Zwangerschapsstriemen balsem van Bepanthen

Door: MariekeVenus
MariekeVenus
TESTMOEDER MariekeVenus

Even voorstellen...

Iedere dag, 's ochtends en 's avonds smeer ik heel braaf (na het douchen, want dan neemt m'n huid de crème makkelijker op) de balsem op mijn buik, maar ook op mijn borsten omdat deze in omvang ook flink toegenomen zijn en ik ook hier het liefst striemen wil voorkomen!! Ik doe dit ook direct na het douchen, omdat je huid door de warmte nog enigszins "open staat" voor crèmes en dergelijke en daardoor smeer je het makkelijker uit en heb je ook minder nodig!

8.2

voordelen

 • Smeert makkelijk uit
 • Niet super veel creme nodig
 • Aangename, vrij neutrale geur
 • Trekt lekker snel in de huid
 • Huid blijft glad, soepel en elastisch
 • Niet vet

nadelen

 • Bijpompen is lastig met vette handen

De test

Ik heb niet bewust gekozen voor verschillende momenten om te smeren, ik ben op het moment nogal vergeetachtig en lichtelijk chaotisch (ik geloof dat ze hier de term "zwangerschapsdementie" voor gebruiken!) dus heb enige vorm van regelmaat wel nodig! Vandaar dat ik mij consequent hou aan de ochtend en avond, zodat de kans dat ik het vergeet nihil wordt... Ik had, toen ik net begon met de test, overdag nog wel eens last van een jeukende en trekkerige huid op mijn buik. Dus dan nam ik de crème ook mee naar m'n werk, en smeerde daar af en toe nog eens even bij, maar ook dan merkte ik in de werking van het product niet veel verschil ten opzichte van de ochtend of de avond en gelukkig is dat op het moment ook niet meer nodig om 's middags nog weer bij te smeren!

De werking op de huid

Wat dat betreft moet ik zeggen dat mijn huid wel degelijk gladder en soepeler is geworden, ook gezien het feit dat de jeuk en het trekkerige gevoel nu verdwenen is... Dus ik mag ervan uitgaan dat dit aan de Bepanthen Balsem te danken is! Ik ben nog steeds positief gestemd over dit product, dus ik ga vrolijk door met smeren! De test met de Bepanthen balsem zit nu ondertussen zo ingebakken in mijn dagelijkse routine, dat het vaak niet eens meer voelt als een test en dat ik af en toe echt weer even op moet letten en kritisch moet blijven naar de werking en het gebruik van het product. Ik merkte eigenlijk na ruim een week al een verschil in de soepelheid en elasticiteit van mijn huid. Mijn huid voelde gladder en zachter aan, en met anderhalf tot twee weken gebruiken was het trekkerige gevoel van mijn huid (vooral op mijn buik) ook weg.

Nog geen striemen

Mijn buik groeit uiteraard vrolijk door (ik krijg m'n schoenen met steeds meer moeite dicht ;-)! ) , en ik klop het even af: maar nog steeds geen striem te bekennen!! Ik weet dat ze zelfs nog tot op de laatste dag van je zwangerschap ineens tevoorschijn kunnen komen, dus ik blijf netjes smeren, in de hoop dat ik het kan voorkomen, of in ieder geval de schade te beperken! Dus ja, ik ben erg consequent in het smeren met de balsem, om zo op die manier te proberen het maximale uit het product te halen! Nog een klein bijkomend voordeel van de balsem: waar ik normaal in het najaar last krijg van kloofjes in mijn nagelriemen en droge handen, zijn ook mijn handen en vingers lekker glad en zacht! Dus ook daar is het nog eens goed voor! ;-)

Foto’s

Eindoordeel

Nog even voor het gemak de voordelen op een rijtje: - smeert makkelijk uit - je heb niet super veel nodig per smeerbeurt - heeft een aangename, vrij neutrale geur - trekt lekker snel in de huid - zorgt ervoor dat je huid glad, soepel en elastisch blijft - niet vet

Het enige nadeel wat ik eigenlijk van de balsem vond was de verpakking, en dan doel ik met name op het pompje. Tijdens het smeren wil je nog wel eens een beetje extra creme bijpompen. Doordat de opening bovenop de fles zit en de drukknop ook, moet je deze in de hand houden om de fles ietwat schuin te kunnen houden, zodat je makkelijker in de hand kunt pompen. Maar na 1 x smeren zijn je handen al wat vettig en dat maakt dat het vasthouden en tegelijkertijd pompen met één hand lastig is, want de fles glijdt steeds uit je handen en je moet dus de fles steunen op een ondergrond óf eerst weer je handen afvegen en van voor af aan beginnen, wat uiteindelijk waarschijnlijk meer balsem kost!... Makkelijker zou eigenlijk zijn om een drukpompje bovenop te hebben à la zeepdispenser o.i.d, waardoor de fles gewoon kan blijven staan en je makkelijker wat extra kan bijpompen.

Maar gelukkig is dat het énige probleempje waar ik tegenaan liep tijdens de test van deze buikbalsem! Voor de rest vind ik het een heel prettige balsem in het gebruik, en ben ook zeker van plan om deze balsem de rest van mijn zwangerschap te blijven gebruiken!! (als ik er achter ben gekomen waar het verkocht wordt tenminste!).

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  7.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  9.0
 • Uitstraling
  9.0

Totale score

8.2
MariekeVenus

MariekeVenus

Marieke, 37 jaar oud en enthousiaste test/blog mama van Mamaplaats!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >