corstjens petra corstjens

  121

  mijn klein mannetje kan lang zitten op de pot maar iedere keer zegt hij plasje op dit potje is misschien een uitkomst. nu beloon ik hem met een auto die klaar voor hem staat zodra er een plasje is gedaan. de auto staat nog steeds op de kast .dus zeer welkom deze cars wc.

 117. Keano1001 Keano1001

  122

  Ik heb niet echt een geheim, buiten dat mijn zoontje van 18 maanden zelf zoooooo nieuwschierig is als papa of mama moet plassen. Nu gaat hij zelf de wc in, broek naar beneden en maakt het geluid 'sssssss' ben je klaar? Vraag ik dan. Dan zegt hij volmondig JA en trekt hij door. Op de wc zitten kan hij nog niet met zijn kleine kontje. Het cars potje zou dus zo geweldig zijn voor mijn kleine mannetje. Hij is helemaal weg van cars, kamer, bed, ik hoop dat mijn zoontje dus dit leuke potje mag winnen.

 118. Sadanava Sadanava

  123

  Mijn zoontje is twee, we waren erg verbaast dat ie soms met zijn broek half naar beneden (nog wel in de luiers) kwam aangeven dat hij moest poepen of plassen. Helaas was het vaak pas na hij het al had gedaan. Hij is wel dol op zijn pottie. Met deze Cars pottie zou die het helemaal te gek vinden want hij is gek op auto's. En wellicht dus al eerder gaan zitten.

 119. ann_laroy ann_laroy

  124

  een onderbroekje aandoen onder de pamper in plaats van erover. op die manier voelen ze sneller dat ze geplast hebben, en helpt hen ook om sneller droog te worden. maar vooral: niet pushen!

 120. ann_laroy ann_laroy

  125

  was ik nog vergeten: wij hebben een zoontje :-)

 121. St. St.

  126

  In geval ongelukje toch nog op WC/potje zetten. Jongen.

 122. Sanna Sanna

  127

  Ik push niet. Neem mijn dochter mee naar de wc als ik ga plassen. En ook gaat ze voor het slapen gaan op het potje. We nemen er dan een boekje bij en gaan er rustig voor zitten. Als het haar gelukt is, mag ze een sticker plakken, dat vind ze helemaal geweldig.

 123. marga.foget marga.foget

  128

  Ik neem mijn dochtertje ook mee naar de wc, soms vraagt ze erom maar als ik haar er dan opzet gebeurt er nog niets, ze is nu 2,5 dus het kan ook nog wel maar misschien met zo'n mooie wc gaat het wat sneller...

 124. mamasonjaa mamasonjaa

  129

  Mijn kleine jongen gaat altijd mee, dan vertel ik ook wat ik doe. Hij begint er ook echt intresse in te krijgen om naar de wc of op het potje te gaan. En als hij geplast of gepoept heeft zeg ik altij net als piet piraat : vissen hebben geen wc dus plassen ze in de zee, maar mijn kleine jongen doet het op de wc en daarin stroomt zijn plasje mee. En dan een high five en hij lacht zich te pletter. Simpel maar superleuk.

 125. kirstengrosman kirstengrosman

  130

  De beste truc is toch om het helemaal los te laten...Een kind plast toch met een bepaalde reden in zijn of haar broek,dus laat het los.Heel belangrijk...WORD NIET BOOS!!!!! Verschoon het kind en begin opnieuw...Wij zijn nog keihard aan het werk met ons dochtertje van bijna 5.Haar broertje van bijna 2 staat op punt te beginnen dus elk potje zou bij ons welkom zijn!

 126. Mama van 4 Mama van 4

  131

  De beste truc. Moeilijk! Wij hebben 3 kinderen en ze zijn allemaal op hun eigen manier bezig (geweest) met zindelijk worden. Het belangrijkste is geduld en belonen!! Wel vonden al onze kinderen het intressant om met grote broer, en grote zus mee te gaan naar het toilet om het daarna zelf te proberen. En onze truc is dan: "zelf doorspoelen"! Vinden ze allemaal leuk. Onze jongste zoon begint nu met zindelijk worden! (net 2 jaar geworden)

 127. santi_van de laar santi_van de laar

  132

  Wat een leuk hebben dingetje van je dochtertje (of zoontje). Ons meisje is nu 20maanden en ik had er nog niet aangedacht dat we zouden kunnen gaan oefenen maar dit prinsessenwctje zou een leuke start zijn.Bij ons zoontje inmiddels 5 jaar deden wij altijd een gek dansje en liedje als hij alleen al ging zitten. Daarna een sticker bij zitten en het dansje bij een plasje. Soms lagen we zelf helemaal dubbel van het lachen en snapte hij er helemaal niets meer van.En het is toch goedgekomen haha wil ik best nog een keertje proberen met ons meisje

 128. Marjo170884 Marjo170884

  133

  Mijn truc is om er een feestje van te maken voor mijn zoontje. Hij is net twee en we zijn volop bezig met het zindelijk te krijgen. Pottie pottie is op dit moment zijn favoriete woord. Ik denk dat het nog een groter feestje voor hem wordt als hij op zo een mooi Cars potje mag plassen.

 129. kim1982friemel kim1982friemel

  134

  Ik zet mijn kinderen altijd vanaf 2 jaar iedere ochtend direct als ze wakker worden, meteen nadat ik ze uit bed haal op het potje. Ook zet ik ze erop net voordat ze sávonds naar bed gaan, Met een leuk zoekboekje.+/- 5 min. en er zelf bij bklijven.Zelf meelezen in het boekje, en liedjes zingen. Meestal komt er dan ook een plasje. Mijn oudste 2 kinderen zijn zindelijk geworden op een gewoon potje, maar hoe leuk zou het zijn als mijn jongste zoontje nu 14 maanden zindelijk kon worden op z'n gaaf Cars potje!

 130. thom79 thom79

  135

  Ik zou heel graag een van de Disney Cars Toilettrainsysteem! willen winnen voor mijn zoontje. We zijn al een tijdje bezig met de zindelijkheidstraining en ik denk met het super de luxe potje van Cars het zeker een succes gaat worden. antwoord op de vraag: “Wat is jouw geheime zindelijkheid truc?” Dat zijn de 7 orginele zindelijkheidstips: Tip 1) Laat je kind wennen aan het potje Tip 2) Maak op het potje gaan leuk Tip 3) Geef muzikale ondersteuning Tip 4) Werk met beloningen Tip 5) Zorg voor zo min mogelijk stress Tip 6) Stop met luiers gebruiken Tip 7) Geef je kind de controle

 131. xxxraissaxxx xxxraissaxxx

  136

  Mijn zoontje is nu 14 maanden ik wil langzaam aan gaan starten vooral omdat hij het heel erg vies vind om te poepen in zijn luier, hij gaat dan gelijk huilen. Met plassen grijpt die naar zn piep als hij zn luier omheeft dus ik denk dat hij er bewust van aan t worden is. Dus het zal een grote verassing zijn als we het potje mogen winnen. We gaan hem dan rustig aan het potje laten wennen en absoluut niet dwingen om erop te moeten.

 132. mama&gillyano mama&gillyano

  137

  Heel veel geduld en niet pushen Kleine man van 20 maanden geeft nu zelf aan wanneer hij poept . Wel pas op het moment dat hij al bezig is , maar het begin is er tot nu toe nog niks echt op het potje gebeurd Maar we hebben geduld :)

 133. MamaMandy MamaMandy

  138

  Onze tweeling is nu 17 maanden, beide meiden zitten af en toe al op het potje. Maar dan meer omdat ze dit zelf aangeven. Een echt plasje is er nog niet op gedaan. Mijn truc is om het vooral op z'n beloop te laten, af en toe ze uit te leggen wat ik aan het doen ben als ze toevallig eens bij zijn op het toilet. We benoemen elke keer wat ze gedaan hebben als we de luier verschonen, zodat ze bekend worden met de woorden. Als we dit potje mogen winnen zullen ze er vast niet meer van af te slaan zijn en zal het verder vanzelf goed gaan komen. Daar ben ik zeker van :-)

 134. Maddy0303 Maddy0303

  139

  Mijn meisje is nu net 2 en we willen heel graag gaan proberen om haar aankomend jaar zinnelijk te maken! Onze truc! Nou we gaan het positief benaderen en zoveel mogelijk haar vertellen hoe goed ze wel niet bezig is met applaus erbij etc.! En natuurlijk een beloningskaart!

 135. debbymalikavincenso debbymalikavincenso

  140

  gewoon veel in de blote kont laten lopen. dan merken ze het vanzelf.

 136. debbymalikavincenso debbymalikavincenso

  141

  ik heb een jongetje xxx

 137. Renskuhh Renskuhh

  142

  Ik zou hem graag voor ons kereltje van 1 jaar en 8 maanden willen winnen. De ultieme truc? Ik denk vroeg al beginnen met laten wennen op het potje. Bijvoorbeeld elke morgen en elke avond even kennis laten maken en erop laten zitten. Mocht er dan per ongeluk iets gebeuren erop, applausje geven en een sticker of iets in die richting om te belonen? Hopelijk dat hij dan door de positieve benadering inziet dat het goed is en hij het vaker kan en mag doen op het potje ipv in de luier ;) Erg leuk potje trouwens, de Cars versie!

 138. claudje1984 claudje1984

  143

  Mijn zoontje is pas 1 1/2 ben nu regelmatig al aan het oefenen door hem op het toilet te zetten om hem aan het idee te laten wennen. Hij vindt het geweldig. De cars versie lijkt me super!!!

 139. Boas Boas

  144

  Onze geheime truc: we hebben al maanden potje in de huiskamer staan en bespreken dit. Nu onze zoon 1,5 jaar is paar keer geoefend, hij leek eerst bang te worden voor het potje toen besloten het even met rust te laten en ineens ging hij erop zitten en plaste 4x ineen uur op het potje. Hard juichen en klappen sticker plakken inmiddels ook al 2x gepoept op potje gaat de goede kant op. Het word denk ik helemaal een feest met een mooi potje van Disney Cars

 140. mrlmcmr mrlmcmr

  145

  De hele trukendoos van onze oudste werkt bij onze middelste dochter niet. Ze is nu ruim 3 jaar oud en taant niet naar het toilet. Ik heb potje buiten in de zomer gebruikt, rondlopen in haar blote billen, goedkopere luiers om het oncomfortabel te maken, oefenbroekjes, beloningssystemen, noem-maar-op. Ze zit net in haar ROZE periode dus hopelijk red het prinsessenpotje ons van het verschoningskussen en haalt haar babyzus haar niet in!

 141. xxisoldexx xxisoldexx

  146

  Ze worden zindelijk wanneer ze er klaar voor zijn. Forceren werk niet. Al hoewel we bij mijn oudste zo'n cars potje hebben gehad en hij was gelijk zindelijk. Dus voor mijn meisje van 22 maanden zou zo'n prinsessen potje een goed begin zijn!

 142. L.Gunter L.Gunter

  147

  stickers plakken, liedjes zingen, mee gaan naar het toilet, gewoon zonder onderbroek laten lopen, ieder uur op de wc zetten... Het wil niet baten bij ons ventje...Hopelijk gaan we nog een goede manier vinden. Want meneertje is bijna 3 en het gaat nu toch wel een beetje tijd worden. Ik denk dat de geboorte van zijn kleine zus 3 maanden geleden ook heeft meegeholpen om nu juist helemaal niet meer te willen.

 143. Mama-cate Mama-cate

  148

  Ik weet niet of ik een geheime zindelijkheid training truc heb!! Wij proberen van alles. Ze is nu bijna 2 en zijn al tijdje bezig met de zindelijksheidstraining. Er zijn dagen dat ze er zin in heeft en dan doen we liedjes zingen, plasgeluidjes maken, dansen en het gebeurd dan misschien niet altijd op het potje maar dan maar op de grond en blij dat ze dan is! We belonen haar natuurlijk met stickers, (als kaartje vol is mag ze kadootje kiezen) en met lekkere dingen (banaan vind ze het lekkerst dus komt goed uit ) maar wat mij nou perfect lijkt is dat er een muziek speelt als ze geplast of gepoept heeft, of een ander geluidje, maar ook dat het potje er super leuk uit ziet. Ben benieuwd wanneer ze volledig zindelijk is. Het zou voor mijn gezondheid veel beter zijn dan constant het gevecht met de luiers dichtplakken.

 144. Lucynda Risse Lucynda Risse

  149

  mijn zoontje wordt bijna 2 ,hij vind het al wel leuk om het potje als stoeltje te gebruiken,zou gaaf zijn om het carspotje te winnen dat ziet er meer als een wc uit,en denk dat dat makkelijker is om zindelijk te maken

 145. Rosalie Rosalie

  150

  Wij vinden het hier in huis hartstikke stoer om op de wc te poepen en plassen. Wedden dat ons ventje het nog stoerder vind op zijn eigen Cars wc! Eerst ontdekken wat zijn wc momenten zijn en dan hup op het toilet. En is het gelukt? Dan krijgt hij een mooie sticker op zijn eigen plasprikbord erbij. En bij 10 stickers een klein kadootje van bijvoorbeeld 1 euro. Wat stoere jongens worden ook beloond! De allerleukste beloning zou nu al zijn: zijn eigen Cars toilet!

 146. kdv kdv

  151

  Ik hang een blaadje aan de muur boven het toiletpotje. Telkens mijn dochtertje flink pipi gedaan heeft, mag ze een sticker plakken. We zijn nu een weekje begonnen met zindelijkheidstraining. Dit prachtige potje zou een extra stimulans zijn voor mijn dochtertje!

 147. esther_eising-sullot_1 esther_eising-sullot_1

  152

  Mijn zindelijkheidstruc is om geen druk uit te oefenen. Het kind geeft zelf wel aan wanneer hij er klaar voor is. Pushen heeft geen zin. Bij de oudste twee ging het vanzelf. De jongste is nu 14 maanden en trekt nu zelf zijn luier uit. we zetten hem af en toe op een potje en geven hem een boekje of autootje. Wanneer hij iets op het potje doet krijgt hij een koekje of danoontje (ligt aan de tijd). Het moet gewoon leuk zijn om op het potje te gaan. Dit potje zou een mooi stimulans voor onze zoon zijn om nog meer op het potje te gaan. (Jongen)

 148. Rcvanklink Rcvanklink

  153

  Onze truc is als onze kleine meid naar het potje gaat en heeft geplast een mooie sticker uit te zoeken samen met haar en die in een klein schriftje te plakken. Vind ze helemaal het einde en werkt goed! Met 14 maanden zat ze op het potje en nu plast ze soms wel twee keer per dag erop en is 21 maanden :) Zou super zijn zon mooie Disney toillettrainsysteem te winnen, zodra dat goed lukt kan ze uiteindelijk naar de grote mensen wc net als papa en mama :)

 149. denise_keller_1 denise_keller_1

  154

  Heel veel geduld hebben en niet dwingen. Onze dochter leest een boek of wij lezen haar voor en als ze een plasje of poep gedaan heeft mag ze een sticker plakken.

 150. Mokey Mokey

  155

  Ze zeggen altijd geduld is een schone zaak dus dat is truc voor onze dochter veel geduld hebben, en vooral niet dwingen . En belonen als ze geplast/gepoept heeft........ De aanhouder wint

 151. alienor1970 alienor1970

  156

  Onze zoon Yvo is nog te jong om hem zindelijk te maken. (10 maanden) Hij zal et zeker helemaal geweldig vinden als hij op zo'n mooie wc mag! Ik denk dat je hel veel geduld moet hebben en hem moet prijzen.

 152. melissa40 melissa40

  157

  mijn geheim is je moet je kind bij elk wc moment als hij of zij gepoept of geplast heeft een complumentje geven zo krijgen hun de indruk dat ze het goed doen zo doe ik het ook bij mij kids en een beloningssiesteem maken bijvoorbeeld als je kindje de heleweek op het potje of wc geweest is geweest dat je dan na één week samen een cadootje gaat kopen en zo word je kindje zinderlijk wand mijn dochter van 3 is nu pas één week voledig zindelijk zelfs snachts

 153. Alinda Visser Alinda Visser

  158

  Ik heb een zoon van ruim twee jaar die ik af en toe meeneem als ik zelf naar de wc ga. laatst heb ik hem op een mooi kinderbrilletje op de wc gezet en zo waar kwam er een beetje plas hij heeft nog niet helemaal door hoe het moet maar als meneer zón mooie carstoilettrainingssysteem heeft zal het zeker vlotter gaan want meneer is erg fan van cars en als dan het racegeluid klinkt vind hij dat vast en zeker interessant en zal hij nog vaker op het potje willen plassen..

 154. cindy_vandael cindy_vandael

  159

  ik ben onthaalmoeder en ik moedig de kindjes aan, ze hebben een ' dikke duimenkaart' ieder toiletbezoek word beloont met een sticker, als het kaartje vol is krijgen ze een snoepje of verassing. werkt heel goed, indien er ongelukjes gebeuren, niet teveel aandacht aan geven en zeker niet boos worden.

 155. nic82 nic82

  160

  Ik heb (nog) geen geheime truc. Ik hoop in ieder geval dat onze zoon niet net zoveel tijd op de wc doorbrengt als ik, aangezien ik een chronische darmziekte heb. Hopelijk ziet hij het zindelijk worden als een leuke nieuwe bezigheid waar hij met vol enthousiasme mee aan de slag gaat. Het wordt helemaal een feestje als hij het zindelijk worden leert op zo'n gave cars wc, want hoe cool is het als je plasje met een race geluid doorgespoeld wordt :)

 156. roxanne roxanne

  161

  1 ik heb tomy geliked! 2 met mijn zoontje was het best wel te doen. Ik heb er de mazzel gehad dat hij het vies vond. Op het potje wou hij niet, hij was al een grote jongen. Dus met een cars wc verkleiner zijn we aan de slag gegaan. En een sticker belonings poster. En hij vond het super. Dat hoop ik dus ook voor mijn bijna 2 jarige dochter alleen zou ze het wel heel leuk vinden om een eigen wc te hebben. Vooral van Minnie mouse. Daar is ze gek op. 3 een mooie meid

 157. Margreet Margreet

  162

  Mijn dochter is nu 2.5 jaar, maar nog steeds niet zindelijk! Zou dit mij kunnen helpen om haar droog te krijgen, voordat ze grote zus word? I hope so!

 158. didl didl

  163

  Wij willen over 2 weken beginnen met het zindelijk maken van ons zoontje (als ik met verlof ga)...dus een tip heb ik (nog) niet, evenals zo'n gaaf potje!!! Het is net een mini wc, alleen super gaaf en met geluidjes. Zou er graag een voor m'n zoontje willen winnen!! (en voor onszelf natuurlijk, want volgens mij maakt zo'n potje het makkelijker en leuker)

 159. jenniferBoy jenniferBoy

  164

  ik zet mijn kleine mannetje elke morgen op het potje met een boekje of puzzel voor zich om hem af te leiden. als hij geplast of gepoept heeft mag hij 1 snoepje en een sticker plakken. hij is ander half en hij geeft nu ook zelf al soms aan als hij op het potje moet.

 160. AliceTeeuwen AliceTeeuwen

  165

  We hebben al veel tips die hierboven staan uitgeprobeerd. Maar we zijn nog niet zo heel lang bezig. Onze zoon wordt in december 2. Dus een mooie tijd om te oefenen. Het potje dat wij hebben ziet er lang niet zo mooi uit. Ik denk als hij op zo'n stoer potje kan gaan zitten het een stuk interessanter wordt om te plassen op het potje. Dus we hopen echt dat we een kansje maken.

 161. Jonita Jonita

  166

  Mijn geheime zindelijkheidstrucje is....heel simpel, wacht er mee tot je kindje eraan toe is, en maak het leuk door belonen en dit schitterende toilettraningssysteem. Onze jongste is er inmiddels aan toe dus dat zou heel erg van pas komen !! De toiletverkleiner van kikker is inmiddels wel een beetje aan vervanging toe na onze oudste 3 ;-)

 162. niesthoven niesthoven

  167

  Over een half jaar moet ons zoontje van 3,5 jaar al naar school maar hij heeft totaal geen interesse in het potje of de wc. We proberen vaak maar het helpt niet. Met zo'n gave cars toilettrainer wordt het veel leuker om te doen!

 163. NikkiD NikkiD

  168

  De geheime zindelijkheids truc heb ik helaas nog niet ontdekt. Ik hoop dat deze toilettrainingssysteem het gaat worden ;) Wij hebben een dochter van bijna 3

 164. Saske1980 Saske1980

  169

  Wij gaan bijna starten met de zindelijkheidstraining. Onze man is nu 16 maanden en hebben dus nog geen truc, maar heb er wel al in gedachten, zoals belonen als er iets gebeurd is en het plezant houden en zeker niet dwingen, want dit gaat alleen maar de omgekeerde werking hebben. En wie weet is dit leuke, mega coole Cars toilettrainingssyteem wel de ideale en perfecte oplossing om onze jongen zindelijk te krijgen...

 165. mary mary

  170

  Mijn dochter is 2,5 en weet heel goed wanneer ze naar de wc moet. Ze vind het ook niet erg om op de toilet te zitten, maar zodra ze iets moet doen wil ze niet en vermoed ik dat ze het eng vind. Ik heb haar al stickers, cadeautjes en lekkers aangeboden als ze wat doet op de toilet. Dat vind ze prachtig alleen elke keer als het zo ver is wil ze niet op de wc zitten maar het lekker veilig in dr luier doen. Ik heb ook een simpel potje gekocht omdat kinderen dat als minder eng ervaren maar volgens mij zit die voor geen meter want daar houdt ze het maar 1 sec op vol. Ik denk dat de belangrijkste truc is ermee te starten als je kind er ook echt zelf aan toe is. Toch zou ik het graag wat willen bespoedigen. Scheelt een enorm bedrag aan luiers! Wie weet is dit potje de magische truc!

 166. Esther Pollak Esther Pollak

  171

  ons jongetje is bijna 2. omdat meeste kindjes bang zijn om op wc te gaan, is het vooral belangrijk om hun duidelijk te maken dat ze niet moeten bang zijn. dat doe ik door hem elke avond voor het slapen gaan hem gewoon op het wc te leggen zitten. zelf al doet hij niks maar dan leerd hij wel niet bang te zijn.het moet maar 1 keer toevallig gebeuren dat hij toch iets doet!!!

 167. marloes_frijters marloes_frijters

  172

  Mijn truc om kids zindelijk te krijgen is een bekende laten bellen als ze iets op de pot gedaan hebben. Die doet zich dan voor als hun favoriete superheld! Ze voelen zich dan stoer en groot!

 168. marloes_frijters marloes_frijters

  173

  Ik doe mee voor een meisje!

 169. Curly Curly

  174

  Ik wil bij mijn zoontje hetzelfde doen als hoe ik het bij m'n dochter deed. Zodra ze interesse beginnen te tonen in naar de wc gaan op regelmatige tijden even op het potje zetten. S ochtends, voor eten, klein half uurtje nadat ze gedronken hebben enz. Mijn dochter wilde niet te lang stil zitten, dus lazen we een klein boekje (over plassen). En uiteraard belonen!!! Sticker plakken en kaartje vol is eendjes voeren of naar kinderboerderij.

 170. jolanda_besems jolanda_besems

  175

  Voor een meisje Een pop met potje mee nemen en samen naar toilet.

 171. Ninanouk Ninanouk

  176

  Wat een geweldige potjes! Mijn dochtertje is nog net iets te jong om al zindelijk te zijn en het is mijn eerste kindje dus ik heb er ook helemaal geen ervaring mee, maar ik kan me niets beter voorstellen dan zo'n mega pot om op te zitten! En natuurlijk onze kleintjes stimuleren en belonen! groetjes

 172. zottemuts zottemuts

  177

  Het trucje is een leuk vrolijk muziekje en een cool potje ;) en daarna een dik applaus! dat is verdiend!

  • zottemuts zottemuts

   178

   Ik heb een jongen maar nog te jong om op het potje te gaan. hij wordt 1 jaar binnen 3 weken en dit zou wel een geweldig leuk cadeau zijn voor ons ventje :p

 173. irene kuijk irene kuijk

  179

  mijn dochter moet nog leren om op het potje te gaan dus dit potje zou echt een goed begin kunnen zijn van de zindelijkheid van mijn kleine meid om een grote meid te worden

 174. irene kuijk irene kuijk

  180

  mijn truc is om haar te laten wennen op het potje maar dan meer spelende wijs en dan gaat alles goed komen

 175. DebbyAron DebbyAron

  181

  Een truc hebben we zeker nog niet. Maar ik denk dat het in ieder geval belangrijk is om je kind op een rustige manier laten kennis te maken met het potje. Eerst en vooral de aanwezigheid van het potje moet iets 'normaal' zijn. Je kind belonen als er op het potje gegaan is, is volgens mij wel een must (op gelijk welke manier). Tevens is je kind goed voorlichten, praten met het kind, uitleggen waarvoor het potje dient zeker ook niet uit het oog te verliezen! Wij hebben een zoontje!

 176. Vesper Vesper

  182

  Voor de tv! Anders vindt ze alleen het ritueel van zitten, doekje, handen wassen interessant, maar met wat afleiding blijft ze wel even zitten. Niet te snel beginnen, je kind moet er aan toe zijn.

 177. mamavanthijme mamavanthijme

  183

  Een beloningkaart werkt hier heel goed. Dit is een grote kaart die achter zijn potje hangt. Iedere keer als hij een plasje heeft gedaan, Mag hij daar een beestje ophangen. Hier zit klittenband op dus herbruikbaar. Mijn zoontje vind dit geweldig.

 178. PleunenSaar PleunenSaar

  184

  Mijn dochtertje heet Saar. Ik zou haar het boekje: 'Saar op de wc' van Pauline Oud regelmatig voorlezen en het zo op een leuke manier brengen! 'Op het potje' van Alona Frankel is ook een leuk boekje om je kindje er meer bewust van te maken, dan een leuk beloningssysteem bedenken en dan moet het zeker goed komen met zo'n geweldig leuk toilettrainsysteem van Disney!!

 179. sharonna sharonna

  185

  Toen mijn dochter kon lopen heb ik het potje in de badkamer gezet (aangezien wij geen aparte wc hebben) Zo kon ze erop gaan zitten als ze dat wilde, bijvoorbeeld voor het badje, als ik naar de wc moest. In de zomer loep ze vaak in haar onderbroek, toen moest ze nog 2 worden. Wanneer ze buiten "per ongeluk" plaste moest ze hard lachen erom, ik dus ook. Na haar 2e gaf ze het regelmatig aan als ze moest. Met 2 en 3 maanden overdag zindelijk, poepjes iets later gaf ze gelukkig zelf aan. Verder hadden we een boekje over op het potje van bobbi en billenboogie. Eigenlijk geen punt van gemaakt en gewoon dat het erbij hoort. Geen potjestraining zoals je leest in de bekende bladen. Hopelijk gaat het met de tweede ook zo makkelijk, hij is net 8 maanden :). Hij zal het cars potje ook heel leuk vinden. :)

 180. moosbo moosbo

  186

  Mijn zoon is net 3 jaar en wil niet zindelijk worden. Hij is gek op cars dus wellicht is dat wel onze truc om hem zindelijk te krijgen. Ik hoop het uit te mogen proberen. Stickers bindt hij wel leuk maar is niet motiverend genoeg om de knop om te krijgen bij hem.

 181. marjolein_grootenboer marjolein_grootenboer

  187

  Wat een ontzettend gaaf potje die van cars. Onze zoon zou dat wel erg leuk vinden! Onze zoon gaat vaak mee om te kijken bij de wc en wil er soms ook op zitten. We pushen het niet, maar vragen het wel of hij wil plassen of even wil zitten. Nu ook onze tweede zoon op komst is, zouden we het straks ook voor hem kunnen gebruiken. Dat zou super leuk zijn.

 182. Servet Servet

  188

  Mijn dochter is pas 2 geworden ik wil haar vooral eerst zelf een goed voorbeeld geven door het zelf voor te doen en haar vaak met mezelf naar de wc te brengen en vooral veel complimenten geven en belonen met stickers en als ze dan ook nog eens zo een mooi potje wint maakt het voor mij wat makkelijker.

 183. loulou loulou

  189

  Ons plas en poepgeheim is.... dat alle knuffels/dierenvriendjes de hele dag door op het potje gaan. Hierdoor vindt ons mannetje Milan van 20 maanden het 1 groot feest!! Als de cars wc-trainer ook nog in de kamer erbij mag komen weet ik zeker dat het zindelijk worden heel snel gaat lukken en papa en mama geen luiers meer hoeven te kopen. :D

 184. smanders smanders

  190

  Samen een potje aanschaffen, hem nieuwsgierig maken zodat íe er vrijwillig op gaat zitten. Een puzzeltje of boekje erbij pakken en samen gezellig het puzzeltje maken of boekje lezen. Ik maak er een bijzonder en gezellig gezamenlijk moment van. Ik weet zeker dat mijn zoontje van het Cars potje erg enthousiast wordt, en er graag op gaat zitten zodat we samen meer bijzondere momentjes kunnen beleven.

 185. sabina85 sabina85

  191

  als we onze dochter zindelijk gaan maken, mag ze stickers plakken, plasje een kleine sticker en grote boodschap een grote sticker. en bij 10 stickers mag ze dan een klein cadeautje uitzoeken :) en we gaan het zo leuk en 'gezellig' mogelijk maken met een boekje erbij of liedjes zingen. . . kijk er al naar uit, en dan op de prinsessen potje zal het helemaal een feest zijn!!

 186. Patricia Van dijk Patricia Van dijk

  192

  Mijn truc is als die plast op de wc dan beloon ik mijn zoon met een Klein stickertje hij is nu aardig op weg om zindelijk te worden Het cars potje zou ie helemaal te gek vinden hij is gek van cars

 187. petra_looijestijn petra_looijestijn

  193

  Onze tweelingmeisjes is aan het proberen zindelijk te worden. Onze truc is om ze te laten plassen met zus die komt kijken. Is het plassen gelukt dan mag er een mooi onderbroekje uitgezocht worden.

 188. Bloemesje Bloemesje

  194

  Mijn geheime zindelijkheids truc is op dit moment boekjes lezen van Mickey mouse, om vervolgens als er een plas gedaan wordt, het mickey mouse clubhouse liedje te zingen en te dansen samen met papa :-) Wat dat betreft maakt een Mickey pot het voor ons wat eenvoudiger? Haha

 189. jcmi prinsen jcmi prinsen

  195

  niet pushen, ze geven zelf al aan wanneer ze op het potje willen. hebben ze de hele dag niet in hun broek gepoept, dan mogen ze een sticker op de dag plakken. hebben ze 6 tot 7 stickers geplakt (dus elke dag), dan krijgen ze aan het eind een leuk kadootje. (meisjesvariant)

 190. Sammy803 Sammy803

  196

  Ik heb een zoon van 3,5 en een dochter van 2. Mijn dochter van 2 is nog niet zindelijk. Maar de truc bij mijn zoon was: Voor de grote boodschap had ik vochtig toilet papier gekocht met daarop schaapjes. Ik stimuleerde hem door te zeggen dat als hij een grote boodschap had gedaan hij met de "schapendoekjes" zijn billen mocht afvegen. Dat vond hij maar al te interessant. Hij had het er steeds over, en vertelde het dan ook vol trots aan opa en oma. Inmiddels alweer een tijdje zindelijk, en de "schapendoekjes" gebruiken we nog steeds! Mijn dochter daarin tegen heeft er nog geen zin in, maar denk dat het met een mooi potje zeker wel gaat lukken.

 191. nhellmig nhellmig

  197

  Ohhhhhh wat een GEWELDIGE prijs... ik heb een dochtertje van 3 die "eindelijk" eens zindelijk moet worden ivm school over een tijdje...nu hebben wij "helaas" geen trucjes.. echt ALLES al geprobeerd! Maar weetje wat nu het mooie is.. ze is 2 weken terug bij haar nichtje blijven logeren.. die dus ook zo'n trainingstoiletje heeft.. en wat denk je!! Daar is ze gewoon hele tijd DROOG gebleven.. dankzij dit geweldige hulpmiddel! Nouuuuu.. we wilden 'm dus voor 5 dec. aanschaffen.. want dit is voor haar gewoon DE oplossing! Maar winnen zou natuurlijk HELEMAAL te gek zijN! En ze is ook nog eens helemaal FAN van Minnie Mouse.. nou, met behulp van deze prachtige prijs is ons dochtertje zeker te weten snel zindelijk :D Duimen maar!

 192. Lise Nunspeet Lise Nunspeet

  198

  Mijn lieve meid is nu 1.5 en wil heel graag op de wc zitten. Die is alleen nog wat groot en hoog voor haar. Deze mooie kleine dames wc zal ze prachtig vinden. Ik denkd at ze hier met veel plezier gebruik van zou maken.

 193. deeske deeske

  199

  de truc die kan ik pas vertellen als hij zijn cars potje heeft is een grote truc

 194. Pirel Pirel

  200

  Naast het potje van ons dametje staat een potje voor de pop en we hebben een stapeltje boekjes van de bieb over het potje. Erop zitten vindt ze heel interessant en de boekjes vindt ze erg leuk maar vaak komt het plasje nog op de vloer terecht. Minnie Mouse kan haar vast een beetje helpen.

 195. irmavergeer irmavergeer

  201

  Mijn truc heb ik nog niet! Mijn zoontje is nu bijna 2 en echt bezig met plas en poep. Hij snapt het alleen nog niet helemaal. Ik hoop dat het potje kan bijdragen aan het zindelijk krijgen. Mij lijkt dat de beste truc is om het vooral niet te pushen, maar spelenderwijs proberen! We zien het potje graag verschijnen ;-). Dan kan onze dochter (5 weken) er straks ook nog gebruik van maken.

 196. siemke81 siemke81

  202

  Tja...ik denk niet dat er echt een truc is. Vooral laten zien dat naar de wc gaan iets heel normaals is en geen eng monster wat alles met veel kabaal en water opslokt. Mijn dochter is net één en ze gaat meestal mee naar de wc en zit alles heel fascinerend te bekijken. Na afloop gaat ze nog een keer 'controleren' of ook echt alles weg is.Zo hoop ik haar alvast te laten wennen zodat het zindelijk maken ook ongedwongen en leuk kan verlopen. Zo een leuk potje van Disney maakt het natuurlijk ook extra leuk om op het potje te gaan. We hebben zelf een stacaravan waar we vaker de weekenden verblijven. Hier hebben we geen stromend water en dus ook geen toilet. Zo een potje zou dus ideaal zijn!

 197. habicha habicha

  203

  Geen geheime truc hoor, gewoon heel veel geduld en niet te lang op het potje laten zitten, de goesting komt vanzelf wel en als mijn dochtertje zo'n mooi potje onder haar poep zou hebben, zal die goesting wel snel komen, denk ik... :-)

 198. Anita02 Anita02

  204

  Mijn is kijk naar het kind is die er al mee bezig/aantoe. Bij ons heeft een beloningssysteem met stickers geholpen. Na iedere plas op het potje of wc mocht een sticker geplakt worden. Wij deden niet aan cadeautjes na een aantal stickers als het een hele tijd goed ging zonder luier kregen ze een kleinigheidje. Niet boos worden bij een ongelukje want dat kan gebeuren. Op het moment dat ze dag en nacht droog waren kregen ze een boek zelf uitgezocht en hierin heb ik de datum gezet en dat ze dit boek gekregen hebben van een trotse papa en mama omdat ze helemaal geen luier meer hebben. Onze dochter en zoon zijn zindelijk dag en nacht. We willen graag voor hun kleine broertje een cars toilettrainsysteem winnen zodat als hij eraan toe is zijn eigen wc heeft.

 199. Friezin Friezin

  205

  Mijn dochter ging al snel met mij mee naar de wc, om het maar zo gewoon mogelijk te laten zijn. Ik beloon haar met een "centje" voor in de spaarpot als er resultaat is. Dit vind ze geweldig! Op de pot of de wc is hier geen enkel probleem, nu nog de goeie timing...Ze begint 't al aan te geven als ze moet :-)

 200. Agaat Agaat

  206

  Bij mijn zoontje ben ik weer druk bezig met de training. Ik doe hem geen luier aan, dus gewoon onderbroekje en broek. Elk uur even proberen te plassen en als het lukt juich ik hem toe en mag hij een sticker plakken. Nu een week bezig en gisteren is hij droog gebleven, vanmorgen weer een ongelukje, maar dat hoort erbij.

 201. Luna1907 Luna1907

  207

  Onze dochter is nu 2,5 en het trucje is dat ze na het plassen op het potje 2 stickertjes in haar stickerboek mag plakken! Onze zoon is net 1 jaar, dus nog niet aan plassen op het potje toe - maar het komt er natuurlijk ook alweer snel aan :-)

 202. Svennie23 Svennie23

  208

  Het werken met zonnetjes en regewolken werkt ook fijn.je bepaalt dan zelf bij hoeveel zonnetjes je kleintje een klein kadootje mag uitkiezen.in het begin na b.v 3 zonnetjes en zo bouw je het verder uit.je tekent dann op een papier voor de potjjes momenten een zonnetje en voor de natte broek momennten een regenwolkje,zodat je kindje ook kan zien wat het heeft bereikt. We willen graag een stoere cars wc voor ons zoonte sam.die iss wel heel erg leuk!

 203. misss-eva misss-eva

  209

  eigenlijk heb ik de ideale tip niet vandaar dat ik dit super potje hoop te winnen voor onze peuterzoon die in de ik ben 2 en zeg alleen nee fase zit. Mijn dochter heeft haar luier voor het eerst uitgedaan op de peuterspeelzaal na het zien van andere kindjes op de wc en was op 2 of 3 ongelukjes na meteen zindelijk.

 204. poesemien poesemien

  210

  Een stickertje bij een gevuld potje. Zo kan ze stickertjes sparen voor een beloning. 't is dus voor een meisje

 205. Channie26 Channie26

  211

  Verteld dat de luiers op waren. Of het nou de gouden tip is...geen idee maar hier is het begin er:) Ik doe mee voor een meisje

 206. iertjuh1991 iertjuh1991

  212

  Een stoere onderbroek met mijn zoontje kopen, en vertellen dat hij nu groot is en dus een onderbroek aan krijgt. Werkt hopelijk wel! Ik doe mee voor een jongen.

 207. natasjadylano natasjadylano

  213

  Mijn truc is Denk Belonen Met Stickers Is De Kaart Vol Kleine cadeautje Uitzoeken Alleen we Zijn Nu tijdelijk Gestopt Met Potje Me Kleine Man Had Ze Boven Been Gebroken Dus Zit Nu Van Ze Enkel Tot Ze Navel In Het Gips,, Als Dat Eraf Is Gaan We Weer Beginnen,,

 208. Mirella vd Ven Mirella vd Ven

  214

  Ons zoontje is er nu net mee begonnen! En gaat elke keer mee naar de wc als ik ik ook ga en doordat ie dan eigenlijk ziet wat ik doe doet hij het ook...maar het zou natuurlijk heel erg leuk en handig zijn om deze te winnen die er natuurlijk ook nog eens erg leuk uitziet xxx

 209. judokid judokid

  215

  Nou als ik eerlijk ben heb ik geen zindelijkheidstruc. Ik ben sinds de zomervakantie begonnen met de training en nog altijd heeft mijn dochter een natte broek. Poepen heeft ze misschien 1 a 2 x op het potje gedaan en de rest in haar onderbroek. Bij het plassen zitten de eerste druppels al vaak in haar onderbroek. Ik heb van alles geprobeerd waaronder stickertje plakken en belonen met kadootjes. Ik heb haar leuke uitje toegezegd wanneer ze alles op het potje doet, maar het wil maar niet lukken terwijl ze toch al echt 3 jaar is. Ook voordoen stimuleerd niet. Wie weet verricht dit potje wonderen.

 210. Moontjuh Moontjuh

  216

  Mijn meissie vind de wc super interessant. Ze is 1,5 maar volgens mij is Ze er klaar voor om voorzichtig te beginnen met het potje. Lijkt me geweldig om dat met dit super mooie potje te doen!

 211. Lauhoving Lauhoving

  217

  Onze truc is door te belonen als hij het potje plast. We maken er een feestje van en dat gaat helemaal lukken met Disney Cars toilettrainsysteem!

 212. tinekepralineke tinekepralineke

  218

  Deze mama doet graag mee voor haar kleine man, die hopelijk snel netjes in het kleine potje plassen kan! Eerste kindje, dus ultieme tips heb ik niet, maar heb wel gehoord dat je kindje pas "rijp" is voor het potje als hij zelf zijn wipneusje ophaalt voor een vuile pamper, zolang het hem of haar allemaal best is om een pampervullertje te blijven, is het moeilijk béébje te stimuleren! Ach, zolang hij geen cadeautjes aan de muren smeert ;-p Zou wel leuk oefenen zijn met behulp van het Cars potje!

 213. Imagine Imagine

  219

  Dat word spannend, we hebben nog geen trucjes voor onze zoon. Go with the flow zeg maar.

 214. wilma07 wilma07

  220

  zorg dat hun intresse woor de wc of het potje word gewekt dit werkte bij mijn oudste wel nu hopen dat het bij onze jongste zoon en dochter ook gaat werken

 215. Annemieke19 Annemieke19

  221

  Wachten tot ze er aan toe zijn. En je kindje vertellen wat je zelf gaat doen als je de wc in gaat.

 216. diejanne19 diejanne19

  222

  nou veel oefenen en laten zien dat het leuk is op het mooie potje te zitten!!! lekker enthousiast doen als ze erop gaat zitten en stapje voor stapje als ze eraan toe is uitleggen dat je erop kan plassen en poepen. zelf een keer voor doen ;) hahaha grapje. Nou met zon mooi potje willen ze wel graag leren dat weet ik zeker!!!!dan gaat het gewoon vanzelf!! Ik hoop dat we het mogen uitproberen voor de kleine grote meid!

 217. Wendy Evers Wendy Evers

  223

  Mijn zoontje is nu 15 maanden en als hij tijdens het verschonen "ontsnapt" in zijn blote billen rondloopt dan gaat hij stiekem ergens staan, klaar om te gaan plassen haha :) Dus dit lijkt mij het ideale moment om het potje te introduceren! Hij is heel erg bijdehand en snapt haast alles wat ik zeg of vraag dus zo zou ik het ook met "op het potje plassen" willen aanpakken: potje in de woonkamer, blote billen, wachten tot hij ergens wil gaan staan plassen en direct op het gave Cars potje zetten!!! Woehoe ik heb er zin in om dit met mijn kanjer te gaan doen en ben benieuwd hoe snel hij zindelijk is, waarschijnlijk binnen no time :)

 218. Keesfan82 Keesfan82

  224

  Wanneer wordt bekend wie er heeft gewonnen?? Hij liep gisteren af zie ik hier boven, maar wanneer wordt de winnaar bekend gemaakt??

Top 3 Blogs

Bang om Bram kwijt te raken

Ik kan hem nu toch niet vertellen dat h... >

Grote boodschap na de bevalling

De bevalling! Een super lief mooi geweld... >

Ons vechtertje Vieve

Deel 4: Na een periode van onzekerheid e... >