Weekendje A L’Ombre du Pin in de Ardennen

Door: nikkidecnodder
nikkidecnodder
TESTMOEDER nikkidecnodder

Even voorstellen...

Hallo iedereen,

ik ben Nikki en ben deze zomer mama geworden van Fleur. Ik was al wel een beetje (stief)mama van ons Sara (12 jaar) en onze Sterre (11 jaar). Ik had mij voor dit weekendje opgegeven om de kinderen alsnog een vakantie te kunnen geven dit jaar mits ik op 21 juli bevallen ben van ons Fleur en zo ging bijna alle aandacht naar mij en ons Fleur en ik vond dat de kids zeker ook nog iets verdiende. ;-) Normaal gaan wij elke zomer een midweekje op reis met de kids maar nu kon dat dus niet en de kids vonden dit heel spijtig. Bedankt Mamaplaats voor deze unieke kans!

9.9

voordelen

 • Infraroodcabine
 • Multimedia
 • Moderne keuken
 • Rustige groene omgeving
 • Mooie tuin

nadelen

 • Apparte energietoeslag
 • Geen hekje bij kachel

Wat vond je van het vakantiehuis?

Toen wij vrijdag avond aankwamen hadden wij het huis vrij vlug gevonden. Aan de straat hing een bord met het cijfer 23 en ook de witte gevel van het huis viel ons op door het buitenlicht dat was aangestoken. De eigenaar stond ons buiten al op te wachten. :-) Op het eerste zicht leek het vakantiehuisje vrij klein. Maar toen we binnen waren geweest konden we wel spreken van een vakantie huis ipv huisje.Als ik de Franse taal goed verstaan heb zou het huis reeds lang in het bezit zijn van de familie. In de woonkamer stond een foto uit de jaren 1800 met daarop de betovergrootmoeder van de eigenaar. De foto was genomen voor het huis naast een boom die er nog steeds staat. Het huis is recent gerenoveerd. Ze hebben er twee jaar over gedaan om het oude huis om te toveren tot het prachtige pareltje dat het nu is. Alle moderne apparatuur is aanwezig maar toch met behoud van de Ardense charme. De materiaalkeuze is subliem, oud en nieuw gecombineerd: magnifiek, prachtig, schitterend,... Chapeau aan de eigenaar. Als je binnenkomt in het halletje heb je meteen zicht op een mooi beschilderde oude kast en er staat ook een sierkachel. Tot in de kleinste hoekjes is er voor decoratie gezorgd in het huis. 

Loop je van de hal naar rechts dan kom je in de keuken terecht. In de keuken is alles aanwezig wat je nodig hebt, zelfs tabletten voor de vaatwasser zijn aanwezig. Ja er is een vaatwasser!!! Er moet geen afwas gedaan worden. ;-) In een mandje in de keuken zitten alle boekjes/handleidingen verzamelt van alle keukenapparaten. Handig! :-) Van de keuken kan je doorlopen naar de master bedroom. Een hele ruime kamer met tv, toilet, inloopdouche en lavabo op de kamer. Deze lavabo is super mooi en zou met de hand zijn uitgebeiteld! Je kan makkelijk met twee aan deze lavabo staan. De douche is voorzien van een kleurindicator. Hier bedoel ik mee dat wanneer het water koud is, het blauw schijnt, groen als het water de juiste temperatuur heeft en rood als het water te heet is. Handig als je jongere kinderen alleen wil laten douchen... Je kan makkelijk vanuit deze kamer in het voortuintje stappen. Als je weer vertrekt vanuit de hal en naar links loopt, kom je in de ruime woonkamer terecht. Meteen links heb je een mooi aangeklede tafel met vier stoelen. Een super gezellig hoekje! 

Daarop volgt de draaitrap naar een balkon met vervolgens een kamer met zitbank en loop je verder door dan kom je uit in de tweede slaapkamer, ook met tv! Verder staan in de woonkamer nog 4 enkele zetels, een salontafeltje, een houtkachel die je mag aansteken, tv, radio, een Wii, internet aanwezig, video's, gezelschapsspel. Genoeg om het gezellig te maken en een fijne avond samen te beleven. Vanuit deze woonkamer heb je een prachtig zicht op de tuin en kan je doorlopen naar de tweede badkamer met inloopdouche (met watertemperatuur-kleur-indicator), ruime lavabo voor twee en een toilet. Vanuit deze tweede badkamer kan je door een hele oude nog originele deur naar de gang die toegang geeft tot de kamer met infraroodcabine en ook tot het terras. Eerst kom je op het overdekte terras met minivoetbaltafel, tuinset, stenen barbecue en dartsbord tegen de muur. Ook hier is alles mooi gedecoreerd. Er is ook een ruim onoverdekt terras moest het zonnetje schijnen. De tuin is heel ruim, de kids kunnen lekker ravotten op de gazon. Alles is af, zowel binnen als buiten, tot in de puntjes verzorgt. Binnen trouwens geen stofje te bekennen! Alles is super mooi, magnifiek, prachtig,...

Wat vond je van de ontvangst door VillaXL?

Wij werden heel hartelijk ontvangen. :-) De eigenaar stond ons op te wachten voor het huis. Hij heeft ons met veel plezier een rondleiding gegeven door heel het huis. De eigenaar spreekt Frans maar hij wil met alle plezier ook Engels spreken. Ik heb toch maar mijn Frans geoefend :-) We zijn heel wat te weten gekomen over de geschiedenis van het huis, heel tof dat hij de moeite doet dit allemaal te tonen en uit te leggen.Hij had voor de kids een kleine verassing klaar staan in de woonkamer: kindersurprise-eitjes en snoepjes. Super! Het was allemaal al wel verdwenen voor ik er een foto van kon trekken, enkel de bewijzen lagen nog op tafel van wat er ooit was. ;-) Wat ik ook heel attent vond was dat de bedden al mooi waren opgedekt zodat wij dat niet meer moesten doen mits wij zo laat waren aangekomen. :-) Ook had hij een kinderbedje klaar staan met extra matras, matrasbeschermer en -overtrek/hoes. In elke badkamer waren er handdoeken en washandjes voorzien. Ook in de keuken had hij een handdoek klaargelegd.

Het was in elke kamer lekker warm, een groot pluspunt!

De eigenaar heeft ook uitgelegd hoe de infraroodcabine werkt, handig als je dat zelf niet hebt. :-)

Wat vond je van de ligging/ omgeving?

A l'Ombre du Pin is gelegen in de Ardennen, meer bepaald in Alhoumont. Dat is een dorpje op 5 km van Houffalize. Het vakantiehuis ligt in een rustige straat. Je merkt ook binnen dat het heel rustig is, zalig!

300 meter van het vakantiehuis ligt een bos. Ook start er vlakbij het huis een wandeling van ongeveer één uur zodat je heel gemakkelijk de omgeving kunt ontdekken en kan genieten van de prachtige uitzichtjes.

Op en top Ardennen, natuur, rust... wat heeft een mens nog meer nodig!

Wij hebben een uitstapje gedaan naar La Roche. Daar zijn wij een kijkje gaan nemen bij de ruïne en in het wildpark Le Parc à Gibier. Een zalig dagje. Op de terugweg zijn wij nog gestopt bij het museum History 44.

Wat vond je van de inrichting/ sfeer?

Wooooowww!!! De inrichting is fenomenaal! Verschillende oude en nieuwe materialen zijn perfect geïntegreerd. De inrichting is super mooi. Tot in detail is alles afgewerkt. De decoratie is top!

Je kan zelf een beetje kiezen welke sfeer je wil binnen, er zijn zo vele lichten die je kan aansteken om verschillende details in 't huis in 't oog te doen springen.

De kids waren meteen weg van de Wii en mijn man van de infraroodcabine, en ik van de vaatwasser ha ha ha ;-) nee ook ik was fan van de infraroodcabine. Maar toch geweldig dat alle moderne apparatuur aanwezig is binnen. En super gezellig als je 's avonds de houtkachel aansteekt en dan een gezelschapsspelletje speelt met heel het gezin.

Ik wil graag terug!

Wat vond je van de prijs- /kwaliteitverhouding?

We moesten nog 22 euro per nacht betalen voor het energieverbruik. Kunnen ze dit niet mee verrekenen in de totale prijs? Toen wij gingen melden aan de eigenares dat wij gingen vertrekken, vroeg ze 44 euro, 40 euro was voldoende, het klein geld moest ze niet hebben... Maar een reçuutje hebben wij wel niet gehad. Krijg je normaal voor alles wat je betaald geen ontvangstbewijs?

Maar voor de rest is 't zijn geld dubbel en dik waard. Bedankt Villa XL voor dit prachtige verblijf.

Wat vond je van de mate van kindvriendelijkheid?

Heel kindvriendelijk! Voor ons Fleur was er een kinderbedje en -stoel gezorgd. Er was een kleine attentie voorzien voor de kids bij aankomst. Er is een Wii, video's, gezelschapsspel, internet, een ruime tuin. Top. Plaats zat om te spelen en genoeg dingen om je mee bezig te houden.

Wel opletten als je een peuter of kleuter hebt rondkruipen of lopen want er is geen hekje rond de houtkachel. Maar je hebt de kachel zeker niet nodig voor alles warm te krijgen want er is centrale verwarming met thermostaat.

Ook opletten bij de wenteltrap maar zet je er een stoel voor en dat is ook opgelost.

Wat vond je van de outdoor activiteiten?

Wij zijn in Polleur uitgenodigd om bij Adventure XL/Survival Life een aantal activiteiten uit te testen. Dit dagje mochten wij beleven samen met een ander testgezin. Best wel leuk.Voor dit dagje kregen wij het gezelschap van twee sympathieke begeleiders.Zo zijn wij gestart met de adventure walk. Eén van de begeleiders liep met ons mee om zeker niet te verdwalen :-) en één kwam telkens met het busje naar alle knooppunten. De adventure walk is ingedeeld in drie delen. Je krijgt telkens een nieuw papiertje en na een kort woordje uitleg kan je starten en elk onderdeel wordt afgesloten door een spel/test.

Voor het eerste stukje stonden er op het blad kruispunten/splitsingen getekend met telkens een pijl erop met de richting die we uit moesten. Dit was meteen pittig starten met een eindje stijl bergop te gaan en dan lekker ploeteren door de modder. :-) Super voor de kids. ;-) En mooi dat het was onderweg! 

Het tweede gedeelte was kompas schieten. Je moest van het ene hekje naar het andere lopen om telkens zo in een ander weiland te komen. Om bij het volgende hekje te komen stond telkens op het blad hoeveel graden je moest schieten met je kompas en dan had je maar de lijn op je kompas te volgen en zo kwam je telkens bij een volgend hekje uit. Dit gedeelte werd afgesloten met het spinnenwebspel. 

Als derde stonden op het blad foto's van de omgeving die je moest zoeken en telkens een woordje uitleg waar je vervolgens naartoe moest. Hier was het weer over de hekjes om van wei tot wei te gaan. Er was zelfs een wei bij waar de koeien nog instonden, gewoon top! En het spannendste houden ze natuurlijk voor laatst. Dit gedeelte werd afgesloten door een soort van death ride waarna je meteen aankwam bij de river ropes. Dit gedeelte kan je overslaan als je echt niet durft of in mijn geval niet kunt.Samengevat de adventure walk is een super toffe, avontuurlijke wandeling door de prachtige Ardense natuur.Conclusie dus: super super tof dagje! Toch wel voor jong en oud als je een stevige wandeling aan kunt. Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt aan het andere testgezin voor het leuke gezelschap en bedankt Tom en Marcel voor de geweldige begeleiding!

Top!

Videos

Scores

 • Het vakantiehuis
  10.0
 • De ontvangst
  10.0
 • De ligging/ omgeving
  10.0
 • De inrichting/ sfeer
  10.0
 • De prijs- /kwaliteitverhouding
  9.5
 • De mate van kindvriendelijkheid
  9.5
 • De outdoor activiteiten
  10.0

Totale score

9.9
nikkidecnodder

nikkidecnodder

ik ben op 21 juli mama geworden van fleur en ben stiefmama van sterre (11/11/2003) en sara (29/05/2002) dagelijks ga ik met fleur en onze hond wandelen want gezonde buitenlucht vind ik belangrijk.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >