Win 1 van de 10 AquaFun pakketten!

Door: Mamaplaats 137 reacties

Win 1 van de 10 AquaFun pakketten!

Na het mooie weer van de afgelopen tijd hebben jullie vast allemaal ervaren hoe veel plezier je met je kindje kan beleven in het water. Thuis in bad, maar met warm weer ook lekker buiten. De producten van AquaFun, van het internationale bedrijf TOMY, bieden jouw en je kind veel speelplezier. Bij Mamaplaats maak je nu kans op één van de 10 AquaFun pakketten, gesponsord door TOMY. Kinderen zijn dol op badtijd. Of niet. Het is altijd handig om speelgoed voor in bad achter de hand te hebben. Speelgoed voor in bad of de douche is onmisbaar voor een relaxte baddertijd. Waterspeelgoed is ook nog eens leerzaam. Met water en schuim kun je al heel veel tijdens badtijd maar TOMY heeft een speciale lijn met speelgoed voor in bad:TOMY Aquafun! Je kunt muziek maken, drijfspelletjes doen met de verschillende speeltjes van TOMY Aquafun. Ieder speeltje heeft iets speciaals. Wil jij een TOMY Aquafun pakket winnen? Wij geven er 10 weg!

Hoe maak je kans?

Beantwoord hieronder de volgende vraag om kans te maken op een AuquaFun speelgoed pakket. Wat zijn jullie badrituelen en en wie weet ben jij wel een van de gelukkige winnaars!

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn. Registeer een account of log in bij Mamaplaats.
137 Reacties

Reacties

 1. braamn braamn

  1

  Mijn meiden vinden samen in bad gaan helemaal super! Eerst worden ze uitgebreid ingesopt met Zwitsal en daarna gaan ze even samen spelen.Dit kan met een lege shampoofles zijn of met een echte bad Barbie. Na het badderen gaan de pyjama`s aan en mogen ze nog even lekker naar beneden.

 2. MICH18 MICH18

  2

  Mijn zoontje vind het heerlijk in badje, maar ook zwemmen vond hij altijd erg leuk! Hij zit altijd helemaal onder het badschuim omdat mama de zwitsal zo lekker vind ruiken.. Hij speelt nu vooral met zijn piepeentjes en dan zing ik altijd voor hem het liedje van de eentjes die zwemmen in het water.. Dan hebben we altijd de grootste lol.. Daarna geef ik hem altijd een babymassage met olie, daar geniet ie dan helemaal van!

 3. Rolinda Rolinda

  3

  Mijn dochter vindt vanaf haar geboorte in badje gaan een feest! Eerst hadden we haar in badje en je zag gewoon dat ze dit erg lekker vond. Op advies van de kraamhulp hebben we haar in de Tummy Tub gedaan. Ze vond dit zo lekker dat ze zelfs in slaap viel! Zooooo lief om te zien. Nu ze wat groter is en niet meer in de Tummy past gaat ze weer gewoon in haar badje en ze heeft ook hier plezier in. Door haar eerst helemaal gewassen te hebben met Zwitsal (wat zo lekker ruikt!) mag ze lekker spetteren en dit doet ze zeker! In het water giert en lacht ze het uit van plezier. Na het badritueel kan mama alles weer droog maken... ;)

 4. Anouck Anouck

  4

  Twee kinderen - twee totaal verschillende badrituelen. De oudste heeft badderen nooit leuk gevonden, hoeveel speelgoed we er ook bij deden en hoeveel schuimtorens we ook bouwden. Het zat er gewoon niet in. Toen hij eenmaal goed kon staan, zijn we hem onder de douche gaan zetten. In eerste instantie omdat het makkelijker en sneller was dan een bad vullen, maar het bleek zo'n groot succes dat we dat zijn blijven doen. Vooral samen met papa onder de douche vindt hij he-le-maal het einde. De deurtjes en muurtjes van de douche worden ook meteen gesopt, badeenden kunnen ook prima onder de douche en mijn grote vent vindt het hartstikke stoer om onder de douche te mogen. 'Bad is voor babies' aldus meneer de 3-jarige. Jongste daarentegen geniet van het baddermoment....en dat is ook echt een mama-baby-momentje. Badje vullen, baby al knuffelend uitkleden, in het warme sopje, lekker wassen, lekker troetelen, hij vindt het prachtig en geniet er zo overduidelijk van. En daar geniet ik dan weer van he ;-). Hij is nog net niet oud genoeg voor speeltjes in bad, maar dat kan nooit lang meer duren! Na het badderen pak ik hem lekker in een op de verwarming opgewarmde grote handdoek, samen naar de opgewarmde kamer en dan heerlijk smeren met babycreme, ook daar geniet hij zo lekker van! Ons knuffelmomentje en ik geniet er zo lang mogelijk van. Voor ik het weet zal deze ook groot genoeg zijn om met papa onder de douche te kunnen..... Zolang het kan hou ik hem dus nog lekker even voor mezelf ;-).

 5. Milou1989 Milou1989

  5

  In bad gaan hoort bij ons 'naar bed' ritueel. We bouwen de dag af en daar hoort in bad gaan natuurlijk ook bij. Jelle vind het heerlijk om in bad te gaan. Hij speelt en spettert er lekker op los. Daarna afdrogen, insmeren met olie, voeden en dan hopsakee naar bed. Het werkt erg goed want Jelle valt daarna heerlijk in een diepe slaap.

 6. priscilla vulpen priscilla vulpen

  6

  Ons kleine mannetje gaat altijd voor zijn laatste flesje lekker in bad. Hij vind het heerlijk als hij lekker lang uit kan liggen en vind het leuk als al het water over de rand van het bad heen gaat dat vind ie echt helemaal geweldig en vooral als wij zeggen wat doe je nou dan giert hij het uit van het lachen

 7. Basenpris Basenpris

  7

  Toen mijn zoontje net geboren was, was hij altijd verkrampt als hij in bad moest. Ontspannen ging totaal niet. Wat we toen gedaan hebben is hem meenemen onder de douche, dit was een wereld van verschil. Hij viel zelfs in slaap in onze armen zo ontspannen vond hij het. Nu is hij wat ouder en vind het grote bad weer helemaal geweldig, met veel schuim en zijn badeendjes erbij, vind hij het allemaal prachtig. Papa of mama erbij die gek doen en spetteren, maakt het allemaal nog leuker. Hij vind het heerlijk ontspannen om in bad te gaan, we doen dit dan ook altijd voor het slapen gaan omdat hij dan lekker moe word en heerlijk fris zijn bedje in kan. Na zijn badje word hij ook nog altijd heerlijk ingesmeerd met goede nacht olie met lavendel en altijd wat goedemorgen haarlotion omdat het zo lekker ruikt.

 8. Mama van stoere wannes Vergote Mama van stoere wannes Vergote

  8

  onze badrituelen... grote broer doet zelf zijn kleren uit, mama helpt kleine zus. snel nog even naar toilet...(uit ervaring) daarna inzepen en dan kan de pret beginnen, potjes, boten, flessen, poppen,... geen speelgoed mag ontbreken in het bad. met extra veel schuim in het weekend is steeds de goede noot gezet. na een half uurtje ploeteren haren wassen en uitsproeien en daarna afdrogen en fris gewassen aan de dag beginnen.

 9. sandra sandra

  9

  Onze badrituelen....tja onze oudste ging voorheen altijd om de dag in bad en dat vond ze heerlijk, maar tijdens een logeerpartijtje bij opa & oma is er iets misgegaan waardoor ze niet meer in bad durfde en douchen durfde ze al helemaal niet meer. wat er precies gebeurt is zullen we nooit weten maar moeilijk is het wel. Onze jongste vind badderen wel onwijs leuk en hierdoor komt haar grote zus ook heel langsaam weer een beetje mee het bad in. Maar als je vraagt: " wil je in bad Megan?" dan blijf het nog steeds: "Nee!" wij zouden wel eens willen weten wat we daar aan zouden kunnen doen en misschien kan speelgoed de juiste oplossing bieden want wij weten het niet zo goed meer.

 10. chesraso chesraso

  10

  Mijn twee meiden zitten elke avond samen in bad....zonder een bad gaan ze echt niet slapen, dus elke avond weer een waterpret hier in huis....met lekker veel schuim en gegiechel. Mijn kleinste vindt het erg lastig als haar grote zus er alvast uitgaat maar ik moet toch ergens beginnen haha....als eerste uit bad is ook geen optie dus wie weet met leuk badspeelgoed kan ze zichzelf ff vermaken tot ik zuslief afgedroogd en in haar pyjama gehesen heb....en dan is het lekker Sorana haar momentje.

 11. antwan heijnen antwan heijnen

  11

  Ik doe regelmatig Indy de 2 1/2 jaar oude dochter van een vriendin in badje. Je ziet de pretoogjes al glimmen als ze het visje vol met water doet om ome twan even nat te maken. voor de rest een en al plezier behalve natuurlijk het uit het badje stappen. komt altijd te vroeg en nog een minuutje en nog een minuutje en nog een minuutje

 12. timmem timmem

  12

  samen met papa gaat tije heel graag in de douche en leuke speeltjes maken het tot het hoogtepunt van zijn dag

 13. hillie hillie

  13

  Me dochter gaat voor de laatste voeding in bad en speelt met haar bad eendje ze geniet er intens van spetterend ligt ze in bad mama nat haha maar gewoon geweldig ze is nu 8 maand oud en het is echt een water rat. En ik zou het heerlijk vinden om dit kado te winnen.

 14. Castreelo Castreelo

  14

  Eerst lekker haartjes wassen, vervolgens lijfje wassen en daarna naar hartelust splitter-spletter-splatten! In bad gaan vindt ze heerlijk en als er al eens wat shampoo in haar snoetje komt, dan blijft ze daar heel flink bij :) Mama is trots op deze flinke meid :)

 15. Joke Joke

  15

  Mijn kinderen hebben eigenlijk geen badritueel want ze vinden het gewoon heerlijk om in bad te gaan. lekker veel badschuim er in en dan alles nat spetteren. ze hebben altijd de grootste lol en bedenken elke keer weer een nieuw avontuur met o.a de badeendjes of gietertje en emmertjes. het lastigste is om ze er weer uit te krijgen, want dan zijn ze nog niet schoon genoeg, moeten de haren nog wassen, of de eendjes zijn nog niet klaar enz enz enz.....

 16. ingeborgvh ingeborgvh

  16

  Wij hebben zelf geen groot bad, maar mijn ouders wel. Wij laten ons meisje altijd eerst even aan het water wennen, dan krijgt ze gezelschap van allerlei speeltjes, waar ze helemaal gek van is (dus we kunnen er zeker wel een paar nieuwe bij gebruiken). Dan wassen we haar lichaam en haar haren, totdat ze zelf aangeeft eruit te willen!

 17. suzy suzy

  17

  Lekker even spetteren, Sopje erbij, mama nat maken en dan afdrogen met een warme handdoek. Pyama aan en naar bed!

 18. NPHamstra NPHamstra

  18

  Helaas hebben we nog geen badritueel, omdat ik in de zwangerschap gevallen ben en nog niet is staat ben mijn zoontje in bad te stoppen. Hij gaat momenteel met mijn man onder de douche. Ik hoop binnen een paar maanden gerevalideerd te zijn en eindelijk de gemiste waterpret met hem in te halen, zodat hij net zoveel plezier aan water gaat beleven, als ik altijd had! Zo'n aquafun pakket zal het dan vast extra leuk maken!

 19. Cora Cora

  19

  Mijn jongste van 1 vind het heerlijk in bad. Zodra hij in bad zit gaan we eerst lekker spelen, we spetteren samen de hele badkamer blank! Daarna zeep ik hem lekker in en was zijn haartjes. Dan lekker afdrogen..........

 20. Dorien1985 Dorien1985

  20

  Onze badrituelen zijn: De tijd nemen! Zelf ga je toch ook graag uitgebreid in bad/onder de douche? Lekker warm, daarna lekker insmeren, lekker spelen. Ze hebben al wat leuk badspeelgoed, maar dit kan er zeker weten bij, want die twee van ons kunnen als het aan hen ligt heel wat uurtjes in de badkamer vertoeven ;-). Hebben ze ook nog wat te doen, haha.

 21. miaatje miaatje

  21

  Ik heb nog geen badrituelen daar ik voor de eerste keer papa word rond 10 februari 2013, toch hoop ik samen met mijn vriendin er heel erg van te genieten als onze dochter eenmaal geboren is.

 22. jacoline jacoline

  22

  Mieke mag zelf kiezen. Vaak wil je samen met mama in bad, soms met papa onder de douche. Het leukste is natuurlijk alle twee. Eerst met papa en daarna met mama. Ze houdt van lekker (heel) warm water en veel zeepsop. Samen met haar badeendje (10) kan ze het zeker wel een half uur volhouden (het liefste langer, maar mama wil dat niet altijd). De laatste keer betrapte ik haar op dat ze begon te 'zingen' in bad. Mieke is net 14 maanden en dol op water. Het liefst zit ze hele dagen in bad. Als we weer een heftige nacht hebben (soms tussen 0.00 en 6.30 uur) 7x eruit helpt een lekker warm bad om haar na een enge droom weer rustig te krijgen en haar lekker te laten slapen. Na afloop van in bad gaan lekker afdrogen met een supergrote handdoek en zelf insmeren met lotion en zelf helpen met aankleden maakt het geheel af.

 23. jacoline jacoline

  23

  O ja op woensdag is het altijd feest bij ons in bad. Neef Dylan komt dan ook samen in bad is dan fantastisch of bij ons of bij oma. Heerlijk samen spetteren en dan komen er bij de badeendjes van mieke ook een pop en auto's in bad. Heerlijk, onbetaalbaar gezicht samen badderen.

 24. linda79 linda79

  24

  Wij hebben 4 dochters. Ik doe de meiden alleen in bad. Gewoon omdat t te klein is in onze badkamer. Ik neem 2 kinderen mee. De jongste en 1 van de tweeling. Die kleden zich uit en gaan samen in bad. Om de beurt was ik ze en ze spelen samen. We zingen liedjes en maken gekke haren. Dan ga ik ze om de beurt uit bad halen om af te drogen. Daarna ga ik de andere 2 halen en gaat t weer van voor af aan. Meestal zijn we dan wel 1,5 uur verder. Wij vinden het altijd heel gezellig.

 25. mariekepalmans mariekepalmans

  25

  Het badritueel is voor onze zoon een rustmomentje aan het einde van de dag. Even lekker spelen met zijn eendjes, beestjes, bakjes en andere badmonsters. Samen sluiten we zo de dag af. Lekker afdrogen, insmeren en knuffelen. Dan nog een toetje eten en naar bed!

 26. Esmee28 Esmee28

  26

  Onze dochter Anoek gaat dolgraag in bad, al vanaf de geboorte. Ze spettert er flink op los en speelt graag met dingetjes in het water. Om de dag gaat ze in bad en nu ze kan lopen weet ze het meteen. Kleertjes uit en dan loopt ze naar de badkamer. Geweldig gezicht!

 27. Eline Vos Eline Vos

  27

  Douchen met papa is favoriet: eerst in papa's armen en inmiddels samen staand onder de douche. Als ik met haar douche, zet ik haar met een badje aan mijn voeten. Heerlijk saampjes!

 28. Leintje Leintje

  28

  Wij gaan twee keer in de week uitgebreid in het grote bad. De kinderen samen met papa. Wanneer `baby` (zoals onze oudste de jongste noemt) nog niet klaar is om in bad te gaan kan de badpret nog niet beginnen maar als ook zij er is is het groot feest! Bij gebrek aan echt badspeelgoed gaat de duplo mee in bad en beleven de dieren de grootste avonturen! Papa is dan de bood, berg en al wat niet meer waar het spel zich op afspeelt. Ik kijk toe vanaf een dichtgeklapte WC pot omdat voor mij geen plaats meer in bad is maar dat is niet erg, dit tafereel aanzien is geweldig!

 29. Chani Chani

  29

  Wij hebben geen badritueel, want we hebben alleen een douche ;) Maar dat mag de pret niet drukken. Zoonlief zit lekker in de douche, met een afwasteiltje zodat hij toch een fijn laagje water heeft om in te spelen en te spetteren. En hij mag een auto'tje of ander waterbestendig speeltje mee, een bekertje of gietertje, een watermolentje en spelen maar! als de douche uitgezet wordt is het altijd even drama haha, maar daarna lekker afdrogen met een warme handdoek en insmeren met vette creme.

 30. Kitty Korst Kitty Korst

  30

  een standaard ritueel is dat alle eendjes in de douchebak worden gegooid en daarna gaat me dochtertje pas haha

 31. Roos Hoogendoorn Roos Hoogendoorn

  31

  Mijn oudste dochter Maaike (5) vindt bad heerlijk, al gelijk vanaf het begin. Wendy (1) daarintegen vond het altijd vreselijk. Gillen, schreeuwen en zeker niet gaan zitten. Nu sinds 2 maandjes durft ze er in ieder geval weer in. Ze blijft op haar hurkjes zitten maar begint zelfs al wat te spelen. Dan zou zo'n badpakket wel heel leuk zijn. Misschien geeft dat haar net dat laatste zetje waardoor ze weer durft te gaan zitten in bad!

 32. grootaars grootaars

  32

  hier gaan we gezellig met 3 man het bad in :0) mijn dochtertje 4 jaar en zoontje 1/2 jaar en dat is dolle pret jongste stampt vrolijk in het water en oudste doet broertje zijn haartje's wassen en er na natuurlijk mama haar haren. mooiste moment van de dag.

 33. Tanja maree maree Tanja maree maree

  33

  Een badritueel.......als het aan mijn 3 kinderen ligt dan gaan ze iedere dag lekker met z`n 3-en in bad.....en oh wat een plezier en waterpret hebben ze dan. Nadien weet ik al dat ik veel dweil werk heb...maar dat mag de pret niet drukken. Ik weet zeker dat ze op zullen kijken als ze dat aqua fun pakket in bad zouden mogen gaan gebruiken...nog meer plezier dan dat ze nu al hebben.

 34. nessen nessen

  34

  Samen in bad. Wat speelgoed er bij. Lege shampoo flessen en kliederen maar.

 35. sijmentje sijmentje

  35

  Helaas hebben wij geen bad maar alleen een douche. maar dat is helemaal niet erg want onze zoon gaat ook in de douche helemaal los. spelen met een lege les of een bakje water. dat maakt hem niks uit als ie mar lekker van het water kan genieten.

 36. kokosnoot2000 kokosnoot2000

  36

  Mijn dochtertje vindt in bad gaan ge-wel-dig! Jammer genoeg mogen we haar niet te vaak inzepen omdat ze last heeft van eczeem, dus geven we haar een badje met olie en 1 keer per week wassen we haar met zeep. Maar ondanks dat vindt ze plonsen en spetteren superleuk. Ze draait alle kanten uit en beweegt armen en benen in het rond...de badkamer blijft wel zelden droog :-). Ze speelt graag met haar speelgoedjes maar ook de slang van de douchekop of een washandje vindt ze superinteressant!

 37. poesemien poesemien

  37

  Voorlopig moet ik ze nog wassen in een plastic badje, maar over enkele maanden verhuizen we naar ons huis met een bad. Ik zie er al naar uit om samen met haar een badje te nemen en te spetsen in het water.

 38. Andreina Muller Andreina Muller

  38

  De kids gaan vaak samen in bad, eerst de oudste (5jr), daarna de kleinste (2jr), eerst om te wassen, daarna nog even lekker een minuut of 10 samen spelen. Papa of mama erbij om een oogje in het zeil te houden en voor de gezelligheid. Gewoon genieten van de kids in bad. Inmiddels heeft de jongste uitgevonden dat de douchekop ook onderwater sproeit en dat zodoende alle speelgoed van links naar rechts door het bad kunnen "zwemmen", vaak leidend tot kinderen die giga veel schik hebben, 2 natte ouders en een zeiknatte badkamer ;)

 39. janneke Brinkkemper janneke Brinkkemper

  39

  Onze bad rituelen begonnen al heel vroeg. Het plan was om in bad te bevallen van onze dochter, om meteen al te kunnen genieten van fijne en rustgevende gevoel van water. Nu gaan we zo vaak mogelijk in bad en het liefst met zijn drieën in het grote bad. Nu is alleen het spetteren met de handjes al geweldig, maar ik denk dat ze al uitkijkt naar het speelgoed van TOMY. En als we dan uit gespetterd zijn, smeer ik haar in met olie, een slokje drinken en heerlijk slapen!

 40. sjamanta sjamanta

  40

  Wij nemen elke avond alle tijd voor het bad. Ze mogen er heerlijk van genieten en lekker spelen, terwijl ik er rustig bij ga zitten kletsen met ze. Voor ons is het echt een heerlijk moment om samen te zijn en over de dag te kletsen.

 41. ilona spong ilona spong

  41

  2 kids 2 voorkeuren. Onze oudste is een echte waterrat. Heerlijk in het grote bad en dan plonsen maar. Hij leeft zijn compleet uit, er wordt druk gekookt in bad, dolfijnen spelletje gedaan of kappertje die haren moet wassen. Groot verdriet dan ook als het echt klaar is en hij eruit moet met zijn oude vrouwenhandjes zoals hij het noemt. De jongste moet dan weer niets van het badje hebben. Heerlijk met je koppie onder de douche en genieten maar. Helaas heeft hij dit lang moeten missen omdat hij 3 weken in het Sophia op de ic heeft gelegen i.v.m het rs virus. Nu sinds 2de kerstdag thuis en het eerste wat we deden was douchen! Heerlijk vonden we het samen, wat een genot samen met mijn baby (8 weken oud) douchen wat we even niet meer durfden te dromen.

 42. maaikevdburg maaikevdburg

  42

  Mijn bad ritueel liep afgelopen zomer even anders... Ik was ruim 34 weken zwanger van ons 2e kindje en bij het badderen van mijn zoontje (toen 1.5 jaar) ging het even helemaal mis. Hij zat lekker te spetteren en te spatteren en hij had pret voor 10. Ik keek lekker vanaf de rand van het bad en genoot van hem! Doordat ik er al zo doorheen zat met mijn zwangere lijf en dan ook nog eens die enorme hitte waren dit zo`n beetje de dagelijkse "uitjes" voor mijn zoon en mij... Op het moment dat ik het water uit het bad wilde laten lopen ging het helemaal fout. Ik gleed uit door de gladde vloer. Juist op dat moment hing ik met mijn buik boven de bad-rand. Waardoor ik dus met mijn buik daarop terecht kwam. GROTE Paniek bij mij... En mijn zoontje schrok enorm van mijn paniek reactie. Een hele middag ter observatie in het ZH geweest, Extra echo`s CTG scan etc. De kleine deed het gelukkig nog prima! Maar je begrijpt dat ik de weken erna onze zoon niet meer in bad heb durven doen. Dit kwam de Laatste weken allemaal op mijn man aan. Inmiddels hebben we een gezonde dochter erbij van bijna 4 maanden. Ik verheug me er nu al op als die twee straks lekker samen in bad kunnen ravotten. Maar 1 ding is zeker... Bij ons liggen tegenwoordig overal extra handdoeken op de vloer en badmatten in het bad. Zodat ons batritueel wel LEUK blijft!

 43. Daniella Broek Daniella Broek

  43

  Onze drie kindjes (1, 3 en 4 jaar) gaan samen in bad. De jongste is altijd als eerste uitgekleed en heeft het bad dan even voor hem alleen. Samen met de badeendjes. De twee oudste spelen voorzichtig met hem. Zodra hij uit bad is, gaat het los! Ze gebruiken de schuine kant van het bad als glijbaan, wat natuurlijk een hoop gespetter oplevert. Na zó'n uitgebreid bad is het bedtijd, nog een verhaaltje en dan lekker slapen.

 44. Hendrika Hendrika

  44

  Onze kleine vent gaat maar al te graag in bad. Mama poncho om , badhanddoeken op de grond, alles van het aanrecht en het water gevecht kan beginnen. Voordelen : kleine vent dikke pret, al het water op de grond kun je mooi nog even mee dweilen... Nadelen : we hebben geen speeltjes voor in bad....misschien een hele uitkomst voor onze kleine vent ( en stiekem ook voor mama , scheelt weer opruimen) dus kortom het waterspeelpakket komt hier goed tot zijn recht !

 45. Jolanda Kievoet Jolanda Kievoet

  45

  Elke avond na het eten mag onze kleine man nog even spelen bij zijn grote zus op haar kamer. Daarna gaat hij lekker in bad, met als gevolg, dat de hele badkamer verandert in een groot zwembad vol sop, want er is tenslotte niets leukers, dan met water spetteren. Soms hebben we wat minder tijd en gaat de kleine man met papa onder de douche. Papa moet dan natuurlijk helemaal gepoetst worden en overgoten met water. Er is maar 1 groot probleem bij het in bad gaan of onder de douche gaan, sommige kinderen willen er niet in of onder, maar onze kleine man heeft een ander probleem. Hij wil er niet uit of vanonder. Groot drama en groot leed, maar mama wacht hem altijd weer op met een lekkere warme handdoek om droog te maken, gevolgd door een lekkere massage om weer helemaal tot rust te komen. Steevast roept hij dan "Klaar bed", want hij heeft dan nog helemaal geen zin om naar bed te gaan. Pyamaatje aan en dan samen met mama in de grote stoel op zijn kamer een verhaaltje lezen. Alle knuffels zijn dan natuurlijk ook van de partij, want die moeten ook zo gaan slapen. Na het verhaaltje, wat hij steeds vaker zelf verzint bij de plaatjes, is het tijd voor bed. Onze man heeft lust nog steeds een lekkere fles warme melk voor het slapen gaan in combinatie met een beetje muziek op de achtergrond. Zonder "warme koemelk", zoals hij dat zelf noemt, schaap (zijn favoriete knuffel) en muziek kan er niet geslapen worden. Nog een dikke kus en knuffel van papa en mama en de nacht kan beginnen.

 46. Aysen Tuzla Aysen Tuzla

  46

  Aan de ene kant is het een groot feest, en aan de andere kant is het een hectische gebeurtenis. Ik doe mijn kinderen altijd in de avond in bad, vooral met dit weer. Ik wil niet dat ze kou vatten. Eerst gaat mijn zoontje van net 4 in de douchecabine, hij zit dan en speelt eerst uitgebreid met wat emmers en speelgoed, als het tijd word schuim ik hem lekker in en na het afspoelen kleed ik hem aan. Ondertussen word mijn dochter van 1 erg ongeduldig en begint hard te gillen dat ze ook wil en klimt dan met kleren en al de cabine in en begint ongeduldig te kruipen. Omdat ze nog niet kan lopen is dit heel eng en terwijl ik mijn zoon aankleed ren ik ook heen en weer de douche in om te kijken of daar alles goed gaat. Als het haar buurt is dan sta ik erbij terwijl zij met het water speelt. ik schuim haar in , spoel haar af. Het is zo fijn om te zien dat ze beiden van water houden, al sinds hun geboorte. Ze gillen op het moment dat ze eruit moeten, dat is minder. Maar ik geniet van elk moment dat zij genieten.

 47. Jokki Jokki

  47

  Als mijn nichtje komt logeren gaat ze altijd lang en uitgebreid in bad. Vooral de badkrijtjes zijn erg populair. Leuk voor op de muur en het bad maar vooral als schmink. De draaiknop van de afvoer gebruikt ze dan als spiegel en natuurlijk moet elke creatie op de foto!

 48. ingridtenbrinke ingridtenbrinke

  48

  Spieter spetter spater lekker in het water! Wij hebben zelf geen bad maar in het babybadje zitten de kids ook nog geregeld. Na het avond eten lekker even keuvelen dan lekker uitgebreid badderen in babybadje/douchen en dan heerlijk een fles melk tandjes poetsen nog even lekker knuffelen met papa en mama en een hele dikke kus en dan heerlijke slapen. En het badderen en douchen maakt het alleen nog maar leuker met dit geweldige aquapakket!

 49. Lynda Lynda

  49

  In bad gaan is hier altijd een feest! Dat begint met samen schone pyama en ondergoed uitzoeken, nachtlampje en gordijn dichtdoen en boekje uitzoeken. Intussen is dan mooi t bad vol, met jawel dora schuim! Dan is uitkleden en lekker spetteren met naderhand een lekker schoon en fris kind. Tandjes poetsen en papa een kus geven, hups naar boven. Lekker in bed liggen en voorlezen. Dikke kus een knuffel en een handkus.... En dan mag mama de badkamer poetsen ;) hahaha ach ja is die ook meteen schoon, hier hebben we dus altijd een schone badkamer doos ons spetterend meisje! 2 vliegen in 1 klap!

 50. cvdberg cvdberg

  50

  Een bad vol sop en heel veel speeltjes zodat onze kleine meid haast niet meer in bad kan. Of lekker samen met papa of mama onder de douche en dan 100x de bad puzzels maken op de muur... heerlijke momenten

 51. Thea Feenstra Thea Feenstra

  51

  Ik leg altijd eerst alles klaar voordat we gaan badderen of douchen de deur van de slaapkamer en de badkamer doen we voor de tijd dicht, dan kan het daar lekker warm worden. Als ze in bad gaat zingen we liedjes en spelen verstoppertje achter het douchegordijn. Onze dochter gaat altijd met plezier in bad. Eerst mag ze lekker spelen en als ze uit gespeeld is mag ze haar zelf wassen met de spons. Daarna was ik haar haar en dan spoel ik haar af. Ze mag dan het bad leeg laten lopen en als ik haar moet afdrogen dan gaan we naar de slaapkamer en op de commode droog ik haar af en smeer ik haar lekker in met lotion voordat ik haar aankleed. Veel speelgoed heeft ze niet voor in bad dus zou het fantastisch zijn als ze dit mocht winnen!

 52. carla carla

  52

  Samen in bad met heel veel speelgoed lees lege flessen, bakjes ed. en maar overgieten, het spuiten met flessen is ook leuk. Waarom duurt speelgoed als lege flacons, flessen ook goed dienst doen??

 53. marjow marjow

  53

  Onze dochter Tess (4,5md) geniet al vanaf het begin van de badmomenten. Heerlijk trappelen met haar beentjes zodat de badkamer een lekker water ballet wordt. Liedjes zingen en vooral veel lachen :) Na het badje moeten we blijven zingen want het duurt haar altijd te kort. Weet zeker dat Tess met deze leuke prijs heel veel badplezier gaat hebben. En we nodigen dan haar grote vriend en vriendin uit om gezellig met elkaar in het grote bad en een heus waterspektakel van te maken

 54. christel hijkoop christel hijkoop

  54

  Onze zoontjes Sam en Lars gaan altijd samen in bad. Ze vinden het heerlijk in bad. Het is altijd vechten wie mama het eerst af moet drogen. We zingen samen liedjes en soms leest mama een verhaaltje voor! Ik weet zeker dat mijn boy's deze prijs erg zullen waarderen. Dan willen ze helemaal niet meer uit bad. hihi

 55. mamamarit mamamarit

  55

  Het badje wordt in de douche gezet. Mama gaat lekker douchen, terwijl de kleine meid van 10 maanden in het badje zit. Zo kunnen we lekker samen spelen en zingen, terwijl we beide schoon worden. Nog even bij mama onder de douche afspoelen, lekker inwikkelen in een grote warme handdoek terwijl mama zich afdroogt. En als afsluiter lekker insmeren, pyjamaatje aan en lekker drinken bij mama aan de borst.

 56. Cindyjanssen87 Cindyjanssen87

  56

  ons badritueel.... ik doe jip in badje met 10 badspeeltjes... allerlei zeediertjes, hij zit dan in een badstoeltje. en dan zet ik de cd van piet piraat erop. en natuurlijk schuim tot over de oren. en flink spetteren zodat de badkamer flink nat wordt. soms doen we ook samen douchen maar we draaien wel alltijd de cd van piet piraat onder het douchen :)

 57. Natasja79v Natasja79v

  57

  Met 3 kindjes is het inmiddels een vast ritueel geworden; De twee oudste (3,5 jaar en 2 jaar), kleden zich in de douche uit, terwijl de badjes volgelopen worden. Ja badjes, we hebben maar een kleine douche, maar er passen wel 2 babybadjes naast elkaar in. Ieder hun eigen badje, terwijl ze zo naast elkaar de grootste pret hebben. Onze dochter met haar prinsessenspeeltjes, ons zoontje met zijn autootjes. Halverwege was ik even snel hun haartjes en dan kunnen ze weer verder spelen. Onderhandelen over de speeltjes die onderling geruild worden. Dan mag de jongste uit bad, papa droogt hem af en kleed hem aan. Ik ruim het badje en speeltjes vast op. Vervolgens mag de oudste uit bad, papa neemt ook haar mee. En ik ruim het 2e badje op. Dan kan ik zelf onder de douche en gaat onze baby van 6 weekjes daarna ook mee de douche onder. Zo zijn we allemaal weer schoon en fris en veel speelplezier rijker.

 58. renaatje renaatje

  58

  Wij hebben met ons dochtertje altijd heel veel plezier als ze in bad gaat. Ze zit dan liedjes te zingen, te spetteren en te lachen van de pret die ze heeft met haar badeendjes. Helaas heeft ons dochtertje zo'n gevoelige huid dat zij niet dagelijks in bad mag. Dit vinden wij erg jammer voor haar aangezien zij zo graag in bad gaat. Zeker nu ze ons al helpt met het wassen van haar buikje en haar haren. Graag zouden wij haar nog meer plezier willen laten hebben op de momenten dat ze wel in bad mag. Hopelijk groeit ze over haar eczeem heen en mag ze over een tijdje wel dagelijks in bad ipv maar 2a3 keer per week. Maar ja, op de momenten dat ze wel in bad mag genieten we er met volle teuge van, en ons kleine meisje zelf ook!

 59. Veronique61 Veronique61

  59

  Mijn zoontje van drie maanden vind het heerlijk om in bad te gaan hij lacht de hele tijd.Hij ligt op zo badplankje en dan laat hij zich naar het begin drijven en dan zet hij af hetze voetjes en dat vind hij geweldig.

 60. hakunamatata hakunamatata

  60

  Mijn kleine mannetje net een week oud vond het badje maar niks. De tummy tum vind meneer wel oke. Hoewel het eerst flink huilen is dan strek en rek oefening van staan zitten en dan ineens de relaxe modus vinden. Zich dan helemaal kan ontspannen en zo heerlijk 5min kan genieten. Dan geniet je als mama ook :) Kan niet wachten om heerlijk te gaan douche met Ralf en hem heerlijk tegen me aan te houden in de douche en dan straks hem lekker in zijn eigen badje te zien spelen......dat duurt nog wel even maar hij moet natuurlijk alles nog leren en beleven ;). Net zoals zijn grote broers en zus dat hebben gedaan.

 61. cendy cendy

  61

  Mijn dochtertje vindt de tummy tub helemaal geweldig, Eerst kleed ik der uit en dan kraait ze al van plezier, daarna doe ik haar voetjes als eerste in de tummy tub om te laten voelen dat ze in bad gaat en komt er een grote glimlach iedere keer weer :D en als ze eenmaal in der badje zit wordt ze volledig ontspannen! Na een minuutje of 5 begint ze lekker te spetteren en is mama in een mum van tijd kletsnat maar dat geeft niets want als moeder geniet je des te meer als je kindje plezier heeft! Ze vindt het helemaal niet erg om ingezeept te worden of als der haartjes uitgespoelt wordt maar wat ze wel heel erg vindt is uit het badje gaan, 1 gekrijs totdat mama haar helemaal heeft afgedroogd en beegint aan haar babymassage van een kwartiertje! Heerlijk ontspannen en loom wordt ze ervan, flesje erin en slapen als een roosje!

 62. Koetje Koetje

  62

  Mijn dochters spelen graag met flesjes en een 'watermolen', ze maken dan koffie voor elkaar. Ik moet ze tegenhouden om het badwater echt op te drinken ;-)

 63. Lucynda Risse Lucynda Risse

  63

  mijn zoontje djaysen van 1 jaar vind het heerlijk om te spetteren,spelen etc in bad maar ook om met zijn 2 grotere broers in bad te gaan die het ook nog erg leuk vinden om met speeltjes in bad te spelen dus is hier driedubbel welkom ;-)

 64. Baas Baas

  64

  Het badritueel is bij ons als volgt.. Mijn man gaat met de kleinste man (11 mnd) in bad. Beide vinden het fantastisch. Vooral als je een bakje hebt gevuld met water en dit met een straaltje naar beneden giet. En kleine dieren die water 'spuiten'. Hij geeft de figuurtjes al aan 'nog een keer' zou hij zeggen als hij kon praten. Lachen!! Onze oudste zoon gaat ondertussen onder de douche. Moeders staat klaar om de jongste af te drogen en aan te kleden. Dan een lekker flesje en dan lekker in bed. Hij geniet enorm van badderen..

 65. kim nouwens kim nouwens

  65

  Helaas hebben wij geen echt "bad"ritueel, we hebben zelf geen groot bad. Dus bij ons gaat onze kleine man mee in de douche. Maar als hij een keer bij opa en oma blijft slapen mag hij daar mee in bad, en wat zou het leuk zijn om daar wat speelgoed bij te kunnen hebben... Douchen vind ie leuk, maar badderen nog meer, dus een badkamerverbouwing staat bovenaan de verlanglijst! ( en op nummer 2 wat speelgoed voor in bad (;.....)

 66. femmez femmez

  66

  Het badritueel doen we vaak voor het slapen gaan. Het begint met twee hele wilde jongetjes (1 en 3) die niet weten hoe snel ze in het bad moeten komen. De oudste kleed zich zelf razend snel uit terwijl de jongste hevig protesteert dat mama hem te langzaam van zijn kleding ontdoet. Vervolgens is het een groot feest met veel gespetter en gespatter. Het gietertje is hier favoriet samen met de badauto's. Meestal willen ze er dan ook helemaal niet uit, maar met de belofte voor een extra lang verhaaltje haal ik ze er dan toch maar uit. En in de zomer is het helemaal groot feest, dan mogen ze met mooi weer eerst buiten in het badje en daarna nog even binnen. Het playmobil zwembad was dan ook een groot succes bij de oudste en morgen voor zijn verjaardag krijgt hij een playmobil boot die ook mee in bad kan!

 67. Rianne kool Rianne kool

  67

  Het badritueel van onze dochter van 4 begint al vóór het bad. Haar vader moet roepen dat ze nu toch echt eens in bad moet gaan. Dan kleedt ze zich, meestal met wat hulp van haar moeder, stiekem uit en sluipt ze naar het bad. Vader moet dan nog een keer boos roepen dat het nu toch echt tijd is om in bad te gaan en dat ze haar kleren moet gaan uitdoen. Mopper mopper mopper. "Verrassing!" roept ze dan; ze zit al in bad!! Daarna heeft ze haar eigen badritueel. In zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk water uit bad spetten/gooien. Helaas voor haar wordt haar vader dan wél echt boos...

 68. kenji2011 kenji2011

  68

  Ons zoontje word altijd eerst gewassen en daarna mag ie spelen in bad. Hij speelt dan met zijn badeendjes, een bekertje of zijn washandje. En hij vind het leuk als ik zijn badeendjes vanaf de kraan in het bad laat plonzen

 69. Manja ten Haaf Manja ten Haaf

  69

  Mijn dochtertje vind het gezellig om samen met mama in bad te gaan... We laten eerst lekker warm water in het bad lopen en flink wat schuim. Dan gaan we spelen met playmobil poppetjes, een gieter, eendjes,..... Daarna elkaars haren wassen... Nog spelen en dan hup,... er uit!

 70. Brennie1984 Brennie1984

  70

  Onze badrituelen zijn nog niet zo heel erg uitgebreid. Onze dochter is nu namelijk nog maar 2,5 maand. Wel is het een waterratje en vind ze het heerlijk om in badje te gaan. Ook douchen met papa vind ze heel erg fijn. Ook ben ik laatst zelf voor het eerst met haar in het grote bad geweest bij oma. Papa had 7 badeendjes in het water gedaan en ze heeft heerlijk liggen drijven. Was heerlijk om te zien.

 71. ZAmama ZAmama

  71

  Lekker een scheutje badolie (droog huidje) en een bodempje water. Dan lekker de kraan nog even laten lopen, want spetteren is toch wel het allerleukste dat er is. Soms gaan papa of mama lekker mee in bad (zeker als de kleine knul niet zo veel zin heeft). Vervolgens een hele missie om hem weer uit bad te krijgen, want het is veel te leuk! Maar met een paar keer kiekeboe met de handdoek, lukt het meestal wel... Dat wordt nog wat als hij allemaal leuke speeltjes voor in bad wint ;-)

 72. RianneZ RianneZ

  72

  "Spetter spitter spater.. Lekker in het water.. Spette spitte spat, je mag lekker in bad"! Of het door het liedje komt of doordat de Zwitsal- of Weleda olie te ruiken is weet ik niet, maar onze 8maanden oude baby heeft al goed in de gaten wat haar te wachten staat! Ze ligt op een handdoek in een klein laagje water. Soms trappelt ze met haar armen en benen, maar al gauw stopt ze daar mee. Ze lijkt het badritueel spannend te vinden. Wie weet moeten de eerste bad-speeltjes ons huisje inkomen!

 73. Lianne Popering Lianne Popering

  73

  Ons badritueel begint met een papa op de bank die filmpjes gaat kijken met de kinderen, terwijl ik het Bibabad laat vollopen (bad dat in de douchecabine past) voor onze peuters van 2 en 3 jaar. Dat duurt namelijk altijd even... Als ze er dan samen in zitten, dan gaan we bellen blazen, elkaar insoppen met blauw schuim en baddiertjes tegen de tegels plakken. Meestal willen ze er nog niet uit als ik het tijd vind. Daarna nog even ruggetjes masseren om lekker rustig te worden, tanden poetsen, verhaaltje lezen en dan zijn ze binnen no-time in dromenland!

 74. jdevries jdevries

  74

  Ik lees heel veel bad- en douche rituelen die voor het slapen gaan worden gedaan. Bij ons is het een ochtend ritueel voor de woensdag en zaterdag. de andere dagen is een washandje voldoende. Meestal gaan mijn dochter en ik samen onder de douche, haren wassen in bad vind ze namelijk een drama, onder de douche kan ze zelf haar haren uitspoelen waarna mamma zich snel afspoelt. Terwijl ik me afdroog mag zij spelen, "zwemmen" op de douche vloer, met de vloerwisser zorgen dat de volledige douche een poetsbeurt krijgt :) maar er moet ook echt even met een eendje geknuffeld worden. Speeltjes voor onder de douche of in bad(die af en toe voor het spelen wordt gebruikt) zijn zeer welkom.

 75. minimonkey minimonkey

  75

  Ons meisje vindt in bad gaan heel gezellig, we zingen allerelei (zelfverzonnen) liedjes tijdens het badderen, oefenen met drinken uit een bekertje en spelen met een badboekje en badbeestjes. Zeker als we een schuimbad hebben en we de badbeestjes kunnen verstoppen is het een feest. Maar in bad gaan is ook wel een beetje spannend.. Zeker wanneer er water over haar haartjes gaat. Met een leuk speeltje wat voor afleiding zorgt zal ook het haartjes wassen een feest worden!

 76. Samantha Kwint Samantha Kwint

  76

  Eerst heerlijk ff samen onder de douche en dan lekker met bekertjes spelen, met poppetjes vsn de glijbaan en lekker insoppen! Echt even tijd voor ons om te badderen..

 77. Kelly83 Kelly83

  77

  Elke avond gaan onze dochter (nu bijna 16 maanden) samen met papa of mama in bad of onder de douche. De laatste tijd vindt ze de douche weer wat leuker. Daar gaat ze heerlijk spelen met de lege flessen. In bad zijn juist de badmagneten favoriet! Daarna gaat ze mama's gezicht wassen met gezichtsreiniging (kan ze erg om lachen) en mama's haren wassen. Favoriet moment van de dag, daarom slaan we het geen dag over!

 78. Caroline979 Caroline979

  78

  Om de dag lekker in bad. Onze zoon vindt het heerlijk in bad en speelt graag met alles wat er in mag.....Lees heel veel wat eigenlijk niet geschikt is voor een bad.... Maar ook met badeendjes enzo. Eenjte noemt hij ui ....lees uil.... Echt even tijd voor elkaar

 79. Zana Zana

  79

  eerlijk gezegd heb ik geen badritueel met mijn kind, bij mij is het meestal alleen een nat washandje... heel af en toe komt die bij mij in bad... mijn vriend heeft er meer geduld voor en dan wordt uitgebreid gebadderd, samen het badje klaar zetten, schuim erin, nu ik weet het allemaal niet zo precies, want ik mag/kom de badkamer er niet in...het is hun ding

 80. Sabbiew Sabbiew

  80

  Ons dochtertje is nu bijna zes maandjes oud, maar kent het ritueel als geen ander. Uiteraard begint het in bad gaan al bij het uitkleden, haar lichaampje an sich is al een hele ontdekkingsreis en vooral haar voetjes en kleine teentjes zijn favoriet. Alles stopt mevrouw in haar mondje en dus ook haar teentjes moeten eraan geloven. Vervolgens badcape om en op weg naar bad. Heerlijk vind ze het om half leunend op papa's armen te dobberen in het water. Je merkt dat ze dan totaal ontspannen is en geniet van het warme water. Tuurlijk spettert ze in het water en wanneer de druppels haar oogjes bereiken, knijpt ze haar oogjes snel dicht. Haar roze badeendje is ook van de partij en ook die moet eraan geloven, want zijn snavel belandt al snel in de mond van Britt! Uit bad gaan is meestal niet zo'n feest, maar als we haar spelenderwijs afdrogen en kiekeboe spelen, begint ze al snel weer te lachen!!! Heerlijk om te zien dat zo'n kleintje ervan geniet, want als zij geniet, genieten wij des te meer!!!

 81. ausje ausje

  81

  Ons bad ritueel is elke zondag en soms ook op zaterdag en zondag. Dan gaan we na het ontbijt gezellig met zijn allen badderen. Papa of mama gaat dan samen met Amber 3jr, en Ryan 6 maanden in bad. De andere ouder zit dan op de wc naast het bad en doet het aangeef en afdroog moment. Lekker uitgebreid spetteren, spelen, liedjes zingen, noem maar op. We blijven creatief in bad, want badderen is en blijft een familie feestje bij ons. Als het water koud wordt weer warm water bijvoegen en we kunnen weer een poosje.Heerlijk zo'n weekendritueel waarin niets moet en alles mag. Amber vraagt er zelf elk weekend om, eigenlijk ook doordeweeks maar dan redden we dat allemaal natuurlijk niet. Maar in het weekend hebben we heerlijk de tijd voor elkaar en voor zulke leuke momenten.

 82. laura1978 laura1978

  82

  Ons kleine meisje is nog maar 12 weken maar het badje vind ze vanaf het eerste moment helemaal geweldig! Papa doet haar altijd in badje en dit is echt een super moment voor haar en natuurlijk voor papa nog meer! Ze geniet er enorm van en sinds kort gaat ze ook samen met ons in het grote bad, ze begint al aardig te spartelen en brabbelen en af en toe komt er een grote glimlach en dit is toch om van te smelten? In februari gaan we samen zwemmen ik denk dat ze dit ook helemaal geweldig gaat vinden

 83. Missymayo Missymayo

  83

  Lars doet zijn naam (Otter) eer aan. Vanaf de geboorte vond hij in bad gaan al super lekker! Als we het water in het bad doen, begint hij al te lachen. Het feest kan beginnen! Eenmaal in bad wassen we zijn haartjes en met het schuimbad wassen we hem lekker helemaal. Nu hij kan zitten, spettert hij er op los! Met de eendjes en spuitspeeltjes hebben we samen dikke lol!

 84. joybodypainting joybodypainting

  84

  Ik heb een zoon van inmiddels 8 maanden. Mijn bad ritueel begint met de was doen. de wasmand die ik gebruik, is multifunctioneel. Hij is gemaakt van sileconen en is waterdicht. Deze functioneel momenteel als schonewasmand, en babybad. Mijn badkamer (wat ik eigenlijk de douchekamer noem, gezien er geen bad in staat,) is 2 bij 1 meter, je kunt letterlijk amper je derriere draaien.. Dus was ik genoodzaakt om de inbeslag nemende babybad met standaard weg te doen. Toen kwam ik er achter dat de wasmand ook goed functioneert als bad, hij vind het erg leuk, zit er comfortabel in, en heeft spetterpret voor 10! Hij zit geleund tegen de zijkant en heeft dus voldoende evenwicht om zich goed focussen op zijn maar al te interessante speelgoed. Mama gaat ernaast zitten en doet vervolgens de was omdat die ook in onze douchekamer staat. Als meneertje klaar is zet ik hem op de wasmachine en staat deze nooit in de weg!

 85. daphnehoogenboom daphnehoogenboom

  85

  Na het avondeten lekker met mama onder de douche of in bad vind ze heerlijk, ook lekker 2x in de week insmeren met Zwitsal, nu met Zwitsal eucalyptus omdat ze erg verkouden is werkt super goed en ruikt heerlijk! Slaan tegen de deur vind ze prachtig maar ze vind het nog mooier om de douchestraal in der mond te krijgen dan komt ze nietmeer bij :P Alleen iedere keer hetzelfde badboekje doorlezen begint ze nu een beetje saai te vinden... Na het badderen / douchen pyjama aan, even nog knuffelen met papa en mama dan een flesje met melk en dan tandjes poetsen en dan lekker naar bedje toe.

 86. Josee Josee

  86

  Het ritueel begint met het woord 'badje'. De oogjes worden pretoogjes wat wordt afgemaakt met een grote glimlach. Vanuit haar bedje heeft ze zicht op de badkamer als mama of papa de badkraan opendraait. Haar enthousiasme meent toe. Ze kan niet wachten tot ze in het water wordt gezet. Eenmaal in het water moeten de speeltjes die ze nu heeft een voor een in het water worden gelaten. De eendjes, het boekje van dikkie dik met poppetjes en een grote schildpad. Nadat ze hiermee gespeeld heeft (en mama/papa het verhaaltje van dikkie dik 10 x heeft gespeeld) worden de haartjes gewassen. Nadat ze dan nog even met het schuim in bad heeft gespeeld is het tijd om eruit te komen. Dit vindt ze duidelijk minder leuk ! Maar nadat ze lekker is opgevangen in een warme handdoek en naar naar de commmode wordt gebracht breekt de glimlach toch weer door! Altijd een feest dat badritueel!

 87. Sanne Hamstra Sanne Hamstra

  87

  Eerst lekker even spetteren in bad en dan wassen. Dit doen we lekker met zwitsal en een handpopwashand en dan hebben de heren de grootste lol. Na het wassen nog even spelen en knoeien met de douchkop van de eend. Na het badje lekker afdroegen en insmeren met baby olie en pyama aan en in bed heerlijk vinden ze dat

 88. Oldie Oldie

  88

  Wij zijn nu in Saigon waar de bad ritueel veel leuker is dan thuis waar het ook best mee valt maar hier gaat het badje buiten op het terras en word het gevuld met heeeeeel veel water. Daar mag ik dan heel lang in spelen met al mijn bad vriendjes en molentjes. Het is hier boven de 30 graden dus de water is al lekker warm en krijg ik het niet koud. Na een half uurtje spelen en met de telefoon op skype zo dat oma en opa mee kunnen kijken, wordt ik in gezeept en duikel ik lekker onder water om af te spoelen. Dan ga ik staan en kan mama mij met de tuin slang afspoelen en alle zeep uit mijn haartjes spoelen en klaar is kees. Ik mag helpen alle speelgoed uit de bad te halen en dan mag ik zo maar de hele bad kiepen. gaaf. Ik heb een hele leuke capichon handdoek met een lieve heer beestje er op en die mag ik dan aan.Dat was het dan voor deze keer. Groetjes Ruby

 89. w12345 w12345

  89

  Als mijn kleinkinderen hier logeren en ze gaan in bad, dan spelen ze met de simpelste dingen. Lege plastic flesjes, sponsen en allemaal plastic bakjes en ze hebben dan de grootste lol. Duur speelgoed heb je daar niet voor nodig. Haartjes wassen mogen ze van mij zelf doen en het afspoelen ook. Ze maken daar samen een wedstrijd van. Wie het goed doet zonder schampoo in de ogen. Ik controleer natuurlijk wel en blijf er bij zitten.Dan lekke afdrogen met een warme handdoek, dat vinden ze fijn. Na het badderen nog lekker even in de pyama bij ons op schoot, tv kijken naar een kinderprogramma en hup, dan naar bed en dat gaat altijd probleemloos.

 90. lily lily

  90

  een supr zalig badje met lekker veel zwitsal schuim dat hij lekker kan plonzen met wat badspeelgoed erbij en genieten maar !

 91. Fainne Fainne

  91

  Anna gaat nu meestal in bad met mama. We hebben samen dikke pret met de badeendjes, bootjes en bakjes die wij hebben. Als Anna's nichtjes komen logeren is het helemaal feest, dan is het lachen, gieren, brullen en wordt onze hele badkamer een zwembad, maar hebben de kinderen de tijd van hun leven. Zo simpel kan geluk dus zijn.

 92. marielle81 marielle81

  92

  helaas hebben wij geen bad, wel een hele grote wasemmer waar de meiden met zn twee in kunnen zitten natuurlijk samen met heeeeeeeeeel veeel schuim en dan hun gezichtjes bedekken met schuim de grootste lol dat ze dan hebben, mama kan hier zo enorm van genieten..

 93. michelle1405 michelle1405

  93

  Onze kleine meid Milou vind vanaf haar geboorte in bad gaan al geweldig. Geregeld gaat ze samen met papa en mama douchen, daarna laten we het bad vollopen en gaat ze met een van ons in bad. We hebben al een badeendje gekocht en ze heeft voor sinterklaas van de opvang ook een beestje voor in bad gehad. Ze begint het nu ze 4 maanden is geweldig te vinden en spettert er vrolijk op los in het water. Nog even geduld en ze kan vrolijk in bad zitten en er volop van genieten!

 94. Dorine Snoeck Dorine Snoeck

  94

  samen onder de douche met de papa dat is zo leuk, met een kinderdouchecreme eerst inzepen en dan lachen en gieren samen onder de douche, dat is hun favoriet hoor

 95. damai damai

  95

  Bij ons hoort in bad gaan bij het bedritueel. Zoon (3,5) en dochter (11mnd) in bad met papa en dan elkaar nat spuiten met van die badbeestjes en hanenkammen maken met schuim. Zodra onze dochter uit bad is, worden de spelletjes wilder. De ene keer vechten de dino's met elkaar, andere keer zet ik de radio aan en zitten de heren te dansen in bad. Wat ze ook doen, het water klotst over de vloer en ze hebben ontzettend veel plezier! :)

 96. KimVingerling KimVingerling

  96

  mijn dochter van 3 gaat vaak alleen onder de douche. handig als ikzelf even de was wil opvouwen. het gebeurd nog regelmatig dat we samen gaan. ze heeft nu een keukensetje om mee te spelen. mijn zoontje van een half jaar neem ik op schoot mee onder de douche. hij vind het heerlijk om met de douchekop te spelen en lacht zich dan ook vaak in een deuk! hij kan nu een beetje zitten. het zou erg leuk zijn als hij heerlijk met het speelgoed van TOMY kan spelen!

 97. mkbanjo mkbanjo

  97

  ons zoontje jelle is nu 11 mnd en gaat 's avonds 2 a 3x per week met mij mee in bad, geweldig vindt hij dat alles onder spetteren en dan gilt hij van plezier. Daarna kleed papa hem heerlijk aan, de laatste fles en dan naar dromenland.

 98. thom79 thom79

  98

  Mijn zoontje van 2,5 gaat heel erg graag in bad, maar ook douchen samen met Papa vind hij geweldig. Hij speelt het liefst met zijn badeendjes en andere spuitfiguren. Na het badderen kleed ik hem altijd heerlijk warm aan, pyjama en slaapzak om vervolgens een verhaaltje voor te lezen en naar bed te brengen. Het speelgoed van Tomy Aquafun is een goede aanvulling op het badspeelgoed.

 99. doortje doortje

  99

  Ons zoontje gaat ook erg graag in bad, alleen haartjes wassen is niet zo favoriet. Dat doen we dan als eerste en dan kan het spelen beginnen. Soms de gieter, andere keer de badkikker en nu hij wat groter wordt ook lekker plumpen met de benen of de armen. Daarna de pyama aan nog wat drinken en dan gauw naar bed want van zo'n bad wordt je wel moe!

 100. sonias sonias

  100

  in bad gaan begint met trappelen naast het bad terwijl het volloopt, want de kleertjes zijn al lang uit, en ik kan niet snel genoeg in bad zitten. spetter, spetter, heel de badkamer nat. dolle pret. uit bad gaan? geen denken aan! dan zet ik het op een schreeuwen, zodat ik toch nog 10 minuten mag verder spelen :-)

 101. biegoeke biegoeke

  101

  Jonaske vind het heel leuk om in bad te gaan, hij speelt er fijn met zijn speeltjes en met zijn handje plets plets plets in het water. Hij zit nog maar pas alleen en soms gebeurt het wel eens dat hij zich voorover laat vallen, maar niets aan de hand hoor, dan grijpt hij naar zijn eendjes. Als we er dan uit moeten dan is het eventjes zeuren, maar dan lekker in de handdoek nog wat brabbelen, en genieten we van het afdrogen. Daarna nog zijn flesje en dan zalig het bedje in.

 102. henkie1985 henkie1985

  102

  Wij hebben nu sinds 2 maandjes een bad en ons zoontje van 9 maandjes vind het echt super leuk! We wilden heel graag een bad om gezellig met zen drietjes in bad te kunnen! Echt zo leuk en fijn om te zien hoe leuk hij het bad vind! dus we zijn erg blij dat we een bad hebben geplaatst! Bad vol water. zwitsal erbij en gezellig spatteren in het water! Dan gaat papa of mama er uit en neemt Ryan mee..omkleden pyama en slaapzakje aan nog even gezellig mee naar beneden en dan een flesje en dan lekker naar zen bedje toe!

 103. mdounen mdounen

  103

  mijn zoontje vind het bad helemaal geweldig, al van baby af aan. ik laat het bad vol lopen en kan daar makkelijk een 1/2 uur in spelen, met verschillend speelgoed. nog even wassen. voordat hij eruit gaat wil hij zelf de stop eruit trekken. ook samen met papa of mama vind het een feest!

 104. Sue ellen Aarden - pirnay Sue ellen Aarden - pirnay

  104

  mijn zoontje van 11 maanden gaat iedere dag in bad daar hij een brace draagt (voor klompvoetjes) en een helmpje heeft (voor zijn platte hoofdje) dus hij nogal zweet. Terwijl hij nog een bordje pap eet vult papa het grote bad. Als hij klaar is kruipt hij vanaf onze slaapkamer (waar ik hem al uitkleed) naar de badkamer en daar gaat hij dan heerlijk in bad zolang als dat hij wil. Zodra we merken dat hij wat moe begint te worden wassen we snel even de haren en daarna gaat hij heerlijk naar bed!

 105. quintathyme quintathyme

  105

  mijn zoontjes badritueel is heel verschillend. hij heeft lat van een zeer gevoellige huid en mag om de twee dagen in . soms doe ik hem in de ochtend in bad en speelt dan met bad eendjes. soms doe ik hem s'avonds in bad lekker voor het slapen gaan als hij behoorlijk moe is. badderen vind hij heerlijk alleen omdat hij zo een gevoelige huid heeft kan hij niet zo vaak spetteren in het water. het is voor hem alleen nooit leuk als hij klaar is met badderen dat hijnword af gedroogt en daarna smeer ik hem in met een speciale creme die ik voor zijn huidje heb. hij krijgt het dan ook snel koud en probeer zo snel mogelijk hem altijd aan te kleden. ik hoop ook zeer graag dat hij erover heen groeit zodat hij normaal in bad kan en lekker zo gwn aan gekleed kan worden.

 106. Evelien Loonen Evelien Loonen

  106

  Als we de oudste in bad doen vragen we hem: Wil je in bad?? Hij roept dan enthousiast: jaaaaaaa, badje!! Neemt n sprint naar zn badje en trekt hem met standaard en al mee richting badkamer.. Daarna zetten we samen de kraan aan en zet ik de kleine man in het bad. Eerst haartjes wassen, daarna lekker zijn lijfje inzepen. Daarna krijgt hij zelf zeep op zijn handjes en "wast" ie zijn buikje nog een keer..Nog even flink spetteren en spelen met de rubber eendjes en daarna lekker afspoelen en afdrogen. Insmeren met olie en meneer is weer helemaal tevreden. Hij helpt tegenwoordig ook mee om zijn kleine broer mee in bad te doen en mag de haartjes dan wassen. Hopelijk wordt zijn kleine broer ook zo'n waterrat!!

 107. sammie1987 sammie1987

  107

  Ik ga om de dag samen met mijn dochter van bijna 14 weken douchen. Ze vindt het prachtig. Ik ga eerst mezelf douchen en roep dan mijn partner die haar dan uitkleed en haar komt brengen. Uiteraard vindt ze dit niet altijd prettig want dat is nogal koud maar zodra ze in de buurt van de badkamer komt begint ze te lachen want dan weet ze dat ze gedoucht gaat worden. Hele verhalen worden dan gebrabbeld terwijl ik haar helemaal was terwijl ze op mijn schoot zit :-)Ze vindt het helemaal lekker als ze gevoed wordt tijdens het wassen. Ze wordt er helemaal slaperig van :)

 108. wempsie wempsie

  108

  Mijn 2 lieve boefjes, hadden onlangs een gek idee, en stiekem namen ze onze hond ook mee. Ze wilde samen met Donja in bad, kunnen ze lekker gek oen van spatter de spat! Wat hadden ze een plezier samen de hele badkamer zat vol met zeep, ja zelfs tot aan de ramen! Ze spetterden en spatterden en maakten in bad een rondedans, en niemand merkte het..... zo leek het althans. Maar toen kwam pappa boos uit z'n bed en het was heel snel uit met de pret Streng zei hij: BOefjes jullie maken het nu wel heel erg bond..... Vooruit, snel uit bad en wegwezen met die hond!

 109. Kingforaday Kingforaday

  109

  Ik ben een trotse papa van een meisje van vijf maandjes. Overdag ben ik aan het werk en krijg ik weinig mee van haar. Dit vind ik zelf heel erg jammer! Als ik thuis ben, ga ik eerst lekker met der knuffelen. Na het eten ga ik douchen en gaat ze wel vaak een keer mee (het kan helaas niet altijd want mijn partner heeft haar ook wel eens 's ochtends al in bad gehad) Mijn partner brengt haar bij mij onder de douche. Zij helpt nog even met wassen en dan heb ik even mijn momentje met mijn dochter. Ze kruipt lekker tegen papa aan en zo zijn we een tijdje onder de douche aan het praten, zingen, lachen, spelen en spetteren. Ze heeft hier veel plezier in. Daarna haalt mijn partner haar weer op en gauw in een badcape (bij ons is het koud boven en daarom heeft mijn partner dan de badcape al voorverwarmd op de radiator!)Haar lekker afdrogen en insmeren met bodylotion, hup pyjamaatje aan (die ligt ook al voorverwarmd op de radiator) en nog even de heerlijke papfles voor het slapen gaan. Als ik met haar gedoucht heb, slaapt ze meestal al bij het drinken van de fles...

 110. Jakkolien Jakkolien

  110

  Als moeder zijnde van een zoon heb ik geen badritueel. Mijn zoon vindt het namelijk heerlijk om met papa te douchen! Papa is zijn grote voorbeeld en hij vindt het fantastisch om zoveel mogelijk spullen mee te nemen onder de douche en samen met papa te ontdekken wat je er allemaal mee kunt doen. Van de badeendjes tot aan de zeepbussen NIETS is veilig en de mannen hebben de grootste lol samen. Het is alleen erg jammer dat er maar weinig verkrijgbaar is voor onder de douche en daarom is dit een geweldig cadeau om voortaan mee onder de douche te spelen en velen malen veiliger dan de zeepbussen!

 111. MommieBlessing MommieBlessing

  111

  Anders dan me dochtertje Blessing heb ik haar broertje Anthony(inmidels 8 weken)maar 1 keer in zijn mooie badje kunnen doen hij vond het te groot blijkbaar hij houdt sowiezo niet van ruimte om hem heen(mischien gevolg van te krap in me buik te lang zitten,hij was 4 weken qua groei vooruit op mijn zwangerschap)jammer want nu heb ik in nu toe alleen de tummy tub mogen uitproberen daar voelt hij zich geweldig maar wordt toch iets te groot er voor.Hopelijk voelt ie zich met ter tijd met deze leuke badspeeltjes toch wel veilig en heeft ie zo veel plezier dat ie vaker in bad wilt

 112. Angelique Koene Angelique Koene

  112

  Meestal om de dag en soms elke dag gaan ik of de papa lekker met ons prinsesje van 10 maanden in bad! Eerst lekker lang uit met niet zoveel water en dan ligt ons moppie te spetteren en te spelen met der badeendje! Dan op het laatst meestal na zo'n 20 min. doen we er wat meer water in en dan gaan we lekker soppen en nog even extra spetteren en liedjes zingen! Na ongeveer 30 min. haalt 1 van ons er dan uit lekker afdrogen en insmeren/masseren met baby olie! Dus gelukkig (bijna) elke dag weer een dikke pret!

 113. linda linda

  113

  Jip vind badderen helemaal geweldig! Als papa het badje klaarmaakt, ga ik jip alvast uitkleden. We zingen dan altijd het "spetter spetter in het water" liedje! Dan begint hij al te lachen want weet dat het badje gaat komen! Na het spelen in bad en liedjes zingen die ik altijd jip masseren! Hij geniet dan vollop van mijn aandacht dn gaat na de fles ontspannen zijn bedje in! Jip zou de bad speeltjes echt helemaal geweldig vind!

 114. Twinkel Twinkel

  114

  Het ritueel hier, ik trek mijn badpak aan en laat alvast water in het bad lopen. Ondertussen gaat mijn man onze dochter uitkleden. Ze voelt de bui al hangen dus zet hem alvast op een huilen en tegenstribbelen. Ik ga in bad zitten en krijg onze dochter in de armen die er werkenlijkwaar alles aan doet om maar niet nat te worden. Het maakt niet uit of haar oudere zus er bij in zit en ook speeltjes zorgen nog niet voor voldoende afleiding. Ik probeer haar het plezier van badderen in te laten zien daar op het water te slaan maar dat doet ze niet na, ze klampt zich lekker aan me vast. Dus dan maar inzepen en haren wassen. Dan komt het uitspoelen en als ik haar dan niet goed vast hou dan zet ze gewoon haar voet op de badrand. Na het uitspoelen wordt ze wat rustiger maar wordt pas echt kalm als ze uit bad wordt gehaald. In de wasbak hebben we trouwens ook een aantal keren gedaan maar ook dan moet je met zijn 2en zijn want ze klemt zich vast aan mijn trui en loopt met haar voeten zo omhoog. Zwembad vind ze ook niet echt fijn, pas als we een half uur in het water zitten begint ze het leuk te vinden. Het enige dat ze echt leuk vind, de zee. Die had zo'n aantrekkingskracht dat ze er zelf naar toe liep en als het aan haar lag zou ze doorlopen tot haar hoofd er net boven uitstak. Haar oudere zussen vonden haren wassen ook niet leuk maar na het haren wassen konden ze nog heel lang blijven spelen in bad of douche. Misschien dat ze dit speelgoed zo leuk vind dat ze echt het plezier van water ontdekt!

 115. Veltmuisje Veltmuisje

  115

  Onze zoon van bijna 2.5 jaar vindt water geweldig. Hij gaat om de dag onder de douche of badje. In badje gaan vindt hij het leukste maar kan niet altijd. We hebben nl. een douchecabine op de grond en daar zetten we een goedkoop badje van Kruidvat op. Zodra het badje helemaal vol is, eerder is hij niet rustig hoor hahah, begint het spetter en spateren. Hij diverse badeendjes die nu wat minder worden. Hij is echt wel toe aan nieuwe dingen om mee te spelen. Als hij deze leuke prijs wint levert dat zeker erg veel plezier in onze badkamer op.

 116. eva1980 eva1980

  116

  Hier 2 echte waterratjes. Zeker de jongste staat het liefst de hele dag onder de douche. Ze gaan altijd samen onder de douche voor het slapen gaan. Ik zet altijd het badje erbij zodat ze kunnen kiezen wie er in bad gaat. Ze spelen met emmertjes en bekertjes dus het wordt wel een tijd voor wat leuker uitdagender speelgoed:)

 117. Karen Pelgrom Karen Pelgrom

  117

  Onze dochter Liz van 15 maanden vind het heerlijk om in badje te gaan. Terwijl papa onder de douche gaat kleed mama Liz uit zodat ze lekker in bad kan. We hebben een grote inloopdouche waar wij kunnen douchen terwijl Liz in bad zit. Als mama een rompertje, luier en pyjama pakt speelt Liz in badje met haar eendje en visjes. Dan kan mama onder de douche en spelen wij nog even samen met de badspeeltjes. Als papa aangekleed is kleed hij Liz aan. Dan ruimt mama het badje op en kleed zich aan. Zo zijn we alledrie tegelijk weer klaar en schoon! En Liz heeft heerlijk lang van haar badje en speeltjes kunnen genieten. En wat nieuwe speeltjes zou helemaal leuk zijn!

 118. zoe heuvel zoe heuvel

  118

  Voor het bad masseren met olie en daarna lekker in een warm bad afspoelen en chillen.

 119. Bianca Badal-bijkerk Bianca Badal-bijkerk

  119

  Ons mannetje begint altijd als we zeggen we gaan douchen of in bad. "Nee ik ga niet douchen en niet bad" Want ik ben twee en zeg nee!!! Maar zodra hij dan onder douche staat of in bad zit is hij druk in de weer met allerlei spulletjes. Gelukkig is er tussendoor tijd om te wassen :) Wat zou hij een nieuw speelgoedje leuk vinden. Als we hem dan nog maar onder de douche of uit bad krijgen.

 120. Marije Suurbier Marije Suurbier

  120

  Ons zoontje vindt het geweldig om in bad te gaan of onder douche hij zodra je het woord al zegt loopt hij al naar de deur om naar boven te gaan en maakt hij oer geluiden haha slaat op zijn borst als een gorilla en roept dan douche op zijn manier daarna lekker zijn pyjama aan en dan lekker naar bed toe.

 121. zehra korkmaz zehra korkmaz

  121

  Mijn kleine mannetje is nog maar 4 weken oud. Hij vindt het nu al erg leuk. Om de 2a3 dagen gaat hij lekker in bad. Vervolgens wordt hij lekker gemasseerd met bodylotion. Maar dat moet kort duren omdat hij na het bad meestal erg honger heeft :-) ik wil voor hem over een paar weken een soort van bibabad kopen (omdat wij geen bad hebben ) en als ik dit win, wordt dit zijn dan eerste badspeelgoed :-)

 122. De kort De Kort De kort De Kort

  122

  Zodra ik maar Bad zeg snelt hij naar boven,mag hij hem eerst zelf uitspoelen met de douce kraan. Dan gaat de kraan open kleed hem uit en zet hem al lopend met de kraan in bad.Lekker met de kraan spelen en al dat water vind hij maar al te fijn.Dan zit hij het liefst een uur in bad.Lekker spelen met de waterdiertjes en andere speeltjes.

 123. Tambana Tambana

  123

  Vanaf het begin af aan geniet mijn lieve zoon van het in bad gaan, douchen en zwemmen. In het begin was hij helaas allergisch voor zeep en zat hij iedere keer onder de bulten uitslag ect heel zijn gezicht lag open tot we er achter kwamen dat het door Zwitsal kwam toen over gestapt op neutral maar nu kan hij gelukkig lekker met zeep in bad en eindelijk genieten van een echt badje! En hoe zou dat genieten nou nog beter kunnen gaan? Met leuke badspeeltjes natuurlijk! In bad gaan moet plezierig en fijn zijn zodat het iedere keer leuk blijft om lekker schoon en fris te worden!

 124. Laura Hoving Laura Hoving

  124

  Onze zoon vindt het geweldig om in bad te gaan, te douchen of te zwemmen. Met 14 weken is het nu al een echte waterrat! Lekker spetteren is groot feest. Na zijn badje is hij helemaal ontspannen en na wet spelletjes op het aankleedkussen is het hop in bed!

 125. Christine Toh Christine Toh

  125

  Onze tweeling zijn gek om in bad te gaan, vooral onze zoontje (hij is echt een waterrat!). Ze helpen mee met de voorbereiding (olie en speelgoed in de bad doen). Daarna worden ze uitgekleed en dan lekker spetteren! Ze worden uitgebreid gewassen met wasgel en na een lange onderhandeling worden ze uiteindelijk uit de bad halen, een voor een. Met een speentje daarbij, liggen ze lekker op het aankleedkussen, creme invrijven, aankleren en als laatst, tandenpoetsen voordat ze in bed gaan. Onlangs gaat onze kleinste dochtertje (4 maanden) ook samen in bad met de tweeling. Drie schatjes in een bad! =D

 126. Daantje Daantje

  126

  Een badritueel is voor ons een afsluiting van een week. Vooral op zondag waarvan iedereen thuis tijd heeft voor elkaar. Onze 2 kleintjes zijn dol op bad en laten dit ook zien. Ondanks dat elk in een badje zit veranderd onze badkamer iedere keer in een groot zwembad paradijs. De vloer paar cm onder water. Schuim overal en aan de muren. Daarna afdrogen wat er aan handdoeken overblijft, met een vette creme insmeren, pyama aan, nog even een fruithapje eten en rustig naar bed gaan. Kort verhaaltje voorlezen... slaap lekker...

 127. betwella betwella

  127

  Meestal zo om de dag of 2 dagen in de avond lekker in bad. Ik maak er altijd een klein feestje van, zorg dat alles klaar staat, cdtje aan, zijn sterrenhemel staat aan en gebruik de zwitsal met de lavendel. Het uit en aankleden probeer ik het ook zo leuk mogelijk te maken, zodat hij het niet als vervelend gaat beschouwen, en tot nu toe gaat dat erg goed. Na het badderen lekker in smeren met olie vind hij heerlijk en dan lekker pyama en badjasje aan en slaapt mijn prinsesje heerlijk zacht en lekker lang. Hou van je. ❤

 128. betwella betwella

  128

  Meestal zo om de dag of 2 dagen in de avond lekker in bad. Ik maak er altijd een klein feestje van, zorg dat alles klaar staat, cdtje aan, haar sterrenhemel staat aan en gebruik de zwitsal met de lavendel. Het uit en aankleden probeer ik het ook zo leuk mogelijk te maken, zodat zij het niet als vervelend gaat beschouwen, en tot nu toe gaat dat erg goed. Na het badderen lekker in smeren met olie vind zij heerlijk en dan lekker pyama en badjasje aan en slaapt mijn prinsesje heerlijk zacht en lekker lang. Hou van je. ❤❤❤

 129. moosbo moosbo

  129

  Iedere avond gaat onze zoon van 2 in bad, hij speelt dan erg graag met zijn stapelbekers en gaat "zwemmen" wat inhoud dat hij dan op zijn buik gaat liggen en met zijn mond onderwater bellen maakt. Erg grappig gezicht is dat. Ook spetteren is favoriet. Haren wassen vindt hij wat minder leuk maar dat doen we dan ook niet iedere dag :-)! Een nieuw badspeeltje is meer dan welkom voor onze kleine man!

 130. lindadevor lindadevor

  130

  Heerlijk met mama in bad en papa haalt mij er uit en dan kan mama nog even met de badeendjes verder dobberen :-)

 131. Erna Erna

  131

  Onze drie meiden gaan vlak achter elkaar onder de douche. Eerst de jongste, als zij lekker door papa is ingesopt en haar haartjes zijn gewassen dan mag zij in de douchekuip spelen met de badeendjes. Dan stapt de middelste dochter onder de douche en worden ook haar haren gewassen en sopt ze zichzelf lekker in. Dan kan zij met de jongste spelen. Wanneer de oudste onder de douche stapt, spoelt papa de jongste af en neemt mama haar mee om lekker af te drogen en haar pyjama aan te doen. Wanneer ook de haren van de oudste gewassen zijn, kan papa zich omkleden, zodat de oudste twee dochters nog lekker onder de douche in de douchekuip kunnen spelen met al het badspeelgoed: eendjes, lege flessen badschuim/shampoo en washandjes in de vormen van kikker en eend. Heerlijk wat een lol!! Dit doen we drie keer per week en loopt gesmeerd!!

 132. ilona ilona

  132

  Mijn oudste twee gaan eigenlijk zelf in bad, maar ze vinden het geweldig om met hun kleine broertje te badderen, die sinds kort ook gewoon in de douche gaat! Hij is net 1 geworden en vind het prachtig, al dat water. Wij zingen leuke liedjes in bad, en spelenderwijs doe ik hem wassen. Zijn haartjes vind hij niet leuk om te doen, dus die doen we in elk geval eerst :)! Daarna eruit, brullen geblazen!! Meneer wil niet uit bad, maar ja, hij kan er niet eeuwig in zitten toch? Lekker afdrogen, insmeren, nageltjes knippen indien nodig, lekker haarlotionnetje in zijn haartjes en dan klaarmaken voor bed! Nog even samen een boekje bekijken en dan lekker naar dromenland...

 133. Marion Stel Marion Stel

  133

  Kom lieverd, je gaat in bad. Zijn onderlipje begint te trillen. Hoe klein hij ook nog is, hij weet wat bad betekend en hij vind het niet leuk. Ik til hem op en hij begint te huilen. Ik zing liedjes en laat hem speeltjes vast houden. Het wil allemaal niet baten. Mijn kleintje houd niet van badderen. Zittend in zijn badring slaat hij boos op het water, waardoor er spetters in zijn gezicht komen en dat maakt het natuurlijk alleen maar erger. Badeendjes, badboekjes hij vind het allemaal niet leuk. Wat zou hem kunnen afleiden? Mijn hoop is nu gevestigd op de leuke bad speeltjes van TOMY Aquafun!

 134. andevi andevi

  134

  Drie kinderen badderen is niet makkelijk. Gelukkig hebben wij een grote ligbad.Twee van onze jongens kunnen dus lekker samen in bad, en dat is lol! Altijd met assistentie van pappa, mamma mag niet, dit is een "mannen ding". Tandjes poetsen, haartjes wassen, afspoelen, nog even spelen en eruit. Daarna lekker Lingo kijken, ja, dat MOET!

 135. Corina Corina

  135

  Mijn dochter gaat iedere dag met veel plezier in bad of onder de douche. En dan wilt ze het liefst wel een uur spelen met speelgoed dus het speelgoed is bij ons heel erg welkom en vooral nu er een tweede op komst is helemaal zodat er genoeg is voor allebei onze kleine prinsesjes.

 136. jacoline jacoline

  136

  Hoera, Mieke kan nu nog langer in bad. We zijn wel benieuwd naar wat de postbode ons binnenkort gaat brengen. Mamaplaats en TOMY ontzettend bedankt.

 137. Debseflebs Debseflebs

  137

  Mijn zoontje is gek op douche en in bad te gaan. Elke dag is hetzelfde ritueel. We zeggen gaan we naar boven, en dan begint ons zoontje met zijn handjes te draaien (om K3 te luisteren met handjes draaien) we gaan helemaal naar boven (2e vrdp) en we gaan dansen en lol maken. Als het klaar is gaan we naar beneden douche of naar bad, met ook veel plezier. Aankleden, flesje drinken en mama gaat voorlezen dan nog een dikke knuffel en we zien ons zoontje weer de volgende dag vrolijk :-)

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >