Winnaars Bekend: Win deze elektrische tandenborstel voor kids!

Door: Mamaplaats 105 reacties

winactie stempel Win deze elektrische tandenborstel voor kids!

Philips Sonicare tandenborstel voor kids

De Sonicare elektrische tandenborstel is een elektrische oplaadbare tandenborstel voor kinderen van 4 jaar en ouder. De borstel biedt maximale plakverwijdering, sonische technologie, verwisselbare stickers en educatieve hulpmiddelen om tandenpoetsen leuk te maken.

Optimaliseer zo de poetsroutine van je kind!

Wat kun je winnen?

Zilveren Kruis geeft 2 Sonicare elektrische tandenborstels weg! Lees hieronder hoe je mee kunt doen aan deze winactie.

Hoe kun je winnen?

Om te winnen dien je de volgende stappen te ondernemen:

Tip: kijk op zilverenkruis.nl voor het juiste antwoord.

Winnaars

W

Winnaar

Win deze elektrische tandenborstel voor kids!

W

Winnaar

Win deze elektrische tandenborstel voor kids!

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn. Registeer een account of log in bij Mamaplaats.
105 Reacties

Reacties

 1. smuijs smuijs

  1

  De tips om het kindergebit gezond te houden zijn: 1.Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. 2.Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. 3.Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. 4.Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 2. cootje48 cootje48

  2

  Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water. ​​ ​​​​​​​​​

 3. nic82 nic82

  3

  Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. Oftewel leer ze zo snel mogelijk drinken uit een gewone beker. Dat was hier bij de oudste een succes en hopelijk hebben we daar straks baat bij. Tandenpoetsen vindt hij nog steeds niet leuk, misschien dat deze mooie Sonicare elektrische tandenborstel daar verandering in kan brengen.

 4. Angel2005 Angel2005

  4

  Ik geef ze gewoon alle 4 want ze alle zeer belangrijk! Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 5. NinaMol NinaMol

  5

  Begin met het poetsen van het kindergebit zodra de eerste tandjes doorkomen!!

 6. thom79 thom79

  6

  Zelf gebruik ik de Philips Sonicare tandenborstel al vanaf het begin dat ze te koop zijn, via een testpanel mochten we ze uitproberen en ondertussen poetst bijna de hele familie ermee. Voor mijn zoontje doen we het nog ouderwets met de hand, maar wie weet straks ook met een Philips Sonicare tandenborstel voor kids :D De tandarts geeft tijdens de halfjaarlijke controle altijd complimenten over de goed gepoetste tanden. Hierbij nog een aantal Tips om het gebit van je kindje gezond te houden: Tip 1 Laat je kind twee keer per dag zijn/haar tanden poetsen. Het beste is ‘s morgens na het ontbijt en ‘s avonds voor het slapen gaan. Vanaf de leeftijd van 5 jaar mag je kind gewone fluoride tandpasta voor volwassenen gebruiken. Zorg er wel voor dat je als ouder tenminste 1x per dag napoetst. Tip 2 Vervang de tandenborstel na drie maanden of als de haartjes gaan wijken. Voor elke leeftijd is er een goede tandenborstel beschikbaar Tip 3 Geef je kind maximaal 7 eetmomenten op een dag: 3 maaltijden en/of 3-4 tussendoortjes. Tip 4 Geef je kind maar één keer frisdrank of vruchtensap. De rest van de dag water of (vruchten ) thee zonder suiker. Suikers zorgen voor een zuuraanval op de tanden van je kind. Dit kan gaatjes veroorzaken. Tip 5 Geef je kind 's avonds geen melk na het poetsen. Er ontstaat dan melkzuur in de mond en dat is slecht voor het gebit. Tip 6 Geef je kind liever geenlight-dranken. Hierin zit geen suiker, maar de zuren in de drank, tasten het gebit wel aan. Tip 7 Neem je kind 2 keer per jaar mee naar de tandarts voor controle van het gebit.

 7. JOHAN BACKER JOHAN BACKER

  7

  Begin met het poetsen van het kindergebit zodra de eerste tandjes doorkomen

 8. michelentamara michelentamara

  8

  een van de tips is: Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes

 9. koek54 koek54

  9

  Bezoek van jongs af aan de tandarts met je kindje en poets de tandjes van je kind vanaf het eerste tandje en blijf napoetsen tot het 10 de jaar. Ik kan niet liken, want ik heb een probleem gehad op facebook en uitgeschreven. Hoop dat ik toch mag meedoen.

 10. Jan31 Jan31

  10

  Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk

 11. Hanane Bennasser Hanane Bennasser

  11

  Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit.

 12. Lois71 Lois71

  12

  De 1e tip is : Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. Ideaal, deze tandenborstel, mijn zoon poets echt te kort.

 13. linda79 linda79

  13

  Neem je kind al van jongs af aan mee naar de tandarts om te wennen. Dat doe ik ook. Mijn kids gaan al van kleins af aan ,mee en zijn niet bang van de tandarts. Maar ook de andere tips zijn hier standaard.

 14. Mirremeid Mirremeid

  14

  Ze zijn natuurlijk allemaal al benoemd, maar hierbij nog een keer: Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water. Ik wil de tandenborstel graag winnen voor mijn dochter Sterre, want ze heeft zogenaamde 'kaaskiezen' en veel moeite met tandenpoetsen.

 15. geke_mama geke_mama

  15

  1 De tips om het kindergebit gezond te houden zijn: 1.Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. 2.Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. 3.Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. 4.Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 16. egni egni

  16

  Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 17. Viane Viane

  17

  Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit.

 18. sprankje sprankje

  18

  Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk Ik like de pagina ook!

 19. moederanja moederanja

  19

  Poetsen vanaf eerste tand, geen limonade fles snachts, maar water, napoetsen tot een jar of 8, van jongs af aan meenemen naar de tandarts

 20. wimtim wimtim

  20

  1.Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. 2.Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. 3.Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. 4.Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 21. timmem timmem

  21

  1 De tips om het kindergebit gezond te houden zijn: 1.Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. 2.Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. 3.Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. 4.Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 22. spirnay spirnay

  22

  Er zijn natuurlijk diverse tips maar de belangrijkste zijn: * begin met poetsen zodra de eerste tandjes doorkomen * Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. * Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. * Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. * Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water. We passen ze hier allemaal toe op onze 2 ventjes

 23. Wolters Nathasia Wolters Nathasia

  23

  Door heel veel te poetsen al is hier het geval niet want ons kleine meid is niet zot van tandenborstel dus mms eens een nieuwe electrise dus altijd welkom gr

 24. jacmana jacmana

  24

  Tips om het gebit van uw kind gezond te houdena •Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. •Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. •Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. •Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 25. aekoren aekoren

  25

  Één van de 4 tips om het gebit van mijn meisjes gezond te houden, welke zullen we noemen? We voeren ze in elk geval alle vier uit en daarnaast nog een aantal zoals napoetsen en we zijn uiteraard vanaf het eerste tandje begonnen. Dan zullen we de 3e maar noemen. Dat is de enige waar we nu nog wel eens een klein beetje mee de fout in gaan. Onze jongste dochter (15mnd) drink nog niet altijd helemaal goed uit een gewone beker. Daarom krijgt ze bij de tussendoortjes een bekertje waar ze niet zoveel mee kan knoeien (avent 360 graden beker). Maar soms is die niet schoon en krijgt ze een tuitbekertje. Meestal krijgt ze dan alleen water, maar 1 keer per is dat diksap. Gelukkig vindt ze dit meestal zo lekker dat het in 1 keer op is (en dan is het nog steeds niet langdurig)

 26. Stefanie82 Stefanie82

  26

  2.Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner.

 27. dekkerfam@live.nl dekkerfam@live.nl

  27

  Leer ze al van jongs af aan met een tandenborstel te poetsen dus twee x per dag en dan begin je al met dat de tandjes er half uit komen.

 28. Maaikes Maaikes

  28

  Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk.

 29. Brenda Bracke Brenda Bracke

  29

  •Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner.

 30. fenniegerms fenniegerms

  30

  Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. 

 31. ilse_pot ilse_pot

  31

  Dit zijn de 4 tips hoe je het gebit van je kindje gezond kunt houden: 1: Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. 2: Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. 3: Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. 4: Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water. Super goede tips ! Nu nog zo'n mooie elektrische tandenborstel voor ons meisje en het komt helemaal goed ! En natuurlijk ook de facebookpagina van Zilveren Kruis geliked :-)

 32. St. St.

  32

  Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk.

 33. chantal meex chantal meex

  33

  1 van de tips Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water. ik heb 2 kids kyano 7 jaar en calista bijna 4 jaar. kyano krijgt altijd grote complimenten staat zelfs in het fotoalbum voor kinderen die 7 jaar of ouder zijn en nog nooit plekje sof gaatjes hadden. calista is precies het tegenovergesteld .. wat we ook doen ze heeft al plekje sen meerdere gaatjes... echt verschrikkelijk... ik zou dolgraag deze tandborstel testen ... zodat we haar gebitje ook veel schoner kunne krijgen

 34. CBDKL CBDKL

  34

  Neem het kind van jongs af aan mee naar de tandarts, beperk het aantal eet- en drinkmomenten per dag, Laat het kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met zoete dranken. En geef het kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken.

 35. IlsR IlsR

  35

  Het is belangrijk uw kind tot de leeftijd van 10 jaar 1 x per dag na te poetsen, vanaf deze leeftijd is de motoriek van het kind verder ontwikkeld.

 36. Aaliyah Aaliyah

  36

  Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water. ​​ ​​​​​​​​​ Ik hoop dat ik deze geweldige tandenborstel voor mijn dochter jan winnen in ga weer duimen!

 37. marieke de ridder marieke de ridder

  37

  Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleine

 38. Jongens_mama Jongens_mama

  38

  Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk.

 39. PrinesesJo PrinesesJo

  39

  Ook ik doe een poging om de Philips Sonicare tandenborstel voor kids te winnen dus hierbij nogmaals de tips om het kindergebit gezond te houden: 1.Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. 2.Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. 3.Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. 4.Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 40. sepia sepia

  40

  "Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes."

 41. Birgitta Kraan Birgitta Kraan

  41

  Eerste tandjes zo snel mogelijk poetsen met zachte borstel.

 42. jannies jannies

  42

  Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 43. iuliastamate iuliastamate

  43

  Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. ik doe graag mee voor mijn zoontje Marius.

 44. pv pv

  44

  1 van de 4 tips is: •Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 45. jody_mama jody_mama

  45

  Begin met het poetsen van het kindergebit zodra de eerste tandjes doorkomen

 46. martha68 martha68

  46

  vroegtijdig naar de tandarts als de eerste tandjes door komen gelijk starten met poetsen tandpasta met fluoride gebruiken en weinig snoepen

 47. jody_mama jody_mama

  47

  De 1e tip is : Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. Ideaal, deze tandenborstel, zal een leuk kadootje zijn .

 48. bibi_boe bibi_boe

  48

  Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water. Ik wilde al gaan kijken voor een elektrische tandenborstel want tandenpoetsen is een strijd 's avonds. Ik wil echt dat die tandjes goed gepoetst worden maar t is lastig.

 49. Femkeprenen Femkeprenen

  49

  De tips om het kindergebit gezond te houden zijn: 1.Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. Een tip van mijn eigen tandarts; maak poetsen leuk (zing een liedje) en een ritueel, steeds het zelfde dan wordt het vertrouwd. Ondanks dat die borstel soms raar kan aanvoelen in de mond.

 50. Cindy Leenheer Cindy Leenheer

  50

  Begin met het poetsen van het kindergebit zodra de eerste tandjes doorkomen

 51. Sweetgirlsan Sweetgirlsan

  51

  Poets met fluoride peuter tandpasta en met een zachte kleine tandenborstel.

 52. Jepsie Jepsie

  52

  .Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk.

 53. annekemaurice annekemaurice

  53

  Begin met het poetsen van het kindergebit zodra de eerste tandjes doorkomen

 54. Alena Alena

  54

  De tips om het kindergebit gezond te houden zijn: 1.Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. 2.Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. 3.Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. 4.Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 55. rakkel rakkel

  55

  Na het tandenpoetsen 's avonds geen zoet meer.

 56. Allard66 Allard66

  56

  4.Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 57. Cp de Bie Cp de Bie

  57

  een van de tips is: Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes

 58. Carolien Schilder Carolien Schilder

  58

  Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 59. lovetoshop lovetoshop

  59

  1 van de 4 tips is: Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk.

 60. misscandy misscandy

  60

  Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner.

 61. JessicaLage JessicaLage

  61

  Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water. ​​En nu duimen maar :-) Voor mijn middelste zoon :-)

 62. sjoukje282 sjoukje282

  62

  Leer je kind zo snel mogelijk drinken uit een beker ipv de hele tijd te sabbelen op een fles met speen of leer drinken uit een rietje . Beperk de eet- en drinkmomenten tot 7 keer per dag ( 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoor momenten ) Poets 2 keer per dag de tanden ( altijd na poetsen tot ongeveer 9 jaar ! ) 1 X voor het naar school gaan en 1 x voor het slapen gaan .Neem kinderen al vroegtijdig mee naar de tandarts zodat ze er vroeg mee vertrouwd zijn .Een uur voor het poetsen geen vruchtendranken of frisdrank en s avonds na het poetsen mag alleen nog water worden genuttigd . Gebruik speciale peutertandpasta voor melkkiezen en een tandenborstel met een kleine kop . Begin met de tanden boven aan de binnenkant , dan het kauwvlak boven , de buitenkant boven en herhaal hetzelfde met de onderkant .

 63. lindaenbjorn lindaenbjorn

  63

  Begin met het poetsen van het kindergebit zodra de eerste tandjes doorkomen

 64. Mevrouwtje Mevrouwtje

  64

  Het is belangrijk dat uw kind tijdig naar de tandarts gaat Dit bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit, maar het verkleint ook angst op latere leeftijd. Aangeraden wordt daarom om uw kind al voor de tweede verjaardag, mee te nemen naar de tandarts. Dit hoeft voor niemand een financiële drempel te zijn: de basisverzekering vergoedt tandheelkundige kosten voor alle kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.* U kunt uw kind meenemen tijdens uw eigen halfjaarlijkse controle, zo ziet uw kind dat u zelf ook in de stoel ligt en dat er niets vervelends gebeurt.

 65. Doepje Doepje

  65

  •Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. •Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. •Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. •Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water. Mooi zo'n elektrische tandenborstel voor de kinderen. We doen nu nog alles met het handje.

 66. eeeveliiennn eeeveliiennn

  66

  De tips om het kindergebit gezond te houden zijn: 1.Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. 2.Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. 3.Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. 4.Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 67. DaniO DaniO

  67

  1 van de 4 tips is 'Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.' maar ik zou sowieso de zoete dranken beperken. Mijn zoontje is gek op onze elektrische tandenborstels, maar de meeste elektrische tandenborstels voor kinderen zijn foeilelijk waardoor ik er nog niet eentje voor hem heb gekocht... Deze niet! Als we 'm niet winnen is de kans groot dat we 'm sowieso aanschaffen!

 68. kelly Erenstein kelly Erenstein

  68

  het is al een paar keer benoemd zoals jullie zien maar hierbij nog een keer ik heb 2tips haha : Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner.. Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water... dit vind ik de beste 2 haha :D

 69. K_haloti K_haloti

  69

  Dit zou heel handig zijn voor mij tweeling aangezien ze het poetsen met een gewone borstel ingewikkeld vinden.

 70. angie199020 angie199020

  70

  Voor mijn broertje die 9 jaar oud is.Hij haat tanden poetsen. Maar ik denk dat met zo een borstel zou hij het leuk vinden. :)

  • angie199020 angie199020

   71

   Vanaf het begin het kindje leren tanden na elke maaltijd poetsen.Na een tijdje zou het kindje dat heel normaal vinden.

 71. carohendriks carohendriks

  72

  4 tips voor een gezond kimdergebit: 1 ga regelmatig en vanaf jonge leeftijd naar de tandarts met je kindje 2 beperk het aantal zoetmomenten tot 7 per dag 3

 72. carohendriks carohendriks

  73

  1. Neem je kindje vanaf jonge leeftijd regelmatig mee naar de tandarts 2. Beperk het aantal zoetmomenten tot maximaal 7 per dag 3. Poets de tanden van je kindje s'avonds voor het slapen gaan en laat de kleine daarna niks meer eten of drinken, behalve eventueel wat water 4. Zorg ervoor dat je kindje niet te lang op een zuigfles zuigt/sabbelt zodat er geen zuigflescaries ontstaat

 73. caitlin90 caitlin90

  74

  #1 Neem je kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk.Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner #2.Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit.Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water. ​​

 74. Jacques Jacques

  75

  .. je kind van jongs af aan meenemen naar de praktijk van de tandarts om vertrouwd te raken met zijn praktijk

 75. Lingmar Lingmar

  76

  De tips om het kindergebit gezond te houden zijn: 1.Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. 2.Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. 3.Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. 4.Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 76. jeannekeschutte jeannekeschutte

  77

  Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk. Beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. Laat uw kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit. Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 77. katrijn_spruyt katrijn_spruyt

  78

  Begin met het poetsen van het kindergebit zodra de eerste tandjes doorkomen ik wil heel graag winnen voor mij neefjes en nichtjes

 78. Lady---Becca Lady---Becca

  79

  1 van de 4 tips: Geef je kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Water mag natuurlijk wel!

 79. Annemiekbo Annemiekbo

  80

  Begin met het poetsen van het kindergebit zodra de eerste tandjes doorkomen

 80. Ingrid1977 Ingrid1977

  81

  Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 81. ranomi2013 ranomi2013

  82

  Gezonde voedding. vanaf jongs leren te poetsen. 3x per dag vanaf kleins af aan al laten wennen aan tandarts niet te veel snoepen of zoete drankjes geven

 82. mariska_vught mariska_vught

  83

  door twee maal daags zelf te helpen bij het poetsen zodat je zeker weet dat ze overal komen met de tanden borstel

 83. lindalil lindalil

  84

  Begin met het poetsen van het kindergebit zodra de eerste tandjes doorkomen Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk.

 84. BlijeMama BlijeMama

  85

  Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water.

 85. ester scholten ester scholten

  86

  begin met tanden poetsen zo gauw de eerste tandjes er door zijn.

 86. monique81 monique81

  87

  Geef uw kind s'avonds na het poetsen niks zoetst meer te eten of te drinken alleen water.

 87. van_dijkilona van_dijkilona

  88

  Neem je kind van jongs af aan mee naar de tandarts. Ik ga elk halfjaar naar de tandarts en mijn zoon gaat al van baby af aan mee! Hij heeft het wel eng gevonden, maar is daar nu helemaal over heen en duikt zo de stoel in!

 88. Mar205 Mar205

  89

  Dat zou leuk zijn, kan hij naast papa zijn tanden poetsen met een elektrische borstel. Het goede antwoord is je kindje van kleins af aan al meenemen naar de tandarts, dan wennen ze er al aan en de eet en drinkmomenten beperken.

 89. carinapeters carinapeters

  90

  Begin met het poetsen van het kindergebit zodra de eerste tandjes doorkomen

 90. bambieke bambieke

  91

  bij de eerste tandjes al beginnen te poetsen zeker smorgens en savonds en na avond poetsen geen zoetigheid meer

 91. ambolijn ambolijn

  92

  Begin met het poetsen van het kindergebit zodra de eerste tandjes doorkomen

 92. STurel STurel

  93

  Neem uw kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk FacebookPagina geliked :)

 93. Brubo Brubo

  94

  Tip: Begin met het poetsen van het kindergebit zodra de eerste tandjes doorkomen

 94. Anne-fleur Anne-fleur

  95

  Ik wil deze heeeel graag winnen! dus hier mijn antwoord: geef je kind na het tandenpoetsen geen eten of drinken meer, alleen water! Hopen dat ik win! :):)

 95. Anne-fleur Anne-fleur

  96

  Antwoord: beperk het eet en drinkmomenten tot zeven keer met 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. dan hersteld het gebit beter :-) en ik heb geliked hoor!!

 96. Desi Dools Desi Dools

  97

  Ik heb echt te weinig geld om zelf zo'n tandenborstel te kopen dus wil deze heel graag! Antwoord op de vraag is: niet te lang laten sabbelen op een fles met sappen of melk want dat is niet goed voor het melkgebit

 97. ConnieWeerd ConnieWeerd

  98

  Geef uw kind na het tandenpoetsen ’s avonds niets zoets meer te eten of drinken. Geef alleen nog water. Ik wil graag winnen zodat mijn kindjes het tandenpoetsen ook leuker gaanv inden

 98. Anneke Jens Anneke Jens

  99

  Je moet je kindje vanaf kleins af aan mee nemen naar de tandarts want zo kan hij wennenn is het goede antwoord. Hopen dat ik win :D

 99. Anneke Jens Anneke Jens

  100

  Zie mn antwoord er niet tussenstaan dus nog een keer: je kind vanaf kleins af aan mee nemen naar de tandarts want zo kan hij goed wennen!1

 100. MamaZ MamaZ

  101

  Deze tandenborstel wil ik heel erg graag winnen voor mijn dochtertje die altijd haar tanden zelf wil poetsen! (wat een geluk haha) mijn antwoord: neem je kind vroeg mee naar de tandarts dan kan hij/zij wennen

 101. Soof Soof

  102

  Winnen winnen winnnen... Het antwoord is: geef je kind na het tandenpoetsen 's avonds geen zoete dingen meer of eten of drinken maar alleen nog water. Klinkt eigenlijk heel logisch ;)

 102. ConnieWeerd ConnieWeerd

  103

  Na het avondeten geen eten of drinken meer geven. Ik wil deze elektrische tandenborstel heeel graag winnen!!!!

 103. Desi Dools Desi Dools

  104

  Oh en ik ben nog iets vergeten: je kindjes mee nemen vanaf jonge leeftijd zodat ze kunnen wennen aan de tandarts

 104. EmilyG EmilyG

  105

  Pleaaaase Mamaplaats let me win! Mijn antwoord op deze vraag is: zorg dat je kindje maximaal 7 eet- en drinkmomenten per dag heeft. Drie grote en 4 tussendoor! Die tandenborstels zijn vaak duur maar werken zo goed

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >