Winnaars Bekend: Deel jouw goede voornemens voor 2016 & WIN!

Door: Mamaplaats 225 reacties

winactie stempel Deel jouw goede voornemens voor 2016 & WIN!

De afgelopen twee weken hebben wij stilgestaan bij onze blessings, nu 2016 steeds dichterbij komt, gaan we vooruit kijken!

Goede voornemens

De komende twee weken vragen wij aan jou om jouw goede voornemens met ons te delen. Dit kan van alles zijn: van meer gaan sporten tot meer familiebezoekjes en van minder series kijken tot gezonder leven. Wij zijn benieuwd! Als voorbeeld heeft onze stagiaire Linda ook haar goede voornemens gedeeld: lees hier.

Wat kan je winnen?

Uit alle inzendingen kiezen wij twee gelukkige winnaars uit en beide ontvangen zij een SPECIAL GIFT om 2016 goed mee te starten!

Hoe kan je winnen?

Sta jij te springen om jouw goede voornemens te delen? Laat hieronder in een reactie weten wat jouw goede voornemens voor 2016 zijn. Wil jij uitgebreider jouw goede voornemens delen? Of erover praten met andere moeders? Check het forumtopic of schrijf een blog! Kom maar door met jullie inspirerende voornemens!

Winnaars

W

Winnaar

Deel jouw goede voornemens voor 2016 & WIN!

W

Winnaar

Deel jouw goede voornemens voor 2016 & WIN!

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn. Registeer een account of log in bij Mamaplaats.
225 Reacties

Reacties

 1. Suz@nne Suz@nne

  1

  Dit jaar geen behoefte aan onzinnige goede voornemens. Als je net te horen hebt gekregen dat je vader kanker hebt, hoop je alleen maar dat hij in 2016 gaat genezen van deze rotziekte!! Als ik dan toch een goed voornemen moet noemen is het dat ik in 2016 wederom ga collecteren voor KWF Kankerbestrijding.

  • Chickeylittle Chickeylittle

   2

   Sterkte! Wat ontzettend moeilijk, dat zorgt er voor dat je beseft wat er echt toe doet! Ik doe met je goede voornemen mee, ik ga ook collecteren voor KWF Kankerbestrijding.

  • dieanne dieanne

   3

   wat een ontzettend naar bericht zo vlak voor de feestdagen! Ik wil jou en je familie erg veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd!

  • mamafeijen mamafeijen

   4

   heel veel sterkte en kracht toegewenst aan jou en je familie.

 2. MissTracy MissTracy

  5

  Ik verwacht in april mijn eerste kindje!! Mijn voornemen is om de beste mama te worden die ik kan zijn!! xxx zooooooo blij!

 3. mutsje24 mutsje24

  6

  Mijn goede voornemen is hoop houden! Hopelijk brengt 2016 ons het mooie moment dat we eindelijk mogen vertellen dat we papa en mama zullen worden! :)

 4. Annemiekbo Annemiekbo

  7

  In 2016 echt de zwangerschaps kilo's er af trainen. Mijn oudste zoon leren fietsen, dan kunnen we met zijn drietjes op pad. Thomas op de fiets, Kasper in de buggy en ik hollen achter de kinderwagen.

 5. Poekasue Poekasue

  8

  Mijn man en ik hebben in ieder geval 1 goed voornemen voor 2016: Wij willen heel graag ons trouwfeest dan alsnog geven voor onze familie en vrienden. Wij zijn het afgelopen jaar namelijk getrouwd, maar we hebben geen groot feest gegeven. We zijn namelijk zwanger en verwachten in januari 2016 ons kindje. Wij hebben direct de keuze uiteraard gemaakt om onze uitgaven te richten op onze kleine, zodat we hierdoor helaas geen groot feest konden geven met ons trouwen. We hopen dat we in oktober 2016 alsnog een trouwfeest kunnen geven met onze kleine en met alle mensen erbij die ons dierbaar zijn!

 6. Jamilab Jamilab

  9

  Daar gaan we weer. Een nieuw fris jaar met nieuwe voornemens. Na een Mega druk jaar gehad te hebben met veel ups en wat doen heb ik mijn nieuwe lijst gereed staan. * Het komende jaar gaan mijn man, de kids en ik goed op onze voeding Letten. Gezond eten, lekker veel wandelen. * al mijn overtollige kilo's die ik tijdens mijn zwangerschap dit jaar heb opgebouwd kwijtraken met nog wat kilo's erbij. * Goede daden verrichten om anderen gelukkig te maken en leed te verlichten. * sparen voor een heerlijke vakantie aan het eind van het jaar. Hier ga ik voor ;)

 7. donna_vliet_1 donna_vliet_1

  10

  Mijn goede voornemen voor 2016 is er volledig zijn voor mijn kindjes mijn gezin na een hele nare scheiding afgelopen jaar en waarbij wij alles zijn kwijtgeraakt was 2015 een ramp jaar. Mijn live kindjes zijn zo sterk geweest en toen ik mijn zoontje van 6 laats vroeg wat hij het liefste in zou willen zij hij dat hij wilde dat we elke dag als gezin samen zijn en ons niet wil missen. Ik wil in 2016 mijn leven weer opbouwen en er vooral zijn voor mijn gezin .

 8. esther1986 esther1986

  11

  Mijn goede voornemer is niet als zo vele :'( ik heb heel sterk een angst gecreerd voor auto rijden. Omdat ik voor dat ik al zou gaan rijden beren op de weg zie. Maar ik merk dat het heel onhandig is, dat ik niet rij, zo mijn tweede goede voor nemer mensen bezoeken familie/vriendin die verder weg wonen, nu elke keer af hankelijk ben van anderen om daar te komen! Dus ze eigelijk een beetje verwaarloosd heb :'( , door haast niet te gaan. Dus 2016: over mijn angst heen stappen, en weer gaan auto rijden. Nr: 2 meer aandacht voor familie en vrienden die verder weg wonen, en ze vaker gaan bezoek. De ene motivatie help me hopelijk met de anderen.

  • DeAutistischeMama DeAutistischeMama

   12

   Wellicht kan emdr je helpen? Succes in ieder geval.

 9. p.s p.s

  13

  Blog geschreven! ! #trots op mijn eerste blog♡

 10. Anne Hulst Anne Hulst

  14

  2016 gaat het jaar worden dat deze mama ook eens aan zichzelf gaat denken.... goede voornemens zijn de af en toe sigaretjes vaarwel zeggen, de hoela hoop uit de kast en werken aan die BBB's, ook eens shoppen voor mezelf i.p.v. alles naar mijn zoontje en niet meer lullen maar poetsen als ik het zo grof mag zeggen :) Ik heb er zin in!

 11. Miranda1983 Miranda1983

  15

  mijn goede voornemen is om meer te genieten. Ik MOET zoveel van mezelf, waardoor ik leuke dingen met de kinderen mis. Minder hooi op mijn vork nemen en meer genieten van ons gezin!

 12. dreamgirl dreamgirl

  16

  Mijn goede voornemen js om minder te klagen en meer proberen te genieten want er is al zoveel ellende gaande op de wereld!

 13. mamavanS- mamavanS-

  17

  4 Januari start ik een Jodiumkuur, een bestraling van binnenuit naar me schildklier. Mijn goede voornemen is dit jaar, hoop houden. Want dit jaar heb ik een paar keer de hoop opgegeven omdat mijn lichaam aantal keren faalde. Ik ga me sterk houden voor mijn dochtertje, ik laat haar trots worden op mama. Zij is, mijn hoop!

 14. irene_kuijk irene_kuijk

  18

  mijn goeie voornemens zijn om een goeie bevalling te hebben en een goeie moeder te worden voor mijn kleine engeltje.

 15. Sabine83 Sabine83

  19

  Mijn goede voornemen voor 2016 is nog meer aandacht, tijd en liefde aan mijn kinderen besteden dan in 2015. Ze worden zo snel groot en ik merk dat hun leventjes een beetje aan mij voorbij schieten. Ik wil meer leuke dingen met ze doen, meer van ze genieten en nog meer met ze knuffelen.

 16. Liefemuts Liefemuts

  20

  Mijn goede voornemens.. daar moest ik even over nadenken. Ik heb vrijwel alles wat ik ooit heb durven dromen, een prachtige dochter, een mooi huis in een klein dorpje, lieve familie, leuke vrienden, een baan en natuurlijk manlief! Maar die laatste staat niet voor niks achteraan.. Tjah als ik een goed voornemen moet kiezen, dan kies ik voor manlief. Want eerder (lees; voordat ik mama was) was mijn voornemen dat manlief altijd op nr. 1 zou staan.., maar toen eenmaal dochterlief in beeld kwam...tjah.. moederliefde doet meer met je dan ik ooit gedacht had! Dus mijn voornemen voor 2016 (eigenlijk maar gelijk vanaf dit moment al dan), meer tijd en aandacht voor onze relatie, want stiekem is hij wel een topper :)!

 17. Sandy Sandy

  21

  Dit jaar ga ik het idiote stemmetje 'ik ben niet goed genoeg' serieus aanpakken. Met de hulp van specialisten ga ik mijn ingeprente mantra uit het verleden loslaten en vervangen voor een 'soms ben ik goed genoeg'. Het heeft Me een lange weg geduurd voordat ik deze stap durfde te zetten maar het voelt goed. Vrij zijn begint met jezelf verlichten van onwaarheden die we alleen zelf waarheid maken.

 18. michelentamara michelentamara

  22

  Mijn voornemens voor 2016? Ehm... 1) nog meer tijd voor mijn kids maken dan dat ik nu al doe, ze worden zo snel groot!. 2) In sept. 2015 ben ik begonnen met hardlopen voor een betere conditie (en wat af te vallen :-) ). Tot nu toe gaat het heel goed. Dit wil ik ook graag in 2016 voortzetten, zodat ik een goed voorbeeld ben voor mijn kids en hun ook kan blijven stimuleren te blijven voetballen 3) me niet meer zoveel druk maken om dingen die niet belangrijk zijn of waar je geen invloed op hebt.

 19. chesraso chesraso

  23

  Mijn goede voornemen is: Nog meer te genieten van mijn vier kinderen nu je zoveel ellende om je heen hoort. De tijd vliegt en ze worden zoooo snel groot...Onze oudste gaat naar de middelbare school..mijn voornemen is om hem zoveel mogelijk te stimuleren en er extra voor hem te zijn in de nieuwe tijd die aanbreekt. Extra genieten is mijn motto voor 2016.....met hopelijk mooie dingen!!

 20. ylko ylko

  24

  Mijn goede voornemens zijn om veel tijd met mijn kinderen door te brengen en samen met mijn vriend eind mei 2016 te trouwen. verder heb altijd je naasten lief en help eens anderen om je heen. Liefs jennifer

 21. Heli Heli

  25

  In januari verwachten wij ons eerste kindje. Ons voornemen is dan ook om hier flink van te genieten!

 22. Lyke84 Lyke84

  26

  In 2016 wil ik ontzettend gaan genieten van mijn gezinnetje. Een fijne partner zijn en niet alleen een mama, het belans vinden wat vaak lastig kan zijn in het leven. En ik denk dat ik (de omgekeerde wereld) mijn mannetje maat ten huwelijk ga vragen, tenzij hij het alsnog doet ;)

 23. linda79 linda79

  27

  Na het overlijden van mijn moeder ( die ook mijn beste vriendin was en de allerliefste van de wereld voor iedereen) nu precies een maand geleden, besef ik me hoe snel het kan zijn afgelopen. Van een gezond nietsvermoedend vrolijk mens naar ineens dood. Dat spookt steeds door mijn hoofd. Om die reden heb ik samen met mijn man bedacht om echt eens meer te genieten van elkaar en van ons gezin. Door de enorme drukte die ons werk met zich mee brengt hebben we geen tijd meer voor elkaar, ons gezin en alle andere mensen waar wij veel om geven. DIT MOET ANDERS!!!! Wij gaan mee leuke dingen doen. En om dat voor elkaar te krijgen moeten we alles gaan omgooien. We moeten een extra bus aanschaffen om daar personeel op te zetten, want ja het werk moet door. We gaan een lijst maken met dingen die we allemaal willen doen. Die gaan we in 20116 afstrepen. De 1e stap is gezet. We hebben al advertenties geplaats voor personeel. Verder hoop ik dat ik net zo'n lieve moeder zal zijn als mijn moeder was.

  • linda79 linda79

   28

   Als ik alle reacties zo lees van iedereen, dan komt het eigenlijk bij iedereen op hetzelfde neer. Genieten van elkaar en goed zorgen voor je gezin en je naasten. Mooi hoor.

 24. Debmel1980 Debmel1980

  29

  Mijn goede voornemen voor 2016 is om een start te maken met zelfvoorzienend leven en daar een blog over bij te houden. We leven in een rijtjeshuis, dus volledig zelfvoorzienend zal niet gaan lukken op de plek waar we nu wonen, maar door het aanleren van nieuwe ambachten komen we vanzelf steeds een stapje dichterbij. Ik heb er zin in, laat 2016 maar beginnen!

 25. driemeidenmama driemeidenmama

  30

  Voornemens zijn niets voor mij. Je doet het nu of niet...... Zoiets moet, in mijn ogen, niet op 1 januari gebeuren. Dus mijn voornemen is om voornemens te beginnen als ze in mijn hoofd opkomen!

 26. Cillaa Cillaa

  31

  Ons jaar kan niet beter beginnen door te verhuizen naar ons droom huis! Mijn goede voornemens zijn dan dus ook om van ons nieuwe huis een paleisje te maken waar onze kleine man in April ons mag komen vergezellen en een goede en warme toekomst zal hebben. Een nieuw huis, een nieuwe start met een mooi klein nieuw leventje erbij. 02-04-2016 <3

 27. Reneebrouwers Reneebrouwers

  32

  Mijn zwangerschapskilos kwijtraken en heel veel leuke dingen doen met mijn kleine vent en mijn man

 28. Emiliedje Emiliedje

  33

  Ik ben 14 januari uitgerekend en mijn goede voornemen is toch wel om een voorbeeld voor mijn dochter te worden en dus een goeie moeder voor haar te zijn!

 29. ani23080 ani23080

  34

  Mijn goede voornemen is om wat meer aan mijzelf te denken (als alleenstaande moeder van 2 jonge kids) in 2016. Door goed voor mijzelf te zorgen kan ik beter voor de kinderen zorgen.

 30. sara hardeman sara hardeman

  35

  mijn goed voornemen is genieten van familie en kinderen :-) wat een kanjers zijn het ook.......... en een keertje mijn rijbewijs halen haha

 31. Newyorkje Newyorkje

  36

  Ik ben nu 34 weken zwanger en heb me lekker laten gaan in de zwangerschap... Na de bevalling wil ik dan ook weer op mijn voeding gaan letten en weer heerlijk gaan sporten.. Dat is mijn goede voornemen.. Lekker cliché ☺️

 32. svniftrik svniftrik

  37

  Mijn goede voornemen is om meer geduld te hebben voor mijn zeer drukke en ondeugende peuter, vooral nu er in februari een kleintje bijkomt die het (heerlijk hoor) nog drukker voor mij maakt. Verder is mijn goede voornemen om mijn beide engeltjes evenveel liefde en aandacht te geven...

 33. monique dotinga monique dotinga

  38

  Mijn goede voornemen is om dichterbij mezelf te blijven. Te genieten van de dingen in en om mezelf. Te genieten van mijn gezin. Ik wil niet meer laten beïnvloeden dat mijn door de negatieve invloeden van buitenaf

 34. NaomiLieuwe NaomiLieuwe

  39

  Genieten! Genieten! Genieten! Ik geniet nu al van alles wat mijn kleine man doet en kan, maar ik zie hem te weinig door het werken (ook al zijn het maar 20 uurtjes, het is verdeeld over 5 dagen, dus ik ben hem ook 5 dagen kwijt) Dus schop onder m'n kont, uitzoeken wat ik echt wil doen. Misschien wel weer een opleiding volgen

 35. Lietjuh_86 Lietjuh_86

  40

  Mijn goede voornemen... geen goede voornemens hebben... kan ik ook geen zelfmedelijden hebben als ik dreig te falen bij het niet halen van een goed voornemen...

 36. Ajhane Ajhane

  41

  I am just hoping that I will have enough money because my love for now is everything that i can give to my baby. I expect my baby in March so i hope that everything will be alright with my baby. And i hope that's every child in this world will have to eat drink wear. Because children are most precious thing in this world. I hope that in 2016 every wish from everyone will come true.

 37. Angelique Bogaard Angelique Bogaard

  42

  Mijn goede voornemen is meer van het leven te genieten Stil staan bij de mooie dingen in het leven

 38. caatje2008 caatje2008

  43

  Goede voornemens : -bij mezelf blijven -gezonde shakes vaker maken. -toch weer sporten? -minder mopperen en meer praten.

 39. luthalia luthalia

  44

  Mijn goede voornemens zijn, gezonder leven. Van mijn suikerverslaving afkomen, lief zijn voor mijn vriend en ik hoop: moeder worden.

 40. gvdhoff gvdhoff

  45

  Mijn goede voornemen is om "helemaal " mezelf te worden (zwaar leven achter de rug, met 3 kleine kinderen en allen de daignose PTSS trauma(, opgelopen door ex partner). Mijn energie omhoog te krijgen door tijd voor mezelf te creëren. Dolgraag weer kunnen wandelen en fietsen ( dan heb je een stel goede wandelschoenen en goede fiets nodig en tja je raadt het al, geen geld voor). Ik hoop recht te halen, zodat ik de schulden van hem, niet langer meer op mijn bordje te krijgen, zodat de kinderen en ik een zonnige toekomst in kunnen gaan. Ander voornemen is, vooral doorgaan zoals ik dit afgelopen jaar heb gedaan, positief, doorknokken en uiteindelijk zal dat een keer beloond worden.

 41. Sj Sj

  46

  Mijn goede voornemen is de studies afronden waar ik nu mee bezig ben zodat mijn praktijk echt goed zal gaan lopen. het lijkt wel een bevalling en wat hoop ik op een mooi kind.

 42. nicolleasma nicolleasma

  47

  Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is om positiever te denken en in het leven te staan en om nieuwe wegen durven te bewandelen en meer mijn eigen weg te gaan..

 43. Lisette68 Lisette68

  48

  Mijn goede voornemen ? Ik stop met roken, klaar, afgelopen, na 30 jaar ! Eindelijk heb ik de motivatie gevonden die voor mij werkt, dus per 2 januari ben ik rookvrij, als laatste binnen mijn familie. Ik ben zo blij !

 44. betwella betwella

  49

  1- Inspiratie: belangrijkste vind ik inspiratie, dat ik echt geïnteresseerd ben zodat mijn voornemen een succes wordt. Doen wat ik wil kost namelijk minder moeite. Ik hou het dan makkelijker vol. Geen voornemen omdat het moet en zeker niet omdat iemand anders dat vindt, maar alleen omdat ik dat zelf graag wil! 2- Klein beginnen: controleren op vandaag en mijzelf complimenteren met elke vooruitgang en vooral niet opgeven! 3- Mijzelf belonen: mijzelf belonen voor elk resultaat, niet alleen voor het behalen van mijn einddoel. Mijzelf complimenteren voor elk stap, motiveren als het ware om door te zetten. Door bijvoorbeeld mijzelf op een heerlijk dagje sauna als cadeau te geven. De weg ernaar toe moet ook tenslotte leuk zijn. Je goed voelen is een voornemen waar je elke dag mee kunt beginnen 

 45. userwendy userwendy

  50

  Mijn goede voornemen is om goed voor mijn vriend en kindje te zorgen, goed voor de baby in de buik te zorgen en natuurlijk goed voor mezelf te zorgen ! Verder hoop ik dat de mensen zich gedragen in de Wereld en in Nederland, meer vrede, minder haat, nijd en jaloezie. Ik wens Hoop, Liefde en Welzijn als goed voornemen voor iedereen.

 46. Marieke Joustra Marieke Joustra

  51

  Genieten van alle mooie momenten die nog gaan komen. En volop genieten van mijn prachtige zoon. Wat valt er nog te wensen met zo'n mooi gezinnetje

 47. karlijn85 karlijn85

  52

  Mijn goede voornemen is om een fijne en blije mama te zijn voor mijn zoontje van 16 maanden en zijn broertje/zusje die in april geboren wordt. Om een fijne mama te kunnen zijn wil ik mezelf goed verwennen met lekker eten, rustige avondjes plannen met mijn vriend en genoeg sporten en leuke dingen doen met vriendinnen.

 48. joze1985 joze1985

  53

  mijn goede voornemen is stoppen met roken, ja ik weet het super slecht voor je maar ik wil echt van die stink dingen af en is beter voor je lichaam en alles dus 2016 her we go

 49. svandeelen svandeelen

  54

  Mijn goede voornemen? Mijn smartphone wegleggen als ik met dochterlief aan het ontbijten, lunchen of dineren ben. Vroeger vond ik het zelf al erg saai en vervelend als mijn vader de krant of folders aan het lezen was aan tafel. En nu doe ik precies hetzelfde, maar dan met mijn telefoon! Dus even een half uurtje dat ding aan de kant, voor optimale aandacht voor mijn dochtertje :)

 50. basboesa basboesa

  55

  Mijn goede voornemen is om uit mijn depressie te komen en gelukkiger zijn en blij zijn met wat ik heb. Nog een goeie voornemen om kanker vrij te zijn. 2015 was/is een zwaar geweest.. Hoop dat 2016 een mooi jaar voor iedereen mag zijn !

 51. Combi Combi

  56

  Het nieuwe jaar moet een jaar worden van genieten van alle mooie dingen om ons heen. Dat is wat ik me voorneem voor het nieuwe jaar.

 52. Sylvia1010 Sylvia1010

  57

  Net zo gelukkig zijn als in 2015 :)

 53. Naliey Naliey

  58

  Mijn goede voornemens zijn eigenlijk al begonnen. Ik wil een hele goede moeder zijn voor me prinsesje. Een liefdevolle vrouw blijven voor me man zoals ik al was. En ik ben bezig met afvallen. Dankzij me zwangerschap eet en snoep ik minder, nu ik bevallen ben ook nog steeds want krijg de porties van toen niet meer weg, ik eet nu gelukkig normale porties dus nu gaat het afvallen ook wat harder. En verder gewoon doorgaan zoals ik al deed. Ik rook niet meer gelukkig. En weer het wandelen oppakken. Wandelen met ons prinsesje en ons hondje. Heb bijna 4 maanden rustplicht gehad dus me lichaam moet het weer rustig aan opbouwen.

 54. missdoom missdoom

  59

  Mijn goede voornemen is meer tijd samen met mijn man hebben. Soms werken we zo langs elkaar heen dat we elkaar amper zien. Het lijkt mij fijn om gewoon weer samen te genieten. zonder de kids en zonder te moeten. Mijn goede voornemen is dus meer tijd samen met manlief

 55. Claudia M Claudia M

  60

  Ik wil graag gaan starten met mijn eigen blog over wijn en alles wat daarmee te maken heeft! Dat heen ik al te lang voor me uit geschoven, 2016 wordt het moment om ermee te starten!

 56. Sabientje Sabientje

  61

  Goede voornemens.. Elk jaar heb ik ze weer. Stoppen met roken.. "weer" aan de lijn doen.. Meer tijd besteden aan mijn 2 beste vriendinnetjes.. En zo heb ik er nog een paar. Maar 2016 wordt anders. Nu moet ik er ook echt een paar gaan uitvoeren. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor andere.. Ik ben sinds kort mama van een super lief klein mannetje. Een mannetje die begon met wat probleempjes, maar gelukkig nu groeit en bloeit als kool. Ja in 2015 ben ik moeder geworden... Een heel ander nieuw leven... En ondanks dat het soms pittig is - lees slaapgebrek- zal ik mij geen leven zonder hem kunnen voorstellen. Daarom zijn er een aantal goede voornemens die ik voor mijzelf maar vooral voor hem wil gaan inlossen. 1) Ja ik moet er aan geloven, de zwangerschapskilo's moeten er nu echt vanaf. Die 10 kilo extra sleep ik alleen maar met mij mee, en als mn kleine tijger straks lekker actief gaat kruipen, zitten en lopen, wil ik wel een mama zijn die lekker actief mee kan doen. 2) Doordat ik mijn Oma vorige week verloren ben, is genieten van het leven ineens weer realiteit. Tuurlijk geniet ik van mijn leven, en ben ik best gelukkig, maar vaak zit ik s'avonds uitgeteld op de bank tv te kijken, terwijl ik er best wat vaker uit kan gaan. Lekker naar de bios met manlief, en wat vaker naar vriendinnen of familie. Dit wil ik in 2016 echt anders doen. 3) sinds ik zwanger raakte eind 2014, verloor ik "opeens" mijn contract op mijn werk. Ik functioneerde niet meer, en collega's hadden overal een mening over. Dus ik moest eruit. Ik had mij 3 jaar lang ingezet voor het bedrijf, en nooit problemen gehad.. en ik raak zwanger en kon gelijk weg. Hoe oneerlijk ook, ik heb wel mooi rustig kunnen genieten van mijn zwangerschap, en al die maanden er na. Maar nu is het geld op, en moet ik dus actief op zoek naar werk. En begrijp mij niet verkeerd, ik WIL heel graag werken, maar ik ben zo bang dat ik zoveel ga missen van mijn kleine lieve schat. Maar het moet.. Dus ik ga het doen.. Actief op zoek naar een leuke baan... Dus dit zijn mijn goede voornemens voor 2016. Met als hoogtepunt natuurlijk onwijs veel gaan genieten van ons prachtige wonder wat in 2015 in ons midden kwam... Alvast een hele fijne kerst en een gezond,liefdevol maar vooral gelukkig 2016 gewenst voor iedereen!! Liefs Sabine

 57. Morning Morning

  62

  Mijn goede voornemen voor 2016 is hetzelfde als die van 2015. Geen goede voornemens maken, daar komt toch nooit wat van terecht. Wel ga ik heerlijk genieten van het kleine wondertje dat volgend jaar geboren word.

 58. Sharon1980 Sharon1980

  63

  Mijn goede voornemen: positief in het leven staan! Ik wil nog wel eens somber denken, maar vanaf 2016 niet meer!

 59. LiesdeW LiesdeW

  64

  Ik heb geen goede voornemen voor 2016, alleen dat je van iedere dag moet genieten !!

 60. nooyslie nooyslie

  65

  ja toch weer het standaard als al jaren... afvallen

 61. mata mata

  66

  Mijn goede voornemen is slagen voor mijn staatsexamen maar doorgaan met leren.

 62. Susan6 Susan6

  67

  Mijn goede voornemen; meer de tijd vrijmaken om de natuur in te gaan met mijn gein.... Wandelen, ravotten, hutten bouwen, picknicken, verstoppertje spelen, kastelen bouwen en vooral veel samen zijn buiten.

 63. Angelita Angelita

  68

  We hebben het allemaal enorm druk. Met van alles en nog wat. Werk, huishouden, activiteiten op school, clubs, vrienden, teveel om op te noemen. Mijn goede voornemen is om eens wat vaker nee te zeggen en het wat rustiger aan te doen. Alle tijd om rustig te eten want ik moet nergens heen. Alle tijd om eens gezellig samen met de kinderen een spelletje te doen. Alle tijd om samen met mijn man lekker samen om de bank te zitten. Ik ga genieten!

 64. CBDKL CBDKL

  69

  Mijn goede voornemen voor 2016 is: Proberen alles wat erin zit eruit te halen. Wat inhoud dat ik alles ga proberen te regelen dat onze zoon met dyslexie geholpen wordt, om er mee om te gaan. Dat onze andere zoon alle uitdaging krijgt die hij nodig heeft om goed te kunnen functioneren. En dat we voor onze derde zoon ook bereiken wat hij nodig heeft wat dat ook mag zijn komend jaar.

 65. June Geubbelmans June Geubbelmans

  70

  Goede voornemens? Een beetje meer aan mezelf denken, en nog meer liefde geven aan mijn kleine meisje. Nu schuif ik mezelf heel erg aan de kant en iedereen hier in huis gaat steeds voor. Ook die zwangerschapskilotjes wil ik er af, en een keertje meer naar mijn familie gaan, want ik zie hun zeer weinig. Ook eens met 'iemand' gaan praten over hoe ik mezelf voel omdat ik bepaalde mensen niet meer zie en ik vind dit niet zo fijn.. Misschien helpt praten wel. Achja, goede voornemens heel erg veel, nu nog proberen waar te maken :).

 66. moederanja moederanja

  71

  Liefde geven aan iedereen die het nodig heeft, allochtoon of autochtoon

 67. deborahfinn deborahfinn

  72

  Na een ongelofelijk zwaar jaar.Burn out,paniekaanvallen en een angststoornis,schulden mede door een ander,geen geld voor voedsel enz,voedselbank een jaar bij gezeten,een kindje dat nu 1 is,maar een echte huilbaby was.En helaas dus heel weinig kunnen genieten van zijn 1é jaar. Ben ik een alleenstaande moeder vanaf het begin van zijn geboorte,er nu redelijk op vooruit gegaan. Geen schulden meer,geen voedselbank meer,Mijn ziekte is al de goede kant op aan het gaan ondanks medicijnen nog. Dus mijn goede voornemens voor 2016 zijn meer genieten van mij en mijn kindje.Trainen voor kleine marathons,en weer helemaal beter worden,zo ook nieuwe mensen leren kennen,en nieuw werk vinden. Dat ons en een ieder ander maar een topjaar 2016 mogen worden/

 68. jacolinehoutbraken jacolinehoutbraken

  73

  Geen goede voornemens. Behalve nog meer te genieten van de kids, hun puurheid en liefde en stil te staan bij alle genietmomenten die dagelijks voorbij komen. Er is al zoveel chaos, ruzie, ellende en verdriet in de wereld. Gelukkig hebben we thuis twee lichtpuntjes die ons snel weer doen beseffen hoe dankbaar en blij we mogen zijn (met elkaar).

 69. Pienmv3 Pienmv3

  74

  Mijn goede voornemen is niet meer zo aan mezelf te twijfelen en me uit onzekerheid laten verleiden tot dingen die ik eigenlijk niet wil. Dit jaar onder ogen gezien en in 2016 in de praktijk brengen!

 70. EmieSophia EmieSophia

  75

  Mijn goede voornemens voor dit jaar is : Alles vergeten wat we dit jaar hebben moeten doorstaan vooral met ons dochtertje Sophia die begin dit jaar heeft moeten strijden tegen kanker en ik ben nog steeds ontzettend trots en blij dat zei heeft gewonnen en niet die nare ziekte die elk jaar weer een hoop sterfgevallen veroorzaakt. Met zn 4en gaan we een gelukkig en gezond 2016 hebben en mijn dochtertje weer lekker een Peutertje van 2 mag zijn zonder ziekenhuis controles

 71. kaatje85 kaatje85

  76

  Ik heb 2 goede voornemens. 1. Gezonder leven (minder suiker en minder stress) 2. Loslaten (op meerdere manieren. Ik kan nogal een control freak zijn, ik wil mijn angsten overwinnen en accepteren dat ik geen contact meer heb met mijn ouders) Dat word aan de bak in 2016 ;)

 72. Tirza Veldhuis Tirza Veldhuis

  77

  Wij gaan er in het nieuwe jaar financieel flink op achteruit. Als ik meer uren had kunnen gaan werken had ik dat zeker gedaan om het op te kunnen vangen, maar ik zit in een rolstoel met een bekkeninstabiliteit en heb voordat de kerstvakantie begon te horen gekregen dat ik vanaf januari nog maar 1 dag per week nodig ben en we wisten al dat ik vanaf april (vanaf mijn zwangerschapsverlof) helemaal niet meer nodig ben. Ons goede voornemen in 2016 is dus heel hard bezuinigen op ongeveer alles, positief blijven en niet in paniek raken, mijn shopverslaving flink aanpakken, voor de tweede keer ouders worden, voor mijn man om af te studeren en voor ons beiden om (weer) werk te vinden. Het wordt een spannend jaar vol met 'nieuwe starten', maar ook hier komen we weer doorheen. Wij gaan de uitdagingen die 2016 voor ons in petto heeft met goede moed aan!

 73. mama van 2 boys mama van 2 boys

  78

  Mijn goede voornemens zijn dat ik uit mijn depressie kom! ( ben al aardig onderweg) met een EMDR training hoop ik er te komen! Ik ben 24 en er is al te veel op mijn padje gekomen waaronder 2 prematuren eerste 34.1 week 2de 26.4 week, man die de diagnose ms kreeg nadat we een dik jaar samen waren en ga zo maar door. Nog meer genieten van mijn mannen! Goed voor ons gezin zorgen! En ik wil toch weer aan het sporten! 2016 word gewoon ons jaar na 6 jaren met veel ellende en nare gebeurtenissen maar onze 2 kanjers maken heel wat goed!

 74. AnkeGodschalk AnkeGodschalk

  79

  We zijn net weer in gelukkige verwachting, na veel onzekerheid en hard werk! Ik wil in 2016 onze kids meebrengen dat je zelf alles moet doen om gelukkig te zijn en anderen gelukkig te maken. Voldoe niet aan de verwachting, maar ga net iets verder. Hopelijk ons gezinsmotto voor de rest van ons leven!!

 75. kristal kristal

  80

  Dit jaar heb ik een keer voornemens dit gebeurt eigenlijk nooit omdat ik het vaak nogal onzinnig vind. Nu heb ik een leuk vooruitzicht in mei komend jaar gaan we trouwen en op het moment dat ik ten huwelijk werd gevraagd had ik een drive om mijn figuur weer eens optimaal te krijgen ondertussen ben ik op geheel eigen houtje 15 kilo kwijt dit wil ik in het nieuwe jaar volhouden en mijn gezondheid daarmee ook goed op pijl te houden ben er trots op en hoop dat volgend jaar ook nog te mogen en kunnen zijn tijdens de grote dag

 76. Saar87 Saar87

  81

  Ik ben 2 januari uitgerekend van ons tweede kindje, een zusje voor onze lieve zoon. Mijn goede voornemen is om mijn meisje gezond en wel ter wereld te brengen! En heerlijk te gaan genieten met z'n viertjes!

 77. Malandra Malandra

  82

  Mijn goede voornemens zijn: * zorgen voor een degelijk inkomen * samenwonen met vriendlief * mij niet meer op de kop laten zitten door verschrikkelijke ex (vader van mijn dochtertje) * meer leuke dingen doen als gezin * mijn rijbewijs halen * beter worden! (burn-out) * beter blijven!

 78. roos_meijers roos_meijers

  83

  Dat er eens een frisse wind, gaat draaien in mijn zoon zijn gezin. Financieel, Gezondheid, Dan maak ik een diepe zucht...................zo van opgelucht!!@Mamaplaats jullie ook fijne feestdagen!!

 79. roos_meijers roos_meijers

  84

  Dat er eens een frisse wind, gaat draaien in mijn zoon zijn gezin. Financieel, Gezondheid, Dan maak ik een diepe zucht...................zo van opgelucht!!@Mamaplaats jullie ook fijne feestdagen!!

 80. roos_meijers roos_meijers

  85

  Dat er eens een frisse wind, gaat draaien in mijn zoon zijn gezin. Financieel, Gezondheid, Dan maak ik een diepe zucht...................zo van opgelucht!!@Mamaplaats jullie ook fijne feestdagen!!

 81. melissa1984 melissa1984

  86

  Minder stress: meer nee zeggen en aan mezelf denken: dan ben ik een veel leuker persoon/moeder/echtgenote etc!

 82. Christa Volders Christa Volders

  87

  Ik ga in 2016 nog meer genieten van mijn kids en vooral uitkijken naar de komst van onze 5e spruit in februari zich gaat aankondigen. En me niet zo druk maken om kleine dingen. ????

 83. Alena Alena

  88

  Mijn voornemens voor 2016? 1) nog meer tijd voor mijn man maken dan dat ik nu al doe, 2) In 2016 sporten 3) me niet meer zoveel druk maken om dingen die niet belangrijk zijn of waar je geen invloed op hebt.

 84. IlonaIzabella IlonaIzabella

  89

  Mijn goede voornemens voor 2016: - weer gaan sporten na m'n bevalling - gezonder en gevarieerder eten - een lieve vriendin zijn voor Dennis - een superleuke mama zijn voor Dyon, Niek en Kai - meer houden van mezelf

 85. Pleuntje Pleuntje

  90

  Mijn goede voornemen voor 2016 is minder op mijn mobiel te kijken. Soms betrap ik me erop dat mijn kleine dochtertje naar me aan het lachen is en ik mijn facebook check! Het moet voor haar toch raar zijn dat ik haar dan niet zie! Dus op streng mobiel dieet! ;)

 86. Biancski Biancski

  91

  Zorgen dat de zwangerschapskilo's verdwijnen als sneeuw voor de zon! 3 Weken geleden bevallen van een meer dan prachtige dochter. Maar bovenal genieten! Genieten van een klein wondertje.

 87. Lottte Lottte

  92

  Mijn goede voornemen is om goed te blijven ontspannen! Volgend jaar zal een druk maar leuk jaar worden, waarin ik ga bevallen van mijn eerste kindje, ga trouwen, verhuis naar mijn eerste koopwoning, en ook nog eens zal promoveren aan de universiteit! Als ik in mijn vrije tijd goed blijf ontspannen weet ik zeker dat het allemaal goed zal komen.

 88. Renate20608 Renate20608

  93

  Goede voornemens, ik denk er normaal gesproken maar niet aan maar dit jaar wel! Na vijf jaar geleefd te hebben met de gedachte dat ik nooit voor de tweede keer zwanger zou worden, heb ik vorige week te horen gekregen dat wij in juli ons tweede kindje mogen verwachten! Dus mijn goede voornemen is toch echt wel genieten van deze allerlaatste wonder zwangerschap en natuurlijk mijn dochter ook de nodige aandacht geven!

 89. Marinde85 Marinde85

  94

  Ik denk aan het jaar dat langzaam aan zijn einde komt. Nog 9 dagen en we luiden het nieuwe jaar in. Het afgelopen jaar was een mooi jaar. Een jaar waarin mijn jongste 1 werd en mijn oudste 5. Het jaar waarin ik voor het eerst een kinderfeestje heb georganiseerd voor 8 overenthousiaste en stuiterende kleuters. Het jaar waarin Demi haar eerste stapjes zette en Zoë zonder wieltjes leerde fietsen. Momenten waarop we gierden van het lachen en momenten waarop we troost bij elkaar zochten. Hoe Zoë wakker werd met een ontsteking in haar heup en ik de klamheid zelve was. De momenten waarop ik als ouder mezelf sterk hebt gehouden terwijl ik van binnen huilde. De leermomenten die ik heb gehad. De vrienden die ik erbij kreeg en de vriendschappen die verwaterde, maar vooral de liefde die ik heb mogen ervaren. Dat 2016 maar weer een goed jaar mag worden. Een jaar vol emoties en belevenissen, maar vooral een jaar vol geluk en liefde. Mijn goede voornemens voor komend jaar zijn dan ook de voornemens die ik elk jaar heb. Geniet van elke dag, geniet van de liefde van de mensen die belangrijk voor je zijn, geef liefde en vergeet vooral ook niet te zeggen hoeveel je van ze houdt. Zie ook blog: https://www.mamaplaats.nl/blog/mijn-voornemens-voor-het-nieuwe-jaar

 90. cootje48 cootje48

  95

  Gewoon doorleven zoas we in 2015 ook gedaan hebben, Begonnen in 2015 met eten volgens GOK en ruim 20 kilo afgevallen. Genieten van alle kleine dingen en van elkaar! Misschien ietsje meer tijd aan mezelf besteden ;-)

 91. Marjo1985 Marjo1985

  96

  Mijn goede voornemens; 1 minstens zo lief voor m'n vent zijn als vorig jaar of nog veel meer 2 m'n kleine lieve ventje overladen met liefde en heeeeel veel leuke dingen doen 3 en natuurlijk afvallen! Yeah... In januari hard aan de slag Niet erg origineel maar ik ben snel tevreden denk ik. Heb een mooie en leuke baan en het liefste gezin wat er is! Nu nog een huisje verkopen dan zijn we der:)

 92. marietje2015 marietje2015

  97

  Balans vinden en koesteren.

 93. FrederikeV FrederikeV

  98

  Ik hoop 2016 te beginnen met een nieuwe uitdaging in mijn leven. Een grote verantwoordelijkheid maar tevens ook de mooiste ervaring die eigenlijk deels al is begonnen. Eind januari verwacht ik mijn eerste kindje, mijn kleine mannetje. Zo shopverslaafd als dat ik in 2015 ben geweest, staat het welzijn en de gezondheid van mijn baby op nummer 1. Lang heb ik mezelf niet meer verwend omdat ik de kleine alles wil geven wat hij verdient. Zijn geluk zal voor mij het mooiste cadeautje zijn. 2016 als moeder beginnen zal dan ook een uitdagend en hopelijk een liefdevol en gelukkig jaar opleveren! Dat er nog vele mogen volgen

 94. judokid judokid

  99

  beter voor mezelf zorgen qua eten, sporten en ontspanning

 95. okkie1978 okkie1978

  100

  dit jaar ga ik mijn opleiding halen voor ambulance verpleegkundige. ondanks dat ik 36 uur ben gaan werken om dit doel te halen vind ik het ook heel belangrijk om te blijven genieten van de kleine dingen zoals knuffelen met mijn jongens.

 96. marijksels marijksels

  101

  Ik zou graag in het nieuwe jaar leren wat beter voor mezelf te zorgen

 97. Mirremeid Mirremeid

  102

  Nadat ik in 2014 10 kilo ben afgevallen en dit gewicht heb weten vast te houden, ga ik in 2016 weer proberen om nog eens 10 kilo af te vallen.

 98. tanjavdburgt tanjavdburgt

  103

  Mijn goede voornemen is om meer in contact te komen met mijn gevoel en prioriteit te geven aan wat voor mij echt belangrijk is ipv me druk te maken over kleinigheden. Door beter voor mezelf te zorgen, hoop ik meer energie te hebben en beter in mijn vel te zitten zodat ik een nog leukere moeder, echtgenote, zus, dochter, vriendin en collega ben. Gelukkig heb ik een goede coach die me hierbij gaat helpen :)

 99. wvs wvs

  104

  Ga afvallen hopelijk heel veel en een meer gezonde en sportieve levenstijl. Dat is mijn goede voornemen voor 2016.

 100. hernieuw hernieuw

  105

  Nog bewuster genieten van al het mooie om ons heen.

 101. Heli Heli

  106

  In januari worden wij papa en mama. Heel bijzonder dit! Voor ons zeker als goede voornemen om goede, lieve ouders te worden!

 102. wendy1987 wendy1987

  107

  Mijn goede voornemens voor 2016 zijn 20 kilo afvallen en genieten van ons gezinnetje! Zou graag alles willen vertellen maar sommige dingen vind ik dat die niet hier horen te staan dus beetje in het kort We komen telkens een stapje dichterbij en ook al vallen we ooit we klimmen telkens weer omhoog

 103. sassefrasje sassefrasje

  108

  Meer in het hier en nu leven, en vaker trots zijn op mezelf. Ik doe het goed. Oh en 20 kilo afvallen zou ook leuk zijn. Dit ga ik doen door lekker te sporten en veel buitenactiviteiten met de kinderen te ondernemen. Ook ga ik op mijn werk, waar ik door mijn zwangerschap bijna een jaar afwezig ben geweest weer met frisse moed en frisse ideeen beginnen. Maar bovenal genieten, genieten, genieten van mijn 2 gezonde kinderen. dat was niet zo vanzelfsprekend nml.

 104. marjan riedstra marjan riedstra

  109

  in het jaar 2015 zijn mijn voornemens uitgekomen, getrouwd en een prachtige zoon gekregen, 2016 kan ik alleen maar zeggen veel liefde geven aan mijn gezin en wij als gezin op vakantie kunnen gaan in 2016 naar een druk jaar er heerlijk even op uit gaan..

 105. Dike Dike

  110

  Mijn wens voor iedereen voor 2016: een lepel geluk, een snuifje succes, maar vooral een grote portie gezondheid!

 106. Jesskris Jesskris

  111

  Mijn goede voornemen is nog meer gaan genieten van het leven mijn kids en mijn man! En zoals vast vele anderen 10kilo afvallen maar of dat gaat lukken ????

 107. TrijntjeH TrijntjeH

  112

  Mijn goede voornemen voor 2016 is om te staan voor wie ik ben. Mijn plekje in de wereld in nemen zoals dat bedoeld is. Zonder mezelf altijd aan de zijlijn te zetten of weg te cijferen. Hierdoor zal ik als mens en als moeder vast en zeker groeien en gelukkiger zijn.

 108. Conny H Conny H

  113

  Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is om de beste mama te zijn die ik kan zijn voor mijn kleine boefje en af en toe ook tijd te pakken voor mezelf om op te laden, aangezien dat er nu vaak bij in schiet.

 109. mieke maurik mieke maurik

  114

  Mijn goede voornemens zijn meer bezig te zijn met mijn familie. Nu mijn vader en moeder beide in het ziekenhuis liggen , zie je pas hoe waardevol een familie kan zijn. Helaas komt hun hele zorg op mijn schouders en die van mijn partner neer. Zelf hebben we 7 kids. Wil hun bij brengen dat familie uiters belangrijk is en dat je zorg moet delen. Niet zoals mijn broer worden die gewoon iedereen laat barsten.

 110. Liset2012 Liset2012

  115

  Mijn voornemen is om, straks vanaf januari met een nieuwe baan (32 uur), tijd te blijven houden om een leuke en goede mama, partner, vriendin, (schoon)dochter en (schoon)zus te zijn. Maargoed.. Dat zal wel niet altijd lukken. Daarom is mijn grootste voornemen om me niet te schuldig te voelen bij het woord 'nee' en ook tijd aan mijzelf te blijven besteden!

 111. Mama_kimberly Mama_kimberly

  116

  Mijn goede voornemens zijn 1.mij vollop inzetten voor mijn nieuw gezin met 8 kinderen 2.terug wat op de lijn letten 3.meer sporten en 4.proberen mijn vader naar de dokter te krijgen omdat hij hellemaal niet goed is maar niet naar de dokter wil,en hij is mijn held.

 112. Jen_1990 Jen_1990

  117

  Mijn goede voornemens... Gezonder koken voor mijn ventje ;-) Zo kunnen we samen 2016 gezonder inzetten om in 2017 een kleintje op de wereld te zetten. <3

 113. Yvette1407 Yvette1407

  118

  Meer tijd voor mijn dochter vrij maken, ik zie haar veel te weinig!

 114. jantje_mama jantje_mama

  119

  meer bord en kaart spelen spelen met de hele familie!

 115. Cell1982 Cell1982

  120

  Mijn goede voornemen... meestal ben ik niet zo van de goede voornemens... maar wat ik me vooral voorneem is dat ik blijf genieten van mijn gezinnetje (dat sinds dit jaar compleet is met de geboorte van onze dochter in augustus 2015). Blijven genieten van de glimlachen en lieve woordjes van mijn zoontje van 3 en de grote glimlachen van mijn dochtertje als ze weer een vroeg wakker is en lekker ligt te brabbelen in haar bedje. Genieten is mijn voornemen, en mijn grootste voornemen (en daarmee misschien ook wens) is om mijn man ook te leren genieten van de kleine momenten!

 116. cmjgb cmjgb

  121

  Mijn goede voornemens? Tja afvallen maar dat proberen we al een tijd. Een echt voornemen is meer gaan genieten! Vaak is het zo druk dat je vergeet te genieten. Meer tijd aan vriendinnen, de kindjes en elkaar in ons geweldige nieuwe huis

 117. Char85 Char85

  122

  Mijn goede voornemens voor 2016 zijn: nog meer genieten van geluk en gezondheid met elkaar, elkaar liefhebben en een gezond kind op de wereld zetten.

 118. lijda2407 lijda2407

  123

  Mijn goede voornemens is werk aan me zelf. En de balans vinden tussen werk en prive (eigen ondernemening) en waardoor ik misschien minder vage klachten heb... Dus 2016 gaat een hard werkend jaar worden voor mij, maar hopelijk met een positief einde :-)

 119. fdafnek fdafnek

  124

  Mijn goede voornemen is om mijn nieuwe gezonde leefstijl Paleo combi met Rens Kroes een kans te gaan geven. Ik ben zo enthousiast over deze leefstijl, dat ik het met iedereen wil gaan delen! :D

 120. Moglionii Moglionii

  125

  In 2016 krijgen wij ons eerste kindje! Na een rotjaar wat betreft een miskraam in onze witte broodsweken, is het geluk aan onze zijde en verwachten wij in maart een klein meisje! Ons goede voornemen is dit kleine meisje alle liefs en goeds te geven waar wij dit kunnen!

 121. Wilma D Wilma D

  126

  geen kerststress meer! Heel het jaar door kadootjes verzamelen en in november mijn zelfgemaakte kerstkaarten klaar dus na de zomervakantie direct beginnen want het valt altijd tegen. En gerechten kan ik ook ver van te voren bedenken en hoeven niet pas op 20 december bedacht. En ook niet op de 24e pas gemaakt. Ook kadootjes inpakken en er wat moois van maken kan ver van te voren. En voor de rest de gebruikelijke voornemens: niet meer zoveel snoepen, meer bewegen en lief zijn voor mezelf!

 122. angelique fok angelique fok

  127

  mijn goede voornemens: eigenlijk maar een genieten van het hier en nu. elke dag naar mijn kinderen kijken en me rijk voelen. elke dag naar mijn man kijken en mij geliefd voelen. elke dag even stil staan bij al het moois om me heen. het leven is relatief je kan er beter t beste uit halen. zo zijn tegenslagen wat beter te dragen

 123. Lilpos Lilpos

  128

  In 2016 wil ik meer genieten van al het moois wat ik al heb. Mijn 3 kids en mijn man. Mijn man is mijn rots in de branding. Nu hij vanaf 1 januari straks een eigen bedrijf heeft zullen wij er ook extra voor hem moeten zijn. Super trots zijn we op hem. Naast het genieten van mijn gezin wil ik ook wat meer tijd aan mezelf besteden. Lekker sporten en wat meer aandacht voor mijn vriendinnen. Ik heb zin in 2016!!!

 124. jlc84 jlc84

  129

  Mijn goede voornemen is om van de sondevoeding af te komen, conditie op te bouwen en in februari een gezonde zoon ter wereld te mogen brengen. Laat dan t genieten maar beginnen!!

 125. Angelicious Angelicious

  130

  Nog meer genieten van onze pasgeboren zoon :D

 126. photopropz photopropz

  131

  Mijn goede voornemens voor 2016 zijn mijn leven te lijden zoals ik dat in gedachten heb. Afgelopen jaar ontzettend zwaar gehad. Mede dankzij een narcistische psychopatische ex die al jaren probeert mijn leven een hel te maken, zijn mijn nieuwe vriend en ik letterlijk alles kwijtgeraakt dat we hebben. Als je in Nederland weet hoe je alles en iedereen moet bespelen al is het met roddels en leugens, zelfs als de ander met bewijzen kan aantonen dat hij de gestoorde is die alleen maar liegt en bedriegt om zijn zin te krijgen, dan kom je overal mee weg. Wij zijn ons huis kwijtgeraakt, mijn kids wonen nu tijdelijk bij de moeder van die gestoorde ex. Ik ben dakloos geweest, heb een half jaar geen inkomen gehad omdat de gemeente weigerde te betalen. Hier hebben we alsnog gelijk voor gekregen, maar bovenop alle rommel opruimen die er al was (zoals dak boven hoofd vinden) kunnen we daar ook nog eens ons eigen hard voor maken. Als ik mijn vriend niet had gehad, die er daadwerkelijk bij stond als de gestoorde acties van ex plaatsvonden was ik er al niet meer geweest. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik dagelijks in angst leef. Ik heb inmiddels een studio gevonden, en vanaf dag 1 gaat het gestalk hier verder. Ik heb inmiddels zelfs kogels in huis gevonden en ben nu in heel nederland op zoek naar een woning om in rust mijn dingen te gaan regelen. Ik hoop dan ook echt dat ik in 2016 ergens verder kan waar ik in alle rust kan vechten om alles wat ons is afgepakt terug te winnen en dat de werkelijke oorzaak eindelijk eens word gestrafd, ik voel mee met alle meisjes die in een dergelijke situatie er alleen voor staan en hoop voor hen ook dat ze er bovenop komen. Ik ben bezig met een website en ga me dit jaar hier hard voor maken om hen te helpen waar ik kan, al is er maar 1 meisje die op tijd haar ogen opent. Een boek schrijven staat ook op de planning zodra er rust is. Verder wens ik iedereen fijne feestdagen toe, mijne zijn helaas verschrikkelijk ik mis mijn 2 prachtige kindjes ontzettend die hij (teriwjl ze bij zijn moeder zitten ja, dat kan allemaal in nederland) bij mij weg houd al een half jaar. :(

 127. Silvia01 Silvia01

  132

  In 2016 wil ik veel creatieve dingen gaan doen. Veel tekenen. Want ik heb potloden gekocht die ik amper heb aangeraakt nog. Meer aquarellen. Ik heb zowel potloden als tubes. En ik wil leren kleding maken. Dit alles lijkt me genoeg nieuws voor 2016.

 128. Monique Leusink Monique Leusink

  133

  Mijn goede voornemen is LEF. Ik heb mijzelf al vele jaren weggecijferd en 2016 wordt het jaar voor mij. Dan laat ik iedereen zien dat ik net zo belangrijk ben als de rest van de wereld en laat mij niet meer op de kop zitten ????

 129. Hannah2012 Hannah2012

  134

  Dit jaar kiezen we voor ons gezin. Om gelijk goed te beginnen gaan we eerst lekker op vakantie zo dat we fris het nieuwe jaar in kunnen en de 1e verjaardag van zoonlief kunnen vieren ????

 130. sepia sepia

  135

  Op tijd naar bed!

 131. dieanne dieanne

  136

  nu 18 weken zwanger, en mijn goede voornemen voor 2016 is toch wel om een supermom te worden. Ben heel erg benieuwd hoe mijn vriend het gaat doen als papa en ik als mama. Ik heb eindelijk sinds een paar weken weer de energie om dingen te ondernemen, dus ook als doel om mijn gewicht een beetje binnen de perken te houden, maar nu het sporten (wel minder fanatiek als voorheen) weer opgepikt dus ga nu vooral genieten van ons kleine wurmke dat in mij groeit!

 132. Mama 1993 Mama 1993

  137

  Nog meer voor andere doen. Heb me opgegeven om in september te collecteren voor kwf. Voor me vader die een aantal jaar is overleden. Nu nog meer doen voor goede doelen. En dat komt vanzelf wel. En over me angsten heen komen, al is het 1 klein stapje alles telt mee!

 133. Joyce Vonk Joyce Vonk

  138

  Mijn goede voornemens in 2016 zijn stoppen met roken ,gezonder leven Zodat ik nog heel lang van mijn kleine mannetje kan genieten!!!

 134. SwoosyQ SwoosyQ

  139

  Goede voornemens heb ik altijd al enorme onzin gevonden. Als je iets echt graag wilt, dan kun je het meteen die dag beginnen (te veranderen). Wil je op dieet? Waarom wachten tot 1 januari? Stoppen met roken? Gewoon knop om en doen! De meeste mensen die wachten tot 1 januari haken toch meestal af voordat het februari is... Maar als ik echt een goed voornemen moet kiezen, dan heb ik er twee: 1) Onze zoon, 2 jaar oud, weer aan het slapen te krijgen.. 2) In augustus 2016 een prachtig, gezond kindje op de wereld zetten.. :)

 135. Brenda Bracke Brenda Bracke

  140

  Meer genieten van mijn kinderen en af en toe eens stilstaan bij hoe mooi het leven is, het gaat zo snel allemaal

 136. 4kids78 4kids78

  141

  Ik heb besloten mij niet meer druk te maken om niets. Kinderen die s morgens hun ritme niet aanpassen aan de ochtendspits, er s morgens achterkomen dat ze een schoendoos mee moeten doen naar school, een zoon die besluit dat s morgens zijn haren kammen echt overbodig is, dochter die per se die oude schoenen wil aandoen, andere dochter die geen zin heeft om haar kleren aan te doen,... ik wil mij er niet meer druk in,maken.het ergste dat er kan gebeuren is dat ze 5 minuten later op school zijn. Ik ga dus geen ruzie meer maken s morgens

 137. Serendipity Serendipity

  142

  Een gezond 2016 dat is mijn goede voornemen, dit jaar was het zwaarste maar ook tegelijkertijd het mooiste jaar van mijn leven. Ik heb een gezond kindje op de wereld mogen zetten. Vanzelfsprekend was dit niet. 19 dec de test gedaan 2014 en ja na 2 jaar proberen was het eindelijk zover zo gelukkig waren wij dat het ons eindelijk gegund was!! 6 januari, mijn eerste opname in het ziekenhuis Hyperemesis gravidarum was de diagnose, slopende maanden volgden met 6 opnames 13 kg (in 4 weken) afvallen. Bij de 20 weken bleek de kleine spruit een grote groeiachterstand te hebben niet heel verwonderlijk gezien mijn staat (Zelfs water bleef niet binnen) Wekelijkse groeiecho's en metingen volgden om haar in de gaten te houden. Ze groeide heel langzaam maar bleef wel op haar lijntje groeien. Tot ons verdriet braken ook nog eens met 32 weken mijn vliezen dus nogmaals een opname in het ziekenhuis de 7de inmiddels! Injecties en weenremmers haar toch nog kunnen dragen tot 37 weken en toen ben ik ingeleid, het was zo zwaar maar o wat ben ik nu een trotse moeder van een prachtig gezond meisje. Nu genieten we volop en ik geniet zoveel meer van het leven dan voor mijn ziekte. Elke dag dat ik wakker word en haar mooie lach zie ik zou het zo allemaal weer overdoen voor haar! Dit jaar hopelijk een mooi jaar voor ons 3 met weinig ziekenhuizen en heel veel genieten van elkaar. Voor iedereen een heel gelukkig en gezond 2016. Laten we met zijn allen van elkaar en het leven genieten dat is al een prachtig voornemen op zich. Let love rule the world.

 138. Liekelie Liekelie

  143

  Ik hoop in 2016 een kindje op de wereld te kunnen zetten en dat af te schermen van alle ellende die er momenteel overal is. Verder wil ik gezond blijven leven, sporten en genieten van de warmte van vrienden en familie.

 139. lindavanhemert lindavanhemert

  144

  Ik heb besloten om bloeddonor te worden. Ik heb het niet breed, ben alleenstaande moeder, maar wil graag wat voor een ander betekenen.

 140. Ilse Overweg Ilse Overweg

  145

  Mijn partner heeft ruzie met zijn familie en ze hebben geen contact meer. Mijn voornemen voor 2016 is om alles op alles te zetten omdezw familieband te herstellen.

 141. Metalmama Metalmama

  146

  Ik heb er 1. Lief zijn voor mezelf ! En dan echt tijd met mezelf voor mezelf nemen.. Ik heb het hard nodig ????

 142. MamaCaro MamaCaro

  147

  Ohohohohoh elk jaar heb ik bergen goede voornemens waar weer niks van terecht komt... Dit jaar is mijn goede voornemen behalve de standaard voornemens afvallen, meer sporten enz. om positiever tegenover alles te staan en spontaan JA te zeggen op leuke ideeën ipv meteen te bedenken waarom iets niet handig of niet mogelijk is. Ik hoop daardoor een leukere mama, echtgenote, dochter, zus en vriendin te worden in 2016.

 143. Patricia0584 Patricia0584

  148

  Mijn enige voornemen is 'Meer genieten van alles wat geluk in het leven brengt, met name van onze grote, kleine man!'

 144. casto casto

  149

  Ik ben van plan om wat meer voormezelf te gaan zorgen pfff hou altijd rekening met iedereen maar dat doen ze niet altijd voor mijn!

 145. casto casto

  150

  Ik ben van plan om wat meer voormezelf te gaan zorgen pfff hou altijd rekening met iedereen maar dat doen ze niet altijd voor mijn!

 146. lisaatje lisaatje

  151

  Mijn goede voornemen is minder snel oordelen en conclusies trekken.

 147. Saskiarotterdam Saskiarotterdam

  152

  Mijn goede voornemen is mezelf overwinnen. Laatste maanden niet lekker in mijn vel, inclusief paniek aanvallen, hartkloppingen en constante onrust/spanning in mijn lichaam. In 2016 ga ik naast mama en vrouw ook mezelf vinden en koesteren! Althans dat is het plan

 148. KellyT KellyT

  153

  Goede voornemens.. Ik ga dit jaar gezonder eten. Ook wil ik dit jaar mijn opleiding versneld gaan halen. Dit i.v.m. mijn zoontje. Ik vind het maar niks dat hij 5 dagen in de week hele dagen naar het kdv moet. Helaas is het niet anders op dit moment, aangezien mijn partner en ik allebei 5 dagen naar school gaan. Ook ga ik nog beter mijn best doen op mijn stage. Dit om te zorgen dat ik de beste indruk achterlaat en wie weet in de toekomst daar kan komen werken.

 149. Sarina Sarina

  154

  Mijn goede voornemen is om minimaal 15 kilo af te vallen en weer volledig te herstellen van mijn kruisband OK zodat ik weer kan gaan handballen

 150. FabianiWanga FabianiWanga

  155

  Mijn goede voornemen is meer liefde hebben voor mijn medemens. Ik kan mijn naaste liefhebben. Maar wat nou als ik ook de mensen buiten mijn huis met een openhart kan behandelen. Als ik de buurvrouw wat vaker groet, als ik de winkelverkoopster wat aardiger toe spreek. Als ik de gene die naaste me zit in de tram een goeiemorgen,middag of avond wenst. Zal het ook een voordeel zijn voor een ander. Dat ik niet zo in mezelf zit maar me openstel ook voor vreemde. We willen allemaal vrede. Maar het begint toch wel bij jezelf. Ik wil de wereld veranderen maar die stap begint bij mezelf. En wie weet in de winkel had ze net dat stukje aardigheid nodig van mij , en is haar dag gemaakt. En de medepasagier in de tram. Wie weet stelt hij of zij het niet op prijs. But i tried. Ik hoop dat ik andere ook kan aanmoedigen.

 151. vlindertje85 vlindertje85

  156

  Zorgen dat mijn dochter naar de basisschool kan en de juiste zorg die ze nodig heeft ook krijgt.

 152. IngeSchamp IngeSchamp

  157

  Maar liefst 3 goede voornemens: Mijn dochtertje is 5 januari een half jaar oud. Ik heb al die tijd, ondanks tegenslagen, borstvoeding gegeven. Ik heb daar heel erg van genoten en vind het inmiddels ook wel erg verdrietig om te gaan afbouwen. Maar het voordeel en tevens mijn goede voornemen: ik kan nu echt gaan letten op de lijn en flink sporten zodat mijn lijf weer in conditie komt. Daar kijk ik erg naar uit! Het tweede goede voornemen is dichter bij mijn gevoel te blijven en dat uit te spreken ipv op te stapelen. Het derde goede voornemen is meer tijd in te plannen voor ontspanning met het gezin. Te starten met het zoeken naar een andere baan.... We hebben tijdens de kerst erg genoten van de tijd samen!

 153. MICH18 MICH18

  158

  Mijn goede voornemens voor 2016 zijn. Minder letten op wat andere van je verwachten maar doen waar ik zelf een goed gevoel bij heb. Ik ben een studerende mama met 2 kindjes en een derde op komst. Studeren is altijd lastig geweest en hard werken en op dit moment heb ik het gevoel dat ik blij moet zijn met wat ik al bereikt heb en gewoon daar werk in gaat zoeken. Manlief zegt dan heel stellig ga toch door net zoals vele andere.. maar waarom zou ik? Ik ben 5 dagen in de week zonder mijn kindjes en dat wil ik gewoon niet meer. Ik wil gewoon 3 of 4 vaste dagen werken (net wat haalbaar is, financieel gezien) en niet meer 5 dagen onregelmatige tijden. Thja je bent misschien niet 40 uur weg maar je bent wel standaard elke dag weg en dat wil ik niet meer. Ja dit jaar ga ik mijn dromen waarmaken dat is mijn doel. Dingen doen die ik echt leuk vindt! Ik ga werk zoeken waarvoor ik geleerd heb maar ik ga ernaast ook een eigen bedrijfje starten. Gewoon als hobby dat ik even iets kan doen wat ik ECHT heel erg leuk vindt. Je kunt altijd wel meer willen...meer geld....betere baan....maar waarom is het nooit goed genoeg? Ik ben zo gelukkig dat ik mama ben van drie kleine boeven straks... Welk salaris staat daar nou tegenover? Geen...mijn grootste rijkdom zijn mijn kinderen en ben al een goed voorbeeld voor hen geweest en dat zal ook altijd blijven of ik nu nog hoger doorga met studeren of niet. Ik heb al zulke mooie diploma's en dat heb ik wel even gefixt met twee kindjes en een derde kindje in mijn buik! Nee nee nee 2016 staat in het teken van mijn gezin, mijn dierbaarste bezitten en het gene doen wat ik al zolang wil!♡♡♡♡ ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2016 en vergeet niet... De kleine dingen in het leven dat is wat telt!

 154. Valerie32 Valerie32

  159

  Ik verwacht in Mei mijn 3de kindje ( jongen ) , na 2 meisjes :) . Dus mijn voornemens gaan naar het gezond en welzijn van mijn baby en mijn 2 meisjes . Prettige feestdagen iedereen!

 155. karlijn4ever karlijn4ever

  160

  Mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar; lekker genieten met mijn gezin, meer beweging en leven in het hier en nu ❤️

 156. Mlizzz83 Mlizzz83

  161

  Mijn goede voornemen is om meer te genieten van alles om mij heen. Meer dingen te gaan ondernemen. Vaker dagjes weg te plannen. Gewoon genieten. Dit jaar was een rollercoaster voor ons waardoor we eigenlijk door heel 2015 geleefd zijn. Nu word het ons jaar en gaan we plezier met ons kersverse gezinnetje beleven. Heerlijk met ons mannetje op pad, het bos in of naar een pretpark. Of naar het strand. Alles is prachtig voor zo'n kleine man. En als ik dan zijn glimlach zie dan weet ik dat ik het goed doe als moeder.

 157. Mama Gwenny Mama Gwenny

  162

  Mijn voornemen is om vriendelijker te kijken en meer te glimlachen om mensen te laten blijken dat je ze ziet. Of het nou in de winkel of op het werk is of dat ik geholpen wil worden of gewoon door de stad loop. Plus en plus is + , Plus en min is +. Op naar meer positiviteit .

 158. nommie nommie

  163

  Aan echte goede voornemens doe ik niet. Wel afgelopen jaar geleerd er weer voor mijzelf te zijn. En dat wil ik in 2016 zeker voorzetten. Lief zijn voor mijzelf. En daardoor ook voor mijn gezin. gezonde levensstijl blijven volhouden. En dan lukt dat afvallen ook wel ;)

 159. rebo1982 rebo1982

  164

  Eigenlijk doe ik niet aan goede voornemens. elke dag is weer een nieuwe kans om dingen anders aan te pakken, daar heb ik geen nieuw jaar voor nodig. Al hoop ik wel dat in het komende jaar ons appartement verkocht wordt en wij een huis met een tuin kunnen betalen. Maar dat is een voornemen waar ik weinig invloed op heb (behalve dan het in de markt zetten van het huis :))

 160. vandenheuvel vandenheuvel

  165

  In april verwacht ik mijn eerste kindje, mijn man heeft al twee kinderen. Ik heb een stiefmoeder gehad die haar kinderen altijd voorop zette waardoor mijn broertje en ik ons minder voelde. Ik heb een super goede band met mijn stiefdochter en mijn goede voornemen is om haar niet te verwaarlozen en dat ze zich nog net zo geliefd voelt als nu. Ook wil ik mijn stiefzoon de liefde geven die hij verdient. Mijn man wil ik ook zeker niet te kort doen, dit word nog een hele uitdaging aangezien mijn lichaam niet helemaal gezond is!

 161. A.Jagram A.Jagram

  166

  Mijn goede voornemen is om in 2016 na Herstel en Balans weer terug te keren in het arbeidsproces. Weer de oude draad oppakken en daarmee de laatste anderhalf jaar van chemotherapie, bestraling en operaties afsluiten. 2016, here i come!

 162. kimmiee kimmiee

  167

  Mijn goede voornemens voor 2016: Een betere balans tussen gezin en werk vinden (werk vinden dus, nu 100% voor het gezin). Na twee zoons hopelijk ook onze dochter gezond en wel op de wereld zetten. Heel veel genieten & meer stil staan bij de kleine dingen in het leven. (leef een beetje te gehaast nu). Wat meer aan mezelf denken ipv altijd maar andere mensen op de eerste plaats zetten.

 163. Hoanne Hoanne

  168

  Na jaren van ellende, veel pijn en veel verdriet. Zijn de goede voornemens van mij en mijn man om sportief bezig te gaan. Als ons gewicht daar door afneemt prima. Zou leuk zijn. En proberen het positieve te zien in de kleine dingen. En dan hopelijk zwanger te worden. Zodat onze zoon een broertje of zusje zou kunnen krijgen. Daar vechten wij al 5 jaar voor!

 164. Momo Momo

  169

  Hierbij mijn blogje: https://www.mamaplaats.nl/user/blog/index/118714

 165. Suesieh Suesieh

  170

  Genieten van elke dag en niets meer uitstellen! Door de aanslagen en mensen die onverwachts zijn overleden ben ik mij er heel erg van bewust dat er niet altijd een later is. Dus ik GA de cursus doen die mij leuk lijkt en ik NEEM de kinderen mee naar de plek die ze graag willen zien en GA weer eens echt op vakantie met mijn gezin. En ik GA elke dag genieten van mijn gezinnetje. Vraagt mijn dochter om een spelletje te doen dan zeg ik ja en niet strakjes, eerst nog even dit en dat doen. Mijn motto word dan ook: Geniet van het leven, je weet nooit wanneer het afgelopen is!

 166. Seciel Seciel

  171

  In de afgelopen 3 maanden ben ik 12 kilo afgevallen. Eind januari wordt ik 35 en ik heb mezelf het doel gesteld dat ik op mijn verjaardag 70 kilo weeg. Dit betekend dat ik nog 5 kilo moet afvallen in de komende 32 dagen. Dit gaat me lukken!!

 167. Sharon-1988 Sharon-1988

  172

  In November bevallen van ons eerste kindje en voor haar wil ik een fitte mama zijn. In Januari ga ik beginnen met sporten onder begeleiding zodat ik in september mee kan doen aan de strongsisterrun in nijverdal. Ik ben zelf wat lui ingesteld maar vind het voor mijn kleintje belangrijk om actief te zijn, met dit doel voor ogen moet dat vast gaan lukken. Verder ga ik haar en mijn vriend al mijn liefde geven en samen genieten, de tijd vliegt voorbij.

 168. nientje nientje

  173

  Geen grote voornemens voor het nieuwe jaar, omdat ik er elke dag een klein beetje doe;) nl mijn 2 zoontjes proberen gelukkig te maken elke dag opnieuw, met vooral veel gekriebel en gelach <3

 169. DeAutistischeMama DeAutistischeMama

  174

  Loslaten en acceptatie zijn mijn key woorden voor het nieuwe jaar. Ik ga het mezelf minder moeilijk maken hopelijk!!iedereen veel succes en doorzettingsvermogen gewenst!

 170. Paula Vd meiden Paula Vd meiden

  175

  Ik ga zoveel mogelijk genieten van elke dag net als in 2015 ga ik dit voortzetten in 2016

 171. Natascha Stegehuis-koning Natascha Stegehuis-koning

  176

  Om meer te gaan sporten en op te Letten met met het eten en het geld uitgeven! Dit alles voor mijn kindjes zodat zij een gezonde mama hebben!

 172. Wasila Wasila

  177

  Ik hoop dat jullie allemaal een gelukkige naar zullen door berngen en nog prettige feestdagen.

 173. MisssMamaPoekkie MisssMamaPoekkie

  178

  Voornemens worden eigenlijk bijna nooit nageleefd... ik hoop alleen dat het goed gaat met mijn familie. Dat er goede dingen gaan gebeuren in deze wereld die totaal losgeslagen is. En ik hoop dat mijn oma de eerste verjaardag van mijn zoontje( haar achterkleinkind) nog mag meemaken... ze gaat zo ontzettend snel achteruit met haar gezondheid.. ( ze kwakkelt al jaren) ik hoop dat iedereen een geweldig 2016 gaat hebben. ♡ xxx

 174. Louise33 Louise33

  179

  Mijn goede voornemen voor 2016 is om na mijn bevalling (30-4-16) het sporten weer op te pakken en ervoor te zorgen dat ik een kleinere kans ga krijgen op diabetes. Heb nu voor de tweede keer zwangerschapssuiker en ik hoop echt dat ik nooit diabetes voor altijd krijg.

 175. EllyKlijsen EllyKlijsen

  180

  Vorig jaar had ik een voornemen-boompje gemaakt (houten boompje, waar ik met gift tags goede voornemens op had gezet). Leuk om te zien en goed dat je er iedere dag aan herinnerd wordt als je er voorbij loopt. Dus mijn eerste voornemen, is dat boompje weer zo in te delen. Maar wat komt er op? Allereerst realistische doelen. Geen grootse dingen waarvan ik diep van binnen weet dat het niet écht haalbaar gaat zijn. Maar bijvoorbeeld wel: - Zoveel mogelijk lachen samen - Zoveel mogelijk herinneringen creëren met het gezin (uitstapjes, leuke momenten thuis maken, vakantie ed) en deze vastleggen - Gezonder leven. Cliché, maar wel nodig. Ik roep dit ieder jaar. Echter, deze week heb ik twee vrij heftige diagnoses op één dag gekregen (viel toevallig samen), waarbij een gezonde(re) levensstijl veel kan gaan opleveren. Dus allereerst ga ik door die diagnoses hopelijk eindelijk de stok achter de deur hebben om wat radicaler om te gaan naar een gezonder leven. Geen gekkigheid van diëten en andere niet realistische en vol te houden zaken. Gewoon bewuster eten, gezonder eten, meer bewegen. Meer luisteren naar mijn lijf. - Juist door die diagnoses: extra genieten van de kleine momenten. Met mijn kwakkellijf is bij de pakken neerzitten en balen makkelijk te doen. Maar dat weiger ik. Dus deze blije gup wordt in 2016 Blije Gup plus! Een eekhoorntje spotten in het bos, buiten niets horen dan vogeltjes, de sterren bekijken terwijl je de hond uitlaat (zelfs in de regen), open haardlucht als je buiten wandelt in het donker, de glimlach die op het gezicht van mijn kleine verschijnt als hij me ziet (magisch), ja dit waren al mooie momenten. Maar nu worden het mijn cadeautjes. Die ga ik allemaal weer vastleggen in onze memory-pot van 2016 die ik ga prepareren. Ieder leuk moment gaat er weer in! Nu nog meer dan huidig jaar. - Een mooie zin van mijn held Roald Dahl (Willy Wonka) als levensmotto aannemen, omdat het allemaal al veel te serieus is in het leven: 'A little nonsense now and then, is relished by the wisest men'. - Meteen een bruggetje van mijn favoriete schrijver naar ikzelf als schrijver: yes, ik ga meer schrijven. VEEL meer schrijven!

 176. zan zan

  181

  Ik zal willen opleiding vinden en nieuwe baan vinden en vooral genieten van elke moment

 177. ilaisa Boetius ilaisa Boetius

  182

  Dit jaar is mijn voornemen los te laten van de goede voornemens. Het kan je leven erg beïnvloeden en je zelf teleurstellen als je doel op een of andere manier niet behaald word. Alleen de motto's leven en laten leven, pluk de dag gaan dit jaar met mij mee.

 178. ilaisa Boetius ilaisa Boetius

  183

  Dit jaar is mijn voornemen los te laten van de goede voornemens. Het kan je leven erg beïnvloeden en je zelf teleurstellen als je doel op een of andere manier niet behaald word. Alleen de motto's leven en laten leven, pluk de dag gaan dit jaar met mij mee.

 179. Jamilab Jamilab

  184

  Dit jaar ga ik strijden om mijn voornemens te behalen. - alle overtollige kilo's en vetrolletjes moeten er afgebrand worden en ik moet weer in maatje 34-36 passen. - gedachten goed verbeteren en meer doen voor de maatschappij, vrijwilligerswerk, goede daden, -sparen voor een droom vakantie - gezond en gelukkig zijn met mijn mooie familie

 180. Masha90 Masha90

  185

  Voor het eerst in jaren hebben wij thuis weer goede voornemens. Om het makkelijk meetbaar en haalbaar te maken, hebben wij er twee uitgekozen voor dit jaar: - minstens 2 stuks fruit voor papa en mama per dag, de kleine eet gelukkig al een fruitmand per dag en is een heel goed voorbeeld voor papa en mama - Overdag geen tv meer kijken, dus meer tijd voor spelletjes, wandelen en lekker rustig in een boekje kruipen Een betere wereld begint bij jezelf!

 181. Ramonazoey2014 Ramonazoey2014

  186

  Ik ben een mama met autisme en enorm aan het leren . Heb een jonge dochter van 21 mnd . Mijn voornemen is nog meer te leren met m'n autisme om te gaan . En minder gehaast te zijn . En stuk minder Facebook meer tijd aan het gezin .

 182. Ramonazoey2014 Ramonazoey2014

  187

  Ik ben een mama met autisme en enorm aan het leren . Heb een jonge dochter van 21 mnd . Mijn voornemen is nog meer te leren met m'n autisme om te gaan . En minder gehaast te zijn . En stuk minder Facebook meer tijd aan het gezin .

 183. mamafeijen mamafeijen

  188

  makkelijker vergeven maar minder snel vergeten. positiever in het leven staan. zuiniger aan leven. geen dingen meer laten liggen tot het laatste moment maar vooral proberen minder te stressen!

 184. wempsie wempsie

  189

  Mijn GOEDE voornemen is om EINDELIJK een huisdier in huis te nemen.... mijn man houdt het al jaren tegen maar ik lees/hoor en zie steeds vaker dat kinderen (extra) socialer worden en ook een troost kwijt kunnen met een huisdier. Ik zeg WELKOM hond of poes die z.s.m. bij ons komt wonen......

 185. o0anne0o o0anne0o

  190

  Mijn goede voornemen is dat ik mijn kindje gezond op de wereld ga/wil zetten en dat ik toch wel wat meer ga sporten...

 186. Jose Looijs Jose Looijs

  191

  ........................ de kilo's er WEER afwerken en ze er nu af HOUDEN. Dit is best een strijd... aangezien ik allerlei lichamelijke klachten heb, door angst voor de angst... moeilijk uit te leggen, nooit gedacht dat dit me zou overkomen... Maaaaar ik ga ervoor! Tijd om de strijd aan te gaan!

 187. Amardi Amardi

  192

  Mijn goede voornemen is niet meer verdrietig zijn om mijn ex die een maand geleden bij ons weg ging. Onze zoon is nu 9 maanden en ik ga alleen nog aan hem en mezelf denken! M'n ex weet niet wat hij mist. Wij gaan verder! 2016 word ons jaar!

 188. Regina Donkervoort Regina Donkervoort

  193

  Ik wil in 2016 door gaan hoe ik 2015 heb afgesloten. Heerlijk met mijn gezin zijn. Mooie kan het niet

 189. Mama11. Mama11.

  194

  Meer genieten en supertrots zijn op mezelf!!!

 190. Laura89 Laura89

  195

  Mijn goede voornemen is die laatste 10 kilo afvallen en daarom een fitte mama zijn!

 191. Inez87 Inez87

  196

  Wij doen dit jaar niet aan goede voornemens. Mijn moeder heft helaas net voor de feestdagen gehoord dat ze niet meer zal genezen. Ze woont momenteel bij mij, mijn vriend en mijn zoontje in huis. Dit wordt een jaar van doorzetten, overleven en sterk proberen te blijven. Hopelijk kunnen we in 2017 weer goede voornemens maken.

 192. petruska petruska

  197

  Samen met mijn man Bas genieten van onze dochter die nu 7 weken oud is. Hadden niet meer gedacht dat wij dit nog mee zouden maken. Wij zijn heel trots op haar. Ook hebben wij ons voorgenomen om dit jaar meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten. Zodat wij meer met haar kunnen doen.

 193. happymommy2be happymommy2be

  198

  Na een miskraam en het overlijden van mijn zoontje allemaal in 1 jaar, is mijn voornemen mij te focussen op mijn geluk. Ik wil weer van het leven kunnen genieten met mijn kindjes in mijn hart. Ik wil niet de dagen doorkomen met de gedachte om weer liefde te kunnen geven aan een kindje. Mijn voornemen is kortom om weer te houden van mijn leven en er het beste uit te halen.

 194. CBoox CBoox

  199

  Om niet meer aangevallen te voelen als men vraagt of we al zwanger zijn. Je wilt niet met iedereen delen (bekenden) dat het nog niet lukt. Voornamelijk stress verlichten. :)

 195. roos benders roos benders

  200

  Dat ik een gezond kind op aarde breng en dat wij dan heerlijk kunnen genieten als gezinnetje met en van elkaar

 196. rensje1 rensje1

  201

  Mijn voornemen is om echt meer rust en ontspanning te creëren in alle dagen. verrast me altijd rond vakantietijd weer Hoe waardevol het is om echt tijd en aandacht voor elkaar te hebben. Wel lastig voornemen maar inmiddels al een week goede oefening gehad. tip 1 is: Plan niet vooruit. Spontane bezoekjes/Afspraken geven meer voldoening. liefs

 197. Biondina Biondina

  202

  Mijn goede voornemens: minder druk maken om dingen en meer leven!

 198. Biondina Biondina

  203

  Mijn goede voornemens: minder druk maken om dingen en meer leven!

 199. iuliastamate iuliastamate

  204

  Mijn goede voornemens voor 2016 : meer bewegen , gezonder eten , meer creatief bezig zijn , goed voor mijn huid zorgen , meer aandacht besteden aan mijn geliefden en meer te gaan genieten van het leven

 200. minimonkey minimonkey

  205

  Mijn goede voornemen: *Meedoen aan Moeders voor Moeders. "Geluk kun je delen" is hun motto. Op zo'n simpele manier kun je een ander, voor wie "Het Geluk" niet zo vanzelfsprekend is, helpen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit weer mag doen.

 201. LaLoSo LaLoSo

  206

  mijn goede voornemen is dat ik vastbesloten ben om er achter zien te komen wat er met mij aan de hand is. Ik ben jaren lang aan het tobben. En nu ik eindelijk een nieuwe huisarts heb die eindelijk naar mij luistert en mij begrijp komt met een hoop goede dingen. zo ga ik naar een ander ziekenhuis. Dat is voornemen nummer 1. Voornemen nummer 2 is. Dat ik beter wilt leren koken. Want ik vind het wel heel erg leuk maar het zijn vaak de zelfde dingen. Dus ik vind zelf een hoop goede voornemens. En natuurlijk veel liefde voor mijn kindjes en man.

 202. ilse_prins ilse_prins

  207

  Mijn goede voornemen?? Iets vaker een ilsiee-momentje... Soms loop ik mezelf gewoon echt voorbij,.. Daarom iets vaker even op de bank met een tijdschrift, tijd voor de kapper, tijd voor een maskertje.. Dan maar een keertje geen ramen lapen.. ;-)

 203. Mamavan2kanjers Mamavan2kanjers

  208

  Een beetje genant vind ik het om toe te geven. Maar ik ben een beetje teveel verbonden met mijn telefoon. Aan tafel gaat hij echt niet mee en is etenstijd heilig. Maar daaromheen check ik zeer regelmatig social media, mail enz. Mijn goede voornemen is dan ook om deze eens wat meer opzij te zetten én meer samen te doen met mijn kindjes.

 204. Heidie77jola Heidie77jola

  209

  Mijn goede voornemen is dat ik zodra er een vrijwilligersfunctie bij Make-A-Wish voor een wensvervuller in mijn provincie is, ik daarop reageer!

 205. dongmiran dongmiran

  210

  Mijn goede voornemens zijn om nu ik in verwachting ben rustiger te gaan leven en meer te letten op de mensen om mij heen, bijv. in de stad oudere mensen helpen als je ziet dat ze ergens moeilijkheden mee hebben.

 206. Wies Otter-Hofs Wies Otter-Hofs

  211

  Mijn voornemens zijn het verdwijnen van mijn buik door te sporten. En ook wil ik nog meer genieten van mijn 2 dochters

 207. Moon89 Moon89

  212

  Onze goede voornemens zijn: letten op onze voeding, meer bewegen, blablabla.... Onze echte voornemens zijn om zoveel mogelijk leuke dingen met onze kinderen te doen en niet altijd haast te hebben of geen tijd. De kleine dingen zijn het die het doen. Vandaag zat ik op de grond op een afstandje naar onze jongste dochter te kijken en wat is dat genieten zeg, dat kleine blije koppie :) Mijn voornemen is om meer van zulke momenten te mogen genieten en gewoon even stil staan en doen wat we leuk vinden. Die berg was ligt er morgen ook nog wel en de stof in de hoek ook, maar mijn dochtertjes zijn maar 1 keer klein en worden zo snel groot. Hier moet je gewoon even bij stil staan :)

 208. MrsvandenBerg MrsvandenBerg

  213

  Mijn goede voornemens; die heb ik niet. Een nieuwe jaar, maar ik blijf het zelfde. Ik haal al een tijd de positiviteit uit de negatieve. Ik laat het niet bij het pakken neer zitten, maar vecht voor wat ik wil hebben. Ik geniet van mijn leven en van mijn gezin. Er zullen momenten komen, die je naar beneden haalt. De kunst is om je hoofd boven water te houden ondanks het probleem/ situatie. Wat ik altijd aan anderen door vertel. Iedereen is hetzelfde. We zijn allemaal mensen, maak niet uit waar je vandaan komt, qua cultuur. Maak niet uit wat voor geloof je hebt. Maakt niet uit of je geel, wit, donder of "zwart" bent. Iedereen komt naakt ter wereld en verlaat de wereld naakt.. Het leven is meer dan negatieve dingen, dit maakt het natuurlijk niet makkelijker op met wat er allemaal in de wereld gebeurd. Zie jouw leven, de leven van je geliefden als een zegen. We kunnen altijd meer dingen willen, of er om willen zeuren.. we hebben het alsnog beter dan anderen die buiten op straat leven, anderen die niet genoeg te besteden hebben, anderen die gedwongen naar de voedsel/ kledingbank moeten in nederland. Maar ook landen zoals Syrie, Afrika enzovoorts. We vechten om ons welzijn en dat is normaal. Tegenwoordig, zie ik de egoïsme veel terug komen. Niet alleen specifiek daarom, maar om de gedrag die anderen van anderen overnemen. Schapengedrag noem ik dat. Het komt weinig voor, dat een ander een stoel aanbied voor een minder valide persoon of voor een zwangere! Dit heb ik vaak meegemaakt, maar dat betekend niet, dat ik het zelfde zou doen voor een ander. Wees jezelf, hou van je zelf en doe wat jij de beste lijkt! Het siert je, xxx

 209. Mirandaaz Mirandaaz

  214

  Samen met manlief de draad weer opgepakt met hulp van Sonja B. Mijn voornemen is dat er nu minimaal 22kilo af moet. Ivm de reconstructie die er dan komt. Heb ik 2014 de nare ziekte gehad. Maar wil me, 36 jaar, weer 100% vrouw voelen!

 210. debby debby

  215

  Mijn goede voornemen voor 2016 is genieten met een hoofdletter G! Mijn moeder is afgelopen jaar plotseling overleden, ik was toen 14 weken zwanger van ons 3e wonder.. Het kan zomaar afgelopen zijn dus ik wil in 2016 en daarna zoveel mogelijk genieten van mijn gezin ♡

 211. Nathalie1010 Nathalie1010

  216

  Hardlopen, heb de schoenen al gekocht. Alleen de app nog down loaden.

 212. Desiree.pijper Desiree.pijper

  217

  Voornemens die heb ik niet wel word het voor mij tijd meer te gaan genieten van het leven en meer aan mezelf denken. Vaker nee zeggen en minder stressen. Dit jaar wil ik mezelf terugvinden en dit alles samen met mijn man en zoontje van bijna 5 maanden

 213. pippi pippi

  218

  Mijn voornemens :) : 1.2016 is mijn jaar wat er ook gebeurt; 2. Meer qualitytime met mijn gezin inbouwen. Ze zijn ten slotte mijn alles en dat verdient heel veel liefde en aandacht. 3.Relativeren en grenzen stellen.Welke gebeurtenissen en activiteiten wil ik allemaal op mijn schouders nemen. 4. Meer tijd inbouwen voor mijzelf. 5. Jaja daar komt ie.... 30 kilo afvallen en 2 kilo aankomen (in die volgorde) en dan een geweldig mooi jurkje kopen.

 214. judokid judokid

  219

  Pff heb er best veel eigenlijk, iets meer in shape raken, meer tijd voor mezelf nemen, maar de belangrijkste is denk ik toch om een betere band te krijgen met de andere moeders. Hoor er voor mijn gevoel nu niet echt bij en dat is best een vervelend gevoel, maar nu nog een plan van aanpak.

 215. Roosmarijn Roosmarijn

  220

  Mijn goede voornemen is 1. Trainen voor de strongmanrun op 4 september en deze dan ook te halen door 'staying alive' 2. DE sollicitatie te doen die mij eindelijk die begeerde baan gaat opleveren. 3. een leukere moeder te zijn voor mijn kinderen, door hard te werken aan het verwerken van de stressfactoren. En zo nog een paar, maar dit zijn de hoofdlijnen.

 216. mama-kaatje mama-kaatje

  221

  Mijn goede voornemens in 2016 zijn accepteren hoe de dingen in het leven gaan. Leven serieus nemen maar tegelijkertijd ook met een korreltje zout!

 217. Shanna le Double Shanna le Double

  222

  Mijn goede voornemen is om veel op mijn kleindochter te passen en heel veel te genieten. Het gaat zo snel allemaal.

 218. mickey78 mickey78

  223

  ons goede voornemen is om nu we bijna klaar zijn met klussen in ons nieuwbouwhuis we meer tijd voor elkaar en ons gezin nemen. Want na een jaar klussen zijn we toe aan geniet tijd met zijn alle

 219. Nicky van der Mast-Arnoldussen Nicky van der Mast-Arnoldussen

  224

  Mijn goede voornemens voor 2016 zijn vooral nog meer gaan te genieten van mijn gezin! Ik ben zo blij met mijn man en dochter en besef me maar al te goed hoe bijzonder het is dat wij haar hebben! Dat is mij afgelopen jaar wel duidelijk geworden! Daarom wil ik nog meer gaan genieten van en met hun!

 220. nessen nessen

  225

  Geduld, geduld, geduld.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >