Winnaars Bekend: 3x winnen: Breastmilk Store & Feedset

Door: Mamaplaats 218 reacties

winactie stempel 3x winnen: Breastmilk Store & Feedset

Breastmilk Store & Feed set

Moedermelk is dé ultieme voeding voor jouw baby. Je lichaam produceert de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid. Op deze manier kun je goed aan de behoefte van jouw kindje voldoen.

De Breastmilk Store & Feed set is de perfecte aanvulling voor je Medela kolf. Het is een alles-in-één oplossing om je moedermelk in op te vangen, te bewaren en te voeden op een makkelijke en veilige manier!
Inhoud van de set:

 • 1 x Calma (uniek voedingssysteem)
 • 2 x 150 ml moedermelkflesjes
 • 2 x 250 ml moedermelkflesjes
 • 5 x Pump&Save (moedermelkbewaarzakjes)

Wat kun je winnen?

Medela geeft maar liefst 3(!) Store & Feedsets weg. Beantwoord de vraag en misschien win jij deze superset wel!

Hoe kun je winnen?

Om te kunnen winnen dien je de volgende vraag te beantwoorden: Waarom is Calma zo uniek in tegenstelling tot andere spenen?

Tip: kijk op www.medela.com!

De winactie loopt t/m dinsdag 14 april 2015.

Winnaars

W

Winnaar

3x winnen: Breastmilk Store & Feedset

W

Winnaar

3x winnen: Breastmilk Store & Feedset

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn. Registeer een account of log in bij Mamaplaats.
218 Reacties

Reacties

 1. Hanane Bennasser Hanane Bennasser

  1

  Calma is de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Net echt dus!!

 2. pattytriepels pattytriepels

  2

  Borstvoeding is altijd het beste voor uw baby. Toch kan het voorkomen dat een voeding niet "live" gegeven kan worden. Bijvoorbeeld omdat u en uw kindje soms niet bij elkaar kunnen zijn voor een voeding, of omdat het drinken aan de borst nog niet helemaal goed gaat. De Calma is een revolutionair voedingssysteem, speciaal ontwikkeld voor moeders die hun baby toch met moedermelk willen voeden. Medela Calma voedingssysteem Calma - het unieke voedingssysteem voor uw baby Calma is ideaal voor moeders die op zoek zijn naar een manier om hun baby met een fles moedermelk te geven. De Calma werd ontwikkeld op basis van de resultaten van onderzoek in samenwerking met de University of Western Australia. Daardoor is de Calma de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Dat is wel zo prettig voor uw baby. Waarom Calma? Uit recent onderzoek in samenwerking met onderzoekers van de University of Western Australia blijkt dat een vacuüm creëren belangrijk is om met succes de borst te kunnen legen. Een baby weet van nature dat hij een vacuüm moet creëren om de moedermelk te laten stromen. Zoals bij borstvoeding geven kan uw baby drinken, pauzeren en ademen volgens zijn natuurlijke ritme, zijn eigen vacuüm creëren door een combinatie van tong- en kaakbewegingen, zijn natuurlijke zuigtechniek gebruiken. Zo ondersteunt de Calma een makkelijke omschakeling van de borst naar de speen en omgekeerd.

 3. monikaMC monikaMC

  3

  De Calma is ideaal omdat de speen de tepel nabootst waardoor het kindje het idee heeft dat die aan de borst zit.

 4. AngeliqueJonkers AngeliqueJonkers

  4

  De Calma werd ontwikkeld op basis van de resultaten van onderzoek in samenwerking met de UofWA. De kindjes kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. En er moet een vacuüm gecreëerd worden om de melk te laten stromen netzoals aan de borst. Daardoor is de Calma de unieke speen voor kindjes die borstvoeding krijgen.

 5. Camyang Camyang

  5

  With Calma. it helps baby to switch between feedings at the breast and drinking milk from a bottle without feeling any change. The baby can drink, breathe and pause regularly just like feeding from the breast.

 6. Heleen87 Heleen87

  6

  Elk moment nu kan ik bevallen van mijn eerste kindje en ik ben van plan om borstvoeding te geven. Maar omdat ik ook ga werken en ook mijn man de kleine wil laten voeden wil ik kolven en dan voeden uit de fles. Calma heeft een unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen ontwikkeld, deze is uniek omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Om te drinken moet de baby een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst.

 7. Bppn Bppn

  7

  calma is het ideale systeem voor borstvoeding

 8. Nienke Westerhof Nienke Westerhof

  8

  Met Calma kan uw baby wisselen tussen voedingen aan de borst en het drinken van moedermelk uit een flesje, zonder risico voor de borstvoeding. Dit helpt moeders om langer borstvoeding te geven. Maakt het baby´s mogelijk om hun natuurlijke zuiggedrag, zoals ze dat na de geboorte hebben, te behouden. De baby kan drinken, ademhalen en regelmatig pauzeren. Ondersteunt het gemakkelijk wisselen tussen voedingen met Calma en aan de borst. Eén maat Calma volstaat voor de hele borstvoedingsperiode, net als bij borstvoeding. Het unieke voedingssysteem voor uw baby.

 9. Bianca Bosman Bianca Bosman

  9

  Omdat het kindje pas melk binnenkrijgt als het actief zuigt. Anders komt er niks uit, in tegenstelling tot de andere spenen, waar zonder vacuüm ook melk uit loopt. Zo lijkt de Calmaspeen nog meer op live aan de borst drinken, zodat de kans op verwarring bij de baby nog kleiner wordt. Mijn oudste wilde alleen de Calmaspeen, als mama niet in de buurt was. Ik zou nr 2 graag weer met de Calmaspeen voeden, vandaar dat ik hoop dat ik win!

  • Bianca Bosman Bianca Bosman

   10

   Ik bedoel:, nr 2 hoop ik ook (lang) borstvoeding te kunnen geven, maar als ik moet werken met de Calmaspeen de gekolfde melk te kunnen geven.

 10. chaotica chaotica

  11

  Calma is ideaal voor moeders die op zoek zijn naar een manier om hun baby met een fles moedermelk te geven. De Calma werd ontwikkeld op basis van de resultaten van onderzoek in samenwerking met de University of Western Australia. Daardoor is de Calma de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Dat is wel zo prettig voor uw baby. Klinkt ideaal voor mijn kindje. :)

 11. Karin Damstra Karin Damstra

  12

  Geen idee. Daar moet je in eerste instantievergelijkingsmateriaal voor hebben. En ook de Calma spenen voor hebben geprobeerd.

 12. susannie susannie

  13

  Omdat deze spenen het meest lijken op een tepel waardoor ze gecombineerd kunnen worden met borstvoeding.

 13. Diamant191 Diamant191

  14

  Het unieke aan de Calma in tegenstelling tot andere spenen is dat de Calma het ideale voedingssysteem is voor borstvoeding, omdat het de baby laat drinken zoals aan de borst.

 14. joanniej joanniej

  15

  De Calma de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst.

 15. katrijn_spruyt katrijn_spruyt

  16

  Calma is de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Net echt dus!!

 16. L0es0e L0es0e

  17

  Calma maakt de overgang tussen de borst naar de fles zo klein mogelijk. Dit doordat ze kunnen zuigen, slikken en ademen net als aan de borst. De baby moet de speen vacuüm zuigen om er melk uit te krijgen, dit is bij de borst hetzelfde verhaal. Zodra de baby stopt met zuigen stopt ook de melkstroom. Voor ons zal deze set ideaal zijn, omdat onze dochter nogal wat moeite heeft met uit de fles drinken. Ze krijgt de slag van het drinken uit de fles niet goed te pakken wat we ook proberen. Ik hoop met deze set de overstap voor haar zo klein mogelijk te maken.

 17. rijnh0ut rijnh0ut

  18

  Heb de gehele uitleg op de internet site gelezen. Kan wel kopiëren en plakken, maar mijn eigen mening: Door de meerdere eigenschappen is hij uniek. Het lijkt me een ideale "tool" voor moeder EN baby. Ik had er eerder nog nooit van gehoord, maar ga zeker nog even verder op jullie site kijken.

 18. Habiba Seghir Habiba Seghir

  19

  In tegenstelling tot andere spenen heeft Calma een uniek systeem waardoor het voor een baby gemakkelijk drinken is omdat hij/zij dat gewend is bij mama. De overgang is gemakkelijker waardoor voeden met Calma prettig is en een bijkomend voordeel is dat papa het kan overnemen :)

 19. Jo1987 Jo1987

  20

  Zuigen aan de Calmaspeen is als live aan de borst drinken, zodat de kans op verwarring bij de baby kleiner wordt. Mijn oudste wilde alleen de Calmaspeen, als mama niet in de buurt was. Onze prinses komt in mei ter wereld! Duimen dus!

 20. MamaLennie MamaLennie

  21

  Door het unieke design van de calma speen moet het kind dat hiermee drinkt net zoveel moeite doen om bij de melk te komen als dat het zou moeten doen bij de moeder aan de borst... hier door verslikt het kind zich niet en ontwend het niet van de borstvoeding... waardoor deze fles ideaal is om bij te voeden als ook borstvoeding gegeven wordt

 21. Kathleenjuda Kathleenjuda

  22

  Komt het meest overeen met borstvoeding

 22. Wollekje Wollekje

  23

  Doordat de baby het gevoel krijgt dat tie borstvoeding krijgt maar dan uit een fles.

 23. Pieliepalliepollie Pieliepalliepollie

  24

  De Calma speen is zo ontworpen dat de baby op dezelfde manier drinkt als bij zijn moeder aan de borst. De speen maakt het mogelijk om te drinken, te pauzeren en gemakkelijk adem te halen. Met de Calma verliest een baby niet de manier van drinken die zij direct na de geboorte al hebben. Daarom is het ook gemakkelijk om af te wisselen tussen voeden uit de fles en voeden direct aan de borst. Hierdoor helpt de Calma moeders om het borstvoeden langer door te zetten, bijvoorbeeld wanneer zij weer gaan werken.

 24. Rianka Rianka

  25

  Hey. Heb zelf de borstkolf van medela en hij is top. Helaas is die net vandeweek kapot gegaan Door te laten vallen. Nu gebruik ik handkolf. Heb daarom dus ook de flessen en die kunnen echter gewoon de borst na vormen. Echter en top fles omdat als ik voeding kolf en in die fles geef is het gewoon net echt de borst..

 25. Nathalietegelaar Nathalietegelaar

  26

  De calma is speciaal ontwikkeld om de normale borst te nabootsen. De babys kunnen slikken, zuigen en ademen met deze speen. Net zoals aan de moederborst. De baby moet ook net als aan de borst een vacuüm creëren om voeding binnen te krijgen. Wanneer de baby pauzeert stopt de stroming. Net als wat er gebeurd wanneer de baby live aan de borst drinkt. Een baby kan dit allemaal niet met een ander voedingssysteem dan aan uw borst of met een Medela Calma speen! lma is ideaal voor moeders die op zoek zijn naar een manier om hun baby met een fles moedermelk te geven. De Calma werd ontwikkeld op basis van de resultaten van onderzoek in samenwerking met de University of Western Australia. Daardoor is de Calma de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Dat is wel zo prettig voor uw baby.

  • Nathalietegelaar Nathalietegelaar

   27

   e calma is speciaal ontwikkeld om de normale borst te nabootsen. De babys kunnen slikken, zuigen en ademen met deze speen. Net zoals aan de moederborst. De baby moet ook net als aan de borst een vacuüm creëren om voeding binnen te krijgen. Wanneer de baby pauzeert stopt de stroming. Net als wat er gebeurd wanneer de baby live aan de borst drinkt. Een baby kan dit allemaal niet met een ander voedingssysteem dan aan uw borst of met een Medela Calma speen! 

 26. Svandruenen Svandruenen

  28

  Geen idee maar ik wil het wel uitproberen!

 27. smuijs smuijs

  29

  Medela Calma: een uniek voedingssysteem om baby's afgekolfde moedermelk te geven Revolutionair voedingssysteem, natuurlijk zuiggedrag blijft behouden Baby bepaalt zelf de melkstroom en kan in eigen ritme pauzeren en drinken Moeiteloos wisselen tussen borstvoeding en voedingen met Calma Anatomisch gevormde speen, 1 maat Calma volstaat voor de hele borstvoedingsperiode Medela Calma is voor baby's die normaal borstvoeding krijgen de ideale voedingsoplossing, omdat zij met Calma net zo kunnen zuigen, slikken en ademen als bij borstvoeding. Zowel bij het drinken aan de borst als bij het drinken met Calma moet je baby een vacuüm opbouwen in zijn mondje om de melk te laten stromen. De melkstroom stopt, net als bij het drinken aan de borst, zo gauw als je baby stopt met zuigen. Net als bij borstvoeding kan je kindje in het natuurlijke ritme drinken en pauzeren, regelmatig en rustig ademen, zijn unieke vacuüm opbouwen door een combinatie van tong- en kaakbewegingen en zijn natuurlijke zuiggedrag behouden, zodat het voor je baby gemakkelijk is om van drinken aan de borst over te gaan op drinken met Calma en daarna weer terug aan de borst. De set zou heel erg welkom zijn voor de tweeling die we over een paar weken verwachten!!!

 28. Milou1989 Milou1989

  30

  Calma is een unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Met Calma verandert de drinktechniek van de baby niet Het lijkt mij daarom echt een uitkomst om 'live' borstvoeding te combineren met borstvoeding gegeven door papa/de oppas uit de fles.

 29. Irenenijssen Irenenijssen

  31

  Ja, dit willen we wel winnen! Het lijkt het meest op het natuurlijk voeden aan de borst waardoor de baby minder makkelijk in de war raakt en daardoor de borst niet meer pakt.

 30. moniekcoorn moniekcoorn

  32

  Middels de Calma speen drinkt je kind net zoals aan de borst. Je kindje moet op dezelfde manier een vacuum maken en er lekt geen melk uit. Hierdoor ontstaat er minder snel speen-tepel verwarring. Uit eigen ervaring weten wij dat je kindje ook rustiger drinkt, wat zorgt voor minder spugen.

 31. Moon89 Moon89

  33

  Anders dan bij andere flessen en spenen stopt de melkstroom bij Calma, net als bij borstvoeding, wanneer de baby niet zuigt. De baby kan rustig ademen en pauzeren, is kalmer na de voeding en geeft minder melk op. De zuigtechniek die de baby gebruikt is nagenoeg hetzelfde bij Calma en borstvoeding, hierdoor kan er gemakkelijk tussen de twee gewisseld worden. Sinds kort heb ik een medela kolfapparaat. Ik heb er enkele flesjes bij zitten, maar geen speen. Op het moment ben ik mijn dochter aan het leren om uit een fles te drinken, maar ze pakt de speen niet goed. Na lang volhouden begint ze toch een beetje te zuigen. Nu zou ik natuurlijk hartstikke graag de Calma willen proberen! Fingers crossed!

 32. egni egni

  34

  De Calma is een unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Dat is wel zo prettig voor uw baby. Zoals bij borstvoeding geven kan de baby: drinken, pauzeren en ademen volgens zijn natuurlijke ritme, zijn eigen vacuüm creëren door een combinatie van tong- en kaakbewegingen, zijn natuurlijke zuigtechniek gebruiken. Zo ondersteunt de Calma een makkelijke omschakeling van de borst naar de speen en omgekeerd

 33. Ilona van Bruggen Ilona van Bruggen

  35

  Omdat de calmaspeen hetzelfde werkt als borstvoeding. Mijn baby kan drinken, pauzeren en ademen volgens zijn natuurlijke ritme, zijn eigen vacuüm creëren door een combinatie van tong- en kaakbewegingen, Maar ook zijn natuurlijke zuigtechniek gebruiken. Zo ondersteunt de Calma een makkelijke omschakeling van de borst naar de speen en omgekeerd. Ideaal dus! Bij mijn oudste heb ik de calmaspeen ook gebruikt, een gewone speen werkte voor geen meter. Maar met de calmaspeen ging drinken uit een flesje super. Maar ik wilde ook borstvoeding blijven geven, wel in combinatie met de fles, want ik moest weer werken. Maar dat is gelukt;14 maanden lang! Maar wel tijd voor een nieuwe frisse calmaspeen nadat deze speen 3 jr in de kast heeft gelegen... Dus wie weet...

 34. rebo1982 rebo1982

  36

  De Calma bootst het borstvoeding geven na. Voor de kleine lijkt het net alsof ze aan de borst drinken. Dit maakt de overgang tussen borst en fles en vv eenvoudiger. Als ik bij mijn dochter van het bestaan had geweten had ik het zeker geprobeerd. Zij was een notoire flesweigeraar en drinkt nog steeds niet echt goed. Ik hoop dat t met de kleine van 3 maanden beter verloopt:)

 35. Miriam2210 Miriam2210

  37

  Ik ben bekend met de calma van mijn eerste zwangerschap! Geniaal. Ik heb mijn zoontje 8 maanden gevoed. Ben nu weer zwanger en hoop het straks weer vol te houden. Mijn zoon kreeg de calma speen mee naar de opvang voor de gekolfte melk. De werking van de calma speen is bijna zoals hij moet drinken aan de borst. Ze moeten ook hier een vacuüm creëeren om te kunnen drinken. Zo gebruiken ze dezelfde zuig techniek als aan de borst en zorg je ervoor dat de borstvoeding goed blijft gaan. Ik zou dus graag zo'n set winnen want ik gun het m'n tweede kindje én mezelf weer!

 36. Mcmtine@hotmail.com Mcmtine@hotmail.com

  38

  Komt het meest in de buurt van de techniek van het drinken aan de borst!

 37. Wendymaes Wendymaes

  39

  ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen.

 38. safaa.alsudany safaa.alsudany

  40

  Met Calma verandert de drinktechniek van uw baby niet. Of u uw baby nu aan de borst voedt of hem met Calma voedt, de melk stroomt alleen als de baby een vacuüm creëert. Borstvoeding is altijd het beste voor uw baby. Toch kan het voorkomen dat een voeding niet "live" gegeven kan worden. Bijvoorbeeld omdat u en uw kindje soms niet bij elkaar kunnen zijn voor een voeding, of omdat het drinken aan de borst nog niet helemaal goed gaat. De Calma is een revolutionair voedingssysteem, speciaal ontwikkeld voor moeders die hun baby toch met moedermelk willen voeden.

 39. Mar205 Mar205

  41

  Het is zo gemaakt dat het, het meest op een echte borst lijkt. Zo is de overgang van borst naar flesje niet zo groot.

 40. Annemiekbo Annemiekbo

  42

  Met Calma verandert de drinktechniek van uw baby niet. Of u uw baby nu aan de borst voedt of hem met Calma voedt, de melk stroomt alleen als de baby een vacuüm creëert. Ik gebruik de dubbele Borstkolf van medela, dus deze flesjes passen er perfect op.

 41. Evilin Evilin

  43

  2 Borstvoeding is altijd het beste voor uw baby. Toch kan het voorkomen dat een voeding niet "live" gegeven kan worden. Bijvoorbeeld omdat u en uw kindje soms niet bij elkaar kunnen zijn voor een voeding, of omdat het drinken aan de borst nog niet helemaal goed gaat. De Calma is een revolutionair voedingssysteem, speciaal ontwikkeld voor moeders die hun baby toch met moedermelk willen voeden. Medela Calma voedingssysteem Calma - het unieke voedingssysteem voor uw baby Calma is ideaal voor moeders die op zoek zijn naar een manier om hun baby met een fles moedermelk te geven. De Calma werd ontwikkeld op basis van de resultaten van onderzoek in samenwerking met de University of Western Australia. Daardoor is de Calma de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Dat is wel zo prettig voor uw baby. Waarom Calma? Uit recent onderzoek in samenwerking met onderzoekers van de University of Western Australia blijkt dat een vacuüm creëren belangrijk is om met succes de borst te kunnen legen. Een baby weet van nature dat hij een vacuüm moet creëren om de moedermelk te laten stromen. Zoals bij borstvoeding geven kan uw baby drinken, pauzeren en ademen volgens zijn natuurlijke ritme, zijn eigen vacuüm creëren door een combinatie van tong- en kaakbewegingen, zijn natuurlijke zuigtechniek gebruiken. Zo ondersteunt de Calma een makkelijke omschakeling van de borst naar de speen en omgekeerd.

 42. silvia861 silvia861

  44

  Calma is een unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen. Ze bootsen hetzelfde effect na wat ook aan de borst plaatsvindt, het zuigen, slikken en ademen. Bij beide moeten ze een vaccuum creeren om de melk te laten stromen en stopt wanneer de baby stopt met zuigen. Het bootst hetzelfde effect na als aan de borst.

 43. Biabas80 Biabas80

  45

  Speen heeft hetzelfde gevoel als borstvoeding, hierdoor is het wissleen tussen fles en borst makkelijker

 44. xiaodongxu xiaodongxu

  46

  De Calma speen in combinatie met het fantastische Medela voedingssysteem is gewoon weg DE beste imitatie van de vrouwenborst. Baby's love it ! Ik wil het graag zelf testen en mijn baby zodoende de best mogelijke voedingshulp bieden.

 45. lizadamsma lizadamsma

  47

  Antwoord: omdat de baby's kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen.

 46. Guli Guli

  48

  De beste simulator voor borstvoeding. Ideaal voor je borstekindje :)

 47. Bianca de Brito Bianca de Brito

  49

  Calma simuleerd het echte borstvoeding op te beste manier, babys kunnen dus voeden alsof ze aan het borst voeden, die kunnen drinken, ademen en pause nemen niet alsof ze aan de borst voeden! Dus uniek

 48. Emileyval Emileyval

  50

  Calma maakt het baby´s mogelijk om hun natuurlijke zuiggedrag, zoals ze dat na de geboorte hebben, te behouden en ondersteunt het gemakkelijk wisselen tussen voedingen met Calma en aan de borst. Ook kan de baby drinken, ademhalen en regelmatig pauzeren. Eén maat Calma volstaat voor de hele borstvoedingsperiode, net als bij borstvoeding. Een geweldig systeem dus!

 49. C.karakaya C.karakaya

  51

  Look a like !! Geweldig nagemaakt, systeem) om borstvoeding toch te stimuleren. Hoop dat mensen hierdoor toch voor borstvoeding kiezen . Ik kan wel hele tekst kopieeren, wat geen zin heeft. Maar natuurlijk hopen wij dat wij een van de drie gelukkige worden.

 50. Kelakat Kelakat

  52

  De baby drinkt net als aan de borst.

 51. mmdbeun mmdbeun

  53

  Met Calma kan uw baby wisselen tussen voedingen aan de borst en het drinken van moedermelk uit een flesje, zonder risico voor de borstvoeding. Dit helpt moeders om langer borstvoeding te geven. Maakt het baby´s mogelijk om hun natuurlijke zuiggedrag, zoals ze dat na de geboorte hebben, te behouden. De baby kan drinken, ademhalen en regelmatig pauzeren. Ondersteunt het gemakkelijk wisselen tussen voedingen met Calma en aan de borst Eén maat Calma volstaat voor de hele borstvoedingsperiode, net als bij borstvoeding. Het unieke voedingssysteem voor uw baby.

 52. Mared Mared

  54

  Eén maat Calma volstaat voor de hele borstvoedingsperiode, net als bij borstvoeding.

 53. Joyce vd Ven Joyce vd Ven

  55

  Omdat de Calma een speen is waarmee ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ook aan de borst het geval is. De speen stopt met stromen zodra de vacuum, die de baby creeert, wordt verbroken, zoals ook aan de borst. De stroming van de melk is dus heel natuurlijk zoals aan de borst van de moeder. Met ons 2e kindje op komst wil ik wederom borstvoeding geven zolang het kan, met zo'n set zou dat fantastisch gaan.

 54. Carinafloor@live.nl Carinafloor@live.nl

  56

  Door verborgen reflux moest ik ook kolven om te kijken hoeveel mijn zoon binnenkreeg. Ik heb in deze hectische periode probleemloos kunnen switchen tussen de ene keer de calmafles en de andere keer de borst en wat is het een heerlijk gevoel dat dat lekker loopt in toch die eerste wenmaanden!!

 55. Ellnc Ellnc

  57

  De calmaspeen heeft dezelfde drinktechniek als aan de borst.

 56. Mama van Anna Mama van Anna

  58

  Omdat met Calma de baby een vacuüm creëert net zoals de baby zou drinken aan de borst. bij het zuigen stroomt de melk en als de baby lost dan stopt de melkstroom :). Da's ideaal he!

 57. Syl18 Syl18

  59

  Het kindje drinkt hetzelfde als dat het aan de borst zou doen.

 58. harwis harwis

  60

  Omdat het heel erg op het drinken uit de borst lijkt. Het kindje moet ook bij deze speen een vacuum creeeren, anders krijgt het niks uit de speen. Daardoor kan je dus makkelijker wisselen tussen fles en borst, want het is minder verwarrend voor het kindje!

 59. kloevert kloevert

  61

  Omdat de speen het best een tepel nabootst, ze kunnen gewoon zuigen, slikken, en ademen. En er moet een vacuüm gecreëerd worden om de melk te laten stromen. Net een echte tepel dus.

 60. MamaMarcia MamaMarcia

  62

  Omdat het met deze speen net is alsof de baby aan de borst drinkt. De baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. De baby kan zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen, de stroom stopt ook als de baby stopt met zuigen. Andere spenen zijn lang niet zo natuurgetrouw.

 61. Petraderegt Petraderegt

  63

  Calma is ideaal voor moeders die op zoek zijn naar een manier om hun baby met een fles moedermelk te geven. De Calma werd ontwikkeld op basis van de resultaten van onderzoek in samenwerking met de University of Western Australia. Daardoor is de Calma de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Dat is wel zo prettig voor uw baby.

 62. daanielle daanielle

  64

  Omdat je met het Calma voedingssysteem makkelijk kan wisselen tussen voeden uit een flesje en voeding uit de borst zonder dat dit consequenties heeft voor de borstvoeding of de groei van je kindje. Ik hoop dat ik deze set win zodat we ons in mei te verwachten meisje hiermee kunnen voeden.

 63. lein1982 lein1982

  65

  Met Calma wordt de melkstroom geregeld door de interactie tussen het zuigen van de baby en het melkstroomreguleringssysteem van Calma. Dit is anders dan bij andere, conventionele spenen.

 64. Marjannetje Marjannetje

  66

  Waarom Calma zo uniek is in tegenstelling tot andere spenen? Geen idee, maar als ik het Breastmilk Store & Feed Set win, kan ik jullie vast en zeker vertellen waarom Calmo zo uniek is!!!!!

  • Marjannetje Marjannetje

   67

   Waarom Calma zo uniek is in tegenstelling tot andere spenen? Geen idee, maar als ik het Breastmilk Store & Feed Set win, kan ik jullie vast en zeker vertellen wat Calma zo uniek maakt!!!!!

 65. Marjannetje Marjannetje

  68

  Waarom Calma zo uniek is in tegenstelling tot andere spenen? Geen idee, maar als ik het Breastmilk Store & Feed Set win, kan ik jullie vast en zeker vertellen wat Calma zo uniek maakt!!!!!

 66. ept ept

  69

  De Calma de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst.

 67. Dandy Dandy

  70

  Omdat het heel erg te vergelijken is met een echte borst.

 68. kimmiej1 kimmiej1

  71

  Ik wist al wel dat borstvoeding het beste is voor je kindje en wil dit zometeen ook gaan geven. Vanuit mijn omgeving werd Medela al geadviseerd en ben dan ook toen al in gaan lezen. Het antwoord op de vraag is: de Calma is precies zoals voeding aan de borst. De baby moet vacuüm creëren om te kunnen drinken en kan hierdoor zuigen, slikken en ademhalen zoals aan de borst. Geweldig toch?! kan je tenminste ook een keer met een gerust hart weg omdat je weet dat je kindje beter drinkt :)

 69. Majo85 Majo85

  72

  de Calma is de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen!

 70. Katerina Katerina

  73

  Met Calma kan mijn baby niet 'in de war 'raken als het wisselt tussen voedingen aan de borst en het drinken van moedermelk uit een flesje. Ik heb dan geen risico voor de borstvoeding.Zo kan ik langer borstvoeign geven, wat ik ook erg graag zou willen. Een baby kan het natuurlijke zuiggedrag,wat ze tijdens de borstvoeding en al meteen na hun geboorte hebben, behouden. Mijn baby kan drinken, ademhalen en regelmatig pauzeren. Eén maat Calma volstaat voor de hele borstvoedingsperiode, net als bij borstvoeding.

 71. Johanna Gercama Johanna Gercama

  74

  Je kunt wisselen tussen voedingen aan de borst en het drinken van moedermelk uit een flesje,

 72. egp egp

  75

  De baby krijgt minder lucht bij het drinken in vergelijking met andere producten!

 73. ellenbosch ellenbosch

  76

  Omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze ook aan de borst drinken. Ik vind de speen ideaal, mijn zoon gaat moeiteloos over van de fles naar de speen van medela. Ik wil er graag een speen bij, omdat ik hem laatst een keer vergeten was. Ook de flessen zijn ideaal. Ik heb er een van 150 maar moet er een paar bij hebben, aangezien mijn zoon richting de 180 ml gaat.

 74. katrijn_spruyt katrijn_spruyt

  77

  Calma is de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Net echt dus!!

 75. Samantha Meulink Samantha Meulink

  78

  Calma is ideaal voor moeders die op zoek zijn naar een manier om hun baby met een fles moedermelk te geven. De Calma werd ontwikkeld op basis van de resultaten van onderzoek in samenwerking met de University of Western Australia. Daardoor is de Calma de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Dat is wel zo prettig voor uw baby.

 76. katje1978 katje1978

  79

  Calma is de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Net echt dus!!

 77. didl didl

  80

  Calma is speciaal voor baby's die borstvoeding krijgen: baby's kunnen met deze speen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Zodra de baby pauzeert, stopt de melkstroom, net zoals aan de borst. Bij andere spenen stroomt de melk gewoon door. Ideaal voor kolfende moeders dus, eh, baby's die afgekolfde melk krijgen :-)

 78. Mama-ester Mama-ester

  81

  De natuurlijke vorm, gemakkelijke overgang van borst naar fles de vormgeving die geïnspireerd is op je baby zoals het voorkomen van krampjes dmv lucht en de ronding van een borst. Perfect voor je borstgevoedde baby alles wat je nodig hebt om met een gerust hart weer te gaan werken

 79. ambolijn ambolijn

  82

  Zoals bij borstvoeding geven kan mijn baby drinken, pauzeren en ademen volgens zijn natuurlijke ritme, zijn eigen vacuüm creëren door een combinatie van tong- en kaakbewegingen, zijn natuurlijke zuigtechniek gebruiken. Zo ondersteunt de Calma een makkelijke omschakeling van de borst naar de speen en omgekeerd.

 80. jamiejunice jamiejunice

  83

  Het kindje kan drinken, ademen en zuigen in zijn natuurlijke ritme. Hij creëert een eigen vacuüm door tong en kaakbewegingen. Hij kan zijn natuurlijke zuigtechniek gebruiken. Zo is de overstap van borst naar fles naar weer de borst niet te groot.

 81. niseje niseje

  84

  De calma is uniek omdat deze de borst nabootst. Zo kan je borstvoeding perfect combineren met de fles als mama de deur uit is. Zodra de baby stopt met drinken stopt de melk toestroom ook. bij onze dochter waren we erg blij met dit systeem, en nu er een broertje/zusje op komst is,zou dit pakket zeker weer welkom zijn.

 82. Maike-1982 Maike-1982

  85

  De calma speen laat een baby op de zelfde manier aanzuigen als aan de borst. Zo voorkom je borstweigeraars :)

 83. ValerieVV ValerieVV

  86

  Omdat tijdens de borstvoedingsperiode de baby door gebruik van de Calma speen bij het drinken uit de fles, zijn natuurlijke reactie tot vacuüm zuigen behoudt, wat essentieel is om interesse in de borst niet te verliezen.

 84. Denya8382 Denya8382

  87

  De calma speen creeert het zelfde effect als dat een baby aan de borst voeding krijgt. Dit is het unieke aan de calma speen daar de baby hetzelfde gevoel heeft als het krijgen van de borst. het zuigen, de pauze. Ben benieuwd hoe het bevalt.

 85. Chani Chani

  88

  Het calmasyteem is uniek omdat de speen net als een tepel lang en soepel is. Bovendien komt er alleen melk uit de peen al het kindje actieve zuigbewegingen maakt. Net zoals bij het drinken aan de borst. Dit voorkomt een baby die 'lui' aan de borst gaat drinken omdat het een fles gewend raakt waarbij de melk direct eruit druppelt.

 86. ilsevanstratum ilsevanstratum

  89

  Calma is de unieke speen voor baby's omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Ook het wisselen tussen borst en fles is hierdoor makkelijker, iets wat hier problemen geeft momenteel. Dochter krijgt nu 4,5 maand borstvoeding maar drinken uit de borst, wisselen naar de fles en weer terug geeft problemen. Ik zou erg benieuwd zijn of dit systeem inderdaad het probleem op zou lossen.

 87. ilaisa Boetius ilaisa Boetius

  90

  Waarom Calma zo uniek is in tegenstelling tot andere spenen? Of en waarom dat zo is dat weet ik niet daarom zou ik deze graag willen winnen zodat ik dit zelf kan testen/ervaren samen met mijn kleine.

 88. kvia kvia

  91

  bootst de borst na, dit is het meest volgens de natuur :)

 89. annemiek cox annemiek cox

  92

  Omdat Calma hezelde is als borstvoeding, het kindje moet ook vacuum happen voordat de melkflow opgang komt, hierdoor hapt,slikt en zuigt de baby op dezelfde manier als aan de borst. Dit maakt de wissel/overgang van borst naar fles en terug mogelijk.

 90. bilge bilge

  93

  Calma is geproduceerd met oog op de intuïtie van een baby

 91. brendalayla brendalayla

  94

  Calma is de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Net echt dus!!

 92. spirnay spirnay

  95

  wij kregen die bij onze eerste zoon (prematuur) in het ziekenhuis aangeraden met als reden: De Calma werd ontwikkeld op basis van de resultaten van onderzoek in samenwerking met de UofWA. De kindjes kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. En er moet een vacuüm gecreëerd worden om de melk te laten stromen netzoals aan de borst. Daardoor is de Calma de unieke speen voor kindjes die borstvoeding krijgen.

 93. Leyla Ummels Leyla Ummels

  96

  De calma komt het meeste in de buurt qua spenen en borstvoeding. De drink techniek blijft het zelfde. Ik zou dit heel graag willen winnen, geef nu 16mnd borstvoeding en wil nu wat meer gaan kolven, zodat ik vaker eventjes weg kan.

 94. Laura Scholten Laura Scholten

  97

  De Calma is ideaal omdat de speen de tepel nabootst waardoor het kindje het idee heeft dat die aan de borst zit.

 95. Angelique Vogel - nijland Angelique Vogel - nijland

  98

  Calma spenen zijn zoals de tepels aan je borst. Ook werken ze het zelfde als je borst. Als ze stoppen met zuigen stopt de toevoer van melk.

 96. Cindela Cindela

  99

  De medela calma fles geeft een optimale ondersteuning van de borstvoeding. Het ondersteund het natuurlijke voedingsgedrag van de baby. Met calma, speciaal voor moedermelk, kan de baby zoals aan de borst regelmatig pauzeren en ademen, zodat hij zijn natuurlijke zuigtechniek behoudt. De melkstroom stopt als er geen goed vacuüm wordt gecreëerd, of als de baby pauzeert om te ademen. Deze set willen we graag winnen, zodat davey nog langer plezier kan hebben van de borstvoeding. Hij verdiend het beste van het beste!

 97. Dagmar Jonker Dagmar Jonker

  100

  Calma is de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Net echt dus!!

 98. Carindeparin Carindeparin

  101

  Uit deze speen drinken is voor baby's als uit de borst drinken. Het unieke eraan is dat de baby een vacuüm creëert en er geen melk uit de speen komt als de baby niet zuigt.

 99. Alicektc Alicektc

  102

  Het is dezelfde zuigtechniek als bij borstvoeding. En zo dus ideaal om afgekolfde mee te geven

 100. Knijnske Knijnske

  103

  Met Calma blijft, net als bij drinken aan de borst, het zuurstofgehalte in het bloed en de hartslag van het kindje gelijk. Hierdoor is de baby kalmer tijdens en na de voeding. Calma heeft dezelfde lengte als de tepel in de mond van de baby bij borstvoeding. Voor de baby is dit prettig en natuurlijk. Super natuurlijk voor je kindje en prettig voor jezelf om de borstvoeding zo lang en goed mogelijk vol te houden! Super set en SUPER win actie!!

 101. Danielle_Goossens Danielle_Goossens

  104

  Het heeft een speciale Natural flow, waarbij de borst nagebootst wordt. Baby's moeten hard zuigen ( zoals bij de borst) om melk te kunnen krijgen. Stoppen zij met zuigen, dan stopt ook de melk toevoer (in tegenstelling met andere flessen waar het blijft lopen). Mijn zoon is dol op de calma fles en mama ook!

 102. Pumba Pumba

  105

  ik gebruik de calma zelf en heb de hele medela serie met advanced breastpump en flesontsmetter en cooker. in mijn eigen woorden te omschrijven is de calma een set waarmee de baby melk ka drinken zoals deze dat van nature aan de borst doet. hoe ouder hij werd.. ik kon 1 en dezelfde maat speen gebruiken en heb tijdens mijn borstvoedingsperiode veel steun van de medela producten gehad. ben een wandelend visitekaartje ;) met een borstvoedingsperiode van 3 jaar achter de rug ben ik nu weer begonnen met onze pasgeboren dochter en geef zoveel melk dat ik flessen te kort kom...eerlijk gezegd zou de set erg goed uitkomen.

 103. minketje1 minketje1

  106

  Hij is zo uniek omdat hij de tepel erg goed nabootst,

 104. Cindy Leenheer Cindy Leenheer

  107

  Met Calma kan uw baby wisselen tussen voedingen aan de borst en het drinken van moedermelk uit een flesje, zonder risico voor de borstvoeding. Dit helpt moeders om langer borstvoeding te geven. Maakt het baby´s mogelijk om hun natuurlijke zuiggedrag, zoals ze dat na de geboorte hebben, te behouden.De baby kan drinken, ademhalen en regelmatig pauzeren.Ondersteunt het gemakkelijk wisselen tussen voedingen met Calma en aan de borst.Eén maat Calma volstaat voor de hele borstvoedingsperiode, net als bij borstvoeding.Het unieke voedingssysteem voor uw baby Met Calma kan uw baby wisselen tussen voedingen aan de borst en het drinken van moedermelk uit een flesje, zonder risico voor de borstvoeding. Dit helpt moeders om langer borstvoeding te geven. Maakt het baby´s mogelijk om hun natuurlijke zuiggedrag, zoals ze dat na de geboorte hebben, te behouden.De baby kan drinken, ademhalen en regelmatig pauzeren.Ondersteunt het gemakkelijk wisselen tussen voedingen met Calma en aan de borst.Eén maat Calma volstaat voor de hele borstvoedingsperiode, net als bij borstvoeding.

 105. Suus13 Suus13

  108

  Met Calma verandert de drinktechniek van uw baby niet. Of je je baby nu aan de borst voedt of hem met Calma voedt, de melk stroomt alleen als de baby een vacuüm creëert. Zou super zijn om deze mooie set te winnen, onze zoon heb ik ruim 9 maanden borstvoeding gegeven. Nu inmiddels bijna 39 weken zwanger, dus ik mag binnenkort weer borstvoeding gaan geven aan ons 2e wondertje! ;-D Zou dus goed uitkomen deze mooie set.

 106. Juf_Anna Juf_Anna

  109

  Borstvoeding is het beste voor een baby. Toch is de fles in onze maatschappij met veel werkende moeders niet weg te denken. Met Calma is het net alsof de baby nog steeds de borst krijgt. De speen heeft zo'n unieke vorm/samenstelling dat de baby kan blijven ademen, slikken en zuigen zoals hij/zij dat ook aan de borst gewend is.

 107. Albertientje Albertientje

  110

  De calma speen is de enige speen waarbij onze oudste zoon rustig dronk. Hij dronk in een gematigd tempo en moest veel zuigkracht gebruiken net als aan de borst. Goed voor de mondmotoriek. Zelf toen we gestopt zijn met borstvoeding en kolven, heeft hij nog ruim een jaar met de calma speen gedronken. Bij nummer twee gaan we zeker ook weer de calmaspeen gebruiken.

 108. shanna01 shanna01

  111

  De Calma speen lijkt op de tepel waardoor het drinken uit een flesje naast de borstvoeding makkelijk gaat. Ik heb ook de Medela kolf, maar deze onderdelen kan ik erg goed gebruiken!

 109. Zenka Zenka

  112

  Medela calma is de 'borst' onder alle spenen en flessen! Kan papalief ook heerlijk 'borstvoeding' geven!

 110. TinTin van der Spek - Hau TinTin van der Spek - Hau

  113

  De Calma speen lijkt op een tepel waarbij dezelfde zuigreflex toegepast moet worden om er melk uit te krijgen. Het is tevens een goede opstap om aan de fles te wennen.

 111. Petra Plugge Petra Plugge

  114

  Met Calma verandert de drinktechniek van de baby niet. Of u de baby nu aan de borst drinkt of met Calma, De melk stroomt alleen als de baby een vacuüm creëert. Ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Ik zeg ideaal Medela! Zeker met een tweede wondertje op komst die ik net als ons dochtertje weer zo lang mogelijk borstvoeding wil geven, gewoon omdat het het aller aller beste is. (Met mijn dochtertje heb ik het 11 maanden volgehouden)

 112. xxjanneke xxjanneke

  115

  Met Calma wordt de melkstroom geregeld door de interactie tussen het zuigen van de baby en het melkstroomreguleringssysteem van Calma

 113. Esther Jager Esther Jager

  116

  Met Calma kan de baby wisselen tussen voedingen aan de borst en het drinken van moedermelk uit een flesje, zonder risico voor de borstvoeding. Dit helpt moeders om langer borstvoeding te geven.

 114. sabinebo sabinebo

  117

  Calma is uniek omdat de speen hetzelfde werkt als het drinken aan de borst! De voeding komt zodra het kindje de speen vaccuum zuigt! Ik ben fan! Ik heb er al 1 in huis!

 115. Daffy Daffy

  118

  Ze werken hetzelfde als de echte borst! Ideaal dus voor mijn lieve schoonzus die 2 juli haar eerste kindje verwacht en graag borstvoeding wil gaan geven maar haar partner (mijn broer) ook graag de baby de fles willen laten geven!

 116. j borgers j borgers

  119

  Mijn dochter nam alleen de calma speen. Dat leek lekker vertouwd op melk van mama. Ze heeft met behulp van mijn medela pomp toch fijn een jaar van mijn borstvoeding kunnen genieten! En nu is mijn zoon aan de beurt. Nu hij drie maanden oud is mag binnenkort de pomp weer uit de kast. En nieuwe flesjes en een frisse nieuwe speen zijn dus zeer welkom!

 117. Kucing77 Kucing77

  120

  De Calma de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen.

 118. Janneke_Bergmans Janneke_Bergmans

  121

  Omdat dit de beste speen is bij Borstvoeding!!

 119. HVS HVS

  122

  De baby moet zijn best doen om uit het flesje te drinken waardoor het ook nog graag uit de borst blijft drinken in tegenstelling tot andere flesjes. Daardoor is het ideaal in combinatie met borstvoeding. En dit staat er op de site: Daardoor is de Calma de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst.

 120. Chilot Chilot

  123

  Calma heeft een unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen ontwikkeld, deze is uniek omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Om te drinken moet de baby een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Perfecte overgang dus en goed te combineren!

 121. Elisjawâ Elisjawâ

  124

  Mijn prematuurtje leert op deze manier hoe het is om aan de borst te drinken. Toen hij nog in het ziekenhuis lag was ik er niet continue, maar op deze manier heeft hij wel een begin gemaakt om bij mij straks te kunnen drinken. Hij begint nu langzaam om bij mij te oefenen. Echt een geweldige speen.

 122. magicaries magicaries

  125

  De Calma speen is uniek dankzij de vorm die de tepel nabootst waardoor het kindje het idee heeft dat die aan de borst zit. Mijn kindje met Down Syndroom had veel moeite om te drinken. Deze speen was een perfecte speen voor haar omdat die langer is dan gewone spenen. Dankzij de unieke vorm van de Calma speen had ze geen ruimte om met haar tong de speen te buigen zoals het geval was bij andere spenen. De Calma speen heb ik toen bij de aanschaf van de borstkolf gekregen. Gezien ik weer zwanger ben, zou het leuk zijn om de Calma speen voor mijn tweede kind te kunnen winnen!

 123. Esther De jong-Thijs Esther De jong-Thijs

  126

  Met Calma kan uw baby wisselen tussen voedingen aan de borst en het drinken van moedermelk uit een flesje, zonder risico voor de borstvoeding. Dit helpt moeders om langer borstvoeding te geven. Maakt het baby´s mogelijk om hun natuurlijke zuiggedrag, zoals ze dat na de geboorte hebben, te behouden. De baby kan drinken, ademhalen en regelmatig pauzeren. Ondersteunt het gemakkelijk wisselen tussen voedingen met Calma en aan de borst. Eén maat Calma volstaat voor de hele borstvoedingsperiode, net als bij borstvoeding. Het unieke voedingssysteem voor uw baby.

 124. esthertje esthertje

  127

  De Calma is zo uniek omdat het ervoor zorgt dat een kindje die borstvoeding krijgt toch het gevoel van mama krijgt, terwijl mama er even niet is. Ik heb bijna mijn oudste 2 ook gebruik gemaakt van de medela producten en mijn kinderen waren heel tevreden en gelukkig, nu de derde op komst is wil ik dit nog een keer bieden voor mijn kindje, want we willen allemaal het beste voor onze kinderen en borstvoeding is een van deze dingen.

 125. wilmavanderven wilmavanderven

  128

  Omdat de calma speen er voor zorgt dat een kind op dezelfde manier moet drinken als aan de borst! Beter kan niet toch?

 126. anncha anncha

  129

  omdat deze speen de borst het beste nabootst en er dus geen verschil zal zijn tussen het drinken aan de borst en an de fles

 127. AnneleenKog AnneleenKog

  130

  De calma spenen zijn speciaal ontworpen voor baby's die borstvoeding krijgen. Deze spenen zijn ontworpen zodat het voor de baby net hetzelfde is als aan de borst drinken. Hij moet zelf de melk eruit zuigen en kan adempauze nemen net zoals aan de borst. Siebe is verzot op deze spenen. Hebben er al enkele maar kunnen wel wat extra gebruiken voor als mama binnenkort opnieuw moet gaan werken. I love medela!

 128. RoxyB RoxyB

  131

  Calma is uniek vanwege de speen , omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Ik ben hier heel benieuwd naar! Ik ben uitgerekend in september en mijn doel is om borstvoeding te geven, met dit unieke systeem zal dit ook makkelijk gaan mocht ik aan het werk zijn en iemand anders de fles zal geven.

 129. sosilly sosilly

  132

  Calma is zo gemaakt, om de overgang van tepel naar speen zo soepel mogelijk te maken omdat het de borst zo goed naboots! :)

 130. MamaJamila MamaJamila

  133

  Calma werkt in tegenstelling tot andere spenen zoals de borst als het kindje stopt met zuigen komt er ook geen melk meer uitdruppelen. Uit ervaring kan ik zeggen dat dat erg fijn is want heb flesjes gehad waar het nog steeds uitkwam ondanks hun claim dat er niets uit zou komen. Bij Calma is dit niet zo (mijn vriendin heeft er eentje die ik mocht lenen). Ook zorgt het ervoor dat je kindje niet lucht binnenkrijgt waardoor hij/zij krampjes krijgt dus heel erg fijn voor kinderen met koliek.

 131. HeidiO HeidiO

  134

  Baby's kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen

 132. Jenny1986 Jenny1986

  135

  Hij is zo fijn! Mijn dochter is een gulzige drinker en verslikt zich heel snel, waardoor ook de darmkrampjes worden veroorzaakt. Nadat we 9 andere soorten flesjes hebben geprobeerd kwamen we uit bij de calma fles, Ideaal! Ze deed geen 3 maar 15 minuten over de fles en de krampjes waren een stuk minder! De speen bootst de tepel na en hier moet ze echt moeite doen om haar voeding binnen te krijgen!

 133. Schaagie Schaagie

  136

  Met Calma wordt de melkstroom geregeld door de interactie tussen het zuigen van de baby en het melkstroomreguleringssysteem van Calma. Dit is anders dan bij andere, conventionele spenen.

 134. Iloveubb Iloveubb

  137

  De naam zegt het al calma Dat betekend in het portugees rustig. Je kindje word er rustig van en het voelt vertrouwd aan.

 135. Marijke Daens Marijke Daens

  138

  De Calma - speen biedt voor baby's die borstvoeding krijgen, een perfecte nabootsing van het drinken aan de borst omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of de baby nu aan de borst drinkt of via de Calma speen, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst.

 136. saskef2015 saskef2015

  139

  Calma is de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen.  Dus het is een fijne en goed werkend systeem en zou hem dol graag zelf proberen!

 137. martha68 martha68

  140

  . Met dit voedingssysteem drinkt uw baby zoals aan de borst.

 138. roxanne91 roxanne91

  141

  Klein en lichtgewicht. Oplaadbare accu met een kolftijd van 3 uur, mits volledig geladen. Medela Freestyle wordt geleverd met schoudertas, afkolfset, koeltasje inclusief vier flesjes en voorgevormd koelelement

 139. BMulder BMulder

  142

  Om niet klakkeloos de omschrijving van de site over te nemen; het Medela Calma systeem bootst het drinken uit de borst na. Net echt! Je kindje moet echt zijn/haar best doen om de melk te krijgen, waardoor er ook zeer weinig kans is op tepel/speen verwarring. Wellicht wat warrig in mijn eigen woorden omschreven.. persoonlijk vind ik het een geweldig systeem! Mijn verlof zit er al weer bijna op dus deze set zou heel goed van pas komen om mijn kleine meisje ook verse mamamelk te kunnen geven wanneer mama aan het werk is. :)

 140. Momo Momo

  143

  de Calma is jde unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of de baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Dat is wel zo prettig voor de baby

 141. niekyva niekyva

  144

  Borstvoeding is altijd het beste voor uw baby. Toch kan het voorkomen dat een voeding niet "live" gegeven kan worden. Bijvoorbeeld omdat u en uw kindje soms niet bij elkaar kunnen zijn voor een voeding, of omdat het drinken aan de borst nog niet helemaal goed gaat. De Calma is een revolutionair voedingssysteem, speciaal ontwikkeld voor moeders die hun baby toch met moedermelk willen voeden. Medela Calma voedingssysteem Calma - het unieke voedingssysteem voor uw baby Calma is ideaal voor moeders die op zoek zijn naar een manier om hun baby met een fles moedermelk te geven. De Calma werd ontwikkeld op basis van de resultaten van onderzoek in samenwerking met de University of Western Australia. Daardoor is de Calma de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Dat is wel zo prettig voor uw baby. Waarom Calma? Uit recent onderzoek in samenwerking met onderzoekers van de University of Western Australia blijkt dat een vacuüm creëren belangrijk is om met succes de borst te kunnen legen. Een baby weet van nature dat hij een vacuüm moet creëren om de moedermelk te laten stromen. Zoals bij borstvoeding geven kan uw baby drinken, pauzeren en ademen volgens zijn natuurlijke ritme, zijn eigen vacuüm creëren door een combinatie van tong- en kaakbewegingen, zijn natuurlijke zuigtechniek gebruiken. Zo ondersteunt de Calma een makkelijke omschakeling van de borst naar de speen en omgekeerd.

 142. Josie Josie

  145

  Als mama er niet is, wel mama's melk drinken en dan ook nog bijna net zo comfortabel als drinken bij mama

 143. Shennedoah Shennedoah

  146

  Ik ben 1 augustus uitgerekend van mijn 2de wondertje. En wil niks lievers dan weer borstvoeding geven hopelijk deze x langer ivm spruw en daardoor terugname borstvoeding omdat ik op dat moment geen kolf had. Waarom calma zo uniek is omdat dit het dichtst bij het geven van echte borstvoeding uit de borst komt. Je kleine wondertje zal het ervaren als het zuigen aan mama's tepel!

 144. mamavee mamavee

  147

  Calma spenen zorgen ervoor dat je baby probleemloos het flesje kan krijgen met de melk van mama. De baby gaat zich ook niet verslikken zoals met een andere speen het geval is; omdat de melkstroom stopt wanneer de baby stopt met zuigen.

 145. ManonD ManonD

  148

  Omdat het als enige de natuurlijke voeding aan de borst nabootst! Zou super van pas komen!

 146. r.rekveldt r.rekveldt

  149

  Het lijkt alsof ze gewoon borstvoeding krijgen dus zo natuurlijk mogelijk! Zelf heb ik tijdens de borstvoeding alles van medela gebruikt en ook de speen was super, andere flesjes pakte hij gewoon niet aan. Mocht ik dit winnen geef ik het aan mijn zwangere zus die bevalt in mei !

 147. Louise Broersma Louise Broersma

  150

  de enige speen die het drinken aan de borst nabootst. Ik zou deze graag willen winnen omdat ik een zoontje van nu 8 weken heb die een echte flesweigeraar is. vast dat deze wel werkt

 148. Jungja Jungja

  151

  De Calma speen is DE ideale speen om te switchen tussen live voeden en flesvoeden. Met Calma speen kan je kindje zijn/haar eigen drinkritme aanhouden zoals het ook drinkt als je live voed. De ideale speen dus. Het lijkt met super om deze set te winnen. Ga binnenkort beginnen met kolven.

 149. Wytske7 Wytske7

  152

  De calmaspeen is de best lijkende speen als het drinken aan de borst. Ik heb ze hard nodig als ik straks mijn tweeling borstvoeding ga geven.

 150. mikatjuh mikatjuh

  153

  Met de Calma speen drinkt het kindje zoals het ook moet drinken bij de moeder aan de borst. Het lijkt mij een fijn systeem om straks te proberen bij onze kleine.

 151. Kimberley Gouw Kimberley Gouw

  154

  Calma is de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Net echt dus!!

 152. Minouk Meertens Minouk Meertens

  155

  Het drinken met deze speen lijkt enorm veel op het drinken aan de borst. Veel meer dan bij andere spenen. Er moet een vacuüm gecreëerd worden door het zuigen. Dit is bij andere spenen niet het geval, deze druppelen ook zonder zuigkracht.

 153. Tatjana Lux Tatjana Lux

  156

  De baby moet bij de Calma dezelfde drinktechniek toepassen als aan de borst. Zo ontstaat er dus geen tepel-speenverwarring en leert de baby geen verkeerde drinktechniek aan die tot pijnlijke tepels of andere problemen kan leiden, waardoor moeders langer met plezier kunnen blijven voeden. Zo voed ik zelf al 7 maanden en dit zou een mooie aanvulling zijn op mijn Medela Freestyle.

 154. Nienke 112 Nienke 112

  157

  Bij de Calma kan je kindje haar natuurlijke zuigtechniek gebruiken (Volgens haar eigen ritme en door zelf n vacuum te creeeren). Het zou de combinatie van borstvoeding en (borst)voeding per fles makkelijker moeten maken. Zelf ben ik hier wel erg benieuwd naar. Ik ben zwanger van onze derde en bij de twee oudste kinderen ondervond ik dat het aanleren van de flesdrinktechniek behoorlijk wat problemen opleverde. Pas na heeeel lang oefenen lukte het de meisjes pas. Dat zou toch makkelijker moeten kunnen, zou je zeggen...

 155. Mandydekock Mandydekock

  158

  Erg handig als ik over 4 weken weer moet gaan werken voor mijn mannetje. De speen zorgt voor; -Maakt het baby´s mogelijk om hun natuurlijke zuiggedrag, zoals ze dat na de geboorte hebben, te behouden. -De baby kan drinken, ademhalen en regelmatig pauzeren. -Ondersteunt het gemakkelijk wisselen tussen voedingen met Calma en aan de borst. -Eén maat Calma volstaat voor de hele borstvoedingsperiode, net als bij borstvoeding. - Het unieke voedingssysteem voor uw baby.

 156. selly selly

  159

  De speen is uniek omdat je als baby dezelfde handelingen moet verrichten als bij het uit de borst drinken, je moet dus wel zuigen voordat er melk komt, op deze manier lijkt deze speen het meest op een borst!

 157. Dinfie Dinfie

  160

  Met dit voedingssysteem drinkt de baby zoals aan de borst. Je kunt gemakkelijk wisselen tussen borstvoeding en voedingen met Calma. Heb t al gebruikt bij mijn eerste kindje, dus ga nu sowieso weer verder met Medela en hoop t dit keer weer een jaar vol te houden dmv de borstkolf.

 158. Lindinha Lindinha

  161

  Calma is uniek door de natuurgetrouwe speen die het kindje het idee geeft dat hij of zij uit de borst drinkt. Ideaal als ik straks minimaal 6 maanden moet proberen borstvoeding te geven om de kans met 50% te verkleinen op het doorgeven van mijn allergieën op mijn kindje.

 159. Lemissa Lemissa

  162

  Voor mij is de camla uniek omdat het de beste speen is voor mijn flesweigerende zoontje. Hij kan tijdens het drinken pauzeren zonder dat het melk in de mond loopt. En hij gebruikt de zelfde techniek als aan de borst drinken! super!

 160. Fren Fren

  163

  Het belangrijkste van de aangegeven punten vindt ik dat de baby zijn natuurlijke zuiggedrag behoudt. Alles om heb ik er voor over om het proces zo natuurlijk mogelijk te behouden. Dit is mijn 2e kind maar mijn eerste ervaring met borstvoeding omdat het, in tegenstelling tot mijn eerste zwangerschap, super goed verloopt!

 161. emina92 emina92

  164

  Bootst de borst na. Komt pas melk uit de speen wanneer het kind zuigt. Op deze manier is de omschakeling en of overschakeling tussen borst en fles ideaal.

 162. SharonCB SharonCB

  165

  De Calma werd ontwikkeld op basis van de resultaten van onderzoek in samenwerking met de University of Western Australia. Daardoor is de Calma de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen.

 163. celine dooren celine dooren

  166

  De baby moet dezelfde techniek gebruiken bij de calma speen als bij de borst waardoor er minder verwarring is voor de baby als er toch borstvoeding uit een fles wordt gegeven.

 164. ajonnetje ajonnetje

  167

  Calma is uniek ten opzichte van andere spenen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. De baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen net als aan de borst. Kortom: die moet ik hebben! :)

 165. Lovers Lovers

  168

  Calma is de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Net echt dus!!

 166. anouk acikel anouk acikel

  169

  Calma de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst.

 167. myrrie33 myrrie33

  170

  De calma is een unieke speen, omdat deze van alle spenen als allerbeste de borst van een moeder imiteert! Niet alleen qua gevoel en vorm voor het kleintje, zelfs de werking van een moederlijke borst is perfect gekopieerd in deze speen! Zou dus super zijn om deze te winnen! Ik ga heel hard duimen!!!

 168. cressida_alladin cressida_alladin

  171

  De Calma speen bootst het beste de manier van drinken aan de borst na. Dus eerst vacuum zuigen en dan pas melkflow. Van andere spenen worden babies luie drinkers en is het drinken aan de borst opeens zoveel moeilijker, harder werken.

 169. chantal90 chantal90

  172

  Ik heb hier hele goede verhalen over Gehoord. erg fijne flessen voor de kleintjes!

 170. Arwen Boekema Arwen Boekema

  173

  Met Calma verandert de drinktechniek van uw baby niet. Of u uw baby nu aan de borst voedt of hem met Calma voedt, de melk stroomt alleen als de baby een vacuüm creëert. Dit in tegen stelling tot andere spenen waar de melk zo uit stroomt.

 171. Rxn Rxn

  174

  Omdat deze spenen het meest lijken op een tepel waardoor ze uitstekend gecombineerd kunnen worden met borstvoeding. Op dit moment zwanger van de derde en heb er voor gekozen om borstvoeding te gaan geven voor het eerst. De juiste speen maakt het af :-)

 172. Spieters Spieters

  175

  Wat een top prijs om te winnen!! Ik ben bijna uitgerekend van ons 2e kindje en bij ons eerste kindje heb ik 5 maanden moeten kolven, maar op deze manier heeft ze wel de borstvoeding binnen gekregen! De Calmaspeen werd ontworpen naar aanleiding van de resultaten van onderzoek in samenwerking met de UofWA. Baby'tjes kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. En er moet een vacuüm gecreëerd worden om de melk te laten stromen net zoals aan de borst. Daardoor is de Calma de beste speen voor kindjes die borstvoeding krijgen!!

 173. charlotte westra charlotte westra

  176

  Met de Calma kun je via de fles moedermelk geven die het meeste lijkt op borstvoeding. De Calma speen is uniek doordat baby's kunnen zuigen, slikken en ademen op dezelfde manier als bij de borstvoeding. Daarnaast wordt er een vacuüm gecreëerd, zo dat als de baby pauzeert met drinken, de stroom van melk ook stopt, net als bij borstvoeding. Het lijk mij geweldig om dit pakket te winnen. In juli verwachten wij ons 2e zoontje, en hopelijk mag de borstvoeding dan beter gaan als bij de 1e. Dit zou een geweldig ondersteunend pakket zijn!

 174. mdvp mdvp

  177

  Ik heb zelf bij de eerste die 4,5 weken te vroeg geboren is alles van Medela gebruikt, dit beviel erg goed. Nu de tweede op komst is zou ik graag weer borstvoeding gaan geven, en daarbij de Calma Medela gebruiken omdat deze precies de borst nabootst en zorgt dat mijn kindje kan zuigen, slikken en ademen!

 175. Jentjefer Jentjefer

  178

  Wat Calma zo uniek maakt is dat je niet steeds van spenen moet veranderen. Met de Calma hoef je niet bang te zijn dat je kindje te snel drinkt of dat ze de speen niet fijn vind. Voor kinderen die regelmatig aan de borst zitten of die gekolfde melk drinken is de Calma het ideale oplossing. Zelf gebruikte ik altijd Advent totdat ik een keer bij een vriendin de medela kolfaparaat mocht lenen en de Calma fles. Ik zag aan mijn dochter dat ze de Calma speen veel maar dan ook veel fijner vind. De Calma is het beste wat je jn huis kan hebben als je een borstvoeding gever bent.

 176. Margot Margot

  179

  Omdat de calma speen ervoor zorgt dat je baby'tje dezelfde zuigbeweging moet maken als aan de borst. Zo voorkom je tepel-speen verwarring. Wanneer je kleine hummel stopt met drinken (zuigen) stopt de melk toestroom ook, dus ideaal! Kindje minder last van lucht in darmpjes en verslikt ze minder makkelijk!

 177. Vidya21 Vidya21

  180

  Met Calma kan uw baby wisselen tussen voedingen aan de borst en het drinken van moedermelk uit een flesje, zonder risico voor de borstvoeding. Dit helpt moeders om langer borstvoeding te geven. Maakt het baby´s mogelijk om hun natuurlijke zuiggedrag, zoals ze dat na de geboorte hebben, te behouden.De baby kan drinken, ademhalen en regelmatig pauzeren.Ondersteunt het gemakkelijk wisselen tussen voedingen met Calma en aan de borst.Eén maat Calma volstaat voor de hele borstvoedingsperiode, net als bij borstvoeding.Het unieke voedingssysteem voor uw baby.

 178. Jelke vd Ven Jelke vd Ven

  181

  Calma is de speen voor borstvoedende moeders met fles weigerende kinderen! Na weken stress omdat mijn dochter de fles niet wilde naast de borst was de Calma speen mijn held. Nu komt ons tweede wonder eraan en ik hoef niet lang te twijfelen over welke fles en speen ik ga gebruiken. Ik ben nog geen speen tegengekomen die het uit de borst drinken zo goed nabootst! Medela en mamaplaats, deze zwangere werkende mama kan de store & feedset erg goed gebruiken deze zomer!

 179. mvand mvand

  182

  De speen is uniek omdat hij de natuurlijke manier van zuigen activeert en niet de borstvoeding ten nadele komt. Hierdoor hebben moeder en kind beide voordeel van het op dat moment niet live kunnen voeden.

 180. jeanicemauritz jeanicemauritz

  183

  Een kind die borstvoeding krijgt en ook flesvoeding heeft geen groot verschil met Calma spenen. Deze zijn zo goed gemaakt dat ze de borst/tepel nabootsen. Ik ben hoogzwanger en zou graag de set willen winnen.

 181. Luna86 Luna86

  184

  Calma lijkt voor een baby het meest op een borst. Het werkt net hetzelfde!

 182. TessL TessL

  185

  Met Calma wordt het natuurlijke zuiggedrag van mijn baby niet veranderd. Ik kan dus gewoon afwisselen tussen de borst geven of voedden met Calma flesjes! Ideaal natuurlijk en heel uniek.

 183. dien dien

  186

  Calma is een uniek systeem waardoor je kleintje net zoals aan de borst kunnen zuigen, slikken en ademen. Er komt pas voeding uit de speen wanneer deze vacuüm word gezogen. Op deze manier word voeding geven via de fles toch een hele natuurlijke manier en is het voor je kindje fijn wanneer ze zowel de borst als de fles krijgen. Ideaal voor werkende mama's

 184. Loesvdw Loesvdw

  187

  Kort gezegd.....het imiteert zo goed mogelijk de borst, (met een heel mooi revolutionair systeem), zodat baby's, ook als de mama's even druk zijn met werken, goed kunnen drinken!

 185. Janita Janita

  188

  Op de valreep doe ik nog mee aan deze winactie! Ik speel mee voor 1 van mijn borstvoedende vriendinnen. Dat zullen ze vast waarderen. Waarom is Calma zo uniek in tegenstelling tot andere spenen? 'Met Calma drinkt je kindje, in tegenstelling tot andere speentjes, net als aan de borst. Zo kan je zonder problemen of risico voor je borstvoeding wisselen van borst naar fles en weer terug. Eindelijk een voedingssysteem dat de borstvoeding ondersteunt!'

 186. mriekie mriekie

  189

  Ik zou deze set graag willen winnen. Waarom? Ik kolf al bijna 5 maand full-time om zoonlief het beste te geven wat er is. Door de omstandigheden is live-voeden, ondanks hulp van de lactatiekundige geen succes geworden. Dankzij een goede Medela-kolf lukt mij dit. Extra materiaal om voeding te bewaren en een voorraad aan te leggen in de vriezer is altijd fijn. Waarom is Calma zo uniek in tegenstelling tot andere spenen? Omdat baby's kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen . Ze moeten een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom ook.

 187. Nata89 Nata89

  190

  Maakt het baby´s mogelijk om hun natuurlijke zuiggedrag, zoals ze dat na de geboorte hebben, te behouden. De baby kan drinken, ademhalen en regelmatig pauzeren. Ondersteunt het gemakkelijk wisselen tussen voedingen met Calma en aan de borst. Eén maat Calma volstaat voor de hele borstvoedingsperiode, net als bij borstvoeding. Het unieke voedingssysteem voor uw baby.

 188. madve madve

  191

  De Calma werd ontwikkeld op basis van de resultaten van onderzoek in samenwerking met de University of Western Australia. Daardoor is de Calma de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of de baby nu aan de borst gevoed wordt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst. Dat is wel zo prettig voor de baby.

 189. Jootje125 Jootje125

  192

  Ohw wat zou ik deze speen graag willen gebruiken voor mijn meisje, het is een goed speen naar wat je er over hoort. Omdat het kindje hetzelfde drinkt als aan de borst. Als ik straks weer ga werken dan zou het makkelijker zijn om een fles te geven...

 190. Es Ther Es Ther

  193

  Als live borstvoeding niet kan, kan de baby met de calma speen met ongeveer dezelfde techniek drinken uit de fles.

 191. Irma94 Irma94

  194

  Omdat de calma spenen de borstvoeding het meest nabootst; doordat de baby de speen vacuüm moet zuigen voordat er melk uit de fles komt. Ideaal dus, hoeft de baby niet te wennen als het de borst en de fles krijgt. hopen dat wij dit mooie setje mogen winnen en gebruiken!

 192. Tikky Tikky

  195

  Deze speen lijkt het meest op de borst :-)

 193. Amardi Amardi

  196

  Als de baby niet zuigt aan de speen stopt de toevoer van de melk.

 194. Juste88 Juste88

  197

  Heb zelf geen ervaring met de Calma speen. Ben nu zwanger en wil straks graag borstvoeding geven. Ik ben zeer te spreken over dit merk omdat dit geen normale fles is maar het kind een gevoel geeft dat hij aan de borst drinkt.

 195. annemieke-l annemieke-l

  198

  Omdat mama zo onregelmattig werkt kan papa op een veilige en verantwoorde manier straks ons wondertje mijn moedermelk geven. Het zou geweldig zijn.

 196. Freesoul Freesoul

  199

  Wij gebruiken de calma nu een half jaar. Het speentje lijkt op een tepel qua vacuüm zuigen wat onze dochter doet, Met Borstvoeding heb je een bepaalde zuigtechniek die je met de Calma niet verleerd! Andere spenen zit gewoon een gat en werkt niet op dezelfde manier. De techniek van drinken kan eerder in de war raken hierdoor. Ik win graag deze set omdat ik de zakjes nog niet ken! en een voorraad flesjes nooit verkeerd is!

 197. Janneke Hendrix Janneke Hendrix

  200

  Met Calma wordt de drinktechniek van mijn baby niet veranderd. De melk zal alleen stromen als de baby een vacuüm creëert net zoals aan de borst.

 198. NeoMe NeoMe

  201

  omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen.

 199. lisaatje lisaatje

  202

  Calma is een unieke speen, omdat baby's met deze speen gewoon kunnen zuigen, slikken en ademen net zoals ze aan de borst moeten doen.

 200. Kleejoo Kleejoo

  203

  Ik heb aan de eerste 9 maanden borstvoeding gegeven en gestopt vanwege nieuwe zwangerschap. Nu is de tweede al bijna 8 maanden aan de borst. Medela heeft ons door deze periode heen geholpen op de wat minder makkelijke momenten. De swing maxi kolf is ideaal maar de calma speen is voor iedere voedende moeder een must. Wij hebben veel flessen geprobeerd maar het 'natuurlijke' gevoel zonder een te snelle melkstroom heeft alleen de calma speen. Wij gaan voorlopig nog lekker door met voeden en kolven en ik kan het iedereen aanbevelen.

 201. Rianneloveslucas Rianneloveslucas

  204

  Met de speen calma behoud de baby zijn natuurlijke zuiggedrag en kan de baby een voeding uit de fles afwisselen met een voeding aan de borst.

 202. Riemkôla Riemkôla

  205

  omdat deze spenen de tepel en borst goed nabootst. Er komt geen melk uit als de baby niet zuigt.

 203. fa boeijen fa boeijen

  206

  Omdat het geheel aan sluit op borstvoeding geven ze merken weinig tot geen verschil tussen de calma speen en de borst

 204. mnq84 mnq84

  207

  de Calma de unieke speen voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst ook doen. Of u uw baby nu aan de borst voedt of de Calma gebruikt, de baby moet een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Zodra de baby pauzeert, stopt de stroom, net zoals aan de borst.

 205. jacqheld jacqheld

  208

  Omdat het speentje hetzelfde werkt als de tepel aan de borst. Het baby'tje zuigt eraan, kan tussendoor slikken en adem halen op dezelfde manier als aan de borst. Door te zuigen wordt er een vacuüm gecreëerd en dan komt er melk, stopt het baby'tje met zuigen, dan loopt er ook geen melk uit de speen. Het ziet er ook heel natuurlijk uit. Ik zou dit wel graag willen winnen.

 206. N.Zweers N.Zweers

  209

  Ik vind dat Medela echt overtuigend goed werkt aan producten die zowel voor moeder en kind prettig in gebruik zijn. Nu heb ik zelf geen ervaring, omdat ik een aanstaande moeder ben van een eerste kindje. Wel heb ik veel ervaring met kinderen, omdat ik in dit vakgebied werkzaam ben. Wanneer ik de informatie van Medela over hun producten lees wordt ik enthousiast. Hetgeen wat mij zo enthousiast maakt is dat zij het geven van borstvoeding (de beste voeding voor ieder kind) zo optimaal mogelijk stimuleren en daarbij producten creëren die dit makkelijker maken. Wanneer het niet mogelijk is om direct borstvoeding te geven, moet het kindje uiteraard wennen aan een speen. Doordat de Calma zo ontwikkeld is dat deze zo nauw aansluit bij de beleving van een echte borst, is het voor het kindje makkelijker de overstap te maken. Daarbij heb ik door het uitgebreide onderzoek en de werking van de Calma speen, het vertrouwen dat het kindje de voeding op een zo goede en prettig mogelijk manier tot zich kan nemen. Al met al is de combinatie van ervaring, onderzoek en uitwerking van het product voor mij hetgeen wat Calma unieker maakt dan andere spenen.

 207. Shar0n Shar0n

  210

  Met Calma verandert de drinktechniek van de baby niet. Of de baby nu aan de borst gevoed wordt of hem met Calma voedt, de melk stroomt alleen als de baby een vacuüm creëert. Ideaal voor ons meisje, aangezien ik op werk wil gaan kolven. Zo kan ze straks gevoed worden door papa / gastouder met moedermelk als ik aan het werk ben.

 208. mirimari79 mirimari79

  211

  Met Calma kan uw baby wisselen tussen voedingen aan de borst en het drinken van moedermelk uit een flesje, zonder risico voor de borstvoeding. Dit helpt moeders om langer borstvoeding te geven. Maakt het baby´s mogelijk om hun natuurlijke zuiggedrag, zoals ze dat na de geboorte hebben, te behouden. De baby kan drinken, ademhalen en regelmatig pauzeren. Ondersteunt het gemakkelijk wisselen tussen voedingen met Calma en aan de borst. Eén maat Calma volstaat voor de hele borstvoedingsperiode, net als bij borstvoeding. Het unieke voedingssysteem voor uw baby.

 209. Maaike77 Maaike77

  212

  Mijn dochtertje heeft moeite met de fles dus het lijkt me geweldig als ik zou winnen, ik hoop dan zelf de werking van de speen te ervaren. Door deze speen heeft zij kennelijk het idee dat zij aan de borst drinkt, en is het probleem van het fles weigeren verholpen.

 210. thom79 thom79

  213

  Het unieke aan de Calma in tegenstelling tot andere spenen is dat de Calma de borst het meeste nabootst, de baby kan zuigen, slikken en ademen zoals tijdens de borstvoeding.

 211. Floortjeg Floortjeg

  214

  Calma is zo uniek in tegenstelling tot andere spenen, omdat Calma zorgt dat de drinktechniek van de baby niet hoeft te veranderen wanneer deze normaal borstvoeding krijgt, maar ook per fles gevoed moet worden. Met andere spenen dan Calma zal de baby zijn drinktechniek wél aan moeten passen, doordat de baby geen vacüum hoeft te creëren en de stroming van de melk niet stopt als de baby stopt met drinken.

 212. Floortjeg Floortjeg

  215

  Calma is zo uniek in tegenstelling tot andere spenen, omdat Calma zorgt dat de drinktechniek van de baby niet hoeft te veranderen wanneer deze normaal borstvoeding krijgt, maar ook per fles gevoed moet worden. Met andere spenen dan Calma zal de baby zijn drinktechniek wél aan moeten passen, doordat de baby geen vacüum hoeft te creëren en de stroming van de melk niet stopt als de baby stopt met drinken.

 213. mayowww mayowww

  216

  Omdat de calma de borst nabootst. Het vacuüm zuigen en daarna de melk pas komt en stopt op het moment dat het kindje niet meer drinkt. Dat doen andere spenen niet. Het lijkt me ideaal voor als ik weer moet gaan werken en moet gaan kolven. Zo lijkt het toch net wat meer op een voeding aan de borst.

 214. ckarabulut ckarabulut

  217

  Met de Calma speen kan de baby net zo drinken als aan de borst: drinken, pauzeren en ademen volgens zijn eigen tempo. Meest ideale manier om het drinken uit de fles te combineren met het drinken aan de borst: Calma stimuleert de baby zijn natuurlijke zuigtechniek te gebruiken!

 215. Michelleker04 Michelleker04

  218

  Bij de calma lijkt het alsof de baby aan een echt tepel licht te zuigen. Daardoor gaat het drinken veel makkelijker en krijgen ze minder lucht binnen net als aan de borst. Het zou leuk zijn als we winnen want kolven voor mij is moeilijk misschien dat het calma beter gaat en dat mijn kindje dan ook beter moedermelk uit de fles kan drinken.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >