Test: Woezel en Pip verstoppertje spelen!

Door: sdekrey
sdekrey
TESTMOEDER sdekrey

Even voorstellen...

Ik ben Suzanne, 33 jaar en moeder van Jente (3 jaar en 3 maanden oud) en ik ben 38 weken zwanger van ons 2e kindje. Nu ik verlof heb, heb ik natuurlijk alle tijd om met Jente een spelletje testen! We hebben nu nog lekker even quality time samen voordat de baby er is. 

7.9

voordelen

 • Duidelijk geluid
 • Meerdere spelvarianten mogelijk
 • Leuk voor meerdere leeftijden
 • Lang speelplezier

nadelen

 • Geen Pip (terwijl Woezel en Pip een duo zijn?)

Wat is jouw eerste indruk van het spel?

Mijn eerste indruk van het spel was dat het erg goed inspeelt op de fase waar Jente nu in zit. Vaak is ze zich al aan het verstoppen of aan het tellen en roept dan ineens: "Ik kom"... Ook roept ze haar vader of mij waar we zijn (terwijl ze dit wel weet) om ons uit te dagen... Het verstoppertje spelen zit er onbewust dus al in bij Jente. 

Ook dat Woezel in de doos zit is erg leuk en toegespitst op haar interesse. Ze is helemaal fan van Woezel en Pip en dat is uiteraard ook perfect passend bij haar leeftijd: 3 jaar. 

Verder ziet het pakketje er leuk uit, mooie kleuren en het is aantrekkelijk om eens uit te proberen. 

Foto’s

Wat zijn je algemene bevindingen over Woezel en Pip Verstoppertje spelen?

Er is een beschrijvingsboekje bijgeleverd. Hierin staat op welke leeftijd je wat kunt doen rondom het verstoppertje spelen. Op die manier kun je het spel al spelen vanaf 1 jaar tm 5 jaar. Jente is nu 3 en er wordt in de beschrijving geadviseerd om Woezel in/ bij voorwerpen te zetten die op de meegeleverde plaatjes te zien zijn. 

Ik heb dat 1 keer op die manier gedaan met Jente, maar dat vond ze niet leuk. Waar de voorkeur wel naar uitgaat is dat Woezel ergens verstopt is, (bij voorkeur op een plek die ze zelf heeft uitgekozen) en ze hem dan gaat zoeken. Wat erg prettig aan dit spel is, is dat er meerdere spelvarianten zijn. Zo blijft het leuk en is het niet einde verhaal als een spelletje niet leuk genoeg is volgens je kindje. 

Dus ondanks dat Jente geen fan was van de eerste speloptie, is ze wel al een aantal dagen in de weer met het spel. Top! Ook met haar oudere neefjes is het prima te spelen, zij doen alleen iets serieuzer en volgen de spelregels wat meer. Onze dochter tobt een beetje aan, maar heeft wel de grootste lol!

Hoe vaak hebben jullie er nu mee gespeeld?

We hebben er meerdere malen mee gespeeld. Wat ik erg leuk vind om te zien is dat als het spel niet is opgeruimd en het ligt 'ergens' in huis, dat ze dan continue met Woezel bezig is. Ik vind hem overal in huis. Als het is opgeruimd vraagt ze er niet om, dus af en toe pak ik het en gaan dan even samen verstoppertje spelen. Lang houdt ze het niet vol, maar blijft wel met Woezel spelen. Ze zet hem zelf aan en uit. 

Als ouders kun je dus je kinderen stimuleren om te gaan spelen met dit spel. Je verstopt simpelweg gewoon Woezel en zegt: ''Het is verstoppertjes tijd!''

Heeft het spel educatieve waarde? Wat heeft je kindje geleerd?

Zoals ik het nu speel met Jente, vind ik het niet per definitie educatieve waarde hebben. We hebben het leuk en gezellig samen en ze leert geduld te hebben en even te moeten wachten tot Woezel 'klaar' is met verstoppen. 

Wel kan dit uitbreiden en kan ze er steeds meer van leren. Bijvoorbeeld met de variant: verstoppen met/ bij de voorwerpen op de kaartjes, hier is de educatieve waarde zeker en meer aanwezig. Wie weet is Jente er binnenkort klaar voor. Maar tot die tijd vermaken we ons perfect met dit spel!

Zou je Woezel en Pip verstoppertje spelen aanbevelen aan andere ouders?

Ik zou het wel aanbevelen aan andere ouders. Vooral als de kindjes Woezel erg leuk vinden. In tegenstelling tot andere spellen blijft dit leuk aangezien er meerdere spelvormen zijn. Ook de geluidjes vind mijn dochter prachtig. Hierdoor blijft ze net wat langer geboeid. 

Wat ik ook zeker een reden vind om dit spel aan te bevelen is dat het niet mega duur is. Gewoon een leuk, leerzaam en gezellig spel voor een prima prijs!

Hoe zou je verstoppertje spelen omschrijven? Gebruik ongeveer 100 woorden

Het is een erg leuk spel om samen met je kind(eren) te spelen. Echt even quality time! Uiteraard kunnen broertjes/ zusjes het ook samen spelen, maar als daar wat leeftijdsverschil in zit lijkt het me lastig om echt samen te spelen. En daarnaast is het voor mama heerlijk om mee te doen ;)

Het is fijn dat er een speluitleg bijzit voor de verschillende leeftijdscategorieën. Uiteraard kun je dat aanpassen naar de wensen van je eigen kind en eigen ideeën. Mocht je dat lastig vinden, is er dus een handvat! Dit stimuleert de creativiteit heel erg merkte ik. We hebben wel 10 varianten bedacht van dit spel... 

Foto’s

Videos

Scores

 • Algemene indruk
  8.0
 • Fun
  9.0
 • Kindvriendelijkheid
  7.5
 • Uiterlijk/design
  7.0

Totale score

7.9
sdekrey

sdekrey

Sinds april 2013 ben ik ( Suzanne, 30 jr) jongbakken moeder van een dochter, Jente. Ik ben in aanraking gekomen met Mamaplaats via het Bepanthen zwangerschapsbalsem testpanel. Ik vind het erg leuk om de artikelen en blogs te lezen van alle mama's hier. Ik haal er geregeld mijn informatie vandaan. Ik heb de eerste maanden na mijn bevalling erg moeten zoeken naar een goede balans, zowel geestelijk als lichamelijk. Ik begin nu eindelijk weer een beetje mezelf te worden en merk dat ik weer meer tijd en 'ruimte' heb om dingen op te pakken. Jullie zullen me dus vaker gaan zien hier op Mamaplaats, want ik vind het wel erg gezellig en ook leerzaam om met collega mama's in contact te zijn.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >