Wij mochten de verhaaltjes verteller testen

Door: cvcestmoi
cvcestmoi
TESTMOEDER cvcestmoi

Even voorstellen...

Ik ben Cindy, 36 jaar en moeder van 4 kinderen. Dominique van 14 (meisje), Alyssa van 12 (meisje) en Elian van 11 (jongen). Francis is de jongste, een vrolijke tevreden meisje van 9,5 maand. Francis begint zich al aardig te ontwikkelen en tijgert al vlot door de kamer heen. Haar tandjes zijn volop aan het doorkomen waar ze af en toe best veel last van heeft. Francis heeft al best veel vriendjes en vriendinnetjes want in het dagelijks leven run ik mijn eigen kleinschalige kinderopvang in een ruimte geschakeld aan ons huis. Op deze manier kan ik mijn werk en privé leven goed combineren.

4.0

voordelen

 • App is makkelijk te downloaden
 • Ook leuk om zonder telefoon mee te spelen

nadelen

 • Er zijn maar 2 Nederlandse apps
 • Apps zijn heel kort
 • Telefoon gaat er lastig in
 • Handjes kunnen beknellen

De test

Afgelopen week ontving ik de Fisher-Price apptivity verhaaltjes verteller om te testen. Hierbij doe ik een verslag van mijn bevindingen tot nu toe. Allereerst moet je de code scannen die op het apparaat of in de speluitleg staat. Handig! Dit werkt makkelijk en snel (maar je moet natuurlijk wel eerst de app downloaden waarmee je kan scannen). Daarna kan je beginnen. Hier komt het al: alles is in het Engels. Ik ben meer dan een uur bezig geweest om uit te zoeken hoe ik in het Nederlands de verhaaltjes kan afspelen maar helaas tot nu toe heeft dat niet opgeleverd. Dan maar in het Engels. Het was ook nog niet zo makkelijk om de iPhone in het apparaat te krijgen. Dit moet je behoorlijk forceren wat eerlijk gezegd niet fijn is. Maar goed, zo gezegd zo gedaan en na 5 pogingen zat de iPhone goed en strak in het apparaat. Mijn dochter klapte het boekje steeds dicht en had nog niet echt oog voor de app op zichzelf. Ik heb ook een kort filmpje gemaakt zodat je kunt zien hoe dit ging. Uiteindelijk kreeg Francis haar hand tussen het boekje en was ze zo overstuur dat ik het testen moest stoppen.

Nog niet enthousiast

Op basis van deze testresultaten ben ik nog niet echt enthousiast helaas. Ik heb het product aan een van de stagiaires gegeven die in de opvang loopt. Zij heeft een iPhone en is ook handig met dat ding. Ze heeft meerdere apps gedownload, maar helaas kwam ook zij er niet achter hoe deze in het Nederlands afgespeeld kunnen worden. Het duurde overigens ook even voor ze haar iPhone in het apparaat kon krijgen. Je moet toch behoorlijk duwen, wat best een beetje eng is (het is immers toch een iPhone). Ze heeft 2 kinderen het product laten proberen. Een jongetje van anderhalf en een meisje van 11 maanden. Beide kinderen konden de aandacht er niet goed bijhouden. Of dit komt omdat de app in het Engels is weet ik niet, want zo ver is de taalontwikkeling bij deze jonge kinderen immers niet dus op zich zou het niet veel uitmaken. Echter omdat het ons zelf irriteert hebben we het bij dit testmoment gelaten. Eerst maar verder uitzoeken of dit ook in het Nederlands getest kan worden.

Te korte apps

Inmiddels hebben we 2 Nederlandse apps gevonden! Nadat we ze gedownload hebben zijn we toch wel erg benieuwd hoe de kinderen nu op de Fischer Price Apptivity reageren. Eerlijk gezegd zien we geen verschil (wat ik ook wel logisch vind gezien de taalontwikkeling bij jonge kinderen zou het weinig uit moeten maken of je de app. in het Nederlands of in het Engels aanreikt). De apps zijn zo klein dat wij ze erg teleurstellend vonden. Ook misten wij het een en ander. Het is bijvoorbeeld leuk als kinderen leren wat een aap of een olifant is. Dat ze dieren/dingen/kleuren etc. leren herkennen en benoemen. Daar zou dit een ideaal instrument voor zijn. Er wordt echter enkel een kort verhaaltje afgespeeld waarbij de kinderen na afloop absoluut geen idee hebben wat nou bijvoorbeeld de olifant was. Je kan ook enkel de blz. omslaan. Je kunt niet iets aanklikken op de blz. Als dat mogelijk was zouden de kinderen op ontdekkingstocht kunnen gaan. Spelenderwijs klikken ze vanzelf dingen aan en ontdekken + leren ze hoe de dingen genoemd worden die ze zien. Helaas kan dat niet.

De kinderen die ik de Fischer Price Apptivity heb laten testen waren van verschillende leeftijden. (0 tot 4 jaar; dankzij de kinderopvang) Geen van de kinderen had lang aandacht voor het speeltje. Dat vond ik eerlijk gezegd vreemd aangezien ze allemaal wel veel aandacht hebben voor de iPhone zelf! Als je de iPhone uit het apparaat haalt wordt het ineens een stuk interessanter. Ik vond dit nog wel de meest opvallende ontdekking van de hele test!

Eindoordeel

Als ik dit product een cijfer zou moeten geven kom helaas ik uit op een onvoldoende. Ik zou er een 4 voor geven. Ik mis echt te veel om dit product hoger te beoordelen. Aanpassingen Ik denk wel dat er nog een hoger cijfer te behalen valt. Daarvoor zouden de volgende aanpassingen moeten plaatsvinden: • De IPhone moet makkelijker in het product geplaatst kunnen worden • Dit product zou voor meerdere merken geschikt moeten zijn. Immers niet iedereen heeft een IPhone • Dit product zou beveiligd moeten worden tegen het beknellen van handje/vingers • Dit product zou meer diepgang moeten krijgen. Daarmee bedoel ik dat kinderen iets kunnen aanklikken zodat ze kunnen leren wat ze aanklikken • De apps zouden uitgebreider mogen. Ze zijn wel heeeeel erg kort en klein Ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn bevindingen. Ik heb de test neutraal uitgevoerd en vond het heel leuk en leerzaam om te zien hoe de kinderen reageerden op de Fischer Price apptivity case! Ik zou het leuk vinden om nog eens iets te testen, zo leer je de kinderen en hun interesses beter kennen. Wie weet tot een volgende keer!

Foto’s

Videos

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  5.0
 • Veiligheid
  4.0
 • Uiterlijk
  5.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  3.0
 • Uitstraling
  3.0

Totale score

4.0

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Winnen! 3 x €50 shoptegoed bij Limango

De zomervakantie zit er weer op en de scholen gaan weer beginnen. Wij hebben een super leuk cadeau om het scho... >

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >