Winnaars Bekend: 5x winnen: het boek 'Een operatie voor Fientje'

Door: Mamaplaats 125 reacties

winactie stempel 5x winnen: het boek 'Een operatie voor Fientje'

Kinderen voorbereiden op een operatie

Hoe bereid ik mijn kind het beste voor op een operatie? En moet ik dat wel doen of is het beter dat een verpleegkundige dit doet? Dit zijn allemaal vragen die er door je heen gaan als ouder.

Het antwoord op deze vraag is: ook al ben je geen specialist, als ouder kun je, je kind het beste voorbereiden! Wanneer een onbekend persoon dit doet heeft je kind al zijn energie en aandacht nodig met deze persoon vertrouwd te raken en neemt hierdoor minder informatie op. Ook ken jij je kind het beste dan wie dan ook en kun je inspelen op eventuele eerdere ervaringen. 'Een operatie voor Fientje' is daarom een mooi boek om je kind voor te bereiden op een operatie. Voor nu of in de toekomst.

Een operatie voor Fientje

Fientje heeft pijn in haar buik. Om haar weer beter te maken is een operatie nodig en dat vindt Fien best spannend! Wat gaat er allemaal gebeuren? Gelukkig zijn de dokters en de verpleegkundigen erg lief. Ook mag Fientje haar knuffelbeer meenemen. Waar zit de pijn bij jou? En neem jij ook je knuffel mee?

In 'Een operatie voor Fientje' laat Fien stap voor stap zien wat er allemaal bij een operatie komt kijken. Een duidelijk en eenvoudig verhaal dat mede door de heldere illustraties dicht bij de belevingswereld van peuters en kleuters staat. Het boek is zeer geschikt om een operatie bespreekbaar te maken.

Wat kun je winnen?

De Kleine Mug geeft het boek 'Een operatie voor Fientje' maar liefst 5x weg! Kijk snel wat je moet doen om kans te maken op het boek.

Hoe kun je winnen?

Om te winnen dien je de volgende vraag te beantwoorden: Bij welke instantie zou dit boek volgens jou altijd moeten liggen en waarom?

Blijf op de hoogte!

Regelmatig wordt er belangrijke informatie gedeeld via 'Nieuws van de Kleine Mug'. Dit kan zijn in de vorm van een blog maar ook wanneer De Kleine Mug op zoek is naar jouw mening over de input van een volgend boek. Daarnaast ontvang je bijvoorbeeld ook informatie over het belang van een goede voorbereiding. Klik hier om je aan te melden en blijf op de hoogte!

Deze winactie loopt t/m 17 mei 2015.

Winnaars

W

Winnaar

5x winnen: het boek 'Een operatie voor Fientje'

W

Winnaar

5x winnen: het boek 'Een operatie voor Fientje'

W

Winnaar

5x winnen: het boek 'Een operatie voor Fientje'

W

Winnaar

5x winnen: het boek 'Een operatie voor Fientje'

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn. Registeer een account of log in bij Mamaplaats.
125 Reacties

Reacties

 1. Jaims007 Jaims007

  1

  Ik vind dat dit boek in een wachtkamer bij de huisarts of bij het ziekenhuis zou moeten liggen zodat de ouders het kindje kunnen voorlezen om het kindje dan kunnen geruststellen

 2. desiree gorissen desiree gorissen

  2

  Ziekenhuis en bij de huisarts/huisartsenpost is zowiezo de beste plek dat zo'n boekje ligt. Maar persoonlijk vind ik dat je het beste zo'n boekje thuis moet hebben. In het ziekenhuis zijn de kinderen vaak afgeleid door alles wat ze zien en om hun heen gebeurd, dat ze niet echt luisteren naar wat je voor leest.. en als je dat boekje thuis ligt kun je dat op het gemak voor lezen mocht er een operatie aankomen. Ook als het kindje geen operatie krijgt kun je het voor lezen. Mocht het ooit gebeuren herkennen ze veel vanuit het boekje dan.

 3. mvand mvand

  3

  Thuis in de boekenkast, als voorlees boekje. Een ongeluk zit in een klein hoekje en er kan van alles gebeuren met de gezondheid van een kindje, waardoor het naar het ziekenhuis moet gaan. Elke ouder hoopt dat het nooit gebeurt, maar spelenderwijs ze leren dat dit ook kan gebeuren hebben ze veel aan. Met mijn zoontje ben ik elke 3 maanden in het ziekenhuis en maak er altijd een feestje van. Om te zorgen dat het geen angstige plek wordt. Maar dat het iets gewoons is net als naar de winkel moeten.

 4. Annemiek2 Annemiek2

  4

  Ik vind dat dit boekje ook op het consultatiebureau zou moeten liggen. Daarnaast is ook de kinderopvang zoals peuterspeelzaal en kinderdagverblijf ook een goede plek om een boekje als deze neer te leggen. Dit zijn plekken waar je makkelijk komt, niet iedere ouder komt vaak bij de huisarts of in het ziekenhuis gelukkig. Op de peuterspeelzaal kun je er met z'n allen en de juffen over praten en hetzelfde geld voor de kinderdagverblijven. Op het consultatiebureau zie het wellicht liggen en kun je er even in kijken en eventueel zelf aanschaffen als je kindje er niet de tijd voor heeft.

 5. marjo van leeuwen marjo van leeuwen

  5

  o als ik dit geweten had, had mijn dochtertje waarschijnlijk iets rustiger in haar operatie gegaan. Ik denk dat dit boekje gewoon in de bibliotheek moet staan of bij de boekhandel, maar dat ziekenhuizen en huisartsen het kunnen vermelden in hun informatie boekje, dan kunnen ouders er zelf voor kiezen hem te lenen of te kopen.

 6. Esther Jager Esther Jager

  6

  Ik vind dat een exemplaar van dit boek op basisscholen zou moeten liggen. Ik werk zelf op een basisschool en kom vaak boeken tegen die belangrijke gebeurtenissen in een leven van een kind behandelen. Zo ook dit boek. Ik denk dat het belangrijk is dit boek in de orthotheek te hebben en het te kunnen pakken als het nodig is. Je kunt zo ook het kind op school voorbereiden op een gebeurtenis als een operatie en klasgenoten hierbij betrekken (als het kind en de ouders dit willen dat hier op school aandacht aan wordt besteed). En als de ouders het kind zelf in hun eigen thuissituatie willen voorbereiden op een operatie, is dit een goed boekje om aan ouders uit te lenen via school.

 7. sasvdmeer sasvdmeer

  7

  Bij de huisarts, omdat hij uiteindelijk de doorverwijzing geeft naar een specialist in geval van operatie.

 8. marry1974 marry1974

  8

  In ieder geval bij elke huisarts en kinderarts. Elke wachtkamer waar een kindje komt moet dit boekje op de stapel hebben liggen! Nog een hele uitdaging! Ieder kindje wat met een arts in aanraking komt vind dat super spannend. Met dit boekje kun je die spanning wat weghalen en lekker even voorlezen tijdens het wachten

 9. iris1107 iris1107

  9

  In elke bibliotheek en als voorleesboek op de basisschool. Een betere voorbereiding is er niet op een operatie!

 10. zan zan

  10

  In wachtkamer in ziekenhuis en bij huisarts

 11. Q Snijder Q Snijder

  11

  Ik vind dat het boekje thuis hoort, in het ziekenhuis op de dag opname of op de kinder afdeling. Dat de kinderen voor die tijd dat ze geopereerd worden uit het boekje voor gelezen kunnen worden. En een beetje kunnen begrijpen wat er gaat of kan geveuren.

 12. mammamarlinda mammamarlinda

  12

  Graag zou ik willen kans maken op een exemplaar onze oudste is met 5,5 maand geopereerd is nu 4 en vraagt nu van hoe en wat met zo boekje is dat nog beter te vertellen

 13. mammamarlinda mammamarlinda

  13

  Ik vind dus dat je zo boekje van de kinderarts moet krijgen als je kind een operatie krijgt!!!

 14. kristal kristal

  14

  bij elke huisarts eigenlijk al daar ga je vaak heen voor je naar het ziekenhuis gaat het en cb is er ook een goede voor

 15. betwella betwella

  15

  Dit prachtige boek zou bij alle kinderziekenhuizen, huisartspraktijken en klinieken zou moeten liggen. Het is voor de ouder en voor het kind belangrijk om goed voor de opname en de operatie voorbereid te zijn. Een kind dat niet weet wat hem/haar te wachten staat, is meestal bang voor de ziekenhuisopname. Door juist dit prachtige boek vooraf te lezen/te laten zien is het zowel voor de ouder als voor het kind makkelijker en duidelijker uit te leggen en om antwoorden te geven op al zijn/haar vragen. Voorbereiden betekent dat het kind niet wordt overvallen door de gebeurtenissen.

 16. Shennedoah Shennedoah

  16

  Ik denk in het ziekenhuis, waar kindjes opgenomen worden. en dit zou natuurlujk ook bij de dokter kunnen.

 17. NinaMol NinaMol

  17

  Gewoon op school.Altijd een onderwerp wat ter sprake komt!

 18. jacmana jacmana

  18

  Dit boek zou bij elke huisarts en in elke wachtkamer van het ziekenhuis moeten liggen en iedereen die een kind heeft, wat naar het ziekenhuis moet, zou dat als voorbereiding mee naar huis moeten krijgen

 19. katrijn_spruyt katrijn_spruyt

  19

  Thuis in de boekenkast, als voorlees boekje. Een ongeluk zit in een klein hoekje en er kan van alles gebeuren met de gezondheid van een kindje, waardoor het naar het ziekenhuis moet gaan. Elke ouder hoopt dat het nooit gebeurt, maar spelenderwijs ze leren dat dit ook kan gebeuren en zo hebben ze er veel aan.

 20. MamaNietje MamaNietje

  20

  Het zou in de wachtkamer van de huisarts en in het ziekenhuis moeten liggen.

 21. Josephine Tichem Josephine Tichem

  21

  Deze zou zowiezo bij elke kinderafdeling in elk ziekenhuis in nl moeten liggen en in de wachtkamers bij de kinderartsen. Dit zou voor onze dochter leuk zijn omdat zij helaas zelf vaak naar het ziekenhuis moet voor bloedprikken, scans en nu ze wat meer begrijpt kunnen we het ook op een leuke manier vertellen

 22. tira tira

  22

  In de wachtkamer van de huisarts,en in het ziekenhuis

 23. wilmaagarwal wilmaagarwal

  23

  Ik vind dat dit boek bij de apotheek moet worden aangeboden. Het zou ook bij de huisarts, school en psycholoog kunnen liggen.

 24. EmilyS EmilyS

  24

  Helaas moest onze dochter met 3 maanden worden geopereerd! Ik had het boek graag op de kinderafdeling van het ziekenhuis aangetroffen, dan had ik haar voor dat ik haar naar de OK moest brengen nog voorgelezen hieruit!

 25. Heidy Hendriks Heidy Hendriks

  25

  bij een dokter of bij een ziekenhuis zowaneer je ze geopereerd moet worden dat dat daarmee gelezen kan worden op speelse wijze

 26. schatjewatje schatjewatje

  26

  Dit boek zou naar mijn mening altijd bij een huisarts of in het ziekenhuis moeten liggen ter voorbereiding van het kindje.

 27. Saskiaenhugo Saskiaenhugo

  27

  Bij de Kno arts, aangezien de bezoekjes met de kinderen hier vaak eindigen in buisjes, bij ons in ieder geval al 3 keer

 28. Annemieke87 Annemieke87

  28

  Ik werk in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en dit boekje zou zeker daar kunnen liggen! In dit ziekenhuis worden er een heleboel patiëntjes geopereerd en dit boekje zou echt kunnen helpen bij een goede voorbereiding zodat kinderen minder angstig een operatie ingaan!

 29. Sharon1980 Sharon1980

  29

  Ik vind dat dit boekje altijd bij een kinderarts/-chirurg moet liggen, ook voor de ouders om mee te nemen naar huis. Verder denk ik dat er meerdere exemplaren bij de bibliotheek te leen moeten zijn. Het is belangrijk om kinderen goed voor te bereiden op een operatie; ik denk dat een kinderarts de procedure goed moet kunnen uitleggen aan het kind op zijn/haar niveau en dat het vervolgens aan de ouders is om thuis voldoende aandacht aan de operatie te geven, wat kan met behulp van de juiste lectuur.

 30. CBDKL CBDKL

  30

  Vindt dit een boek dat in de wachtkamer van een ziekenhuis niet mag ontbreken. Ook kan het liggen bij de huisarts en bij de huisartsenpost. Ook zou je het bij iedere bibliotheek moeten kunnen lenen.

 31. Anna wienen Anna wienen

  31

  Sowieso bij de huisarts, maar misschien ook bij de GGD

 32. egp egp

  32

  Ik vind dat dit boekje bij elke kinderziekenhuizen, waar kindjes opgenomen worden, zou moeten liggen ter voorbereiding op een operatie, zodat het allemaal wat minder eng voor het kind is!

 33. 2kinderen 2kinderen

  33

  bij elke dokter,huisarts, kinderarts zelfs gynaecoloog en zeker in het ziekenhuis. ik moest geopereerd worden en leg dat maar uit aan een kind want ze zien niets aan u wat er mis is. dus had ik het thuis gehad dan zou het super geweest zijn . nu zien ze nog het litteken maar toch zie je vraagtekens.

 34. Marstyle Marstyle

  34

  Bij de huisarts, het consultatiebureau, in de wachtkamer van het ziekenhuis... En het zou ook fijn zijn inde bibliotheek, zodat je het kunt lenen wanneer dit speelt

 35. Camyang Camyang

  35

  In the waiting room, so children and parents can read while waiting to see the doctor.

 36. Corine1982 Corine1982

  36

  Bij een kinderarts. Mijn dochter brak vorig jaar haar arm, en moest na een week toch onverwachts opgenomen worden om haar arm opnieuw te laten zetten. Toen we dit wisten hadden we een dag de tijd om haar voor te bereiden op wat er komen ging. De dag van de opname was er maar heel kort de tijd om haar te vertellen wat er ging gebeuren en merkte achteraf dat dit te weinig is geweest. Opeens is ze erg bang van prikken, bloed en ziekenhuisbedden. Erg lastig!

 37. Lois71 Lois71

  37

  Bij de arts in het ziekenhuis. Zo kan het kind beter voorbereid worden.

 38. koek54 koek54

  38

  In de wachtkamer van de huisarts en thuis , om uit voor te lezen. Dan zijn ze er vertrouwd mee, dat er kindertjes zijn die naar het ziekenhuis moeten en dat het niet eng is.

 39. anjajager anjajager

  39

  bij de dokter en in het ziekenhuis

 40. Jan31 Jan31

  40

  Super goed boek om je kinderen voor te bereiden maar ook om ze meer te laten begrijpen wat een operatie inhoud

 41. kloevert kloevert

  41

  Dit boekje zou sowieso in het ziekenhuis (en huisarts) moeten liggen om ze beter te kunnen voorbereiden wat komen gaat. Uiteraard ook in de bibliotheek zodat je het zelf kan lenen. Ook op school is zo'n boek handig omdat het voor een kind een ingrijpende gebeurtenis is. De andere leerlingen weten zo ook wat er gebeurt, meer begrip.

 42. Simone Lemmens Simone Lemmens

  42

  Bij de huisarts en in het ziekenhuis zodat ze zich samen met ouders kunnen voorbereiden op wat komen gaat! Kinderen zijn vaak bang voor het onbekende. Kan dit boekje ook gebruikt worden als een van de ouders geopereerd word? Ik vind het een goed idee aangezien ik ook geopereerd moet worden en hoe leg je dat uit aan een zoontje van 2,5!

 43. degraaf46@hotmail.con degraaf46@hotmail.con

  43

  Dit boekje moet liggen op alle plekken waar kinderen komen met ouders. Daarnaast ben ik van mening dat elke ouder dit boekje thuis moet hebben. Wellicht in een babybox doen.

 44. judith@raphael-groep.net judith@raphael-groep.net

  44

  Zo'n boek helpt kinderen natuurlijk, dus daarom is het ook leuk om zo'n boek te winnen. Daar hopen we op...

 45. jantje_mama jantje_mama

  45

  de bieb, zodat iedreen het kan lezen

 46. StephanieS StephanieS

  46

  Ik vind dat dit boekje altijd op een kinderdagverblijf of bso moet liggen omdat als de kinderen in hun vertrouwde omgeving zijn en ze weten dat er een operatie aan zit te komen ze het gaan vertellen en zodat de leidsters het kind doormiddel van het boekje gerust kunnen stellen en uitleggen wat een operatie is. En dan kunnen de andere kinderen aan wie het kindje het verteld heeft het ook beter snappen wat er met dat kindje gaat gebeuren!

 47. ilonawolters5 ilonawolters5

  47

  Ik werk zelf in het ziekenhuis in winterswijk als operatieassistent en wil het boekje dan aanbieden aan de kinderafdeling van ons ziekenhuis zodat de afdeling dit boekje aan kan bieden aan een kindje dat geopereerd moet worden en zodoende evt. gerust gesteld kan worden.

 48. Annemiek Toet Annemiek Toet

  48

  Onze kleinste meid Roxanne-Roos van 4, wordt ontdaan van te grote keelamandelen en krijgt buisjes ... het arme schaap ... dus dat wordt een ziekenhuis bezoekje.

 49. corrie van der molen corrie van der molen

  49

  Eigenlijk zou iedere ouder het boekje moeten hebben/krijgen. Weet bij de aangifte van onze kinderen bij de gemeente dat we een leuk tasje kregen met boekjes en folders. Doe het daar in. Het zou mooi zijn dat je het ook ziet liggen bij huisarts en ziekenhuis en bibliotheek.

 50. Suzan Versteeg Suzan Versteeg

  50

  Bij de dokter in de wachtkamer en of in praktijk en als er daadwerkelijk een operatie komt moet de dokter dat met het kind door nemen. dan voelt ie zich een stuk veiliger.

 51. cj cj

  51

  Het boek zou in een wachtkamer moeten liggen van een ziekenhuis(kinderafdeling) , spoedeisend. Bij een huisarts(post). maar ook bij een tandarts praktijk ook daar worden met regelmaat kinderen (onder narcose) aan het gebit geholpen . Kinderen worden op deze manier op een pedagogische manier voorbereid .

 52. suzanne_koster suzanne_koster

  52

  Bij het consultatiebureau! Misschien snappen de oudere kindjes dan beter WAAROM ze een prikje krijgen. En op de poli kindergeneeskunde moeten ze hier stapels van hebben....

 53. kirs1983 kirs1983

  53

  In het ziekenhuis of bij de huisarts in de wachtkamer!

 54. Brigittethuis Brigittethuis

  54

  ik denk ook in wachtkamers van zorginstanties, het consultatiebureau, de bieb, maar ook zeker een meerwaarde in huis. Om ontspannen educatief voor te lezen en voor te bereiden... Je weet nooit wanneer het van pas komt. En daarom wil ik er wel 1 in onze boekencollectie hebben!

 55. cmjgb cmjgb

  55

  Ze zullen zeker moeten liggen bij kinderafdelingen in ziekenhuizen maar misschien ook bij de bieb, dan kunnen ouders de boekjes lenen en hun kinderen in hun eigen omgeving op hun gemak stellen

 56. CarmenL CarmenL

  56

  Bij de kinderafdeling van het ziekenhuis of eventueel bij het consultatiebureau. Soms kun je kindjes ook al spelend informeren, nog voordat er uberhaupt iets aan de hand is. Dan hebben ze er al wel ooit van gehoord. Zelf zou ik hem heel graag willen omdat onze kleine dame helaas vaak oorontsteking heeft. Nu is het woord buisjes al wel eens gevallen en dat maakt dat ik me er meer mee bezig hou. Hoewel het een kleine ingreep is, is zo'n boekje natuurlijk hartstikke goed om met je kleintje door te nemen.

 57. St. St.

  57

  Bij ons op de polikliniek !

 58. judokid judokid

  58

  Sowieso in ziekenhuis waar deze procedure zich voordoet. Mooi informatief en voorbereidend boekje. Ook het consultatie bureau en bij de dokter vind ik erg geschikt. Eigenlijk vind ik wanneer je kind een operatie moet ondergaan met dit boekje kado zou doen en je het rustig thuis kunt doornemen.

 59. Bianca Hoogduin Bianca Hoogduin

  59

  Gewoon al bij de huisarts dat zou al erg fijn zijn en bij de specialist in het ziekenhuis natuurlijk ook. Daarbij ook in de bieb.

 60. W_Amon W_Amon

  60

  In het ziekenhuis en bij de dokter!

 61. Canan Karakaya Canan Karakaya

  61

  In het ziekenhuis en bij de huisarts...er moeten meerdere uitleen exemplaren zijn, zodat ouders een boekje kunnen lenen om thuis op hun gemak en in alle rust hun kind voor te kunnen bereiden op een operatie, nadat bekend is wanneer de operatie zal plaatsvinden.

 62. ilse_pot ilse_pot

  62

  Zo'n boek zou bij de huisarts in de wachtkamer & bij de kinderarts en op de kinderafdeling in het ziekenhuis moeten liggen . En het zou ook leuk zijn als je dat boek thuis hebt liggen zodat je het rustig op je gemak kunt voorlezen en er rustig met je kind over kunt praten .

 63. lvdpost lvdpost

  63

  Ik vind dat dit boek bij de huisarts moet liggen en in de wachtkamers van het ziekenhuis. Ook vind ik het belangrijk dat zulke boeken in elke boekenwinkel te koop zijn!

 64. AliceP AliceP

  64

  Bij iedere poli in het ziekenhuis waar ook kinderen behandeld worden, bij de huisarts en op het consultatiebureau.

 65. Sacha80 Sacha80

  65

  Ik vind dat dit boek in ieder geval in de wachtkamer bij de kinderarts moet liggen en eigenlijk ook bij andere specialisten die met kinderen te maken kunnen krijgen. Verder vind ik dat een peuterspeelzaal en basisscholen dit boek ook moeten hebben. Het zou mooi zijn dat specialisten dit boek aan kinderen geven voordat ze geopereerd moeten worden. Uit ervaring weet ik dat sommige kinderziekenhuizen al een boek meegeven over de operatie. Trouwens misschien is dat inmiddels wegens bezuinigingen afgeschaft. Als het te duur is om te geven moeten ouders dit biek kunnen kooen via het ziekenhuis of dat de geef ouders een flyer mee met advies het boek aan te schaffen of te lenen bij de bibliotheek voor de operatie.

 66. everydaylife everydaylife

  66

  Niet origineel maar wel belangrijk: In de wachtkamer bij oa de huisarts en andere medische instanties!

 67. kaatkluijt kaatkluijt

  67

  Hoi! Mijn dochter heet Fiene, we noemen haar vaak liefkozend Fientje, en ik moet binnenkort onder het mes. Ik zal hierdoor enige tijd (lees: in het slechtste geval vier weken) afwezig zijn bij mijn kindjes... We lezen elke avond voor, dus dit zou, gezien alle omstandigheden, erg goed van pas komen.

 68. ferry1belinda ferry1belinda

  68

  De boekjes moeten sowieso op elke kinderafdeling van een ziekenhuis moeten liggen en eventueel ook bij elke bibliotheek.

 69. svandeelen svandeelen

  69

  Bij de huisartsenpost. Niet alleen omdat dit vaak een tussenstation is op weg naar het ziekenhuis, maar vooral ook omdat je vaak zo ontzettend lang moet wachten in de wachtkamer! Tijd genoeg om kennis te maken met Fientje en haar knuffelbeer.

 70. smuijs smuijs

  70

  Dit boek zou standaard op de kinderafdeling van elk ziekenhuis moeten liggen, maar ook bij de huisarts en de bibliotheek, zodat het voor iedereen beschikbaar is!

 71. Lise Kemperman Lise Kemperman

  71

  Bij huisarts / ziekenhuis en huisartsenpost. Ziekenhuis is wel de belangrijkste want daar komt het onderwerp t vaakst voor!

  • Lise Kemperman Lise Kemperman

   72

   En de reden is natuurlijk om samen op wen speelse manier dingen uit te leggen en voor te bereiden

 72. meryverhoeven meryverhoeven

  73

  Een vriendin van mij is huisarts en daar zou dit boek prima op zijn plek zijn. Bij mijn oudste zoontje op school lijkt het me ook handig zodat ze kindjes kunnen informeren als er een papa/mama/broertje/zusje/opa/oma etc. geopereerd moet worden.

 73. samies samies

  74

  Bij de huisarts/ziekenhuis/tandarts. Zo leren kinderen om te weten waar het voor is. en als een kind zou vragen wat is het kan je allemaal voorbeelden opnoemen.

 74. Janneke Janneke

  75

  Bij het consultatiebureau. Daar komen toch de meeste ouders mee in aanraking en bovendien moet je er regelmatig lang wachten ;-)

 75. daisy tepy daisy tepy

  76

  Dit boek hoort in een ziekenhuis te liggen voor het geval dat er kinderen komen. Op deze manier kunnen kinderen op een leuke manier (dmv een boek) leren hoe het gaat met een operatie en arts.

 76. svlimpt svlimpt

  77

  Bij ons thuis in de kast. Het is niet alleen goed ter voorbereiding op een operatie maar ook een goed boekje om over te praten.

 77. lein1982 lein1982

  78

  Ik zou de bibliotheek een mooie plek vinden. Op die manier kan het boekje door veel kinderen bekeken worden en bewust samen met de ouders doorgekeken worden.

 78. Joycebok Joycebok

  79

  Dit zou moeten liggen bij huisartsen, ziekenhuizen, ggd maar ook kinderopvang zo dat er daar ook over gelezen kan worden. Want kinderen praten en dit boekje zou ze kunnen helpen en het boekje kan ook gewoon thuis in de kast staan. Ongeluk zit in een klein hoekje. En elk kind moet wel een keer naar dokter of dergelijke

 79. wendyke82 wendyke82

  80

  bij een huisarts,bibliotheek en inderdaad in het ziekenhuis en misschien op school voor als er misschien een klasgenootje een operatie moet ondergaan zodat de andere kinderen het dan ook weten mijn middelste zoontje van 3 moest geopereerd worden en heb hem geprobeerd voor te bereiden door middel van filmpjes plaatjes enz maar toen hij op de tafel lag werd hij toch nog paniekerig

 80. jacqueline31 jacqueline31

  81

  Bij de arts die de operatie gaat doen bij je kindje. Waarom om voorbereiding voor je kindje wat er gaat gebeuren.

 81. jacolinehoutbraken jacolinehoutbraken

  82

  Bij de huisarts, ziekenhuis maar ook op school. Niet alleen om het kind voor te bereiden maar ook de klasgenoten/broertjes/zusjes. Op school en in het gezin zaken bespreekbaar maken. Zo'n boekje geeft daar mooi een aanleiding toe. Ik zou het namelijk graag op school willen hebben.

 82. dien dien

  83

  Ik denk dat dit boekje ook een heel goed op z'n plaats zou zijn op de peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, kleuterschool zodat ze ook daar zulke boekjes lezen. En natuurlijk ook gewoon thuis je wilt natuurlijk niet dat je kindje ooit naar het ziekenhuis moet maar het is goed om ze wel te laten zien dat het niet eng is etc.

 83. nannie385 nannie385

  84

  Bij de huisarts en in het ziekenhuis als uitleen exemplaren zodat je die mee kun krijgen om je spruitje voor te bereiden Op een evt behandeling

 84. Jolien Ruiter Jolien Ruiter

  85

  Ik vind dat dit boek in alle huishoudens aanwezig moet zijn, ouders kunnen zo in de veilige omgeving van het kind praten over een operatie en het kind eventueel hierop ook voorbereiden. Wanneer er thuis over gepraat wordt zal het veiliger voelen voor het kind.

 85. Jordan Jordan

  86

  Dit zou een leuk boekje zijn voor in het baby pakket. En anders op het consultatiebureau

 86. Reshh Reshh

  87

  Gewoon bij elke instantie. Zodat je je kindje kan geruststellen waar je ook bent.

 87. Carindeparin Carindeparin

  88

  Bieb, zodat iedereen het boek kan lenen voor wanneer een kindje naar het ziekenhuis moet. Wij bereiden ons zoontje vaak voor op dingen door middel van boekjes die we lenen bij de bieb, zo hoef je niet voor iedere gelegenheid een boekje aan te schaffen.

 88. Jolanda Korpel Jolanda Korpel

  89

  Op het kinderdagverblijf en school. Je kunt kinderen op deze manier goed voorbereiden op wat er mogelijk kan gebeuren. De boekjes zijn aangepast op de leeftijd.

 89. sannnetjuh sannnetjuh

  90

  Dit boek zou in mijn ogen bij de polikliniek van de anesthesie moeten liggen. Mijn dochter is met 3 maanden oud geopereerd in het WKZ...aan haar buik ook nog eens. Een heftige tijd waar haar grote zus van toen 2,5 jaar het ook niet makkelijk had omdat ik 3 weken bij de jongste in het ziekenhuis was. Voor een geplande operatie moet je kind eerst naar de anesthesie voor een informatie gesprek. Ik denk dat er geen betere plek is voor zo' n boek dan daar. Ik had het dan in elk geval gekocht zodat grote zus een beetje voorbereid zou worden op wat haar kleine zusje moest doen in het ziekenhuis.

 90. jantje_mama jantje_mama

  91

  bij de tandarts, omdat je kind dan aan wat anders kan denken als je het voor leest

 91. legolulu legolulu

  92

  Ik vind dat dit boek in ziekenhuizen en eigenlijk alle medische faciliteiten zou moeten liggen waar ingrepen worden uitgevoerd. En natuurlijk in bibliotheken / boekhandels zodat ouders hun kind kunnen voorbereiden door dit boek voor te lezen.

 92. LGV LGV

  93

  bij de huisarts/ ziekenhuis/ consultatiebureau maar ook op basisscholen en peuterspeelzalen. Als een kindje dan geopereerd moet worden kan dit in de klas voorgelezen worden. Als je eigen kindje moet worden geopereerd dan is het ook een goed idee om hem bij de bieb te lenen of zelf aan te schaffen.

 93. karina_Iris karina_Iris

  94

  Zowel bij de huisarts en kinderarts in de wachtkamer als in de bibliotheek, zodat je het daar kan lenen als je het nodig hebt om je kind mee voor te lichten! En uiteraard is thuis samen lezen qua opname van informatie het meest geschikt!

 94. mmmiirrriiaaamm mmmiirrriiaaamm

  95

  In het ziekenhuis in de wachtkamers. Daar komen de kinderen die geopereerd gaan worden.

 95. kaylee biemans kaylee biemans

  96

  thuis in de boeken kast zou die horen te liggen maar dat is geen instantie dus ik vind da deze op het cb ,huisarts,ziekenhuis horen te liggen of dat ze deze op de opvang hebbe zo dat ze daar dit boek kunnen voor lezen zo dat ze dat spellender wijs kunnen leren

 96. katrijn_spruyt katrijn_spruyt

  97

  Ik vind dat dit boek in een wachtkamer bij de huisarts of bij het ziekenhuis zou moeten liggen zodat de ouders het kindje kunnen voorlezen om het kindje dan kunnen geruststellen

 97. rianniepannie rianniepannie

  98

  Bij het ziekenhuis. Toen mijn oudste daar moest liggen en een darmonderzoek moest ondergaan, merkte ik dat er niet heel veel kinderboekjes over het ziekenhuis lagen. Er lag alleen een nijntje in het ziekenhuis in de speelkamer en een of ander boekje over bloedprikken bij het bloedprikken zelf. Maar ik mis toch een hoop boeken over dit onderwerp.

 98. Karin Damstra Karin Damstra

  99

  Bij de poli van de kinderarts in het ziekenhuis Bernhoven of de dagopname afdeling kinderen. Gezien daar de meeste doorverwijzing is voor een operatie of dat er een operatie moet gaan plaatsvinden. En dan zou het voor de ouders prettig zijn om dat te mogen lenen, door te lezen om de kinderen erop voor te bereiden. Of dat de verpleegkundige de kinderen goed voorbereid op de operatie. Dat zijn zaken die je juist mist bij deze afdelingen in het ziekenhuis

 99. klazien_boer klazien_boer

  100

  in het ziekenhuis of huiartsenpost, duidelijker kan het niet worden uitgelegd

 100. jufchantal jufchantal

  101

  Op school. Die werken in themas, dus t wordt altijd gebruikt. Daarnaast maken ook de kinderen dingen mee omdat familie geopereerd wordt en zo kunnen op school ook helpen. Dat is toch een andere omgeving. Veiliger voor ze en niks vreemds.

 101. Missnic Missnic

  102

  Bij ons in het ziekenhuis. Door mijn zwangerschap met complicaties en de opname van ons pasgeboren dochtertje en zusje zagen wij dat er wel speelgoed was op de kinderafdeling, maar eigenlijk weinig/geen boekjes en dat vinden wij toch wel erg belangrijk. Zeker voor de kindjes die er opgenomen worden, maar ook voor broertjes en zusjes van de zieke kinderen om alles iets beter te begrijpen. Ook een boek wat ouders zouden mogen lenen zodat je ook thuis je kind kunt voorbereiden

 102. Brenda Bracke Brenda Bracke

  103

  In de wachtkamer van ziekenhuis en huisarts!

 103. patries54 patries54

  104

  bij het cb of de dokter....bij de een kom als er iets is en bij het cb voor controles...dus altijd handig

 104. maikem maikem

  105

  Ik vindt dat dit bij elk ziekenhuis standaard moet liggen waar er kindjes geopereerd worden. Op deze manier kun je je kind goed voorbereiden. Ook vindt ik dat het in elke bibliotheek moet liggen zodat je dit boek kan lenen en op je gemak kan voorlezen aan je kind en samen kan kijken in het boek. Mijn dochter worst binnenkort geopereerd en dit zou voor haar een perfect boek zijn om haar goed voor te bereiden. Ik ga het zeker opzoeken en met haar lezen.

 105. jolienedonze jolienedonze

  106

  In de wachtkamer bij de dokter en in het ziekenhuis. Toch fijn als je je kind er ook daar verder op kan voorbereiden

 106. Marieke Fiddelaers Marieke Fiddelaers

  107

  Niet alleen in ziekenhuizen enz, voor kindjes die zelf iets mee moeten maken maar ook in de Ronald Mc Donald huizen zodat broertjes en zusjes ook weten wat er allemaal staat te gebeuren

 107. nathaliefranssen nathaliefranssen

  108

  Bij een huisarts en een huisartsenpost. Na 2x daar met onze kleine uk te hebben gezeten voor ziekenhuisopnames, is gemakkelijker om je kleintje voor te bereiden op het geen wat gaat gebeuren.

 108. Hadewychm Hadewychm

  109

  Natuurlijk in de wachtkamer van het ziekenhuis, de huisarts en het consultatiebureau.. Daarnaast lijkt het me ook heel verstandig om de boekjes op het kinderdagverblijf te hebben. Zo kunnen de leidsters de kindjes uitleggen wat er gebeurt tijdens een operatie als er één van de kindjes geopereerd moet worden. Ouders hebben natuurlijk niet altijd dit soort boekjes thuis.. Waardoor ik meteen bedenk dat de bibliotheek deze boekjes ook moet uitlenen!

 109. maantje93 maantje93

  110

  Overal waar een kindje in aanraking komt bij iets medisch ook zou het een voorsleesboekje kunnen zijn op basisscholen en peuterspeelzalen.

 110. Sasyhoo Sasyhoo

  111

  Bij de kinderdagverblijf, kunnen ze de kinderen spelenderwijs uitleg erover geven.

 111. Sasyhoo Sasyhoo

  112

  Bij de kinderdagverblijf, kunnen ze de kinderen spelenderwijs uitleg erover geven.

 112. toonkim toonkim

  113

  Sowieso bij kinderarts en huisarts. Wat een aanwinst om dit moeilijke onderwerp begrijpelijk te maken!

 113. ilsevanstratum ilsevanstratum

  114

  Absoluut in het ziekenhuis of in de bibliotheek zodat je het altijd kunt lenen indien nodig.

 114. Bianca Hoogduin Bianca Hoogduin

  115

  Ik zou dit boek graag bij de huisarts willen zien liggen en bij de vele specialisten in het ziekenhuis. En dan ook nog eens in de bieb zodat het ook mee naar huis genomen kan worden

 115. Milou1989 Milou1989

  116

  Ik denk dat sowieso in de wachtkamer van het huisarts/ziekenhuis een goede plek is om het boek neer te leggen. Daar moet je vaak lange tijd wachten. Je hebt dan de tijd om met (jonge) kinderen te lezen in het boek of plaatjes te kijken en zelf erbij te vertellen. Zo bereid je een kind goed voor op een spannende periode die misschien komen gaat. Niets is zo belangrijk als het vertellen over en het uitleggen van een situatie, zodat een kind niet overvallen word door een operatie of andere situatie.

 116. suuske82 suuske82

  117

  Ik zou denken in het ziekenhuis en ook wel op de eerste hulp misschien, zodat ouders hun kind daar kunnen voorbereiden op iets onverwachts en dan kunnen ze daar zelf ook meteen een beetje wennen aan het idee dat hun kind geopereerd gaat worden.

 117. Sofje79 Sofje79

  118

  Bij de huisarts en in het ziekenhuis, maar ook in de bibliotheek. Ik zou hem graag toevoegen aan onze boekenkast

 118. Amardi Amardi

  119

  Bij de huisartsenpost want daar moet je toch meestal een tijd wachten. En dan kan je je kind toch al een beetje voorbereiden op wat er komen gaat. Toen ik laatst op een zondagavond laat daar zat met m'n zoontje viel me op hoeveel ouders daar met hun kinderen zitten.

 119. LavyaGirl LavyaGirl

  120

  Waar het zou moeten liggen? Het beste is natuurlijk thuis, waar je het in alle rust kan voorlezen en uitleggen, aangezien ze in het ziekenhuis al pikkels genoeg krijgen. Al zou het niet verkeerd zijn om het ook daar te hebben liggen. Ons dochtertje van 3 jaar, toen 2½ jaar heeft namelijk al twee operaties achter de rug, en ik spreek dan ook uit ervaring dan zoiets een hele inpakt heeft op haar nog jonge leven. Bij het zien van een witte jas of een groot gebouw denkt ze al dat er iets gaat gebeuren en schreeuwt ze de hele boel bij elkaar. Een simpele tandarts bezoek of naar het consultatiebureau is haast onmogelijk. Ze laat niks toe en is bang van begin tot eind, omdat ze bang is dat er weer iets staat te gebeuren. Daarom denk ik dat het haast een must is dat ieder zo'n boekje in huis heeft, en het beste dat het overal ligt waar een kind onderzoeken kan krijgen. Bij het ziekenhuis hadden ze natuurlijk wel iets qua voorlichting, maar niet voor haar leeftijd geschikt, meer voor kinderen van een jaar of 5 á 6 jaar. We hopen dan ook dat we dit boekje zouden mogen winnen, vooral omdat ons verteld is dat de kans groot is dat ze in de toekomst nog een operatie kan krijgen en dat we dan meer voorbereid er naar toe zouden kunnen gaan.

 120. Reza86 Reza86

  121

  Ik zou het graag willen winnen zodat ik m'n kind kan voorlezen hoe een operatie gaat . En dit hoort eigenlijk ook thuis in ziekenhuizen en bij artsen een prachtig boek om kinderen te laten horen en zien hoe het gaat door de plaatjes en het verhaal

  • Reza86 Reza86

   122

   121 Ik zou het graag willen winnen zodat ik m'n kind kan voorlezen hoe een operatie gaat . Ik vond dat dit eigenlijk bij ziekenhuizen en bij artsen school consultatiebureau kinderopvang hoort z'n prachtig boek om kinderen voor te lezen en het te laten zien hoe het gaat bij een operatie door de plaatjes

 121. Reza86 Reza86

  123

  Ik zou het graag willen winnen zodat ik m'n kind kan voorlezen hoe een operatie gaat .ik vind dat dit eigenlijk hoort thuis in ziekenhuizen en bij artsen , school , consultatie bureau kinderopvang een prachtig boek om kinderen te laten horen door het voor gelezen en te laten zien hoe het gaat bij een operatie

 122. ajaxjood ajaxjood

  124

  Ik zou het boekje graag bij het AMC willen zien liggen en waarom omdat daar doodzieke kinderen liggen zoals Nathaniel een jongentje van 2 jr die een aggressieve vorm van kanker heeft en hij moet echt heel vaak in het ziekenhuis liggen hiervoor (zie http://nathanielsvictoryfoundation.nl/)

 123. hello.hen hello.hen

  125

  bij de huisarts voor vroege voorlichting

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >