WIN: cadeaupakket voor je kind

Door: Mamaplaats 68 reacties

WIN: cadeaupakket voor je kind

Wil jij een door de redactie van Mamaplaats samengesteld cadeaupakket voor je kindje winnen? Dit is je kans! 

Wat kan je winnen?

Wanneer wil je kindje nou niet verwend worden? Altijd wel! Daarom willen wij van de redactie graag voor jouw kindje een uniek cadeaupakket samenstellen. Dit gaan we helemaal aanpassen naar de leeftijd van jouw kindje natuurlijk. Dit kan dus van alles zijn, maar een leuke verrassing wordt het zeker! 

Hoe kan je winnen?

Om kans te maken op een uniek cadeaupakket voor je kind dien je de volgende stappen te ondernemen:

 • 1. Beschrijf een mooi ritueel tussen jou en je kindje.
 • 2. Vertel wat over je kindje, denk aan: geslacht, leeftijd, hobby's, favoriete kleur, etc.

Voorbeeld van een reactie:
"Voor het slapen gaan lezen mijn vriend en ik elke avond een verhaaltje voor aan onze dochter. Dit is zo standaard geworden, dat ze zonder een verhaaltje niet in slaap kan komen! Mijn dochter is dol op roze en speelt het liefst elke dag wel met haar poppen. Het spreekt dan ook wel voor zich dat ze nogal girly is. Ze wordt 2 mei al 5 jaar. Wat gaat de tijd toch snel..."

Succes! 
birthday-1670415_1280

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn. Registeer een account of log in bij Mamaplaats.
68 Reacties

Reacties

 1. Fpostema Fpostema

  1

  Onze kleine is nu bijna 3 maanden oud. Slaapt nu aardig door. Maar wordt wel tussen 5 en 6 uur wakker. Wij nog helemaal slaperig met half dichte ogen. Dit schijnt hij nog al grappig te vinden. Want hij is dan altijd aan het lachen! Met die vrolijke lach van hem zijn we ook direct wakker en vrolijk! Heerlijk! En daarna altijd gek doen en liedjes zingen! Oscar geboren op 02-02-2017 houd van muziek en van kunst (gek genoeg). Hij kijkt eindeloos naar de schilderijen in ons huis. Het is abstracte kunst met veel contrast dus erg interessant! Zwemmen en badderen is hij ook dol op!

 2. waylon2014 waylon2014

  2

  Zou graag mee doen voor mijn zoontje Zijn naam is waylon en hij is 2.5 jaar. Hij speelt graag met ze neefje en speelt graag met auto's en motors en ze motor fietsje

 3. Morono Morono

  3

  Als ik Nona naar bed breng zing ik een zelfbedacht liedje voor haar op de melodie van 'ik ga slapen ik ben moe'. Vervolgens krijg ik een kus, leg haar in bed en geeft ze mij haar speen die ik vervolgens weer in haar mond moet doen.???? dan zeg ik 'weltrustn, lekker slapen, mooie dromen, tot morgen, ik hou van jou.' En dan zwaait ze me uit. Nona is een heel lief meisje van 19 maandjes jong. Ze houd heel erg van poppen, kleuren en buiten spelen en helpen in de tuin. Het is een heerlijke dreumes die elke dag weer wat nieuws ontdekt en zegt. Mijn supergirl????

 4. Mom1987 Mom1987

  4

  Elke avond en ochtend lees ik samen met met mijn zoontje van 3 een boekje. En zijn favoriete kleur is blauw en nu ook paars omdat die over paar weken grote broer word van een meisje. Verder vind die leuk om met zijn auto's en keuken te spelen. En vind het leuk om samen met mama schoon te maken.

 5. chesrasoli chesrasoli

  5

  Onze jongste is Alweer 3 jaartjes oud en al een echt mannetje, elke week gaat hij 1 x naar oma en als ik hem dan weer ophaal dan zegt hij: ik heb je zooooo gemist mam en knuffelt hij me helemaal plat. Ons ritueeltje is als ik hem elke avond in bad doe, ik moet altijd een grote " berg" sop maken en een kwartiertje later voor het naar bed gaan een boekje lezen,, Daarna leg ik hem lekker in bed en roept hij tot ik beneden ben atijd hetzelfde riedetje. Bey Bey koeienvlaai, Ik vindt jou lief mama Lekker slapen. wat is het toch een heerlijk joch, Hij houdt ontzettend van auto's en is helemaal gek van Rox, superwings en paw patrol.......en woezel en pip is ook het einde!

 6. wille86 wille86

  6

  Elke avond hebben we met elkaar hetzelfde ritueel om naar bed te gaan. De tweeling van een half jaar blijft beneden en mijn twee meiden van 4 en 6 jaar neem ik mee naar boven om even een momentje met elkaar te hebben. Na het plassen, tanden poetsen en de pyjama aan gaan we boven op bed voorlezen, samen zingen en met elkaar danken voor de fijne dag. Dan stop ik eerst mevrouwtje van 4 onder de wol met een dikke kus en knuffel, daarna volgt dametje van 6. Ook onder de wol met een dikke kus en knuffel. Met haar lees ik samen op haar bed ook nog even uit een boekje. Het zijn allebei echte meisjes. De ene houdt van roze en paars, de ander van roze en geel. Ze spelen het liefst met elkaar, echte zussen :-) Ze spelen dan meestal poesje en baasje, of hondje en baasje, of leeuwtje en baasje, of.... :-) Het zijn heerlijke meiden die altijd aan een ander denken en nu best een verrassing verdienen omdat ze het zo supergoed doen sinds de tweeling er is!

 7. Evaterveld Evaterveld

  7

  Mijn dochtertje Josje wordt in juni grote zus. Ze is zelf dan nog geen twee jaar oud. Ze heeft het heel veel over de 'meemie'. (Baby). Alle spullen die klaarliggen voor de nieuwe baby zijn erg interessant. Zo legt ze iedere morgen haar konijn in het wiegje en dan zegt ze: lekker slapen, tot morgen. Met haar wijsvinger op haar lippen sssttt loopt ze de slaapkamer weer uit. Ze voert haar pop en loopt met de kinderwagen alsof ze zelf al jaren moeder is. Zo schattig. Ze wordt vast een hele lieve grote zus! Al zal het wel even wennen worden als ze straks niet meer alle aandacht krijgt :)

 8. Marjoleintje Marjoleintje

  8

  We gaan regelmatig samen koken. Dan zoekt ons kleine mannetje wat lekker eten op en dit doet hij dan in de pannen (speelgoed eten en pannetjes natuurlijk).Vervolgens moeten we dit even in de (echte) oven doen. Dan doet hij zijn ovenhandschoenen aan en haalt het weer uit de oven. Daarna kunnen we proeven of het al goed is. Hij zet de bordjes op de ovendeur en legt het eten er op. Als het niet goed is moet het weer even terug in de oven. Soms gaat hij daarnanogeen ijsje maken van de klei. Heerlijk. Bastiaan is een lief, zorgzaam en vrolijk mannetje van ruim 2,5 jaar oud. Hij is de grote broer en vind het soms nog wel lastig om aandacht en speelgoed met zijn kleine broertje te moeten delen. Hij is gek op kleuren en knutselen. Ook vind hij het leuk om op zijn loopfietsje door het huis te racen of met water te spelen. Ook is hij gek op treinen. Soms zet hij twee kleinen stoeltjes achter elkaar en gaan we treintje spelen.

  • Marjoleintje Marjoleintje

   9

   Een eigenlijk nog leuker ritueel is het badderen. Ik dacht er pas aan toen ik net in de badkamer was. Eerst mag de jongste even kort omdat hij een droge huid heeft. Bastiaan staat dan op een krukje om te helpen. Heel voorzichtig giet hij wat water over zijn hoofd en brengt hem af en toe aan het lachen of speelt met hem. Terwijl papa of mama de jongste afdroogt en aankleed speelt Bastiaan nog even met het water. Dan mag de jongste in zijn stoel zitten met wat lekkers of leuks. En is het de beurt aan grote broer. Al het speelgoed moet ook in bad en dan uitgebreid spelen en het liefst zo lang mogelijk. Aan het einde als het bad leeg is gaat hij op de bodem liggen en doet alsof hij slaapt. Dan krijgt hij een lekkere handdoek over hem heen. Nog een beetje creme (zelf doen) en lekker aankleden.

 9. koek54 koek54

  10

  Mijn kleinzoon is 6 jaar en wordt in augustus 7 jaar. Het is een heel zacht jongetje. Heel lief en is heel gemakkelijk om mee om te gaan. Het is een knuffelkont en zit graag bij mij(oma) op schoot. Dan moet ik hem voorlezen, dat vindt hij fijn. Hij komt volgend weekend weer eens bij ons logeren, dat wil hij graag. Die dag weer leuke dingen samen gaan doen. Zodra hij naar bed gaat lees ik hem altijd voor. Met slapen hebben wij nooit problemen. Hij slaapt direct in en 's morgens komt hij even rollebollen bij ons op bed. Dan wordt er gezellig gestoeid. Hij houdt van Lego ,tekenen en knutselen en heeft kort geleden zijn A en B zwemdiploma gehaald. Ik trots als een pauw. Hij houdt van de Kleuren Blauw en rood en Cars is één van zijn favorieten.

 10. Angelique Bogaard Angelique Bogaard

  11

  Ivo ons zoontje van 8 wil voor het slapen gaan samen de Donald Duck lezen en een knuffel voordat hij gaat slapen Is dol op voetballen en kaartspellen Zijn lievelingskleur is blauw Hij help graag zijn vader in de tuin of schuur En is erg ondeugend

 11. Liefemuts Liefemuts

  12

  Leuk! Onze rituelen worden stiekem steeds een beetje langer..haha.. Zo hebben we, sinds een paar weken, voor het hele standaard bed ritueel en na het eten, de gekke dans 5 minuten. Papa zet (foute) muziek op en met z'n allen gaan we dansen. Onze dochter (2,5 jaar) vind dat dan helemaal geweldig en ligt helemaal in een deuk. 'Kom mama' 'kom papa' 'schudden met die billen!' en vervolgens schudt ze met heel haar lijfje, behalve haar billen haha, zo leuk om te zien! Onze dochter is verder een stoere meid, die van dino's houdt (the good dinosaur en platvoet), frozen leuk vind, graag met poppen en haar keukentje speelt. Verder is ze ook gek op dieren en op lezen!

 12. xSoniaa xSoniaa

  13

  Mijn dochter Jenna is nu 8 jaar. Gezien ik (nu nog) alleen woon met haar en wij een super band hebben, liggen wij elke avond in hetzelfde bed terwijl zij een eigen slaapkamer heeft. Wij vonden het zo gezellig, dat dit 'ritueeltje' nu dagelijks is. Mijn dochter is dol op tekenen en zingen. Zij houdt nu al van haar aanstaand broertje. Verder houdt zij niet van roze, wel van blauw en groen. Voetbal en Pokémon zijn haar grote passies!

 13. MamaVanJ&Y MamaVanJ&Y

  14

  Wij hebben een hele leuke, avontuurlijke jongen die enorm van spelen houdt. Dus dat is spelen met stenen, takken, zand, water, maar ook poppen en auto's. Paarden zijn zijn lievelingsdieren, politieruiter worden zijn droom. Hij is erg spraakzaam en verteld (te) veel over school en vriend(innet)jes! Hij is lief en erg zorgzaam voor zijn kleine broertje. Een mooi ritueel met papa is koken. Elke avond helpt hij papa en ik mag nooit helpen. Hij snijdt, roert en vaak denkt hij mee met wat we gaan eten. Mooi ritueel met mij is het slapengaan. Dan vragen we elkaar altijd: Wat vond je het leukste vandaag? Waar ben je het meeste dankbaar voor vandaag? Wat zou je graag anders willen? Wil je nog wat vertellen aan papa en mama (iets leuks of minder leuk)? En dan een verhaaltje (hij is dol op verhaaltjes), dan een zoen en daarna ga ik weg. Zo lief hoe hij mij dan bedankt dat we samen gespeeld hebben en verteld hoeveel hij van ons houd. En wat hij elke avond aanhaalt is hoe spannend het is dat hij al bijna 6 wordt! 1 juni alweer, "dag lief kleutertje, je wordt veelste snel groot. "

 14. Senemsanliari Senemsanliari

  15

  Emir is onze kleine grote ventje van vandaag precies 17 maanden oud. Emir vind slapen dan ook helemaal niet leuk en we hebben een "speciaal proces" hoe Emir gaat slapen. Als eerst gaat hij in de kinderwagen met veel moeite als ik dan zeg nee Emir je hoeft niet te slapen eerst nog Teletubbies kijken dan word hij wat rustige .. Maar let op de kinderwagen mag absoluut niet in zijn ligstand anders gaat hij weer met mama en papa protesteren en debatteren. Vervolgens krijgt hij z'n laatste fles en rijden we nog wat rondjes in huis met de kinderwagen, stoppen mag dan ook niet en hij heeft een speciale voorkeur voor het slapen gaan mama mag elke liedje zingen maar zeker niet "slaap kindje slaap". Voor het slapen gaan word hij dan ook altijd "ziek" en gaat hij kuchen, en speel het mee (oohh nee Emir is al weer ziek geworden neee dat mag niet help gezondheid, gezondelheid bij iedere kuchje) mama haalt dan snel een doekje waarvan het puntje vochtig die zet hij dan op één oog, en gaat dan eindelijk slapen. Het is onvoorstelbaar hoe zulke jonge kindjes al zo slim kunnen zijn. Dit is mijn eerste prinsje en had helemaal geen ervaring met kinderen maar dit verbaast mij gewoon. En dat acteerwerk, geweldig! Hoeveel moeite hij dan doet om te nepkuchen met ook een frons op z'n gezichtje.(helaas kan ik geen video plaatsen). Dit mannetje kan ook heel brutaal zijn, want wanneer hij boos is kijkt tie je aan en schreeuwt tie "HEH!" en dan steeds harder wanneer mama nee niet doen zegt. Maar niemand mag HEH terug zeggen anders gaat hij huilen. Uitproberen en pesten en weghollen kan Emir als de beste. Vooral wanneer mama dan achter Emir aan komt om iets af te pakken of wanneer iets niet mag, heel snel nog even alles omgooien of vies maken. Speelgoed is helemaal niet zijn ding, geef Emir maar apparatuur met knopjes en deurtjes, zoals een magnetron of vaatwasser of liftknopjes. Naar de dierentuin om diertjes eten te geven vind hij geweldig, of onze hond Tessa voeren kan hij als geen ander. Kortom Emir is mijn kleine superheld. Hij kan veel van mama en papa leren maar soms kunnen volwassen ook veel van jonge kinderen leren. Opa weet inmiddels ookal door Emir dat roken slecht is want als Emir ze ziet worden ze allemaal door midden gebroken, en het lege pakje door de wc spoelen. Nou al een heel verhaal, waar ik nog wel twee boeken over kan schrijven. De tijd gaat inderdaad zo super snel het leek wel 2 maanden terug dat ik beviel van mijn (b)engeltje, daarom zeg ik altijd tegen iedereen dat ze alles het beste kunnen vastleggen op een camera want voor je het weet zijn ze al de deur uit. Nou iedereen wilt natuurlijk dat zijn of haar eigen kind wint, ik gun het ieder van harte succes allemaal.

 15. Trotse mama van een zoontje van 3 Trotse mama van een zoontje van 3

  16

  mijn zoontje is geboren op 29-12-2013 savonds voor het na bed gaan gaat ie eerst lekker douchen of in badje. Dan is het piama aan en tandjes poetsen. Dan mag hij een verhaaltje uitzoeken die ik of papa gaat lezen voor hem. Dan wil hij graag nog even kletsen. En dan is het afscheidsritueeltje kus knuffel high five box. low five low box en nog 2 kusjes. En daarna zegt ie totdat ik beneden ben ik hou van je mama/papa ik ook van jou schatje. Mijn zoon vind alle kleuren wel erg mooi. is dol op kleuren spelen met duplo toet toet auto's voetballen stoepkrijten bellenblazen en dol op filmpjes kijken boekjes lezen. liefst van winny the pooh. Hij slaapt ook altijd met z'n winny the pooh knuffel en tijgertje. helaas mist hij de rest nog maar dat komt nog wel

 16. AnRe AnRe

  17

  Ons lieve mannetje is 3 maanden oud en begint nu ritueeltjes te herkennen, zo leuk! Na elk slaapje beginnen we met het verschonen van zijn luier. Op het aankleedkussen begint hij gelijk vrolijk te kletsen en te lachen. Is de luier verschoond, dan is het tijd voor veel kusjes. Met een aaaaaahhhh geluid breng ik mijn hoofd naar zijn wangetjes om er kusjes op te geven. Vol verwachting kijkt hij wat er gebeuren gaat, knijpt zijn oogjes alvast dicht en ee verschijnt een grote lach op zijn gezicht. Dit is elke keer weer zo'n waardevol moment! Hij houdt van knuffelen en vindt zijn babygym en boxmobiel erg interessant. Hij begint z'n handjes te ontdekken en krijgt interesse voor zijn speeltjes. Fantastisch om te zien hoe zo'n kleintje zich zo snel ontwikkeld!

 17. solisme solisme

  18

  Ons zoontje Teun van 14 maanden is een ontzettend vrolijk mannetje. Lacht altijd maar weet ook goed wat hij wil. Hij mag heel graag wandelen en dat doen we dan ook elke ochtend. Ook hebben we altijd nog even lol voor het slapen gaan. En zingen we een paar liedjes, en daarna is hij gelijk vertrokken. Teun houdt van alles wat rolt en ronddraait en flexibel beweegt, snoeren en de doucheslang vind hij uiterst intressant. Maar in bad gaan met zijn grote broer van 9 is toch wel het allerleukst!

 18. Lizanvd Lizanvd

  19

  Bij ons is het aantrekken van de broek een gezellig ritueel. Ik zeg dan: "Kom, we gaan je voetjes verstoppen!". Meestal komt ze dan op schoot zitten of zit ze op het aankleedkussen. Ze steekt dan al een beentje in de lucht. "Dag voetje, daag!" zeg ik en zei zegt ook "dah" en zwaait naar het voetje. Langzaam schuif ik het broekspijpje over haar beentje. Ze grabbelt dan zelf al naar het uiteinde, spiekt er in en soms ziet ze dan al haar teentjes. Stralende lach! "Dag teentjes, kiekeboe" zeg ik, gevolgd door gegrinnik van dochterlief. Als het hele voetje er door is zeg ik nog "Dag voetje, kiekeboe" en geef er een kusje op. Vervolgens herhalen we het ritueel met het andere voetje. Onze kleine is nu bijna 16 maanden, loopt los sinds 13 maanden en is dol op muziek: op de xylofoon, dansen op de radio of cd (de klassieke muziek-verhalen serie van Gottmer uitgeverij), achter de piano of zingen. Momenteel ook echt een klimaapje en niks is leuker dan een glijbaan spotten met een trappetje waar ze zelf op kan klimmen! In augustus gaan we verhuizen en krijgt ze een nieuwe kamer en een ruimere tuin om in te spelen. Helpen met de was doet ze overigens ook graag. Samen de was uit de machine halen of er in stoppen, mama wasknijpers aangeven bij het ophangen of de sokken van het sokkenrekje halen. Grote kleine meid!

 19. Cher1987 Cher1987

  20

  Ons zoontje is drie maanden oud en het is echt een vechtertje waar wij heel erg trots op zijn. Hij moest direct na zijn geboorte in de conveuse maar met zijn sterke wilskracht heeft hij het overleefd. Hij is nog steeds een erge huilbaby doordat hij verborgen reflux heeft maar papa en mama knuffelen hem door de moeilijke momenten heen. We genieten van de momenten dat hij lacht en hij mijn vinger vast heeft en niet meer los laat. Ik zou graag kans willen maken op dit cadeaupakket omdat onze kanjer het verdient op verwend te worden

 20. silliebillie silliebillie

  21

  Iets meenemen mama? Mijn zoontje is 2 jaar en 8 maanden en dit is zijn standaardzin. Als hij naar bed gaat, naar de opvang, op visite, noem maar op (na deze korte vraag/aankondiging komt er vervolgens een stortvloed aan woorden uit zijn mond). Spulletjes met een klein lichtje of iets van gereedschap wordt het meestal, naast zijn knuffel "konijn" (is overigens een haas, maar dat terzijde) natuurlijk. Zijn we buiten geweest? Zijn zakken zitten vol met stenen, eikels, stokjes, bloemen enzovoort. Een discussie wordt het wel meestal, want wat neem je mee? Waar kan je uit kiezen? En hoe groot mag het zijn? Is het niet te gevaarlijk om mee te nemen naar bed? Gek is hij op de boeken 'Kikker" van Max Velthuijs. Maar ook Buurman & Buurman scoort heel hoog. En Bob de Bouwer natuurlijk, dat hoor ik hem regelmatig zingen in zijn bed. Een kletsmajoor en verzamelaartje is het, mijn manneke (Elijah), met tomeloze energie en enthousiasme, een echte jongen. O wat ben ik gek op hem. En op zijn zusje (Nyrah) trouwens net zo erg. 8 maanden oud is zij. Elijah en Nyrah zijn op precies dezelfde dag geboren. Echte opvallende ritueeltjes hebben mijn dametje en ik nog niet, maar ze is gek op alles met felle kleuren, lichtjes en muziekjes. En natuurlijk wordt net als bij (vrijwel) alle baby's alles in de mond gestopt. Ongelooflijk hoe die kleintjes mijn hart vervullen van liefde...

 21. Sandy Sandy

  22

  omdat we in een druk en hectisch gezin leven, is het prettig voor het slapengaan de dag te resumeren met mijn jongste zoontje van 4. we overlopen de hele dag en benoemen vooral de leuke dingen en af en toe fronsen de wenkbrauwen om de woordjes poep die hij overal tussenplakt. tis een fase zeggen ze... :) en ook de dingen die minder leuk waren benoemen we en maken er een leuke les van, morgen beter of... Dit helpt mijn kind heel goed om de mapjes zeg maar dicht te doen en met een positief gevoel te gaan slapen.

 22. eiraM-ennA eiraM-ennA

  23

  Ons ritueel was altijd naar de maan kijken als Finn naar bed ging en zwaaien naar het mannetje, hij ging dsn echt tegen hem praten zo lief. Nu is dat lastig met de zomertijd haha want het is nog niet donker.. Finn wordt bijna 4 en is geeeeeeek op tractors, brandweerauto's en Paw Petrol maar het meest op zijn kleine broertje Stan :-)

 23. ilona_hoeven ilona_hoeven

  24

  Wij hebben eigenlijk wel meedere rituelen. Elke avond wordt er voorgelezen voor onze dochter. Meestal uit tip de muis boeken. De laatste maanden is daar nog wat bij gekomen. Ze wordt namelijk grote zus in juni, dus nu wordt er na het lezen elke avond flink geknuffeld met mijn buik en kusjes gegeven. Maar als ze tegen de baby praat (we weten niet of het een jongen /meisje is) dan reageerd de baby er flink op. Ook gaan we elke zondag met onze dochter naar het zwembad want ze heeft zwemmen altijd heel leuk gevonden en dan het liefst onder water. Maar ze zit ook op kleuter gym want ze vindt klimmen en klauteren ook heel erg leuk om te doen. Ze wilt zelfs duikelrekken in de tuin. Als ze in okt dit jaar, 6 jaar wordt mag ze op turnen. Onze dochter is nu dus nog 5 jaar en vindt actief bezig zijn dus erg leuk maar ze vindt het ook leuk om soms even op de iPad te spelen als ze moe is of slecht weer is buiten. Haar lievelingskleur is roze en alle kleuren van de regenboog zoals ze het zelf zegt. Nu duimen of ze iets wint.

 24. Suesieh Suesieh

  25

  'S morgens als we wakker worden en 's avonds als we naar bed gaan geven mijn dochter en ik elkaar 'knusjes', dat zijn onze zelf bedachte knuffel kusjes. Zo beginnen we de dag met liefde en eindigen we de dag met liefde. Ons moppie word dit jaar op moederdag 4 jaar en daar kijkt ze enorm naar uit, want dan mag ze eindelijk net als haar grote zus naar de basisschool. Daar heeft ze enorm veel zin in. Het is een ontzettend lief moppie, type stuiterbal. Rent, klimt en springt het liefst de hele dag door ;). Alleen samen met haar poppen vind ze een rust momentje, want dan speelt ze hele verhaallijnen na als poppenmoeder. Verder is ze dol op buitenspelen en het liefst wil ze voor haar verjaardag een roze skateboard (roze is namelijk op dit moment echt de enige kleur die telt :)).

 25. shetlover shetlover

  26

  's Avonds na het eten ruimen we met hele gezin (pappa, mamma, Sven (4 jaar) en Kyara (3 jaar)) al het speelgoed waar die dag mee gespeeld is op. Kyara haar poppen in de roze wandelwagen. Sven zijn auto's in de oranje Cars opbergdoos, alle kleurtjes en knutselspullen in de knutseldoos. En de puzzels en spelletjes in de kast. Als alles aan de kant is, dan is het tijd om met pappa te stoeien. Opruimen wordt zo een feest, omdat ze weten dat het daarna nog even dolle pret is.

 26. Burcoe Burcoe

  27

  Ik ben op dit moment 3 maanden zwanger en eind oktober uitgerekend. Binnenkort horen we of het een meisje of jongetje is. We wachten met volle spanning af.. ik ben nu al zo nieuwsgierig op wie onze kleine wondertje gaat lijken. Natuurlijk is het voor ons het aller belangrijkste dat ons kleintje goed gezond is.. de kleine begint al aardig snel te groeien en hopen dat het zo doorgaag en de tijd gaat ook zo snel.. we wachten nu al met 4 ogen op je❤️

 27. Josephine1982 Josephine1982

  28

  Rituelen.. ik draag ze allemaal een warm hart toe want ik merk dat onze kinderen hier enorm van genieten. Maar dan nu de opdracht om te winnen: de mooiste uitkiezen. Al in mijn kindertijd is dit onstaan. Mijn opa, de vader van mijn vader, bracht iedere zaterdag een Zeeuwse bolus (en de krant). Zo klein als ik was, op zaterdag aten wij een mierzoete bolus. Ik keek hier altijd naar uit. Dit deed mijn opa week in week uit en nooit sloeg hij een weekend over. Toen ik 23 was ging ik uit huis, einde traditie. Al zette hij hem voort voor mijn broer, zus en ouders. Tot zijn overlijden 2 jaar geleden. Inmiddels ben ik 34, mama van 2 kindjes van 4 jaar en 2 jaar. Wij wonen sinds 1 jaar in dezelfde wijk als mijn ouders. Mogelijk raden jullie het al maar een traditie die zich voorzet is dat nu mijn vader, opa van mijn kindjes, iedere zaterdagochtend een bolus brengt voor ons vieren. Nooit gedacht dat ik dit zo bijzonder en fijn zou vinden. Zodra ze opa horen aankomen rennen ze met hun kleine voetjes naar de deur, " opaaaaa heb je weer een bolus? Of misschien een frikadellen broodje?" . Opa wisselt soms de bolus af met een verrassing, waar ze van genieten. Een bijzondere traditie waar ik ontzettend blij van kan worden. Benjamin is 4 jaar oud. Bijna 5 jaar. Hij ontwikkeld zich in sneltreinvaart. School, zwemles, speeldates met vriendjes. Hobby's zijn uiteenlopend. Hij heeft bergen energie en mag ook graag rustig knutselen. Krabben vangen en insecten houden hem bezig. Mooie kleuren vindt hij blauw, wit en rood. Hij puzzelt graag of "krijt" graag in de tuin. Op school is het een lief en zachtaardig jongetje, maar ook assertief en vol energie. Op zijn stoel stilzitten, dat is lastig. Maar ach, dat heeft mama ook nog steeds :) Benjamin geniet van de kleine dingen in het leven, een dankbaar kereltje waar ik trots op ben. Als ik hem voor het slapen gaan hoor zeggen 'weltrusten mama, het was een leuke dag. Ik hou van jou", dan smelt ik keer op keer.

 28. Sinny Sinny

  29

  Elke ochtend zing ik mijn dochters van (bijna) 5 en 8 wakker. 'Word wakker en was je handjes, word wakker en poets je tandjes, word wakker en kleed je aan, om naar (school) toe te gaan.' Ik heb aan mij oudste al een gevraagd of ze zich nog niet te groot voelde, maar haar reactie was: het is fijn en het hoort gewoon zo. Dus dit blijft voorlopig nog wel ons ochtendritueel.

 29. Tamaar Tamaar

  30

  Mijn zoon van 14 maanden wil graag meehelpen. Als ik aan het koken ben, mag hij de tafel dekken. Dan is hij zo trots! Het is een echt buitenkind. Verder houdt hij van speelgoed met wielen en van ballen. Momenteel speelt hij binnen het liefste met zijn houten trein.

 30. MamaJoos82 MamaJoos82

  31

  Onze metime is samen met mijn man onze zoon van 5 naar bed te brengen. Mama poets te tranen of nu steeds meer zelf, papa leest voor knuffelen kus met papa op bed, daarna komt mama op bed. Gaan we heerlijk de dag door bespreken; wat was heel leuk wat was stom wie was er lief en stout. Slaan we dit over of in een verkeerde volgorde DRAMA! Daarna of nog liedjes zingen of lekker lang knuffelen en kus. En de laatste tijd blijf ik even bij hem liggen totdat hij, zga, slaapt. Hierdoor zijn de nachtangsten zo goed als verdwenen... Mijn mannetje is 5,5 een echte stoere bink die heel erg zijn best doet op school in groep 2 maar het best al wel moeilijk heeft, maar het toch allemaal maar even doet! Super trots op hem! Verder dol op knutselen verven bouwen (met lego maar ook met lege dozen) dino's zijn gaaf en zijn skelter maar stiekem ook zijn lieve knuffel MrLeeuw

 31. anigertaamseek anigertaamseek

  32

  Zoontje Samuel (net 1 jaar) & hond Beauty (bijna 11 jaar): een gouden combinatie die zorgt voor mooie rituelen! Waaks geblaf.. nee hoor, daar schrok mijn zoontje niet van als baby, dat geluid herkende hij nog van toen hij in mijn buik zat. Die baby een vervelende indringer? Nee hoor, de hond maakte ruimte op het bed voor dat lieve kleine mensje dat ook meteen als volwaardig gezinslid bescherming van onze trouwe viervoeter geniet. En nu een jaar verder is het intens genieten van die twee beste vrienden ...die samen korstjes brood en brokjes delen, ...die samen met water uit de hondenbak spetteren, ...die samen snurken, ...die samen in het raamkozijn de postbode uitzwaaien/blaffen en ...die samen gezellig een blokje om in de buurt gaan op de loopfiets en aan de riem. Nu er de komende maand een broertje of zusje voor Samuel bijkomt, hopen we dat deze mooie vriendschap zich alleen maar uit zal breiden! Hobby's Samuel (&Beauty): in de tuin spelen, water en nattigheid, Woezel en Pip lezen, kroelen op het grote bed, snoepen & schooien in de keuken, rommeltjes maken, andere dieren en kindjes, zingen, dansen en blaffen!

 32. proudmommy2014 proudmommy2014

  33

  Zou ook graag mee doen voor mijn dochter Sophia. Ze is 2,5 jaar oud en is geboren op 16-09-2014. ze is een leuke spontane meid met echt een eigen willetje. ze speelt graag buiten met haar vriendinnetjes en is erg creatief. Frozen is haar favoriete film en ze zingt dan altijd mee. Als ze naar bed gaan lezen we altijd een boekje. De ene keer lees ik haar voor en de andere keer leest zij mij voor (echt heel grappig en leuk om te doen). Ze is ook echt een knuffel kont en is iedereens beste vriendin.

 33. Anouk Leussink Anouk Leussink

  34

  Jax is nu bijna 3 maanden en is een heerlijk tevreden baby. Vaak ligt hij rond etenstijd heerlijk te slapen en ga ik snel koken om m na het eten te voeden. Maar meestal op t moment dat ik de borden voor mij en m'n dochter (2,5) op tafel zet, meldt hij zich Haha... dan eet hij gezellig mee aan tafel. Gelukkig is Jade erg zelfstandig met eten. Jax is dus bijna 3 maand, z'n hobbys op dit moment zijn eten poepen en slapen. Hij heeft een kamer met een gave muurschildering van baby jungledieren en veel in de kleur groen.

 34. Daantje0601 Daantje0601

  35

  Mijn zoontje van 4 ligt helaas regelmatig in het ziekenhuis. Samen met mijn man slaapt hij nooit alleen in het ziekenhuis. Als hij een nacht moet blijven hoort daar standaard een helium ballon bij..zolang zijn opnames nodig zijn blijven we dit doen

 35. ilsedepilse ilsedepilse

  36

  Een ritueel van mijn dochter en mij is dat ze standaard uit school naar me toe komt gerend (heel lief zou je denken)...om vervolgens haar rugzak richting mij te gooien! Ik ga er toch altijd maar vanuit dat ze blij is om me te zien...Zo'n meid van 6 gaat natuurlijk niet meer en publiek knuffelen en haar lievelingskleur is natuurlijk ook geen roze. Nee joh, alle kleuren van de regenboog is veel stoerder. Ze heeft nu ook 2 tanden eruit (1 grote mensentand is al een beetje zichtbaar) en dat is ook wel stoer! Iedereen mag horen dat ze er zelf eentje uit getrokken heeft! Ik zou graag als ritueel knuffelen hebben, maar helaas, dat tijdperk is alweer voorbij!

 36. MomST MomST

  37

  Mijn zoontje van zestien maanden is een draaikontje. Stilzitten komt niet in zijn vocabulaire voor en ik kan echt genieten van korte knuffeltjes en vlugge zoentjes. Ons ritueeltje is samen douchen. Hij speelt lekker bij mijn voeten terwijl ik mijn haren was. Wanneer ik klaar ben, laat ik me zakken en ga ik lekker bij hem zitten. Ik was zijn lijfje en haartjes en bij dat laatste kruipt hij altijd even tegen me aan. Hij vindt het heerlijk als zijn haartjes gewassen worden, zelfs het uitspoelen is prima. Daarna spelen we nog even samen, hij is dol op water en spetteren. Als we klaar zijn pak ik hem op en knuffelen we nog even onder de warme straal. Hij ontspant dan even helemaal en dat zijn ongeveer de enige minuten dat hij volkomen rustig is. Zo wachten we op papa die hem over komt nemen om hem af te drogen. Hij is een echt buitenkind. Hij speelt honderd keer liever met de kleine steentjes in de tuin dan met zijn dure binnenspeelgoed. Fietsen, wandelen, hij vindt het allemaal even geweldig. Als er vervolgens ook nog water en dieren bij komen, kun je hem niet gelukkiger maken.

 37. Tirza Veldhuis Tirza Veldhuis

  38

  Mijn oudste dochter mistte een beetje 1 op 1 aandacht toen haar zusje werd geboren. Ze is gek op prinses Sofia en daar worden vaak theepartijtjes gehouden. Dat zijn wij toen ook samen gaan doen als haar zusje op bed lag. Ik ging dan de thee zetten, zij pakte een hyrofiele luier uit de la en legde die als tafelkleed over de tafel. Ik heb speciaal zo'n oud Engels achtig theeservies gekocht, dan met wat lekkers en een muziekdoosje met draaiende theekopjes op tafel, heerlijk samen theedrinken. Het is echt ons speciale ding geworden en we genieten er allebei van. Nina wordt in juli 4 en gaat na de zomervakantie naar de kleuterschool. Ze houdt heel veel van (blokken)bouwen en knutselen. We maken ook graag met z'n drietjes muziek en verkleden ons graag als prinsesjes. Aan de ene kant is ze echt een meisjes meisje, terwijl ze ook gek is op klimmen, rondrennen en wild doen.

 38. HelloYou HelloYou

  39

  Ons ritueel is net voor het slapen gaan. Nadat onze stoere meid van 16 maanden haar pyjama aan heeft en haar medicijnen gehad heeft, gaat ze niet eerder slapen voordat alle beestjes gedacht gezegd zijn. Ze is echt een grote dieren vriend. Eerst moeten alle huisdieren inclusief de vissen een kusje krijgen. En dan alle! Knuffel beestjes op haar kamer. Dag Pua (varkentjes knuffel van disney) slaap lekker, dag schaapjes slaap lekker, dag kikker slaap lekker, dag ezel slaap lekker, dag vogeltjes (die haar overgrootoma gehaakt heeft voor onze meid) slaap lekker...... als alle beestjes gedag gezegd zijn komt het belangrijkste: onze grote knuffel! Samen met papa en mama heerlijk knuffelen ♡♡ omdat ik door mijn onregelmatige diensten niet elke avond Ylva in bed kan leggen is dit voor ons een heel mooi geniet momentje! Ylva wordt zo snel groot, daarom extra genieten van en dankbaar voor deze momentjes samen.

 39. henny1984 henny1984

  40

  Een van de eerste woordjes van mijn dochter was het woord boek. En als het aan haar ligt laat ze zich de hele dag voorlezen. Ze is nu anderhalf en elke dag zit ze regelmatig in haar tipi tent met een boek op de grond. De knuffeldieren en pop om haar heen en haar vingertje wijzend naar de plaatjes en het woord of geluid wat er bij hoort benoemen. Na het eten moet er gegeten worden. Pop of beer wordt dan in de poppenstoel gezet. Er wordt gerommeld in de speelgoedkeuken en mijn dametje komt met een lepeltje en pan aan om pop of beer eten te geven daarna een rondje op de fiets en dan weer richting de tipitent om het hele spel weer opnieuw te beleven. Heerlijk om te zien!

 40. Kimcoppens Kimcoppens

  41

  Mijn zoon Thijs en ik zijn beide hooggevoelig. Wij begrijpen elkaar erg goed. Iedere dag, wanneer zijn broertje slaapt, gaan we samen gezellig iets doen. Hij mag kiezen wat, een spelletje, knutselen of een boekje lezen. Hij is dol op deze activiteiten en vindt het erg fijn om tot rust te komen en gezellig samen bezig te zijn. We kletsen dan tussendoor over de dag en andere belevenissen. Hij kan zo zijn 'ei' kwijt. Wij koesteren beide de 1 op 1 tijd. Wij missen het beide intens als het momentje samen onverwacht niet door kan gaan. De gezellige momenten samen hebben we nu al meer dan drie jaar lang!

 41. Yhei Yhei

  42

  Iedere ochtend hebben wij het ritueel dat onze dochter van bijna 4 bij ons in bed kruipt en dan vraagt of we samen haar broertje van net een jaar ook gauw gaan halen. Dan kruipen we met zijn allen nog even terug in het grote bed om lekker te kroelen voor we de dag starten. Beide Kids zijn zo op elkaar gesteld dat ze dat een heerlijke start van de dag vinden. Ze doen heel veel samen, prachtig om te zien. Mijn dochter staat echt al haar speelgoed af aan haar broertje. Maar het leukste is toch wel samen klimtoestellen bouwen van kussens en hutten bouwen waar ze dan samen in kunnen spelen. Heerlijk, ik ben trots op ze!

 42. judith@raphael-groep.net judith@raphael-groep.net

  43

  Mijn zoon wil altijd samen met papa of mama in bad. Heerlijk samen spelen (natspetteren en kietelen). En daarna droog ik hem als mama lekker af en trek z'n pyjama aan. Hij zegt zelf het voor altijd zo te willen. Zelfs als hij groot is. Stel je voor, ik als moeder die m'n puberende zoon afdroogt na het badderen.... Hij bedenkt zich vast nog, daarom geniet ik hier zo van!!

 43. Yvonne Van goor Yvonne Van goor

  44

  Wij hebben allebei ons eigen ritueeltje,. Die van mij is bijvoorbeeld dat ik de voor de kinderen zing terwijl ik hun tanden poets. Zonder een liedje willen ze niet gepoetst worden. Het voordeel is natuurlijk ook dat ze precies weten hoe lang ze nog stil moeten zitten. Als het liedje afgelopen is zijn ze klaar. Mijn man heeft voortaan op vrijdag avond spelletjes avond. Dit heeft onze oudste knul bedacht Haha. Aangezien papa dan weekend heeft moet hij aan tafel spelletjes komen doen. Vooral galgje vind onze leergierige knul geweldig!

 44. Loesvanderleer Loesvanderleer

  45

  Ik vind het altijd zo fijn om de kinderen zelf hun toetje te zien eten. Lekker kliederen, knoeien en genieten! Nóg fijner vind ik het om ze daarna weer op te poetsen in de douche en klaar te maken om naar bed te gaan <3. Dit is vaak een "om de dag" ritueel. Mijn kids zijn 2 (dame) en bijna 4 (heer). Ik heb het idee dat de lievelings kleur van mevrouw rood is, omdat dat de enige is die ze tot nu toe kent :) haha! Ze houden er van om samen te kleien en torens te bouwen! Dan niet met blokken maar met dvd's en/of kussens. Haha!

 45. Ine80 Ine80

  46

  Voor het slapen gaan zing ik een liedje, lees een verhaaltje, maar het belangrijkste voor onze 4 jarige... de dag doornemen via de knuffels. Door met de knuffels te praten vertelt hij wat hij op school heeft gedaan, wat leuk en wat minder leuk was.

 46. jdrunen1983 jdrunen1983

  47

  Als ik met mijn een na jongste dochter ergens heen ga en mijn vriend thuis blijft of als ze naar bed gaat roept ze altijd papa papa loopt naar hem toe: wilt opgetild worden en dan wil ze een high five een boks een knuffel een kus en nog een knuffel. Ze is nu bijna 2 jaar oud maar als papa thuis is en ze heeft hem niet op deze manier geknuffeld dan gaat ze ook echt niet slapen. Het is echt papa's meisje. Heel vrolijk en blij en spontaan loopt naar iedereen maar papa is echt haar held.

 47. Wendypendy Wendypendy

  48

  ik zou graag mijn zoontje Stach willen verrassen met dit pakket! Hij is 16 maanden en een avonturier. Maar hij is ook gek op dansen en zingen. Zo hebben wij als ritueel dat als ik hem ophaal uit de kinderopvang dat we het liedje ' ik zag 2 beren broodjes smeren' opzetten en dan allebei heel hard meezingen. vooral het einde hihiii hahaaa stond erbij en ik keek ernaar doet hij hard mee. Daarna doen we gekke bekken trekken en liggen we allebei in een stuit. Ik hoop dat we dit nog vaak gaan doen ;-)

 48. MamavanMia MamavanMia

  49

  Mijn kleine meisje is 2,5 houdt ontzettend veel van haar roze jurkjes en met haar spulletjes maakt ze van zichzelf een prinsesje... vervolgens wil ze met haar kroontje oorbelletjes en roze jurkje naar opa toe om met hem in de schuur te werken, ze neemt dan ook haar eigen gereedschap mee, van het badderritueel met opa (toen ze nog een baby was) is het nu een ritueel om altijd, elke dag, even met hem in de schuur te werken... zo leuk voor zolang het nog kan!

 49. MvdMC MvdMC

  50

  Onze dochters en wij (papa en mama) 'gooien' altijd 'hartkusjes' naar elkaar. We vormen een hartje met onze duimen en wijsvingers, geven er een kusje in en 'gooien' het naar elkaar. Zo kunnen we ook op afstand een kusje geven, zelfs al ze al in de klas zitten en wij weg op de gang, of als de een in de auto zit en de andere niet. <3

 50. henriette86 henriette86

  51

  Voor mijn kleine meisje van 5 en half, die opgroeit tussen haar broer en broertjes. Wat doet ze graag mee met wilde jongens spelletjes, maar wat is het ook heerlijk om haar met vriendinnen lekker met de poppen te zien spelen. Ze vindt het heerlijk om te moederen over de kleintjes. Verder is ze druk bezig met lezen en dingen (na)schrijven. Natuurlijk is haar kleur roze! Een echt genietmoment is 'savond voor het. Aar bed gaan ravotten of voorlezen,

 51. Mamavantweelieverds Mamavantweelieverds

  52

  Onze slaapritueel met dochter en zoon is het drinken van hun melk, schone luier, tandjes poetsen en elkaar welterusten wensen maar wat niet mag ontbreken is een dikke knuffel en welterusten zoen van papa en mama anders willen ze niet slapen. Ze zijn (dochter 1,5 jaar) en (zoontje 2,5 jaar) ze houden erg van fietsen en kleuren met de kleuren roze en blauw. En spelen heel lief en leuk samen wat ons erg trots maakt hoe goed ze het doen.

 52. Irene van Echtelt Irene van Echtelt

  53

  We hebben met beide mannen rituelen, met name voor het slapen gaan;) Als we naar boven gaan, dan is het "paardje", dus achterop de rug. Een route door de kamer en dan naar boven. Eenmaal boven is het stoeien, wat bestaat uit "wakker stoeien" = mijn man en/of ik liggen op de grond te doen alsof we slapen en onze mannen sluipen (met veel kabaal en gelach) naar ons toe om ons wakker te kietelen en stoeien. Vervolgens komt de "kliko-wagen" = Op je rug met benen opgetrokken en dan gaat een van de kinderen op onderbenen hangen die je dan optrekt (haha als ik het opschrijf is het heel raar, is direct goede workout voor ons). Dan tandjes poetsen, pyjama aan. En we gaan nooooooit zonder verhaaltje naar bed... In het weekend is het ritueel in pyjama ontbijten;) We hebben dus twee mannetjes, lastig kiezen, maar ze spelen veel samen, dus pakketje voor hen samen zou top zijn. Pim is 4 (6/12/12) heel zorgzaam, beetje dromer, favo kleur roze en blauw. Gek van lego, auto's, motoren, klikowagens, Buurman en Buurman, Brandweerman Sam en buiten spelen! Hugo is 2 (21/1/15) super vrolijk, kan hele dage door klesten en kleine clown (heeft oranje haar alleen de rode neus mist nog), gek van alles dat rijdt graafmachine, tractor, vrachtwagen, brandweerman Sam, boeken, grapjes maken en pindakaas;)

 53. flowermommy flowermommy

  54

  ons meisje van bijna 2jaar is echt een meisje die hou vast heeft aan ritueel, sla je 1 ding over kun je je klok gelijk zetten ze slaapt niet. voor we naar boven gaan iedereen die er is een kusje geven en dagdag zeggen op de trap geeft ze een hand kusje en bijna boven aan even zwaaien he schatje. boven op haar deur hangt haar geboorte bord met naam en die gaan we elke avond oefenen, en ze probeert het na te zeggen. ik zeg dan slaap wel slaap zacht droom lekker heel de nacht dan lacht ze krijg ik een hand kusje, smorgens als ze wakker wordt kom ik bij haar en zeg ik goede morgen deze morgen goede morgen deze dag begin de dag met een lach en ik krijg de grootste mooiste lag die ze kan geven. en armpjes om hoog en de dikste knuffel die ze geven kan. i love my baby girl. ze houdt van alles voor al hondjes maar eigenlijk alle diertjes, en nergens bang voor kleurtjes ze vind ook dat alles super leuk maar haar dag wordt gevuld met muziek dans en veel praten en lachen. , geen echte voor keur krijgt ze het later mss nog wel moeilijk mee met alles leuk vinden. praten begint ze steeds meer en vind ze leuk te leren, het woordje sok wordt van zelf zak,zjak,sjok, sukkel hahaha ooooo super vrolijk meisje lacht zo goed als altijd.

 54. Maartjemm Maartjemm

  55

  Mijn jongste mannetje, derde jongen en vierde kind, is alweer 1,5 jaar. Het is een blonde blije dreumes en vreselijk makkelijk, waardoor hij soms wel eens over het hoofd gezien wordt. Op donderdag heeft hij mij alleen en drinken we gezellig samen koffie ( het gaat hem om de koek uiteraard) en kijken leuke liedjes die we savonds ook, lekker vals, tijdens het gezamelijke baddermoment zingen.

 55. Trotse mama van 2 Trotse mama van 2

  56

  Ik wil graag het pakket winnen voor mn 2 kleine wondertjes!! Mn dochter morgen alweer 9 maanden en mn zoon net 2,5 jaar... Wij zijn dol op rituelen.. In de ochtend is het gezellig samen eten en dan vaak even dansen en muziekje maken want daar zijn alle twee de kindjes dol op!!! In de middag doet de kleinste een slaapje en gaat de grote op ontdekking in de creative wereld!! Stikkeren. Kleien. Verfen..stempellen.. Alles is een feest!!! Verder lekker spelen knuffelen ... Samen koken en deze mama is het meest fan van het avond ritueel.. Lekker de kids in badje met bubbels of knetter badje.. slwant de meid zit nu goed genoeg zelf.. En gieren dat ze doen met hun boodje en schepje en daarna lekker cremen en pyama aan...boekje lezen.. 3 liedjes zingen en nog laatste knuffel en dan tevree naar bed:)

 56. clueless clueless

  57

  Ja graag! ! Ons ritueel is dat onze zoon iedere ochtend als hii wakker wordt even bij ons in bed tussenon komt... Hij krijgt dan een beker warme melk en een Maria koekje... dan knuffelen en kletsen we nog een kwartiertje voordat onze dag begint... Vooral fijn op de dagen dat hij naar de kdv gaat en ik moet werken. Ons zoontje van 2,5 jaar is een eigenwijze stoere jongen die al best ver voor loopt in zijn ontwikkeling... hij kletst heel goed en duidelijk en hij weet al een aantal letters te benoemen en herkennen... Zoals de P van papa en de O van opa en oma. Maar het is vooral een echte jongen die graag met zijn auto's speelt of buiten ravot

 57. Natasch@ Natasch@

  58

  Met mijn dochtertje van 3 jaar doen we niet alleen "neusje neusje", maar verzint zij steeds iets anders en maken we er een leuk spelletje van: "wangetje wangetje", "kinnetje kinnetje", "haartje haartje", "pinkie pinkie". Heerlijk!! ????

  • Natasch@ Natasch@

   59

   Sofie is een vrolijk meisje van 3 jaar. Zingt het liefst de hele dag en is helemaal in haar element als ze met popjes kan spelen. Ze is supertrots dat ze in september een grote zus gaat worden en vraagt dan ook bijna dagelijks of de baby alweer een beetje gegroeid is. Met haar kleine handjes op mijn buik fluistert ze met een piepstem: "hallo baby, ik ben je grote zus!"

 58. Esmeralda_Groenland Esmeralda_Groenland

  60

  Mijn dochter Jara is 2 jaar en 3 maanden oud. Ze is gek op ijs eten en op ijssalon spelen. Dit spelen we samen of ze speelt de Lego app op de IPad. Verder vindt ze de iPad ook leuk om te gebruiken voor de Zappelin app om spelletjes te doen en filmpjes/series te kijken. Zingen en dansen doet ze graag en papa en mama moeten vaak meedoen. Het is ook een echt poppenmoedertje, maar mevrouw houdt ook van klimmen en klauteren.

 59. DPDP DPDP

  61

  Elke ochtend laat ik samen met onze dochter Lilly (16 maanden) onze hond Max uit. Ze weet Precies wanneer het tijd is om te gaan. Wanneer we van boven komen (wassen, aankleden etc), staat Max ons al op te wachten. Lilly doet Max altijd gelijk na, ze hijgt net als een hond en daarna lacht ze heel hard omdat ze hem ziet en weet dat we naar buiten gaan. Eerst samen onze schoenen en jas pakken, de riem van Max pakken (die houdt ze graag zelf vast), naar de wagen lopen en gaan maar! Ons ochtendritueel elke dag! Verder houdt Lilly erg van dansen, is gek op alles wat met schapen te maken heeft en is echt een papa's kindje.

 60. kloevert kloevert

  62

  Mijn vrolijke, nieuwsgierige, kleine meisje is bijna 5,5 maand oud. Er ontgaat haar niets, ze ziet alles en wil overal bij zijn, het liefst op schoot als er visite is. Voor het slapen gaan hebben we een ritueel, we 'lezen' vaak een boekje, knisperboekjes zijn nu helemaal leuk. Dan gaat de slaapzak aan en daarna zeggen we alle knuffels gedag en dan gaat ze in bed. Dan spelen we altijd even met het knuffeldoekje, dan strijk ik met de oren over haar gezichtje en daar moet ze erg om lachen. Als ze nu het knuffeldoekje alleen al ziet begint ze al te lachen.

 61. Judiitth Judiitth

  63

  Als we in de ochtend gewekt worden door ons zoontje komt hij altijd nog even lekker wakker worden bij ons in bed! Heerlijk wakker worden! Mijn zoontje is 3 jaar geworden afgelopen 8 april, hij speelt graag met auto's en is het liefst buiten te vinden Hij vind de kleur blauw en groen erg mooi

 62. Nadine Timmerman Nadine Timmerman

  64

  Ons ritueeltje is allebei ons wijsvinger uitsteken en die van elkaar aan tikken, en mama doet dan wat geks doen. Mijn zoon is net 1 geworden en is dol op alles met geluidjes en lichtjes. Maar hij gaat ook graag mee de hort op (boodschappen, winkelen, fietsen, op visite) lijkt dan te genieten van alles om hem heen.

 63. Mamma Cynthia van 2 Mamma Cynthia van 2

  65

  Ons rustmomentje samen:) Wanneer mijn lieve jongen van bijna 1 de borst krijgt om vervolgens met een gevuld buikje te gaan slapen ❤ Mijn oudste van bijna 3 sochtends heerlijk bij me komt knuffelen???? en we samen nog even Tv kijken voordat we de tafel samen dekken voor het ontbijt,dan roepen we samen pappa en mees uitbed dat de tafel gedekt is! (Ja elke ochtend een gedekte tafel!)

 64. MariskaEsmee MariskaEsmee

  66

  Als ik mijn dochter Esmee van 9 maanden in bad doe is het altijd feest! Lekker spetteren in het badstoeltje. Heerlijk badderen en dan altijd haar verbaasde gezicht omdat mama het badstoeltje+speelgoed nog leuker lijkt te vinden om mee te spelen dan Esmee zelf!

 65. diane77 diane77

  67

  Op zondagochtend gaat papa uitslapen en ga ik met Lucas (4 jaar)en Aimée (2,5 jaar) spelletjes doen! Wat genieten we daar alle 4 van! En op zaterdagavond kijken we altijd de film huisdierengeheimen.

 66. Daniëlle1990 Daniëlle1990

  68

  Mijn dochter Milou word 31 mei alweer 2 jaar. ze houdt enorm van buiten spelen en weet alle speeltuinen van buiten. Als we op de fiets zitten of samen lopen wijst ze al naar de speeltuin en zegt: Glijden! Schommelen! Ook is ze graag in de weer met haar poppen en in haar keukentje. We doen dan samen de pop de fles geven of een andere luier aan. En in het keukentje maakt ze graag voor mama een kopje thee.

Top 3 Blogs

Wat ik niet wist over bevallen

Nu Jaé-Lynn 7 maanden is, lijkt het eeu... >

Hoe mijn man hoorde dat hij vader werd

Hoe ik mijn man tijden een fotoshoot ver... >

we willen waarschijnlijk allebei snel naar huis..

Vrijdagmiddag bijna half zes, we willen ... >