Win een Lamaze Speelgym!

Door: Mamaplaats 96 reacties

Win een Lamaze Speelgym!

Een speelgym is natuurlijk een must-have voor iedere baby en zijn ouders. Altijd een leuke lig en speelplek. Kleuren om naar te kijken, de sensatie van patronen en geknisper als hij er over heen komt. Oefenen met het maken van bewegingen en het grijpen. Rollen en opdrukken. Een goede Speelgym levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gezichtsvermogen en de motoriek.De “Bewegende Vijver Speelgym”

De “Bewegende Vijver Speelgym” is een unieke gym die bijdrage levert aan de ontwikkeling van het gezichtsvermogen en de motoriek. Door de muziek en beweging komen de speeltjes tot leven en bieden deze eindeloos speelplezier voor baby’s, terwijl het gehoor en de ogen gestimuleerd worden.

Luister naar verschillende muziekjes, stimuleer de tastzin met 4 vijver vriendjes van verschillende structuur. Kijk in de spiegel met kleurrijke linten. Door de beweging van de bogen wordt de hand-oog coördinatie, het grijpen en nakijken gestimuleerd.Over Lamaze

Lamaze speelgoed is kleurrijk, educatief en nodigt uit tot ontdekken. Je baby zal op het juiste moment leren, groeien en ontdekken met het speelgoed van Lamaze. Want spelen is leuk en goed voor de ontwikkeling van je baby. Als ouder kan je met Lamaze gemakkelijk kiezen welk speelgoed het beste past bij de ontwikkeling van je kind. Op de verpakking staat met symbolen aangegeven voor welke ontwikkeling en welke fase van ontwikkeling het speelgoed het meest geschikt is. Zo pak je altijd het juiste speelgoed op het juiste moment!

Baby’s hebben tijdens hun groei verandering nodig. Ze ontdekken elke dag weer nieuwe dingen in de wereld en moeten continu in hun ontwikkeling worden gestimuleerd. Lamaze biedt alles wat je maar kan wensen voor de eerste jaren van je baby.

Lamaze helpt de ontwikkeling van baby’s door alle stadia. De speeltjes van Lamaze bevorderen de vroege ontwikkeling van zintuigen, stimuleren creativiteit en verhogen de probleemoplossings-vaardigheden. Lamaze werkt samen met deskundigen op het gebied van de ontwikkeling van kinderen om speeltjes te creëren waar baby’s tijdens elke fase plezier van kunnen hebben: vroege ontdekkers (0 maanden en ouder), nieuwsgierige verkenners (6 maanden en ouder) en creatieve uitvinders (9 maanden en ouder).
9m+

Fase 1: Vroege ontdekkers
Pasgeboren baby’s gaan op ontdekkingsreis. Ze gebruiken al hun zintuigen en kijken, luisteren,
ruiken, proeven en raken alles aan. Ze ontdekken hun handjes en voetjes en ontwikkelen hun
hand-oogcoördinatie.
Kijken: baby’s volgen objecten met hun oogjes om nieuwe vormen en kleuren te observeren.
Bewegen: baby’s ontwikkelen sterke nekspieren door omhoog te kijken en dingen vast te pakken en te grijpen.

Fase 2: Nieuwsgierige verkenners
De natuurlijke nieuwsgierigheid van baby’s inspireert hen om dingen te pakken en te grijpen, waardoor de hand-oogcoördinatie en kleine motorieke bewegingen worden verbeterd.
Luisteren: De baby luistert of hij vertrouwde stemmen hoort en lacht als hij zijn favoriete geluidjes hoort. Hij wil er steeds weer naar luisteren! Baby ‘s “praten” door eentonige geluidjes van twee lettergrepen te maken.

Fase 3: Creatieve uitvinders
Baby’s zijn natuurlijke uitvinders en vinden steeds nieuwe manieren om te spelen door objecten te pakken, te stapelen, te gooien of deze ergens in te stoppen en er weer uit te halen.
Aanraken: De grip van baby’s wordt krachtiger en ze grijpen, trekken, duwen en stapelen graag. Ze zijn nieuwsgierig naar objecten en stoppen van alles in hun mond.

Lamaze is onderdeel van TOMY.Hoe maak je kans op een Lamaze Speelgym?

Om kans te maken op zo'n ideale “Bewegende Vijver Speelgym” van Lamaze, beantwoord je de volgende vraag: "Wat vind jij de belangrijkste functies van de speelgym en waarom zijn die belangrijk?" Reageer hieronder en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn. Registeer een account of log in bij Mamaplaats.
96 Reacties

Reacties

 1. anneke hoekstra anneke hoekstra

  1

  Alle functie vind ik belangrijk hieraan want zo bevordere je op jonge leeftijd al hun ontwikkelingen!!

 2. thom79 thom79

  2

  De belangrijkste functies van de speelgym zijn stimuleren van het gezichtsvermogen en het motorische vermogen. door te kijken, luisteren en aanraken. De gym is op drie verschillende manieren te gebruiken. - Face 1: spelen op het rugje of buikje. - Face 2: zittend spelen. - Face 3: Kiekeboe en andere leuke spelletjes. Ik zou de Lamaze "Bewegende Vijver Speelgym" graag willen winnen voor mijn zusje die net bevallen is van een dochter.

 3. evatius evatius

  3

  Belangrijk vind ik dat de speelmat dik is, op een houten vloer moet het toch een beetje zacht zijn. daarnaast moeten de speeltjes goed vast zitten dat hij er flink aan kan trekken!

 4. Bbrinksma Bbrinksma

  4

  Een speelgym is fantastisch voor de ontwikkeling van je kindje. Niet alleen voor de motoriek, kijken en luisteren, maar vooral ook omdat kleintjes er zoveel plezier aan kunnen beleven! De speelgym ziet er ontzettend leuk uit met alle vrolijke kleurtjes, plaatjes en beestjes. Het biedt zoveel uitdaging aan je kindje om steeds nieuwe dingen te ontdekken om te leren en mee te spelen. Er van uit gaande dat ie ook veilig is, makkelijk te reinigen is en comfortabel ligt is het de beste edutainment die je voor je kleintje maar kunt wensen!

 5. Joke Joke

  5

  het belangsrijkste vind ik dat het de baby uitdaagd om te bewegen en te kijken zodat ze op ontdekking uitgaan. daardoor word de moteriek, maar ook gezicht en gehoor geprikkeld en verder ontwikkeld.

 6. johanenpaula johanenpaula

  6

  Super voor mijn pasgeboren nichtje Emma. Ik het bewegen, kijken en de geluiden geweldige functies. Kinderen zijn hierdoor zo gefascineerd en kunnen soms hoe klein ze ook zijn hier hun aandacht op richten! Helemaal super!

 7. Josee Josee

  7

  Het stimuleert de kleine. Ontdekken en leren bewegen! En ook heel goed voor de oog hand coördinatie. Een geweldige manier van spelenderwijs leren.

 8. ArianneS ArianneS

  8

  Het stimuleren van het gezichtsvermogen en het motorische vermogen door te kijken, luisteren en aanraken. En bovendien is het natuurlijk gewoon heel erg leuk en boeiend voor zo'n kleintje...:-)

 9. w12345 w12345

  9

  Het belangrijkste van deze speelgym vind ik de hand en oogcoördinatie en de ontwikkeling van de fijne motoriek. Een babytje zal elke dag weer gestimuleerd worden om nieuwe dingen te ontdekken en leren kleine probleempjes op te lossen.Het zal plezier hebben in het spelen met verschillende speeltjes, die allemaal anders voelen. Bovendien is het natuurlijk een heerlijke zachte en veilige plek om te spelen.

 10. Nanda Beusekom Nanda Beusekom

  10

  het belangrijkste van de babygym vind ik de motoriche ontwikkeling van de baby spelen met vershilddende dingen en geluiden ontdekken het zal zeker een hele onderneming zijn voor de baby

 11. MICH18 MICH18

  11

  Ik vind de belangrijkste functie van de speelgym, dat het het kindje uitdaagt om zich goed motorische te kunnen ontwikkelen. Maar wat ik ook een erg belangrijk vind is dat de speelgym kleurrijk is. Zo heeft het altijd een vrolijke uitstraling en word het kindje snel geprikkeld om er ook daadwerkelijk mee te gaan spelen.

 12. nic82 nic82

  12

  Het belangrijkste vind ik een zacht kleed, felle kleurtjes (schijnbaar zien die kleintjes dat alleen in het begin) en veel frutsels waar ze naar kunnen grijpen. Ons zoontje had een extreme voorkeurshouding, hij moest dan ook veel oefenen van de fysio. Helaas hadden wij niet zo'n kleed voor hem, want dit zou ideaal geweest zijn. Het prikkelen van de niet voorkeurskant en hem goed recht omhoog leren kijken. Hopelijk heeft onze nieuwe spruit geen last van een voorkeurshouding, maar zo wel dan hoop ik hem/haar op deze te gekke lamaze speelgym te kunnen leggen. En ik weet eigenlijk wel zeker dat grote broer het ook nog reuze interessant vindt.

 13. Eline30 Eline30

  13

  Vooral de motoriek van de allerkleinsten is heel belangrijk en deze mat heeft alles wat een kleine spruit nodig heeft om dit goed aan te leren. Ze is handig in gebruik, ze heeft felle kleuren ze is zacht en heel leerzaam. Dit heeft het allemaal dus een droom voor een baby om daar mee te mogen spelen. Dit zou een leuk cadeau zijn voor mijn vriendin. Ze kan alle hulp gebruiken. Dus bij deze speel ik mee om haar dit prachtige speeltapijt te kunnen laten winnen zou voor haar heel leuk zijn. <3 <3 <3 <3

 14. Mariabakker Mariabakker

  14

  Het ontdekken (zien, horen, voelen, actie en reactie) vind ik belangrijk aan een speelgym. Afhankelijk van hoe het kleed eruit zit en van welke materialen het is gemaakt, bepaalt of je baby maximaal uitgedaagd wordt. Volgens mij is dat bij Lamaze speelgym allemaal dik in orde

 15. nahsuusje nahsuusje

  15

  Wij vinden belangrijkste punten het veilig kunnen liggen en zelf ontdekken, dingen binnen handbereik maar wat leuk/uitdagend en interessant is, dat het zacht ligt en dat het snel/makkelijk op te bergen is, dat het opgeborgen niet veel ruimte in beslag neemt. Ik hoef dit niet persee te winnen wilde vooral aangeven waar wij op letten, onze meid is al groot maar als ik hem win kan ik daar verschillende mensen mee blijmaken: mn aankomend neefje (elk moment kan hij terwereld komen), mn overbuurjongetje, dochtertje van mn vriendin.

 16. maroze maroze

  16

  Wat ik het belangrijkste vind aan een babygym, is allereerst dat hij veilig is, dus een goed dik kleed, dat de speeltjes goed vast zitten zodat de baby er hard aan kan trekken en rukken :-) Daarnaast uitdagend om zijn motoriek en oog-handcoordinatie te ontwikkelen, een spiegel eraan/bij vind ik ook belangrijk zodat ze lichaamsbesef opdoen. Dat de speeltjes uit verschillende materialen/stoffen bestaan zodat de tastzin ook geprikkeld wordt. Wat ik als laatst belangrijk vind is dat hij makkelijk is op te bergen en in en uit elkaar te halen is, zodat het niet veel ruimte inneemt. Ik zou hem graag winnen voor mijn kleine boef, die net begint aan zijn ontdekkingsreis in de wereld ;-)

 17. Suzanne Rekkers Suzanne Rekkers

  17

  Wat een kleurrijk mooi ding!! Mijn dochter vind verschillende structuren, muziekjes geweldig! Wij zijn haar nu aan het stimuleren om op haar buik de wereld te ontdekken. Dit zou geweldig zijn om in huis te hebben voor mijn kleine prinses!

 18. juffie73 juffie73

  18

  Spelend de vrolijke en kleurrijke (speel) wereld om je heen ontdekken!

 19. hakunamatata hakunamatata

  19

  Wow die is cool!! Ik vindt het belangrijkste dat mijn kindje het leuk vindt,maar ja dat weet je pas als hij eronder ligt :) Maar lameze heeft er voldoende stimulerende speeldingen in en op gemaakt zie ik want hij is erg kleurrijk. Genoeg te ontdekken of hij nou op zijn buikje (en dat kan hij al aardig)ligt of op zijn rug (plop meneer draait zich soms al om), de coole kikker zal hem wel een pootje helpen. Na 9 weken huilen verdient mijn ventje wel een mooi speelplekje,we hebben net ontdekt dat hij erg last heeft van reflux en ook nog eens darmkrampjes. nu met medicijnen en andere voeding boel onder controle zien te krijgen en houden. als mijn kleine man de gelukige mag zijn na deze zware periode, zal hij(net 3 mnd)zich wel zo vrij als een vis in het water voelen in deze mooie speelvijver met als vriendje de coole kikker. xx mama Evelyne en Ralf

 20. cyncyncynthia cyncyncynthia

  20

  Zodat Vincenzo veel speelplezier heeft! Dat hij veel mag ontdekken! Makkelijk mee te nemen is als we bij andere op bezoek gaan! En het belangrijkste kinderproef , de mijne krijgt alles kapot hah !

 21. sully66 sully66

  21

  Fase 2:nieuwsgierige verkenners Want niks is zo belangrijk als de fijne moteriek vooral als ze naar school gaan als ze oud genoeg zijn dus dan is het handig om het goed te leren en waar kan dat het beste dan lekker thuis op zo mooie speelmat

 22. marijke88 marijke88

  22

  Ik vind het belangrijk dat mijn mannetje zich goed kan bewegen in de gym, lekker de ruimte heeft om zich te ontwikkelen op meerdere vlakken. Op deze leeftijd (3maanden) gaat het zo hard en het grijpen en voelen begint nu te komen en dat is echt de oorsprong voor alles wat hij gaat doen als hij groter is! En dan nog niet gesproken over de fantastische uitvoering qua vormen en kleuren!

 23. marijke88 marijke88

  23

  wat is er niet belangrijk? alles is belangrijk maar het belangrijkste vind ik wel dat onze man die nu 3 maanden is uitgedaagd word dingen te gaan pakken en te ontdekken. dat is immers het begin voor alles wat hij later gaat doen, zijn zintuigen volledig ontplooien onder deze prachtige kleurrijke en fantastisch ontworpen gym welke baby word daar nou niet blij van?

 24. Inge Lozeman-haandrikman Inge Lozeman-haandrikman

  24

  Prachtige leuke kleurtjes, spiegeltjes, frutseltjes, knisper dingen. Vind dat een speelkleed iets moet zijn waar een kindje even kan genieten en zich even in een super leuke kleurrijke wereld begeeft. Tuurlijk is de ontwikkeling belangrijk maar vind voor een speelkleed het genieten ook heel belangrijk.

 25. minimonkey minimonkey

  25

  Het allerbelangrijkste vind ik: op een veilige manier uitgedaagd worden. Dit speelkleed bied veel variatie, uitdaging, ontdekkingsmogelijkheden op een klein oppervlak én alles is even veilig, maar bovenal: alles is even LEUK!!

 26. Andrea de Bruin Andrea de Bruin

  26

  Dikke speelmat die lekker ligt, uitdagend voor die kleine ukken, zodat ze er lang plezier van hebben en er dingen van kunnen leren. En vooral stevig, van goede kwaliteit en veilig.

 27. Muisje Muisje

  27

  Veilig en verantwoord spelen vind ik heel belangrijk. Het spelen op de mat is heel goed voor de motoriek. Ik zou hem graag willen winnen voor een vriendin van me. Ze is een enorme pechvogel. Ze heeft hele erge suikerziekte, maar had het eindelijk op een pijl dat ze zwanger mocht worden. Niels is geboren, maar het was een bevalling die je liever niet mee wilt maken. Niels had een gebroken sleutelbeen bij de geboorte en moet nu heel erg oefenen met z'n armpje. Dus deze mat zou geweldig zijn.

 28. janita123 janita123

  28

  Spelen is leren! Je leest en hoort steeds meer over het belang van spelen (wat een mooi leventje hebben de kids toch ook :-)). Een speelkleed dat zoveel speelplezier kan geven... Ik kijk er nu al naar uit om mijn kleine nieuwsgierige kikker deze vijver te zien ontdekken. Het stimuleren van een goede motoriek en dan hopen dat hij de onhandigheid niet van zijn moeder zal erven!

 29. donja donja

  29

  Wat een geweldige mooie prijs wat zou ik hem graag winnen want mijn zoon en schoondochter zijn 13 weken zwanger dus ik word Oma en kan het wel van de daken schreeuwen ben zo blij en ik zou hem zo graag cadeau willen doen al de baby geboren word want ik kan met mijn uitkering niet zoveel kopen en hij is zo mooi

 30. Sandra1963 Sandra1963

  30

  Alle cognitieve functies ontwikkelen is belangrijk! Samen met het Groeiboek is het ideaal te zien óf en hoe je kindje zich (gaat)ontwikkelen...

 31. Eef81 Eef81

  31

  Voor mij zijn de belangrijkste functies van een speelgym dat hij kleurrijk is en uitdaagt tot spelenderwijs leren. Tevens vind ik het belangrijk dat hij gericht is op verschillende fases, zodat mijn (toekomstige) baby er niet zo snel op uitgekeken is en zich blijft ontwikkelen. De Lamaze speelgym voldoet aan al deze eisen en buiten dat is hij erg mooi om te zien. Daarom zou ik deze prijs erg graag winnen!

 32. janneke Brinkkemper janneke Brinkkemper

  32

  Alle functies worden gestimuleerd met deze fantastische babygym. genoeg te zien, horen en vooral te voelen! Want die kleine handjes willen overal aanzitten en dan heerlijk met hun mond verder verkennen. En om overal bij te komen wordt het hele lichaam uitgedaagd om dáár bij te kunnen komen. En ook voor ouders een super fijne functie: Je kan hem makkelijk overal mee naartoe nemen, zo hoeft ons kind zich nergens meer te vervelen.

 33. Mariloesloes Mariloesloes

  33

  Het belangrijkste vind ik dat mijn kindje gestimuleerd wordt om zichzelf te ontdekken, te ontdekken wat ie allemaal kan. En het leuke aan de speelgym vind ik dat het veel in zich heeft. Naast vele vrolijke kleurtjes leuke speeltjes die geluid maken, bewegen, etc. Daardoor raakt de kleine niet snel uitgekeken/uitgespeeld en is de speelgym lang bruikbaar.

 34. mrlmcmr mrlmcmr

  34

  Het klinkt wat vreemd maar ik vind het belangrijk dat mijn kind ligt terwijl het speelt. Ik vind dat tegenwoordig kinderen te snel en langdurig zitten in (schommel)stoelen met speelbogen etc. Ze zitten in maxi-cosi's met wagenspanners. Zo spelen ze heel passief. Ik heb 3 energieke dochters, die de hele dag liggen of lagen te trappelen. In een box, op een kleedje of in de reiswieg. Onze baby is ook weer vlot met draaien, pakken van speelgoed. Met lamaze heb ik goede ervaringen. Vooral het speeltje wat vastgeplakt op het eetblad kan worden heeft ons wel eens gered van een drama thuis of onderweg

 35. deeske deeske

  35

  ik vindt het vooral belangrijk dat hij er leuk mee kan spelen. en als het leuk is is het ook nog eens goed voor zijn ontwikkeling

 36. Neus Neus

  36

  Comfortabel liggen, met genoeg bewegingsmogelijkheden vind ik belangrijk. Evenals kleurige uitdagende elementen, die gepakt of bewogen kunnen worden. Vind Lamaze altijd nét iets meer hebben dan andere merken. Misschien mag ons 3e kindje hier wel van gaan genieten /!

 37. silleke1980 silleke1980

  37

  Mijn zoontje van 10 weken jong wil graag zoveel mogelijk nieuwe dingen leren heb ik gemerkt en dit zou hij waarschijnlijk geweldig vinden. Ook is het heel belangrijk dat hij een betere grip erdoor krijgt en hierdoor gestimuleerd om nieuwe dingen te ontdekken.

 38. Nicole Nicole

  38

  Het belangrijkste vinden wij dat de motoriek van het kind gestimuleerd word en dat als je je kindje op de buik legt ook gemotiveerd wordt om zijn hoofdje zelfstandig op te tillen zodat de nekspieren sterker worden en hij of zij het hoofd beter onder controle krijgt.

 39. jolanda besems jolanda besems

  39

  probleemoplossings-vaardigheden vind ik belangrijk op de eerste plaats. Bij mijn eerste kleindochter kwamen ze erg laat achter

 40. sepia sepia

  40

  "Je baby zal op het juiste moment leren, groeien en ontdekken met het speelgoed van Lamaze." Volgens mij is er geen ander speelgoed meer nodig; dit is een totaalconcept. Ik vind het belangrijk dat speelgoed niet na enkele weken in een hoekje wordt gegooid. Deze speelgym biedt nogal wat rendement zeg. Sowieso een geweldig verhaal.

 41. Sarina Sarina

  41

  Het belangrijkste vind ik dat hij gestimuleerd wordt om dingen te gaan ontdekken en telkens opnieuw uitgedaagd word

 42. Jorina Jorina

  42

  Het allerbelanrijkste is dat de speelgym erg veilig is. En dat mijn dochter heel veel lol beleefd met het spelen en daarbij spelenderwijs al haar zintuigen ontwikkelt. Mijn dochter is erg leergierend en beleefd veel lol aan nieuwe ontdekkingen die ze doet, vooral met geluidjes, knisperende voorwerpen en alles voelen en in haar mond doen. Dit kan allemaal met deze speelgym. Ze begint nu een beetje te leren omdraaien, wij stimuleren dat vaak, maar met zo'n speelgym zal dat op een veilige manier, meer vanzelf kunnen.Om deze redenen zal het te gek zijn om het te mogen winnen,wij kunnen het zelf ons niet veroorloven. En boven alles is het een mooi kleurrijk, uitdagend,veilig en vrolijk speelgoed die lang mee gaat en makkelijk op te bergen is!! Top

 43. misss-eva misss-eva

  43

  belangrijk vind ik vooral dat het uitdagend is.Zodat onze kleine man elke keer weer geprikkeld wordt om te ontdekken en deze mooie gym heeft in ieder geval hele aantrekkelijk vrolijke kleuren met veel speeltjes.

 44. Mama van stoere wannes Vergote Mama van stoere wannes Vergote

  44

  het belangrijkste aan een speelgym vind ik dat de kinderen het zelf uitdagend vinden en dat ze beetje bij beetje op een aangename en uitnodigende manier de wereld kunnen ontdekken!

 45. Yvon35 Yvon35

  45

  Vanwege de vrolijke kleurtjes en vele verschillende dingetjes om te grijpen, dat maakt voor mij de speelgym een unieke plek voor mijn kleintje om optimaal op verkenning te gaan

 46. hilda bakker hilda bakker

  46

  ik vind het belangrijkste dat hun gezichtsvermogen uitgedaagd wordt om zich te focussen en dingen te leren onderscheiden. en met die vrolijke kleurtjes krijgen ze een hoop inspiratie om hun fantastie te ontwikkelen. ik wil hem graag winnen voor onze 3,5 maand oude zoon. mvg Hilda

 47. dre dre

  47

  Vroege ondekkers

 48. dre dre

  48

  vroege ondekkers,nieuwschierige verkenn ers creatieve uitvinders,babys ondekken het allemaal zelf vooral iets met kleuren

 49. angels1980 angels1980

  49

  Ik zou m graag willen winnen Omdat de speelgym goede functies heeft En je kindje zijn of haar motoriek op deze manier op spelende wijs word gestimuleerd

 50. nessen nessen

  50

  Dat er voldoende uitdaging in zit om zo de ontwikkeling te stimuleren.

 51. AnneV AnneV

  51

  Alles is belangrijk! Het gaat vooral om de veiligheid elke baby zal dit leuk vinden! Het zijn toch allemaal tenslotte ontdekkingsreizigers! Laat het maar opsturen, kan onze kleine spruit samen in de zomer met Perry de poes dingen gaan ontdekken! :))

 52. matty matty

  52

  De Lamaze Speelgym heeft ontzettend veel goede functies waardoor je steeds kan aansluiten bij de verschillende ontwikkelingsfasen van je baby. Het aansluiten vind ik daarom beste functie. Ons kleintje zou zich heel graag supersnel verder ontwikkelen met de speelgym!

 53. Karolien Thijs Karolien Thijs

  53

  Ik vind het allereerst heel belangrijk dat je baby op een speelmatje kan liggen, hierop kan je baby leren om zich om te rollen en zijn ontwikkeling stimuleren. Muziek, kleuren, de vijver vriendjes en een spiegeltje zijn ook de belangrijke elementen om hun motoriek te ontwikkelen. Je merkt alleen al aan hun beentjes die spartelen in het rond dat ze het heel leuk vinden.

 54. ilona ilona

  54

  Spelenderwijs ontwikkelen. Dat is de belangrijkste functie. De babygym moet uitdagen tot spel en leren. Alle ontwikkelingsgebieden moeten aanbod komen motorisch, zintuigelijk en dat alles op een leuke en veilige manier.

 55. mian1986 mian1986

  55

  spelen op een dik kleed met leuke en leerzame activiteiten, vrolijke kleuren is ideaal voor het stimuleren van de visuele en mentale ontwikkeling

 56. kanTineke kanTineke

  56

  Dat zou een geweldige aanwinst zijn zeg! Ik denk dat er niet 1 bepaalde functie is die ik het belangrijkste vind. In het allereerste begin is het fijn (en zeker belangrijk!) als een kleed aangenaam dik is en lekkere felle kleurtjes heeft, om het zicht van de kleine te prikkelen. Daarna wordt het belangrijk dat de figuurtjes pakbaar zijn, niet te hoog. Wel een uitdaging om te pakken, maar niet on overkoombaar zodat niet alleen de visuele ontwikkeling geprikkeld wordt, maar het kleintje ook mentaal geprikkeld wordt om op zijn of haar manier een oplossing te vinden om bij het speeltje te komen/ geluidje te maken etc. Of te wel ... alle functies vind ik even belangrijk! Al is in een bepaalde fase van de ontwikkeling van een baby de ene functie belangrijker dan in de andere fase! Goh, wat zouden wij deze graag winnen voor onze kleine spruit die wij in april verwachten

 57. JReker JReker

  57

  bevorderen de vroege ontwikkeling van zintuigen, stimuleren creativiteit en verhogen de probleemoplossings-vaardigheden. En is ook nog is heel mooi en past precies in onze nieuwe box! Ik zou deze graag winnen voor ons nieuwe wonder! Duimen maar weer dus...

 58. Mamamanuela Mamamanuela

  58

  het belangrijkste is dat t kindje het naar zijn zin heeft en de motoriek stimuleert ik zou dit graag willen winnen voor een vriendin die zwanger is! gr manuela

 59. Marielle87 Marielle87

  59

  Voor mij is het belangrijkst dat de motoriek goed wordt gestimuleerd. Dat de beestjes op de juiste hoogte hangen en makkelijk vastgepakt kunnen worden. En felle kleurtjes voor de gezelligheid en dat lijkt me weer goed voor de zintuigen. Knisperspeeltjes zijn daar ook een goed voorbeeld van.

 60. Debseflebs Debseflebs

  60

  Voor onze 2e wondertje zeer welkom. Zoek nog steeds zoiets voor ons kindje, nog niet de juiste gevonden. Maar deze is zeer leuk!!

 61. cgr cgr

  61

  Ik zou het speelkleed graag willen winnen. Het is belangrijk voor onze dochter, ivm nek problemen, dat ze onder speeltjes ligt. Belangrijk dus dat ze de speeltjes kan pakken, ze aantrekkelijke kleurtjes en geluidjes hebben zodat ze uitgedaagd wordt. Het ziet er erg leuk uit!

 62. mickesmee mickesmee

  62

  Voor mijn tweeling zou ik het is speelkleed graag willen winnen door het speelkleed wat meer gemotiveerd ze ontdekken het grijpen naar de speeldjes en de kleuren door dat er zo veel aan hangt verveel je kind zich ook niet zo snel door lekker op de grond te liggen om een speelkleed en te spelen gaan ze ook uit proberen met oprollen of aan steeltjes trekken Zal duimen voor mijn kleintjes

 63. sandra sandra

  63

  Wat ik de belangrijkste functie vind van een speelkleed is dat je kleintje er snel mee kan spelen. Leuke geluidjes en dingen die je kleintje kan ontdekken. Wat ik ook prettig vind aan een speelkleed, dat hij in de box past. Als je namelijk een koud huis hebt dan leg je deze niet zo heel snel op de grond maar in de box is het natuurlijk ideaal. Dit lijkt mee een geweldig speelkleed die alles heeft voor een baby :D Wat ook leuk is als de speeltjes los kunnen, ik merk toch dat deze dan veel langer gebruikt worden zelfs als je kindje al veel te groot geworden is voor het speelkleed zelf maar de speeltjes zijn dan nog steeds erg leuk om gewoon los te gebruiken.

 64. salometoet salometoet

  64

  De speelgym is belangrijk voor het gezichtsvermogen, de tastzin en de motoriek.

 65. Joselienne Alblas Joselienne Alblas

  65

  ik vind het belangrijk van de functie van het speelkleed: dat mijn dochter niets te kort komt op het gebied van ontwikkelen. hier werkt het speelkleed super bij.

 66. Cindy Leenheer Cindy Leenheer

  66

  De motoriek wordt hiermee uitvoerig getest. Dat vind ik super belangrijk. Ook de oog - tast coordinatie word hiermee bevorderd, eigenlijk alles. En dat wil ik mijn kind bieden: alles

 67. Femke Brandsma Femke Brandsma

  67

  De allerbelangrijkste functie van de speelgym is dat ze mijn kleine meid blij en gelukkig maakt. Een lach van haar is het meeste waard. Daarnaast is het heel leuk dat ze veel nieuws leert en voelt

 68. AJH AJH

  68

  Het feit dat deze op een leuke manier op verschillende aspecten bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind.

 69. Letteboer Letteboer

  69

  Op 13-03-13 ben ik bevallen van Tim. Nu een week later merk je al dat een kind voortdurend op zoek is. Op zoek naar wat hij zelf kan, maar ook wat hij uit zijn omgeving kan halen. Een speelgym kan hieraan bijdragen door het prikkelen van de zintuigen door het aanraken en zien van vormen, kleuren, bewegingen en geluiden.

 70. achtenlinan achtenlinan

  70

  Ik vind dat de mat de juiste dikte moet hebben zodat ze comfortabel liggen. Lerend spelend vind ik ook belangrijk, tegenwoordig zetten ze zoveel kinderen voor de tv en dat vind ik jammer. Mijn kleine vind alles leuk en mooi, zolang mama er bij zit. Dus samen spelen vind ik ook zeer belangrijk.

 71. Corrine Ekelmans Corrine Ekelmans

  71

  Belangrijk aan de speelgym vind ik dat een kleintje zich op een veilige manier kan ontwikkelen op alle gebieden. Niet alleen in de eerste periode, maar ook wanneer ze wat groter zijn je kind nog genoeg uitdaging heeft aan de speelgym. Speeltjes, geluid en kleuren geven daarbij genoeg uitdaging voor heel wat speelplezier :-)

 72. formiranda formiranda

  72

  De hele vroege ontwikkeling, het kunnen focussen op de kleine dingen, het kunnen pakken en het kunnen onderscheiden.

 73. ons_b ons_b

  73

  Het leerzame, kinderen leren spelenderwijs ermee. maar ook het samen zijn. Mijn oudste dochter zou dan bij ons jongste kindje samen op de mat kunnen liggen om samen te spelen. als je kindje in de box ligt gaat dat veel moeilijker.

 74. marijke88 marijke88

  74

  Wat is er niet belangrijk? Ik vind vooral het gedeelte dat de hele jonge kinderen, zoals mijn knulletje Wout van 3 maanden, de ruimte en mogelijkheden hebben om zich zowel fysiek als mentaal te ontwikkelen. En dit alles is natuurlijk de basis voor de rest van zijn leven. De heldere kleuren, vrolijke figuren en verschillende stoffen zullen hem stimuleren het beste uit zichzelf te halen en zich zo te ontplooien tot een grote jongen die zijn hele leven nog voor zich heeft!

 75. Edona84 Edona84

  75

  Ik vind het belangrijk dat het matje redelijk dik is ivm zijn ruggetje en hoodfje. Daarnaast moeten er veel lussen op diverse plekken zijn, waaraan ik speeltjes op kan hangen, zodat hij ieder hoekje van de speelgym kan benutten en zo goed actief bezig kan zijn, waardoor hij zich kan ontwikkelen.

 76. Elala76 Elala76

  76

  Dat het vanaf de geboorte al de ZINTUIGEN stimuleerd en dat met een maand of 9 nog steeds doet. Het is dus lang te gebruiken en. Erg mooi dat er in één speel mat zoveel mogelijkheden zit en al meteen te gebruiken is!

 77. Melmel Melmel

  77

  Wat ik belangrijk vind is dat ze door de afstand van de speeltjes "moeten" bewegen. O.a. leren omrollen en terug . Dat is iets wat bij mijn oudste dochtertje lang geduurd heeft.

 78. Evelien Loonen Evelien Loonen

  78

  Ik vind het belangrijk dat ons kleintje continue wordt gestimuleerd om nieuwe dingen te ontdekken en uit te vinden.. Hij vind zijn handjes en voetjes momenteel erg interessant, pakt vanalles vast en kijkt nieuwschierig om zich heen.. hoe leuk is het om je handjes te gebruiken om iets vast te pakken met steeds een andere structuur, vorm en kleur..?! Als het dan een leuk effect heeft wanneer hij iets vastpakt (knisperen, rammelen, muziekje) of er tegenaan trappelt weet ik zeker dat hij het steeds vaker zal doen! En er heel veel plezier aan zal beleven! Momenteel hebben we een kleed liggen waar hij op kan spelen, maar dit is hij al heel snel beu! Deze speelgym bied zoveel mogelijkheden dat het garant staat voor veel meer en langer speelplezier! En natuurlijk voor een goede ontwikkeling van al zijn zintuigen! Dat is heel belangrijk voor de rest van zijn nu nog jonge leventje.! Het zou fantastisch zijn om hem en ons blij te maken met dit prachtige kleed!! :)

 79. Sofje79 Sofje79

  79

  Ik vind het belangrijk dat de speelgym kleurrijk, ontdekkend, uitdagend en leerzaam is. Deze speelgym speelt in op deze behoeftes en daarom zou ik deze voor onze 7 maanden oude dochter willen winnen.

 80. jacqueline31 jacqueline31

  80

  Ik vind het belangrijkste dat het veilig is en dat je kindje zich ermee kan vermaken. Veiligheid vind ik belangrijkst omdat je je baby ergens met een goed gevoel mee moet kunnen laten spelen. Ik vind ook dat alle baby's een speelkleed verdienen omdat het goed is voor alle zintuigen en ontwikkelingen. En het leuke is dat je het speelgoed kan vervangen de lievelings knuffel van je eigen kindje eraan hangen. Zo krijgen ze nog meer speelplezier!

 81. Femke22 Femke22

  81

  Dat zowel hand-oog coördinatie, het grijpen en nakijken wordt gestimuleerd. En natuurlijk dat het veilig is voor het kindje.

 82. Magali Van Houtte Magali Van Houtte

  82

  Kijken ,voelen ,proeven !Dit is heel belangrijk voor een baby ! Maar ook de kleuren spelen een grote rol!Een baby kan niet alle kleuren waarnemen zoals het hoort ! dus daarom moet een speelgym de nodige kleuren bevatten ,rood, groen ,geel en blauw!)En ook de vormen van de speeltjes moeten verschillende vormen hebben!

 83. carla carla

  83

  Ik vindt belangrijk dat ze kunnen voelen, bewegen, luisteren, zien. Met andere woorden dat ze kunnen spelen met al hun zintuigen en heel hun lijfje.

 84. robinneke22 robinneke22

  84

  Ik vind de verscheidenheid van de kleuren heel belangrijk voor de stimulatie van het kindje. Een spiegeltje vind ik ook zeker een meerwaarde omdat je merkt dat het kindje het heel fascinerend vindt. Verder moet het makkelijk afwasbaar zijn.

 85. martha68 martha68

  85

  om de kleurtjes te kunnen ontdekken en of er geluid in zit allemaal dingetjes wat ze kunnen ontdekken en voelen is ook belangrijk

 86. miaatje miaatje

  86

  Dag Onze kleine meid die maar 44cm groot was bij de geboorte en groeit als kool zou hier heel veel plezier aanbeleven. Ze heeft er ééntje bij mama en papa maar dit altijd mee op en af nemen naar oma en opa is toch wel een heel gedoe. En onze kleine meid kan haar spiegeltje niet meer missen. Dus zou fijn zijn om eens een keertje iets te kunnen en mogen winnen. Groetjes van een fiere oma

 87. Sue ellen Aarden - pirnay Sue ellen Aarden - pirnay

  87

  Stimulatie in ieder fase. Mijn zoontje was 6 weken prematuur en ik vond het erg moeilijk om iets te vinden waar hij door geprikkeld zou worden. Met een volgende op komst en wederom een verhoogde kans op vroeggeboorte zou dit zeer welkom zijn!

 88. celine dooren celine dooren

  88

  Wat een super mooi speelkleed!ik vind het belangrijkste dat mijn meisje plezier heeft en over de veiligheid..daar ga ik al vanuit dat dit goed is want het merk zegt al genoeg en de motorische ontwikkeling gaat eigenlijk vanzelf als je met je kindje speelt vooral de mooie kleurtjes schattige diertjes en geluidjes maken maken ons dochtertje blij en dat vinden wij belangrijk.

 89. Debseflebs Debseflebs

  89

  Zou zoiets echt heeeeeeeeeeeeeeel graag voor ons babytje willen, omdat we zoiets niet hebben. Mijn neefje heeft zoiets wel en is er helemaal weg van.

 90. MamaVine MamaVine

  90

  Het belangrijkste is dat de mat dik genoeg is. Verder moeten de speeltjes goed vastzitten. Mijn dochtertje is namelijk heel sterk en trekt alles los. Ook is het belangrijk dat de mat zelf leuk en gekleurd is, zodat de baby ook op z'n buik iets heeft om mee te spelen.

 91. Mayke Wientjes Mayke Wientjes

  91

  Het belangrijkste vind ik alles moeder het zelf leren ontdekken. In het leven moeten ze straks ook genoeg zelf ontdekken en hier kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Als leerkracht in het onderwijs zie ik hoe belangrijk dit aspect is. Je kan goed zien welke kinderen hier meer ervaring mee hebben. Ze zijn zelf ondernemend en proberen graag nieuwe dingen uit. En zeg nou zelf wie houdt daar nou niet van :D

 92. betwella betwella

  92

  De belangrijkste functies van de Lamaze speelgym voor mij zijn: - dat mijn toekomstige schatje er lekker comfortabel en zacht opligt, zodat hij beter en langer met speeltjes kan spelen en voor zijn spiertjes, zodat hij zich beter kan ontwikkelen (coördinatie handjes en voetjes) - dat het gemakkelijk te bereiken is voor mijn schatje en geschikt is voor zijn handjes. De Lamaze Speelgym ziet er betrouwbaar, fantasievol, actief en avontuurlijk uit. Dit vind ik ook belangrijk zodat hij daar straks heel veel plezier van heeft en wij daar ook veel van kunnen genieten..!!! :-)

 93. anja85 anja85

  93

  Het belangrijkste aan een speelgym voor mij is natuurlijk dat de onze baby plezier heeft. Daarnaast vind ik het als moeder belangrijk dat zijn zintuigen geprikkeld worden en hij al vroeg leert ontdekken wat hij kan horen, zien en voelen. Met deze speelgym is plezier en leren in één, ideaal als baby om de mogelijkheden van zijn eigen lichaam te ontdekken.

 94. Demietje Demietje

  94

  Een speelkleed moet lekker zacht en dik zijn, want wij hebben laminaat. Daarnaast moet het interessant genoeg zijn voor de kleine, dus met genoeg kleur en frutsels eraan. Leren en spelen in 1 is gewoon ideaal!

 95. nientje1980 nientje1980

  95

  Wat leert een kindje niet? Eigenlijk is alles wat de babygym je kidndje leert belangrijk, maar voor mij is het belangrijkste toch wel de motoriek in combinatie met het kijken en focussen.

 96. kanTineke kanTineke

  96

  Wat leuk! Heb ik zomaar een mailtje met het bericht dat ik heb gewonnen! Helemaal super blij mee, kan niet wachten tot we hem hier zien verschijnen, en dan zullen we zeker een foto met jullie delen! Groetjes Tineke

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >