Wij hebben Stayokay Texel getest!

Door: Nienke van Leeuwen
Nienke van Leeuwen
TESTMOEDER Nienke van Leeuwen

Even voorstellen...

Ik ben Nienke en woon samen met mijn vriend Bert en onze dochter Nina in Leiden. Ik had me opgegeven als testmoeder omdat het me heel erg gezellig leek om een weekendje naar Stayokay te gaan. Vooral voor onze dochter Nina. In de zomer gaan we vaak kamperen omdat er dan veel andere kinderen zijn voor Nina om mee te spelen. Het is nu nog een beetje te koud om te kamperen daarom leek me dit een leuk alternatief. Lekker binnen slapen maar toch met veel ruimte en vrijheid om te spelen met andere kinderen.

8.2

voordelen

 • Mooie omgeving
 • Speelgoed aanwezig
 • Lekker ontbijt
 • Handig lunchpakket

nadelen

 • Weinig informatie

Wat heeft je verrast tijdens je verblijf?

Het heeft me heel erg verrast dat er zoveel te doen was bij Stayokay. Buiten was er een voetbalveld, kabelbaan en een tafeltennistafel. Verder was er een leuke fotospeurtocht uitgezet. Binnen waren er leestafels met lekker veel tijdschriften en boeken voor volwassenen en kinderen. Er waren ook heel veel spelletjes die je kon lenen en spelen. Ook waren er binnen meerdere tafels om te knutselen en kleuren. Het tafelvoetbalspel en de pooltafel vonden wij ook erg leuk! Er was dus echt heel erg veel te doen, en wij hebben ons geen moment verveeld!

Het ontbijt heeft me ook erg verrast. Lekkere warme broodjes met standaard beleg zoals: kaas, ham, jam, hagelslag. Op zaterdag kon je een lekker gebakken eitje nemen en op zondag pannenkoekjes en wentelteefjes. Verder waren er verschillende soorten fruit en was er een hoek met muesli en cornflakes. Genoeg keuze dus! 

Foto’s

Wat vonden de kinderen het leukste van het verblijf in het hostel?

Mijn dochter vond de tafeltennis tafel het allerleukste van het hele verblijf! We konden batjes en een balletje bij de receptie lenen. Dat was heel fijn want wij hadden daar natuurlijk niet op gerekend en dat meegenomen. Voor dit last-minute weekendje weg (een dag voor vertrek kreeg ik een telefoontje dat ik een weekendje weg mocht testen) hadden wij toch al niet zoveel speelgoed meegenomen. Maar dit was geen enkel probleem want er lagen ontzettend veel spelletjes, (kinder) boeken en knutselspullen die je kon lenen bij de receptie. Ook op onze kamer bleek een grote kist met speelgoed te staan, de sleutel om de kist te openen was bij de receptie te krijgen.

Wat zal je het meest bijblijven van het verblijf?

Ik denk dat de hele ervaring ons het meest bij zal blijven. We zijn maar een weekendje weg geweest, maar omdat je eerst met een boot gaat en er zoveel te doen is, voelde het als een echte vakantie. Volgens mij hebben we in een weekend meer gedaan dan we normaal in een hele vakantie doen. Er was zoveel te doen op het eiland, lekker fietsen tussen de lammetjes en in de duinen, een leuk museum, een speurtocht, wandelen door de duinen en over het strand, leuke restaurantjes in het dorpje op wandelafstand van Stayokay. Verder zal het gemak van Stayokay ons bijblijven. Zo fijn en handig dat je geen speelgoed, tekenspullen of fietsen hoeft mee te nemen. Alles is gewoon aanwezig! Onze dochter heeft zich echt perfect vermaakt en zich geen seconde verveeld. 

Foto’s

Wat hebben jullie in de omgeving ontdek tijdens het verblijf?

Texel is natuurlijk een fantastisch eiland waar zoveel te doen is dat het echt niet in een weekendje past. We hebben dus een paar dingen moeten kiezen. Op zaterdag zijn we op onze Stayokay huurfietsen een (klein) rondje over het eiland gaan fietsen, via de leuke dorpjes Den Burg en de Koog naar het natuurgebied de Slufter gefietst. Hier kan je lekker door de natuur struinen. We hebben ook nog even op een terrasje gezeten met een leuke speeltuin ernaast. Op de terugweg zijn we heel veel schapen met ontzettend schattige lammetjes tegengekomen. Zo leuk om te zien! Het eiland staat ook bekend om zijn schapen. Zondag zijn we begonnen met een foto-speurtocht vanuit ons Stayokay hostel. We hebben toen tussen de weilanden met schapen en lammetjes gelopen. Daarna zijn we naar het leuke en interessante Kaap Skil museum geweest. Nina heeft in het museum een speurtocht gedaan en weet nu alles over de geschiedenis van de Texelse scheepvaart.  Het was erg interessant, zo hebben we gezien hoe er vroeger geleefd en gewerkt werd. Na het museum zijn we nog even naar de vuurtoren gaan kijken. Dit stond eigenlijk voor zaterdag op de planning, maar dat was net te ver fietsen voor Nina. Na het bezoekje aan de vuurtoren was het helaas weer tijd om de boot terug te nemen. 

Vanuit Stayokay kan je heel makkelijk en snel naar het dorp Den Burg. Hier zitten heel veel leuke restaurantjes. Vrijdag hebben we heerlijk gegeten bij een eetcafé. Zondag hebben we ook ontzettend lekker gegeten bij een American Grill restaurant. 

Nina wilde dol graag zeehonden zien. We hebben ze wel van ver zien liggen op een zandbank, maar zouden ze nog graag van dichtbij willen bewonderen. Helaas was hier geen tijd meer voor. Dit betekent dus dat we zeker nog een keer teruggaan! Dan brengen we een bezoekje aan de zeehonden opvang Ecomare of maken we een rondvaart om de zeehonden van dichtbij te bekijken. 

Foto’s

Videos

Scores

 • Omgeving
  8.5
 • Medewerkers
  8.0
 • Accommodatie
  8.0
 • Kindvriendelijkheid
  8.5
 • Service
  8.0
 • Sfeer
  8.0
 • Ontbijt
  8.0
 • Overall cijfer voor verblijf
  8.5

Totale score

8.2

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >