Wij gaan de Quinny Yezz testen

Door: Nita
Nita
TESTMOEDER Nita

Even voorstellen...

Ik ben Anita, 27 jaar, verloofd met Michael en ik werk parttime in een heel mooi museum in Rotterdam. In oktober 2011 ben ik mama geworden van Roan en hij is een ontzettend leuk manneke met hele vrolijke en hele ondeugende buien. Wij gaan regelmatig samen op pad als papa aan het werk is, bijvoorbeeld naar het winkelcentrum, even langs bij een vriendin, naar de speeltuin om andere kindjes te ontmoeten, eendjes voeren, eigenlijk verzin ik altijd wel wat. Als de Quinny Yezz net zo praktisch en handig is als hij wordt omschreven dan gaan wij er heel veel plezier aan beleven tijdens onze uitstapjes! Onze avonturen ga ik vastleggen op foto en video en ik schrijf iedere week een blog. Daar ga ik heel veel plezier aan beleven, hopelijk alle andere geïnteresseerde mama's ook. 

8.2

voordelen

 • De kinderwagen is erg licht
 • Klapt makkelijk in elkaar
 • Rijdt heel soepeltjes
 • Kan mee op de fiets!
 • Makkelijk te verstellen bandjes

nadelen

 • Kan niet over hobbelig gras en zand

Introductie

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zo ver. De Quinny Yezz werd door een hele leuke dame (zie foto!) van Quinny gebracht. Het viel me meteen op dat de doos niet heel groot was en totaal niet zwaar leek. Zoals je kunt zien aan de foto van de doos in de box, is het een zeer bescheiden pakketje. Ik heb even een korte uitleg gekregen van de voordelen van de Yezz en ik wist meteen dat dit een hele fijne wagen zal zijn voor als Roan iets groter is!! Hij is super licht, compact, klapt makkelijk in en uit en hij rijdt heerlijk!! Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen, maar deze springen er met kop en schouders voor mij boven uit.

De test

Ik heb de wagen heel makkelijk in elkaar kunnen zetten. Het was een kwestie van de ringetjes om de daarvoor bestemde plaats heen duwen en de staafjes op de stang schuiven. In totaal waren er 6 ringetjes en 2 staafjes en het spreekt echt voor zich. Roan heeft er meteen al even in gezeten en hij vond het een heerlijke plek om even te gymnastieken. :) Hij graaide meteen naar zijn speeltje en heeft zijn tenen-workout gedaan. Later hebben we ook onze eerste test-rit gedaan en zoals ik in de film vertel, zit de wagen voor Roan gewoon prima. Hij kan er alleen nog niet lang in zitten omdat hij dan te moe wordt van het rechtop zitten, maar voor dit kleine stukje ging het hartstikke goed. De riempjes kunnen op de juiste hoogte worden ingesteld en ze kunnen gemakkelijk op maat worden gemaakt, dus hij zat heel stevig. De wieltjes zijn wat harder, net als volgens mij bij vele andere buggies. Voor Roan is dat nog niet zo prettig, maar oudere kindjes hebben daar geen last van. Weer viel het me op dat hij zo lekker rijdt, super soepel!! Voor de volgende filmpjes gaan we zo veel mogelijk testen met Ward, maar hij had nu paas-vrij! En dan wil ik als laatste nog even vertellen dat ik die kleur groen helemaal geweldig vind!!!

Het is een hele leuke week testweek geweest. Elsbeth, cameravrouw Marian en ik hebben veel ideeen verzameld voor de filmpjes en deze op de kinderboerderij uitgevoerd. Het was een heerlijke dag!! We hebben zelfs zo veel filmmateriaal dat we wat voor volgende week moeten bewaren. De wagen bleek heel geschikt voor de kinderboerderij! Hij rolde goed over de kasseien en "boerenpaden" heen. En het was echt een hobbelweg! De wagen is heerlijk compact en je sleept (letterlijk :)) hem overal mee naartoe. Het afstellen van de wagen op Ward was heel gemakkelijk en Ward zat lekker, zoals hij zelf zei. Wij vonden het leuk om de filmpjes te maken! Tot volgende week!

Deze laatste testweek heb ik een aantal malen de wagen zelf kunnen testen. We zijn naar een grote woonboulevard geweest, naar de stad en even naar de supermarkt voor een snelle boodschap. In alle 3 de "test"ritjes hebben we veel plezier gehad van de wagen. Ook al is Roan nog maar klein, hij zit echt wel goed in de wagen. Hij zakt een ietsiepietsie naar links of naar rechts, maar dat is wat mij betreft te verwaarlozen.

En Roan heeft heerlijk zitten spelen, dus hij heeft er ook geen last van. Het zitje is ook iets achterover gekanteld en als je de riempjes goed afsteld, dan kan je kindje echt geen verkeerde kant op. :) De wagen past heel gemakkelijk in mijn kleine kofferbakje van mijn Ford Ka. Ruimte zat over om allemaal leuke dingen mee terug te nemen van de woonboulevard of de stad.

Laatste uitje

Ons laatste uitje naar de supermarkt hebben we vastgelegd op film en daarvan kun je de resultaten bekijken op mijn testpagina. Roan erin zetten ging weer gemakkelijk. De wagen was immers nog afgesteld op Ward van 2 jaar. Maar ik deed de "knoopjes" in het onderste gaatje en trok de riempjes strak en hij zat. Door de winkel heen rijden kost geen enkele moeite. Ik had aan de ene hand de wagen en aan de andere het mandje en ik vloog door de winkel heen. Je zet hem rechts met 1 klik op de rem en links haal je hem er weer vanaf en je sjeest weer verder. Heerlijk! Ik ben dan ook heel gelukkig dat ik de wagen mag houden. Ook mijn aanstaande :) man vindt de wagen geweldig. Hij meet 1.91, dus vrij lang en hij loopt er prima mee.

Eindconclusie Quinny Yezz

Samenvattend kan ik zeggen: Zoek je een wagen voor uitjes waarbij je weinig of geen zeer onregelmatige ondergronden tegenkomt, dan zeg ik; KOOP DE QUINNY YEZZ. Het enige waar deze wagen niet geschikt voor is, is zeer hobbelig gras en zand. Ook met boomschors was het lastig rijden, maar dat kom je bij normaal gebruik heel weinig tegen. Maar er zijn zo veel redenen om hem wel te kopen. Het gemak is enorm, hij kan op de fiets mee met een daarvoor geschikt ophang-systeem, maar je gooit hem ook zo op je rug, want hij is heel licht. Hij klapt in een wip in en uit. De bandjes zijn makkelijk te verstellen, erg handig als je twee jonge kindjes hebt. Hij is geschikt voor alle lengtes en wat voor mij het meest prettige aspect van de wagen is: hij rijdt heerlijk!!!! Die wieltjes glijden gewoon over harde ondergronden heen.

IK BEN FAN!!!

Bedankt voor het lezen van mijn blogs en het bekijken van de filmpjes en foto's. Hopelijk kun je op basis daarvan beslissen of de Yezz ook voor jou een geschikte wagen is.

Eindoordeel

We hebben weer ontzettend veel plezier gehad van de wagen en we hebben hem heel goed getest! Mama Elsbeth is helemaal fan en zou hem zelf wel willen hebben. Ze kan hem ook makkelijk gebruiken terwijl ze Roan, in de draagdoek, op haar buik heeft. Dat is erg handig omdat ze 1 keer in de week op Roan past. Ook is de wagen ideaal voor op een flat, omdat hij zo licht, compact en handig in en uit te klappen is. Ook met de hond uitlaten is het geen probleem als je maar 1 hand aan de wagen hebt, hij rijdt gewoon heel makkelijk en licht. Roan en Ward hebben er ook weer met plezier in gezeten. We hebben wel ontdekt waarvoor de wagen minder geschikt is. Op de wat ruigere terreinen is het namelijk vrij lastig om er met de wagen doorheen te komen. Vooral kuilen zijn een valkuil :) Daarom zijn we tot de conclusie gekomen dat het een heerlijke stadswagen is, waarbij je niet "off-road" hoeft.

Foto’s

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Uiterlijk
  9.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  8.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

8.2
Nita

Nita

Mama van 1 lief knulletje en een kleine meid waar ik 200% van geniet. Ik zing in 2 koren en daar worden mijn kindjes lekker rustig van.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >